Помощ - Търсене - Потребители - Календар
Пълна версия: Пазарувате ли от Kaufland или предпочитате другите вериги ?
kaldata.com - Форуми > Други > Всичко останало

Stambini
Здравейте , нашето семейство никога не е пазарувало от Kaufland нищо.Вчера в кв. Дружба София реших да влезна в магазина да поразгледам.Цените ми се видяха много ниски по ниски дори от BILLA но качеството ... е пълен боклук (за храните става въпрос) . А за обслужването да не говорим. Напазарувал вече най-различни покупки за бита и други , излизам на касите и си мисля ,че голям късмет изваждам защото на 1-та каса имаше само 1 жена преди мен.То тая каса стоях най-малко 10 минути , какъв тоя персонал не могат да работят и тоя който говори на Микрофона казва че ако съм стоял повече от 5 минути мога да поискам 1 лев ... мерси им на лева с който ще събирам ядове.И докато обработва жената преди мен пак говори с някой приятел по телефона mad.gif Изобщо за мен веригата Kauflan е под всяка критика обедил съм се в 1 , че BILLA са най-добри в България. В Испания лятото лани докато бях да ти падне шапката от обслужване,чистота и любезен персонал а в България нито 1 от критерите които ми направиха в печетлени в Испания не ги покрива.Целта на темата ми е да видя вие от къде пазарувате и дали сте доволни от "Kaufland".
dimd
За 350 лева на месец,какъв персонал искаш да има !?
bildera_
Аз пазарувам само от Кауфланд - Русе (едно или две). В редки случаи вземам бира и хляб от кварталната бакалия. Определено мога да кажа, че майка ми продава доста по-евтина бира в склад на едро( където вземам по каса). Все пак и Кауфланд трябва да имат печалба. Напоследък хита за мен бе Каменица в кутийки за 73 стотинки (половинката) В Била съм влизал един път май и цените ми се сториха доста високи. То и като погледнеш оборота на Била и Кауфланд, ти става ясно, за какво става въпрос (поне в Русе). От обслужването не мога да се оплача много. Все пак за 400 лева заплата какво очаквате? Има стоки, които си вземам всеки път, а това ще рече поне един път в седмицата. За мен е важно, да се чувствам като у дома си в магазина, защото там разтоварвам! А в КАУФЛАНД СЕ ЧУВСТВАМ ТАКА!!!!!!!!!!!!
d0m1nAt3
Ние често ходим в БИЛЛА и сме мн доволни всичко което вземем е прясно и не е развалено.Ако пък от 17:00 до 19:00 направиш оборот над 5 лева ти дават безплатен хляб.Аванта безплатен хляб почти всеки ден smile.gif
kmvasilev
Според мен обслужването в тези големите магазини до голяма степен зависи от местният им мениджър или управител според както си го наричат. Ако шефа им си разбира от работата, той успява да си подбере и позадържи качествен персонал. Климата и условията на работата във всеки магазин са добре известни на персонала и са в лека публична тайна. В Сливен например в първата Била си имат много добър шеф, по-точно шефка ( laugh.gif ) и затова работата им върви и си имат постоянна клиентела. Поддържат си асортимента, качеството и добрите цени. Затова и предстои откриване на трета Била. А за малко и смотано село като Сливен това е доста показателно. В местния ни Кауфланд не ходя заради открито просташкия им стил на реклама и отношение към клиентите. Нямат гарантирано и постоянно качество. След циганориите кучето ми лаеше най-много разносвачите на тъпите им рекламки по къщите mad.gif

В последно време забелязвам и една нова/стара тенденция. След затихването на дребните квартални магазинчета от масовата инвазия на големите магазини преди няколко години, сега забелязвам тяхното леко възраждане. Това се дължи на умелото подбиране на най-качествените стоки на добра цена от техните собственици. Натрушали опит и рутина през годините те подбират много внимателно какви стоки и от кого да зареждат. И когато предлагат тези стоки на същите или дори по-ниски цени изборът е ясен. Плюс изключително любезното и внимателно отношение към клиента wink.gif
bildera_
ЦИТАТ(kmvasilev @ 21.07.2008г. в 11:41ч.) *
Според мен обслужването в тези големите магазини до голяма степен зависи от местният им мениджър или управител според както си го наричат. Ако шефа им си разбира от работата, той успява да си подбере и позадържи качествен персонал. Климата и условията на работата във всеки магазин са добре известни на персонала и са в лека публична тайна. В Сливен например в първата Била си имат много добър шеф, по-точно шефка ( laugh.gif ) и затова работата им върви и си имат постоянна клиентела. Поддържат си асортимента, качеството и добрите цени. Затова и предстои откриване на трета Била. А за малко и смотано село като Сливен това е доста показателно. В местния ни Кауфланд не ходя заради открито просташкия им стил на реклама и отношение към клиентите. Нямат гарантирано и постоянно качество. След циганориите кучето ми лаеше най-много разносвачите на тъпите им рекламки по къщите mad.gif

В последно време забелязвам и една нова/стара тенденция. След затихването на дребните квартални магазинчета от масовата инвазия на големите магазини преди няколко години, сега забелязвам тяхното леко възраждане. Това се дължи на умелото подбиране на най-качествените стоки на добра цена от техните собственици. Натрушали опит и рутина през годините те подбират много внимателно какви стоки и от кого да зареждат. И когато предлагат тези стоки на същите или дори по-ниски цени изборът е ясен. Плюс изключително любезното и внимателно отношение към клиента wink.gif

Да, стига да помниш какво трябва да купиш wink.gif Аз мразя да пазарувам в малки магазинчета, точно заради това, а и заради малкия асортимент. Не винаги има нещо, което търсиш, даже в повчето случаи нямаш избор и между два артилкула. А и естествено, застоялата стока в малките магазинчета трябва да се продава. Там няма намаление вечер, както в големите хипермаркети. Просто ти пробутват стоката с изтекъл срок на годност и това е! Просто няма как да държиш хубава стока постоянно. Занимавал съм се с търговия на едро , точно с такива стоки и... още от складовете стоката е с изтекъл срок на годност ... ха, ха, ха, ха, ха... Блажени са верующите cool.gif
haidukpikaso
Предпочитам си Фантастико,а и винаги има и промоции за писанката,от една томбола даже си спечели купичка от Уискас и четка за козинката
smile.gif
Няколко пъти ми се е случвало да забравя нещо на касата-отивам на следващия ден с касовата бележка и ми го дават
А най-много се застоявам пред огромния аквариум със златни рибки,невероятно красиви са
wink.gif
yosam
И съм пазарувала от "Kaufland".Продуктите на мен ми харесаха. Има някои, които ги няма другаде (шоколад с кокос например... мноого е вкусно). С обслужването не съм имала някакъв проблем. Така че... не знам на мен ми хареса.
sed_ally
Предимно пазарувам от "Пикадили" - не защото ужасно съм доволна, просто ми е по-близо - в Кауфранд все още ни съм била даже - макар че го откриха преди 2 години... Не ми е на път и нямам излишно време за губене...
valentino46_
biggrin.gif А бе хора за какво , качествено обслужване да има в хранителен магазин какво, да ви консултират кой салам е по хубав или как да си направите скара ?????
То ако от кауфланд русе примерно "го давам за пример" защото съм от русе пазарувате и искате някои да ви консултира са глупости, а ако отидете в практикер там ще ви консултират защото се продават машини плочки лепила и др по специфични артиколи.Така че не се надяваите на съвет кое мляко да си купите.
А за цените в била е скапарско.
Trichocephalus
Kaufland пазаруваме само определени работи-олио, захар, един вид маслини, маргарин и различни други-каквото ни хрумне на момента.
Салами, кашкавал, бира и т.н. си ги пазаруваме от кварталното магазинче.
Шоколадови продукти , пасти за зъби и т.н-от Била.

Доволен съм от обслужването навсякъде.
^^ANGELSING^^
ЦИТАТ(Denis-G @ 21.07.2008г. в 10:08ч.) *
Здравейте , нашето семейство никога не е пазарувало от Kaufland нищо.Вчера в кв. Дружба София реших да влезна в магазина да поразгледам.Цените ми се видяха много ниски по ниски дори от BILLA но качеството ... е пълен боклук (за храните става въпрос) . А за обслужването да не говорим. Напазарувал вече най-различни покупки за бита и други , излизам на касите и си мисля ,че голям късмет изваждам защото на 1-та каса имаше само 1 жена преди мен.То тая каса стоях най-малко 10 минути , какъв тоя персонал не могат да работят и тоя който говори на Микрофона казва че ако съм стоял повече от 5 минути мога да поискам 1 лев ... мерси им на лева с който ще събирам ядове.И докато обработва жената преди мен пак говори с някой приятел по телефона mad.gif Изобщо за мен веригата Kauflan е под всяка критика обедил съм се в 1 , че BILLA са най-добри в България. В Испания лятото лани докато бях да ти падне шапката от обслужване,чистота и любезен персонал а в България нито 1 от критерите които ми направиха в печетлени в Испания не ги покрива.Целта на темата ми е да видя вие от къде пазарувате и дали сте доволни от "Kaufland".

На мен по принцип ми харесва да пазарувам в големи маркети, няма значение какво е тяхното име, просто там се чувствам спокойно, никой не ме притеснява и пита какво искате или не искате. Аз сама си взимам и избирам това, което искам без някой да ми виси на главата!
Съвсем друг е въпроса какво е качеството на стоката или обслужването.

ЦИТАТ(bildera_ @ 21.07.2008г. в 10:35ч.) *
Все пак за 400 лева заплата какво очаквате?

Прав си какво да се очаква при заплата 400 лв. хората работят като за толкова! Аз не бих работила за толкова, просто защото получавах повече! wink.gif tongue.gif Иначе в някой маркети много стриктно шефовете следят персонала, но това е направо стресиращо според мен!
cdna@
Обслужването определено не е на ниво.
^^ANGELSING^^
ЦИТАТ(cdna@ @ 23.07.2008г. в 14:18ч.) *
Обслужването определено не е на ниво.

Ще е на ниво, ако и заплатите са на ниво-поне 1000 лв. примерно! wink.gif
desert_rose
Живеех точно срещу Кауфланд в Младост и през това време съм влизала в друг магазин, само ако ще купувам нещо малко и не ми се губи време да обикалям. Има и евтини неща, има и скъпи, но за мен е голямо удобство, когато са събрани на едно място, тъй като никога не съм имала време в излишък. Купувала съм си и готова храна много пъти, а цветарския кът е любимото ми място smile.gif Голямо удобство е, че мога да си платя и сметките на телефоните, има и аптека. Проблемът не само на Кауфланд, а и на всички подобни търговски вериги е недостига на каси. Винаги съм се чудела защо има 20 каси примерно, като работят половината. Няма как 15 минутното висене на опашката да не те изнерви, но това явно си ни е от българския манталитет. Като цяло предпочитам Кауфланд и съм много доволна, че и в квартала, в който живея сега, от скоро откриха нов магазин.
potrebitel
На мен лично в Kaufland не ми харесва подредбата, някак си ми е хаотично. Докато в Била намирам много по-лесно нещата, самата обстановка ми допада повече. В Kaufland се разочаровах от стари вафли. Но така или иначе Била ни е по-близо и си пазаруваме от там smile.gif
desert_rose
ЦИТАТ(potrebitel @ 23.07.2008г. в 21:57ч.) *
Но така или иначе Била ни е по-близо и си пазаруваме от там smile.gif

То това май е основния критерий smile.gif И аз ходя, където ми е най-близо.
Electric_Zax
Пазарувал съм в Кофа-ленд, пазарувал съм и на други места. Продължавам да ходя в Кофа-ленд, защото е евтино. Само дето купувам само замразени/консервирани и т.н. храни; прах за пране; шампоан... такива работи. Пресни храни и зеленчуци - никога. Качеството им е по-ниско и от цената. Преживявам отношението някакси, понеже финансите недостигат.

ЦИТАТ
biggrin.gif А бе хора за какво , качествено обслужване да има в хранителен магазин какво, да ви консултират кой салам е по хубав или как да си направите скара ?????
То ако от кауфланд русе примерно "го давам за пример" защото съм от русе пазарувате и искате някои да ви консултира са глупости, а ако отидете в практикер там ще ви консултират защото се продават машини плочки лепила и др по специфични артиколи.Така че не се надяваите на съвет кое мляко да си купите.
А за цените в била е скапарско.

За какво обслужване ли? Ми като отида в някое магазинче и като кажа един хляб. И тая дебелата като го хване с две ръце, с едната от които си е бърсала носа до преди малко, а с другата е рязала мазен престарял салам преди да ми го даде... за такова обслужване става на въпрос. Неща като "добър ден" и "довиждане". Неща като усмивка. Не да ме обслужва, докато си лафи със колежката за сапунения сериал от вчера, или още по-лошо (случвало ми се е) за дамски превръзки и съответните неща покрай тях.

ЦИТАТ
Прав си какво да се очаква при заплата 400 лв. хората работят като за толкова! Аз не бих работила за толкова, просто защото получавах повече! wink.gif tongue.gif Иначе в някой маркети много стриктно шефовете следят персонала, но това е направо стресиращо според мен!

Смятам, че ако изисква учтив и усмихнат персонал, то шефа си е в правото да следи дали работниците му са такива. Ако са такива само, докато той е наоколо е нормално да се стресират. Но ако са вежливи по принцип, то няма от какво да се притесняват, нали така?
kan4oto72
аз предпо4итам Софииските Т Маркет евтино прясно културно обслужване .... wink.gif
Fifa
Уф... мразя да ходя в Кауфланд, но пък е удобно!

Всеки път като отивам до там уж ще взимам 3-4 дребни неща, а излизам с 2 торби пълни до горе и 30-40 лв. сметка.

Мразя ги тия хипермаркети! smile.gif
peps
Май всеки пазарува където му е най-удобно! И двата "n" пъти цитирани хипермаркета Билла и Кауфланд са ми далечко за ежедневни разходки за сметка на маркетите от веригата на CBA(в нашия град никнат на всеки ъгъл - май вече са 10-тина в 100 хиледен град). Много по приятно ми е да пазарувам в някой от големите маркети, защото винаги намирам това което търся, имам избор и най - важното няма кой да ми досажда докато си търся нещо. Персонала при нас що годе бива - под "що годе" разбирайте, че не ви убиват с поглед само защото сте им прекъснали разговора, пявявайки се на касата.
За качеството не мога да кажа нищо, защото до сега не съм имал проблем.
Fixt00l
Kaufland-Варна са за посмешище.Цените на дисковете са понякога дваж по-високи, отколкото на същите в "METRO".На два пъти си купих 4 салама "Закуска", на различни фирми.И двата пъти бяха изключително ниско качество и РАЗВАЛЕНИ, още като ги видиш.Наистина еФтино, май им ги доставят от МА`АЛАТА laughing5.gif grimace.gif
troi4o
Ние тук в Люлин си нямаме Кауфланд и затова не мога да изкажа мнение относно него. Виж, имаме си БИЛЛА и няколко магазина ЕВРОПА. Там има всичко. За цените - сравнително евтини продукти и задоволително качество. Само не си купувайте насипни салати от БИЛЛА! no-no.gif Преди 2-3 седмици намерих току-що изрязан женски нокът с остатъци от лак отгоре... щях да повърна! zipper.gif На всичкото от горе тази, дето сипваше салатите, така ми се сваляше, че чак грозно! С майка ми после се смяхме яко! biggrin.gif
TOPCON
Аз пазарувам в Кауфланд и съм доволен.Знам кое им е добрата стока и коя калпавата.Няма магазин в света който да е идеален.Прочетох че Била всичко било прясно,таратанци.Там е скъпо и много неша залежават.И да не забравяме,която и верига маркети да посещавате,гледайте потокът от хора да е голям иначе стоката се залежава,а при такова огромно разнообразие трудно се отстранява брака.Иначе съм доволен и от гаражчето до кооперацията.
Stambini
Аз имам извода 2: За бяла техника и друга Technopolis
За всичко останало : Billa
манол
Да кактоказаха и преди мен в Люлин си нямаме Кауфланд и по тази причина не съм пазарувал оттам.Почти винаги от Билла правим големото пазаруване,ама сме без кола и хляб,мляко,бира..алкохол си ги купуваме от кварталните магазини.
Хит е ужасно далече и от люлин и от обеля,иначе има два Т-маркет,две Фантастико-и там един-два пъти в месеца ходим.
Но най-често билла от чисто транспортна гледна точка(нямам нищо против Хит или Кауфланд,но второто го има само в младост).
d1saster
Фантастико на мен ми най-допада, а и винаги има хубава храна в тия павилиончета където продават готови шницели, кюфтета, салати и хлебчета. Пък и е малък и не губя 1 час за да купя един сапун и шамплоан като в по-големите вериги.
cat_of_prey
Аз обичам да пазарувам от Kaufland и от BILLA. Не правя сравнения м/у двете освен, че в първия има по-голям избор от артикули, а в BILLa наистина си е скъпичко дори в хранителната верига Мерканто има по-добри промоции. Освен това в BILLA Бургас ме прецакаха с вкиснал пастет
Madonna
Никога не съм пазарувала от Кауфланд.Не ме блазни нещо..
ostavime
Взимам си пилешка дробсърмичка за обяд. Чудна е. Препоръчвам я. smile.gif
m_rr
Да. И съм доволна.
bo6ko
ЦИТАТ(Fifa @ 23.07.2008г. в 23:28ч.) *
Уф... мразя да ходя в Кауфланд, но пък е удобно!

Всеки път като отивам до там уж ще взимам 3-4 дребни неща, а излизам с 2 торби пълни до горе и 30-40 лв. сметка.

Мразя ги тия хипермаркети! smile.gif

И с мен е така уж влизам за малко,а тя става една.
Remix1912
Kaufland ми харесва повече промоции има по-евтино е и има всичко каквото се сетиш само пари да имаш.Има техника дори.
betoveni
Не съм пазарувал много от Kaufland въпреки че е на по-малко от 3 минути пеша от нас.Но когато попадна там и търся нещо определено но не знам къде се намира,винаги има наблизо някой от персонала който вежливо ме упътва.Все пак зависи на кого ще попаднеш.Но това с ниското заплащане не е оправдание за да не се върши работата както трябва.

Това е "олекотена" версия на основното съдържание. За да видите пълната версия, с форматиране и изображения кликнете тук.