Помощ - Търсене - Потребители - Календар
Пълна версия: Голяма част от българките не използват дезодорант!
kaldata.com - Форуми > Други > Всичко останало

potrebitel

Българските жени използват 3 пъти по-малко дезодорант, в сравнение с англичанките. Това показват резултатите от проучване, поръчано от Rexona, направено в 8 Европейски страни, между които Великобритания, Германия, Унгария, Полша, Чехия, България, Румъния и Русия. Целта на проучването е да покаже ролята на дезодоранта като елемент от ежедневната грижа и резултатите от липсата му в ежедневни ситуации.

Според проучването българките смятат външната красота за по-важна, отколкото жените в Западна Европа. Въпреки това, проучването показва шокиращи разкрития: Българките използват дезодорант 2 пъти по-малко от германките и 3 пъти по-малко от англичанките.

9 от 10 българки твърдят, че дезодорантът е ключов елемент от ежедневия им ритуал за разкрасяване. Въпреки това проучването показа, че има около 1,8 милиона домакинства в България, които изобщо не купуват дезодорант. / БГНЕС

Източник
Stambini
potrebitel , това не е лъжа.В Италия не се къпят , 1 път седмично.Баща ми преди работеше в Италия сега е в Испания и ми е разказвал ползвали са най-различни мазила,кремове и дезедоранти вместо бързия душ ако някой твърди че не е така да го докаже.За Англия незнам но в Италия е така...
Geronimo
ЦИТАТ(potrebitel @ 23.07.2008г. в 09:18ч.) *

.....
Според проучването българките смятат външната красота за по-важна, отколкото жените в Западна Европа. Въпреки това, проучването показва шокиращи разкрития: Българките използват дезодорант 2 пъти по-малко от германките и 3 пъти по-малко от англичанките.
.....
Източник

Шокиращи разкрития?! ohmy.gif Че какво общо има използването на дездорант с външната красота tongue.gif . А тия германки и англичанки може да пробват да се къпят, вместо само да се обливат с дезодоранти tongue.gif
potrebitel
ЦИТАТ(Geronimo @ 23.07.2008г. в 09:25ч.) *
Шокиращи разкрития?! ohmy.gif .. А тия германки и англичанки може да пробват да се къпят, вместо само да се обливат с дезодоранти tongue.gif

Да, така е. Банята трябва да е преди всичко, ама нали знаеш, че след нея трябва да последва дезедорантът. Като се качав тролея през лятото, ми иде да стоя със запушен нос вътре, ама няма да мога да издържа така 25 минути, докато се прибера. Предполагам- всеки се е сблъсквал с това, много е неприятно. Ако ползваха и някакви защити против изпотяване (може да не са много ефектни, но поне се усеща друга миризма от тях), щеше да е доста по-различно...

ЦИТАТ(Denis-G @ 23.07.2008г. в 09:21ч.) *
potrebitel , това не е лъжа.В Италия не се къпят , 1 път седмично.Баща ми преди работеше в Италия сега е в Испания и ми е разказвал ползвали са най-различни мазила,кремове и дезедоранти вместо бързия душ ако някой твърди че не е така да го докаже.За Англия незнам но в Италия е така...

Това е направо ужасяващо. Моята сестра също е в Испания, в началото работеше за някакво семейство и ми е казвала, че тя ги кара да си сменят бельото дори. Ония не се сещат...Ужас. Ама ние нали уж сме по-чистоплътни, как се сещаме да се изкъпем, а да не се напарфюмираме след това...Макар че забелязвам и усещам напоследък, че доста хора дори не минават през банята... sad.gif
Ken
Хората няма какво да ядат, те тръгнали да изследват колко дезодорант използват.
Утре ще изкарат данни, че българите ползват 10 (или повече) пъти по-малко ел.ток от шведите. Защо ли ?
Stambini
Ken , бате не можеш да ме обедиш че българите няма какво да ядат , има прости които политиците ги маниполират има учени които са богати или поне Средно-богати.Ето 1 пример който наскоро гледах по тв: Човек (обикновенен,прост) за 1 месец стои пазач на някакъв цех и взема 200 лв напуснал отишъл на работа в Гърция да бере памук (само за бране) от сутрин до вечер береш и ти плащат 25 евро той за 4 дни взема 100 евро = 200 лв за
Сметни 30 x 25 евро x 1.92 = ? БГ ЛЕВА ?
Който работи си получава парички който иска да стои там в някаква кабина да има да чака ако си учен заминавай на запад/Амера (това са 2-та варианта) ако си прост няма смисъл в БЪлгария пък хич да стоиш ...
haidukpikaso
Ами да-аз не използвам
Щото не съм толкова богата че да си давам парите за евтини дезодоранти
Плюс това фъс-фъс и трае няма и 2 минути-толкова
Предпочитам парфюми-и бавно свършват и много дълго миришат
biggrin.gif
sosorry
А защо примерно от Нивеа не направят изследване колко често се къпят в изброените страни? Много от младите хора използват спрейове за тяло, които са като дезодорант. Другите използват парфюми - haidukpikaso например cool.gif
А пък то миризливи навсякъде ги има
shefkata
Че то дезодорант и аз не ползвам. mad.gif Мразя ги.
Всъщност, предпочитам стиковете и то гелообразните. Пък от банята, по-сигурен начин няма. smile.gif
k0n3v3
Това същото го слушах по едно радио, но там бяха включили и че българката мирише на лошо понеже не използвала дезодорат. Не използват дезодоранти просто защото нямат нужда от тях. Вярно е... срещал съм жени, които не се поддържат и миришат ужасно, но те са били над 50-55 години. Пък и защо всички българки трябва да се сложат под един общ знаменател? И неслучайно когато дойде в България някой чужденец се възхищава на красотата на българската жена... надали щеше да е така ако миришеше на лошо. Това проучване е ръководено или от българин шеномразец или от някой с антибългарски убеждения. Край, точка!
Leslie_
Абе, тия луди ли са ?! Какво като не ползвали дезодоранти ... ohmy.gif Важното е, че използваме нещото наречено ДУШ по-често от всички чуждестранни мърли взети заедно!

Пък и за какво ми е дезодорант ? Аз каквато съм маниачка на тема парфюми, и колко съм ги събрала ...дезодоранти ще ползвам ?! Пф, как не! Друго си е нещо на Nina Ricci ph34r.gif
potrebitel
ЦИТАТ(shefkata @ 23.07.2008г. в 11:35ч.) *
Че то дезодорант и аз не ползвам. mad.gif Мразя ги.
Всъщност, предпочитам стиковете и то гелообразните. Пък от банята, по-сигурен начин няма. smile.gif

Вярно си е. Но има и такива, дето нищо не слагат под мишниците и...ефектът не е много приятен за колните

ЦИТАТ(Leslie_ @ 23.07.2008г. в 11:46ч.) *
Абе, тия луди ли са ?! Какво като не ползвали дезодоранти ... ohmy.gif Важното е, че използваме нещото наречено ДУШ по-често от всички чуждестранни мърли взети заедно!

Пък и за какво ми е дезодорант ? Аз каквато съм маниачка на тема парфюми, и колко съм ги събрала ...дезодоранти ще ползвам ?! Пф, как не! Друго си е нещо на Nina Ricci ph34r.gif

ОК, ама Nina Ricci слагаш ли под мишниците? Защото аз там ползвам или дезедорант, или нещо рол-он. Да, ние сме по-хигиенични от други нации, ама напоследък се сблъсквам с много, за мое съжаление, жени, които не се поддържат така. Гледаш я красива, нагласена, ама, като я доближиш, ти се иска да избягаш. Да не говорим какво съм виждала в дамската тоалетна, че ще избягате...
Stambini
Като четох последните 5-6 комента , смях ми се върти само в главата biggrin.gif
shefkata
ЦИТАТ(potrebitel @ 23.07.2008г. в 12:25ч.) *
Вярно си е. Но има и такива, дето нищо не слагат под мишниците и...ефектът не е много приятен за колните

То има и такива, дето си отглеждат гъста растителност там бе, Галенце tongue.gif
Знаеш ли колко грижа е това, пък ти да слагат и дезодорант biggrin.gif
Leslie_
ЦИТАТ(potrebitel @ 23.07.2008г. в 12:25ч.) *
ОК, ама Nina Ricci слагаш ли под мишниците? Защото аз там ползвам или дезедорант, или нещо рол-он. Да, ние сме по-хигиенични от други нации, ама напоследък се сблъсквам с много, за мое съжаление, жени, които не се поддържат така. Гледаш я красива, нагласена, ама, като я доближиш, ти се иска да избягаш. Да не говорим какво съм виждала в дамската тоалетна, че ще избягате...

Еееее, да не се избъзика човек ..веднага ще му развалите удоволствието laugh.gif По принцип ползвам дезодорантите на Адидас и съм си доволна. Но трябва да се съгласите, че дезодорантът НЕ трябва да замества банята, аз затова се и избъзиках! Защото всички знаем какво следва от комбинацията дезодорант + липса на душ ...резултатът е ...не само плачевен, но и отвратителен. speak.gif

За тези неща в дамската тоалетна, не е нужно да говориш. За съжаление, сигурна съм, всеки ги е виждал...
Ken
ЦИТАТ(Leslie_ @ 23.07.2008г. в 12:40ч.) *
За тези неща в дамската тоалетна, не е нужно да говориш. За съжаление, сигурна съм, всеки ги е виждал...

Абе за какъв ме вземате wink.gif
^^ANGELSING^^
ЦИТАТ(haidukpikaso @ 23.07.2008г. в 10:57ч.) *
Ами да-аз не използвам
Щото не съм толкова богата че да си давам парите за евтини дезодоранти
Плюс това фъс-фъс и трае няма и 2 минути-толкова
Предпочитам парфюми-и бавно свършват и много дълго миришат
biggrin.gif

Тук ще се съглася с теб!Само, че малка подробност, за да си купиш парфюм ти трябва поне една педесетачка за такъв, защото и тоалетните води не траят дълго, нищо че са на цена- около двайсет лева!
potrebitel
Еееее, да не се избъзика човек ..веднага ще му развалите удоволствието laugh.gif По принцип ползвам дезодорантите на Адидас и съм си доволна. Но трябва да се съгласите, че дезодорантът НЕ трябва да замества банята, аз затова се и избъзиках! Защото всички знаем какво следва от комбинацията дезодорант + липса на душ ...резултатът е ...не само плачевен, но и отвратителен. speak.gif

Аз също тях ползвам и ми харесват, особено синичкия wink.gif
А комбинацията, която ти описа, също ми е позната за съжаление speak.gif
haidukpikaso
ЦИТАТ(^^ANGELSING^^ @ 23.07.2008г. в 13:17ч.) *
Тук ще се съглася с теб!Само, че малка подробност, за да си купиш парфюм ти трябва поне една педесетачка за такъв, защото и тоалетните води не траят дълго, нищо че са на цена- около двайсет лева!

Ми толкова - петдесетачка че и отгоре,аз не говоря за тоалетни води-те имат същата трайност като дезодорантите-2 минути и стига толкоз
Та малко ме заболява сърцето като плащам,ама карай
Свиква се,то да не го купувам всеки ден я
Плюс това винаги търся по-голяма разфасовка от даден парфюм,повечето от моите имат,от 100 ml-много по-изгодно е
biggrin.gif
sed_ally
1-во, естествено, че душа е най-важното в случая... То има ли смисъл да се слага дезодорант, ако вониш?! Все едно да ти направят превръзка на някаква рана, без преди това да са я дезинфектирали /какъв ще е ефекта - никакъв, даже може да е и по-лош!/
2-ро, само душа не е дълготрайно решение на проблема през лятото, особено, като се има предвид, че само като стоиш се потиш, да не говорим, ако ти се наложи да повървиш или да извършиш някоя физическа дейност, да се натовариш ш т.н. Душа си е душ, ама не гарантира целодневна свежест. Следователно това трябва да се постигне чрез допълнително средство - било то део* или рол-он, гел и т.н.
3-то, Ролята на парфюма и део*то не са еквивалентни - изобщо даже! Самото им предназначение е различно поначало.
4-то, нормално е човек да се поти, това е физиологично явление и по този начин организма се освобождава от излишни и вредни вещества, както и се балансира телесната температура /иначе, меко казано, ще пукнем/. Но това не означава, че трябва да се оставим и да не ни дреме как "ухаем"! В никакъв случай! И жените, и мъжете следва да решат проблема по удобен за тях начин, важното е да се чувстват свежи и чисти /и да са такива реално, а не само да се чувстват!/.
Аз, лично, бих дала и последните си пари за дезодорант - не мога да си представя да изляза без да се напръскам!
Leslie_
ЦИТАТ(Ken @ 23.07.2008г. в 12:54ч.) *
Абе за какъв ме вземате wink.gif

Ами, ако поясниш ...ти за какъв си мислиш, че ние те вземаме tongue.gif

ЦИТАТ(^^ANGELSING^^ @ 23.07.2008г. в 13:17ч.) *

Това са сметки на дребно. Съгласи се, че като си купиш дори и една тоалетна вода за около 20лв, като ти се налага да изхабяваш кажи-речи по 10-15мл всеки път, когато решиш да си сложиш, за да има наистина траен аромат (а дори и тогава не е гарантирано..) ...много по-бързо ще свърши! А тогава трябва да си купиш ново шишенце, така че петдесетачката пак ще я направиш! wink.gif

ЦИТАТ(potrebitel @ 23.07.2008г. в 13:59ч.) *
Аз също тях ползвам и ми харесват, особено синичкия wink.gif
А комбинацията, която ти описа, също ми е позната за съжаление speak.gif

Аз пък съм най-доволна от лилавият, от серията Action 3 или нещо подобно, ...ама и този синият съм го пробвала, и той е доста свеж. wink.gif На Нивеа всички продукти също са много добри.

ЦИТАТ(haidukpikaso @ 23.07.2008г. в 14:54ч.) *
Ми толкова - петдесетачка че и отгоре,аз не говоря за тоалетни води-те имат същата трайност като дезодорантите-2 минути и стига толкоз
Та малко ме заболява сърцето като плащам,ама карай
Свиква се,то да не го купувам всеки ден я

Именно! Когато си купиш един наистина качествен и траен парфюм, поне можеш да си сигурна, че освен ще е продължителен аромата, ами и шишенцето няма да свърши за 1 месец. wink.gif Мен, да не мислите, че не ме боли сърцето, ама какво да се прави... ph34r.gif

ЦИТАТ(sed_ally @ 23.07.2008г. в 15:59ч.) *
1-во, естествено, че душа е най-важното в случая... То има ли смисъл да се слага дезодорант, ако вониш?! Все едно да ти направят превръзка на някаква рана, без преди това да са я дезинфектирали /какъв ще е ефекта - никакъв, даже може да е и по-лош!/
2-ро, само душа не е дълготрайно решение на проблема през лятото, особено, като се има предвид, че само като стоиш се потиш, да не говорим, ако ти се наложи да повървиш или да извършиш някоя физическа дейност, да се натовариш ш т.н. Душа си е душ, ама не гарантира целодневна свежест. Следователно това трябва да се постигне чрез допълнително средство - било то део* или рол-он, гел и т.н.
3-то, Ролята на парфюма и део*то не са еквивалентни - изобщо даже! Самото им предназначение е различно поначало.
4-то, нормално е човек да се поти, това е физиологично явление и по този начин организма се освобождава от излишни и вредни вещества, както и се балансира телесната температура /иначе, меко казано, ще пукнем/. Но това не означава, че трябва да се оставим и да не ни дреме как "ухаем"! В никакъв случай! И жените, и мъжете следва да решат проблема по удобен за тях начин, важното е да се чувстват свежи и чисти /и да са такива реално, а не само да се чувстват!/.
Аз, лично, бих дала и последните си пари за дезодорант - не мога да си представя да изляза без да се напръскам!

Напълно съм съгласна с теб. При комбинирана употреба на нещото наречено ДУШ, рол-он (стик, дезодорант и т.н.) и примерно един добър парфюм ...резултатът ще е перфектен, абсолютно винаги!

Дано онези, които не са съгласни с мен, поне запомнят, че ...дезодорантът НЕ е заместител на душа! smile.gif

TOPCON
Рексона да си заврат по един дезодорант в...Англичанките са грозни с дебели крака и цици до пъпа,а за германките да не говорим.Верно че напоследък все по-често ми залютява пред очите,много рогач имаме тука,жените ни обаче миришат ама на пролет.
Fixt00l
ЦИТАТ(Leslie_ @ 23.07.2008г. в 11:46ч.) *
Друго си е нещо на Nina Ricci ph34r.gif

В БГ ментетата му са толкова жалки, че не може да бъде, нали си занесох оригинала в един представителен магазин, не мога да им го взема обратно от ръцете...Моят е толкова силен, че 2 пръскания карат хората да странят от мен.Calvin Klein също, но той ми е тайното оръжие за срещи, в тайна комбинация wink.gif На Dove стиковете, там е истината.Иска ми се да си спомня как над 30 мин внимателно се подготвях, само откъм тази страна, за първата среща, миналата неделя...Иначе, ужасно си падам да изхабявам бързо качествени дезодоранти със струя, подобна на мини-торнадо...
Ken
ЦИТАТ(Leslie_ @ 23.07.2008г. в 23:52ч.) *
Ами, ако поясниш ...ти за какъв си мислиш, че ние те вземаме tongue.gif

За горе-долу нормален човек, който не наднича, където не му е работа.
Leslie_
ЦИТАТ(Fixt00l @ 24.07.2008г. в 01:51ч.) *
В БГ ментетата му са толкова жалки, че не може да бъде, нали си занесох оригинала в един представителен магазин, не мога да им го взема обратно от ръцете...Моят е толкова силен, че 2 пръскания карат хората да странят от мен.Calvin Klein също, но той ми е тайното оръжие за срещи, в тайна комбинация wink.gif

Тук не мисля, че е мястото за реклама на парфюмчета, не мислиш ли cool.gif Моят нито е от БГ, нито е менте. Но не там е въпросът ...важното е да ухае приятно и да е траен! wink.gif Но така или иначе, това проучване на Рексона си е пълна проформа.

ЦИТАТ(Ken @ 24.07.2008г. в 08:06ч.) *
За горе-долу нормален човек, който не наднича, където не му е работа.

Когато казах, че всички знаем ..имах предвид представителите на нежния пол tongue.gif
King_Of_Kings
Ако се къпеш редовно , няма смисъл от дезодорант.Някой хора пък не ги понасят.По-добре да се изкъпеш и да си със естествената си миризма.
kostadinb
Е,аз съм имал случай да се запозная с някое хубаво момиче и то да не е ползвало дезодорант,но все пак не е фатално-на всеки се случва-аз лично употребявам рол он и парфюм
FIGI_78

Препоръчвам под мишниците Рексона министик + хубав парфюм върху шията и косата
FIGI_78

Препоръчвам под мишниците Рексона министик + хубав парфюм върху шията и косата
Стоби
Някой замислял ли се е че деодорантите нарушават обмяната на веществата cool.gif
izabel1
Сега хората са ви направили проучване и ви дали резултати и всички в купом а ма как
и да избягате от истината обърнахте темата "по колко пъти се къпите всекидневно или седмично или в месеца" ама как сте сигурни че останалите нации не се къпят направо смях ме избива. А пък и какви оригинални пумади ,мазила , кит и цемент ползвате не е истина . На някой даже са по оригинални от оригиналните ( влязал при дистрибутора и му казал кое е оригинално и по колко време се подготвял за срещи) .

Това е "олекотена" версия на основното съдържание. За да видите пълната версия, с форматиране и изображения кликнете тук.