Помощ - Търсене - Потребители - Календар
Пълна версия: Ужас! Родители оковават детето си със синджир и катинар
kaldata.com - Форуми > Други > Всичко останало

Hanibal_Lektar
Ужас! Родители оковават детето си със синджир и катинар !

7-годишно дете от ромски произход е предадено от полицията в Гоце Делчев на отдел „Закрила на детето“ заради домашно насилие от страна на неговите родители.
Приятели на малкия Илия Стоичков информирали полицаи от РПУ-Гоце Делчев, че детето от дни стои завързано с тежък синджир и два катинара.
Полицаите веднага открили и прибрали момчето, съобщава Дарик радио.
Родителите му- Мария и Илия, всяка сутрин завързвали собственото си дете на дървения чардак и го освобождавали от тежките окови, едва след като се прибирали привечер.
По думите на потресените от гледката полицаи, синджирът бил толкова "дълъг", че малкият да може да отива само до хладилника, мивката и леглото си.
С чувство за вина Илия казал на социалните работници, че родителите му го връзват така всеки ден, защото „не слушал“.
Илия е прегледан от травматолог заради подутото краче от тежкия синджир.
Въпреки усилията на органите на реда, родителите на невръстния Илия все още не са намерени, съобщиха от РПУ-Гоце Делчев.

Източник:dnes.bg

productxaxa
ЦИТАТ(Hanibal_Lektar @ 12.08.2008г. в 14:31ч.) *
Ужас! Родители оковават детето си със синджир и катинар !

7-годишно дете от ромски произход е предадено от полицията в Гоце Делчев на отдел „Закрила на детето“ заради домашно насилие от страна на неговите родители.
Приятели на малкия Илия Стоичков информирали полицаи от РПУ-Гоце Делчев, че детето от дни стои завързано с тежък синджир и два катинара.
Полицаите веднага открили и прибрали момчето, съобщава Дарик радио.
Родителите му- Мария и Илия, всяка сутрин завързвали собственото си дете на дървения чардак и го освобождавали от тежките окови, едва след като се прибирали привечер.
По думите на потресените от гледката полицаи, синджирът бил толкова "дълъг", че малкият да може да отива само до хладилника, мивката и леглото си.
С чувство за вина Илия казал на социалните работници, че родителите му го връзват така всеки ден, защото „не слушал“.
Илия е прегледан от травматолог заради подутото краче от тежкия синджир.
Въпреки усилията на органите на реда, родителите на невръстния Илия все още не са намерени, съобщиха от РПУ-Гоце Делчев.

Източник:dnes.bg

Чета и не мога да повярвам...ама луди хора на тоя свят колкото искаш..лошото е, че взеха да стават все повече и повече..."С чувство за вина Илия казал на социалните работници, че родителите му го връзват така всеки ден, защото „не слушал“." ... май родителите му имат по-голяма нужда от малко "връзване"! Та това е едно невръстно дете...като какъв човек ще израсте то...Изроди!
PavKaa7aa
Малееее на тоа свят как мое има такива откачалки да варжат дете щот не слушало ohmy.gif ма то такиа хора са си директно за лудница или за затвор и да го не пускат до краа на живота му бати кретена треа си,че да си варжеш детето...
еmilia_n
Ненормални хора колкото искаш. Но тези родители са за пандиза. Лудницата ще е прекалено леко наказание за тях.
yvsot
Щеше да бъде "ужас", ако не се случваше толкова често. Това е по-скоро психическо отколкото физическо насилие. В нашето общество станаха явни все повече подобни, а и далеч по-нехуманни начини за възпитание.

"Какво е нужно за да се заговори за домашното насилие?"

http://adsneeze.com/media/2007/03/woman-aid-1.jpg
http://adsneeze.com/media/2007/03/woman-aid-2.jpg
http://adsneeze.com/media/2007/03/woman-aid-3.jpg
http://adsneeze.com/media/2007/03/woman-aid-4.jpg
http://adsneeze.com/media/2007/03/woman-aid-5.jpg
http://adsneeze.com/media/2007/03/woman-aid-6.jpg
http://adsneeze.com/media/2007/03/woman-aid-7.jpg
http://adsneeze.com/media/2007/03/woman-aid-8.jpg

National domestic violence awareness campaign involving celebrities with fake bruises. If those bruises are fake to give you a idea about domestic violence in the world, not only in England. Take a good look at those ad prints and admit domestic abuse is a problem and talk to someone about it.

Woman from this campaign prints are: ANNA FRIEL, FERN BRITTON, JEMMA KIDD, FAY RIPLEY, ANNE-MARIE DUFF, MIQUITA OLIVER, FIONA BRUCE, HONOR BLACKMAN, KATE THORNTON / Advertising agency: Grey London / Creatives: Geoff Smith (Executive Creative Director), Simon Butler (Executive Creative Director), Nicola Hawes (Creative), Andy Forest (Creative) / Head of Planning: John Lowery / Account Directors: Lisa Buckley / Account Team: Jess Palmer / Planning Team: Emma Batho / Project Manager: Emma Garcia / Art Buyer: Emma Garcia / Head of Typography: Mark Cakebread / Photographer: Rankin / Retouching agency: Rankin
haidukpikaso
ЦИТАТ(еmilia_n @ 12.08.2008г. в 15:46ч.) *
Ненормални хора колкото искаш. Но тези родители са за пандиза. Лудницата ще е прекалено леко наказание за тях.

В пандиза с окови-до живот
beli99
Аз работя всеки ден с такива хора!
haidukpikaso
ЦИТАТ(beli99 @ 12.08.2008г. в 16:56ч.) *
Аз работя всеки ден с такива хора!

С какви хора-разкажи ни за тях
Психолог ли си или
rolleyes.gif
beli99
Не-учител съм,но контингента ми е такъв!В момента съм най-младия член на колектива и аз единствено не пия лекарства(все още-но няма да е за дълго).Опитвам се да ги интегрирам в обществото(засега май неуспешно).Знам ли,може квалификациите да са ми малко...........
maxim4o
ЦИТАТ
Не-учител съм,но контингента ми е такъв!В момента съм най-младия член на колектива и аз единствено не пия лекарства(все още-но няма да е за дълго).Опитвам се да ги интегрирам в обществото(засега май неуспешно).Знам ли,може квалификациите да са ми малко...........
Чудно на какви деца преподаваш biggrin.gif
haidukpikaso
ЦИТАТ(beli99 @ 12.08.2008г. в 18:00ч.) *

Не е до квалификациите ти
Поне аз така мисля
Изминали са много години,без да се помисли за тези хора
И те са деградирали
sad.gif
Опитай да запазиш психиката си-без лекарства
Ако трябва намери друго поприще-това е безнадеждна кауза
Съжалявам,че ти го казвам-аз също учих педагогика,но и преди 20 години не намирах смисъл
beli99
Някои от родителита на моите деца не знаят на колко са години,майките им не знаят в кой месец са бременни,мислят фонтана в центъра на Варна за море и т.н.Но те нямат вина за това.........

А най-странното от цялата работа знаете ли кое е :моя съпруг,който получава 6 пъти по-голяма заплата от мен ходи на работа с нежелание,а аз ходя(все още) с удоволствие на работа!
KoKKinoU_FaN
Винаги съм бил против електрическия стол, но тези "родители" са си точно за там zipper.gif
shefkata
Е как бе, майката по-новините каза, че това било с възпитателна цел.
Тъй решил таткото. biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
haidukpikaso
ЦИТАТ(shefkata @ 14.08.2008г. в 13:48ч.) *
Е как бе, майката по-новините каза, че това било с възпитателна цел.
Тъй решил таткото. biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

Това сигурно е нов метод на "възпитание"
И не е по Макаренко-със сигурност
electric
Но какво може да каже майката?
Явно бащата е истински звяр, и майката си мълчи, за да не се окаже вързана до детето...
slavun
Бих изместил беседването по този въпрос в малко по друга посока.
Както казахте по горе-УЖАС...,НАКАЗАНИЕ...И така до следващия случай,
който ще стигне до медеите.А колко неща се случват за които не знаем?
В този ред на мисли стигам до убеждението,ЧЕ НЯМА СТРАХ.Няма страх от
институцийте призвани да закрилят детето,няма страх от органите призвани
да защитават от насилие.Няма страх от власта.
Намирам вина и в медеите като цяло.Какво визирам-има случай който шокира
/читатели,зрители/Излиза се с тлъсти заглавия и после -тишина.Поне аз не си
спомням някаде да съм прочел,нещо от рода на ..."Преди една година ви показахме
насилие над детето...Към днешен ден виновния/та/излежава пет годишна присъда,
а детето се радва на добро здраве..."

Ако има страх от закона,такива случаи ще бъдат сензация,а не ежедневие.
Моля за извинение,ако съм бил рязък.
Trichocephalus
ЕВдно време ме наказваха със стене на колена върху бобчета, като държах стол над лавата си с изпънати ръце..... Дядо ми си седеше на един стол пред мен и си пушеше цигарата.
Ако гъкна или мръдна, ме биеше с колана си.......

Тъпо, нали ?
KoKKinoU_FaN
Против всякакво насилие над децата съм.
Каквото и да са направили, та те са още деца, майкамустара...
Къде е възпитателната цел?
Да намрази родителите си и като стане на 15 /примерно/,
с деформирана психика, да вземе някой нож,
в една тъмна лятна нощ,
да ги насече на парчета ли?

После да ги сортира по крайници, да ги погребе
и след това да чуем по битиви-то
за този случай?
И пак да се възмущаваме...

Къде е възпитателната цел в това цялото нещо, питам аз?
Възпитава, да.
Възпитава на насилие,
желание за мъст
и(ли) убийство.
Skoinks
Падам расист, затова - I don't give a damn.
Remix1912
Само като прочетох че са цигани и ми стана ясно.Раждат като зайци циганите и след тва нема ко да си прават циганетата та ги връзват по избите. speak.gif laugh.gif .Тез не заслужават да живеят.На САПУУУУУУУУУУУН.
dareto
Аз също съм расистка, но преди това съм човек... тук не говорим за цигани или българи! Това се случва и в български семейства, само дето никой не се е осмелил да ги разкрие на телевизията или да сигнализира на властите!
В такива случай обаче се питам, защо господ дарява такива хора с родителство, а други които биха били най-прекрасни родители нямат деца???
Лошото е, че това дете дори да бъде отнето от родителите ....няма да отиде на по -добро!
Изход за сега няма!
vigilante
ЦИТАТ(dareto @ 18.08.2008г. в 09:41ч.) *
Аз също съм расистка, но преди това съм човек... тук не говорим за цигани или българи! Това се случва и в български семейства, само дето никой не се е осмелил да ги разкрие на телевизията или да сигнализира на властите!
В такива случай обаче се питам, защо господ дарява такива хора с родителство, а други които биха били най-прекрасни родители нямат деца???
Лошото е, че това дете дори да бъде отнето от родителите ....няма да отиде на по -добро!
Изход за сега няма!

В български семейства не се случват такива неща освен ако родителите не са психично болни. И да се случват ще е 10 000 пъти по-рядко отколкото при циганите. А че детето нема да отиде на добро е ясно нали е мангал!

Това е "олекотена" версия на основното съдържание. За да видите пълната версия, с форматиране и изображения кликнете тук.