Помощ - Търсене - Потребители - Календар
Пълна версия: Каква ПВЦ дограма да избера?
kaldata.com - Форуми > Други > Всичко останало

Biskata
Здравейте,
Решил съм да слагам ПВЦ дограма във вкъщи, но не знам каква да бъде. Въобще не съм запознат с дограмите и затова не знам към коя фирма за дограма да се обърна. Моля, който има опит с това, вече е слагал или просто е в час с нещата да сподели и да ме насочи към някоя добра фирма и естествено възможно най-тънко като цена. Благодаря на отзовалите се.
driver_sl
Не знам от къде си, но моят съвет към теб е да се обърнеш към фирма която работи с ПВЦ профил Трокал и по-точно 5 камерния! Нямат равен! Вносители са им Ролпласт! Може ако си северно изложение и да поръчаш нискоемисионно КАТ-стъкло, макар че според мен това са излишни разходи, ти си решаваш айде успех
momolord
Ето ти фирма.

Аз лично съм много доволен от нея. Сложих си дограма "Salamander". Няма я в сайта, но я предлагат на доста добра цена плюс измазване в цената.
Biskata
Благодаря за отговорите. Има ли фирми, които да предлагат дограма и топлоизолация с монтаж? Ако има, по-добре ли е да ползвам услугите на такава фирма или да ползвам различни фирми за изолацията и дограмата?
momolord
ЦИТАТ(Biskata @ 20.08.2008г. в 00:15ч.) *
Благодаря за отговорите. Има ли фирми, които да предлагат дограма и топлоизолация с монтаж? Ако има, по-добре ли е да ползвам услугите на такава фирма или да ползвам различни фирми за изолацията и дограмата?

Вече ти отговорих. Същата фирма ми сложи и топлоизолация.
tigertron
ЦИТАТ(Biskata @ 20.08.2008г. в 00:15ч.) *

Аз сега ще слагам ПВЦ дограма и изолация. Ще ползвам различни фирми, защото ще ми излезе по-евтино. За дограмата 5 камерният профил е най-доброто, но е и най-скъпо като цена. Аз се спрях на 4 камерен с незнам си там какво стъкло с доста по-добра шумо- и топлоизолация от алуминиевата, с комарници и двойноотваряеми прозорци (и на горе и на страни) и с малко отстъпка ми излезе с 500лв. по-евтино от 5 камерния профил и алуминиевата (с термомос). А разликата в изолацията не е кой знае каква между 5-камерния и 4-камерния профил. Съветвам те да събереш оферти за 4 камерен ПВЦ профил и да питаш за отстъпки ЗАДЪЛЖИТЕЛНО. Ще ти направят такава и ще ти излезе доста по-евтино. wink.gif
Biskata
ЦИТАТ(tigertron @ 20.08.2008г. в 17:07ч.) *
Аз сега ще слагам ПВЦ дограма и изолация. Ще ползвам различни фирми, защото ще ми излезе по-евтино. За дограмата 5 камерният профил е най-доброто, но е и най-скъпо като цена. Аз се спрях на 4 камерен с незнам си там какво стъкло с доста по-добра шумо- и топлоизолация от алуминиевата, с комарници и двойноотваряеми прозорци (и на горе и на страни) и с малко отстъпка ми излезе с 500лв. по-евтино от 5 камерния профил и алуминиевата (с термомос). А разликата в изолацията не е кой знае каква между 5-камерния и 4-камерния профил. Съветвам те да събереш оферти за 4 камерен ПВЦ профил и да питаш за отстъпки ЗАДЪЛЖИТЕЛНО. Ще ти направят такава и ще ти излезе доста по-евтино. wink.gif

tigertron, благодаря ти за съвета. Ще огледам и разпитам. Все още само разглеждам и разпитвам.
BMW
Алуминиева дограма с термомост е най-добрия избор.PVC-то е било винаги по-евтино от алуминиевия термомост защото е по-калпаво.Интересувай се и ще видиш че съм прав. cool.gif
tigertron
ЦИТАТ(BMW @ 20.08.2008г. в 22:46ч.) *
Алуминиева дограма с термомост е най-добрия избор.PVC-то е било винаги по-евтино от алуминиевия термомост защото е по-калпаво.Интересувай се и ще видиш че съм прав. cool.gif

Не точно. Алуминий с термомост е най-скъпия материал, но една хубава ПВЦ изработка осигурява по-добра изолация!!! Дори с термомост се случва алуминия да набира конденс и да има лоши последици за мазилката и/или тапетите. А пък и е почти 2 пъти по-скъп. Докато ПВЦ-то е доста по-евтино и осигурява доста добра изолация. Така че евтин и добър вариант е ПВЦ. Производителите й дават живот от 30 години, което никак не е малко. То и алуминият кара толкова.
dixi
То на днешно време човек не смее да препоръча която и да е фирма. Все пак ще кажа, че преди година сменях дограмата и се спрях на Алупласт. Петкамерен ПВЦ, с широкия стъклопакет (32мм), производител на профила и обкова Шуко, обикновено 4мм стъкло, двуосово отваряне на всички крила. Доволен съм, зимата разликата беше повече от осезаема. Случих и на добра монтажна бригада. Мой приятел поръча след мен от същата фирма, но монтажниците си оставиха ръцете, всички панти са за реглаж.
Фирмата за довършителните работи и топлоизолацията ми я препоръча момчето от Алупласт, което взе размерите. Доволен съм и от тях.

Това е "олекотена" версия на основното съдържание. За да видите пълната версия, с форматиране и изображения кликнете тук.