Помощ - Търсене - Потребители - Календар
Пълна версия: Visa Electron на ПИБ
kaldata.com - Форуми > Други > Всичко останало

TheGreatG
Здравейте! Днес си изкарах Visa Electron на Централна Кооперативна банка. Разбрах, че каратта е без чип. Сега съм пред дилемата дали да си изкарам друга на Първа Инвестиционна Банка, чиито карти са с чип и са по-сигурни. Не знам дали имат месечни такси обаче- годишна няма, но и на ДСК нямат, но за сметка на това искат 1,20 лв. всеки месец. Някой има ли Visa Electron на ПИБ да каже дали има месечна такса. Ще е хубаво и някой да ми каже повече за чипа. Знам, че гарантира сигурно при плащания онлайн, заради него да сменя ли банката ?
capnemo
ЦИТАТ(TheGreatG @ 18.08.2008г. в 16:57ч.) *
... Ще е хубаво и някой да ми каже повече за чипа. Знам, че гарантира сигурно при плащания онлайн, заради него да сменя ли банката ?

Няма никаква връзка между този чип и плащанията онлайн. Предназначението на чипа е да затрудни дублицирането на картата
Spiritt
Ползвам VISA Electron на ПИБ вече година и нещо. Не съм плащал такси за издаване, месечни такси също. Подмениха ми магнитната лента с чип безплатно в началото на тази година. Малко ме изненадаха с тази подмяна, ама карай... Нали е за сметка на по-голяма сигурност при теглене от банкомат и при плащане на ПОС... ама за онлайн плащане не знам дали можеш да разчиташ.
Можеш да видиш всички условия по картата на сайта на ПИБ или да питаш в блога им за сигурността при ползване онлайн.
pav4o01
Също така попитай и за застраховка на картата, ако предлагат. Аз имам VISA Electron от ОББ и ми предложиха да я застраховам един вид(24 лева на година струва)- при кражба на документите те ги преиздават за тяхна сметка(лична карта, кредитна карта и т.н. ) , също така при кражба от банкомат с онези устройства, които се изпозват за копиране на картата и запаметяване на пина, при доказана кражба има възможност да се възстановят парите. smile.gif Успех.
SUN_CITY
Някой може ли да обясни всичко за кредитните карти защото се замислям и аз да си извадя...Какво трябва да се знае предварително?
Censored
ЦИТАТ(SUN_CITY @ 24.08.2008г. в 17:29ч.) *
Някой може ли да обясни всичко за кредитните карти защото се замислям и аз да си извадя...Какво трябва да се знае предварително?

Ще се опитам да бъда кратък.
Ползвам от много години кредитни карти. Можеш да правиш с нея всичко - теглене, пазаруване, плащане на сметки и т.н. Всички пари, които ползваш от 1-во до 31-во число на месеца, трябва да върнеш до 15-то число на следващия месец и така няма да имаш нито лихва, нито нищо. Ако все пак просрочиш, имаш определени лихви върху невнесената сума. Това трябва да видиш как е при банките - лихви и такси. Другото в общи линии е едно и също.
Има кредитни карти местни и международни. Обърни внимание на това, какво и къде ще правиш с картата, за да не объркаш нищата и да си изкараш местна. Ако много пътуваш в чужбина, няма да можеш да я ползваш извън границите на страната ни.

Ако искаш да питаш нещо - заповядай.
SUN_CITY
Ами по-специално ме интересува примерно карта с 1500 лв. изтегля 1000 и връщам по 50 лв на месец... колко ще е лихвата и там скрити такси... въобще как стоят нещата с връщането huh.gif speak.gif
Censored
ЦИТАТ(SUN_CITY @ 24.08.2008г. в 17:50ч.) *
Ами по-специално ме интересува примерно карта с 1500 лв. изтегля 1000 и връщам по 50 лв на месец... колко ще е лихвата и там скрити такси... въобще как стоят нещата с връщането huh.gif speak.gif

Е това ще трябва да провериш в няколко банки, за да им сравниш условията. Нищо скрито няма, в това можеш да бъдеш сигурен. Имаш минимална месечна вноска, която задължително трябва да правиш всеки месец или на втория ти блокират картата. От там нататък на усвоения остатък ти върви лихва и това е.

Ако основното, което ще правиш е описаното по-горе, то те съветвам да си вземеш един кредит.
Ако искаш да си спестиш носенето на пари в себе си през месеца, то тогава да, кредитната карта ще ти свърши перфектна работа.
SUN_CITY
ЦИТАТ(Censored @ 24.08.2008г. в 17:57ч.) *
Е това ще трябва да провериш в няколко банки, за да им сравниш условията. Нищо скрито няма, в това можеш да бъдеш сигурен. Имаш минимална месечна вноска, която задължително трябва да правиш всеки месец или на втория ти блокират картата. От там нататък на усвоения остатък ти върви лихва и това е.

Ако основното, което ще правиш е описаното по-горе, то те съветвам да си вземеш един кредит.
Ако искаш да си спестиш носенето на пари в себе си през месеца, то тогава да, кредитната карта ще ти свърши перфектна работа.

Мерси... то кредит по ми трябва cool.gif
Censored
ЦИТАТ(SUN_CITY @ 24.08.2008г. в 17:59ч.) *
Мерси... то кредит по ми трябва cool.gif

Действай тогава с кредит. Няма смисъл на тая карта да плащаш допълнителни лихви и утежнения.
life_alert
Искам да ви попитам за електронното разплащане. Каква точно е процедурата? В смисъл освен номер на картата, какво още се въвежда и как точно става разплащането? Ако даден придукт струва 10$, как да съм сиг че няма да ми дръпнат 50$? Нямам никакъв опит, затова ще бъда благодарен ако ми обясните, като на новак. smile.gif

Какво значи човек да си открие карта в лева, долари или евро? Значи ли, че ако искам да купя нещо в долари, а съм си открил карта в лева няма дамога или ще се обменят по актуалния курс на долара?

Това е "олекотена" версия на основното съдържание. За да видите пълната версия, с форматиране и изображения кликнете тук.