Помощ - Търсене - Потребители - Календар
Пълна версия: Майка и дете изтърваха гарата и скочиха в движение
kaldata.com - Форуми > Други > Всичко останало

Trichocephalus
12-годишно дете и 43-годишната му майка са в разградската болница след влаков инцидент. Двамата изтървали гарата, на която трябвало да слязат и скочили в движение от бързия влак Варна – Русе.

Малко преди 11,00 ч. днес е станал инцидентът. Тричленно семейство от Исперих се прибирало от почивка във Варна, в момента, в който бързият влак за Русе потеглял от Самуил, бащата забелязал, че това е гарата, на която трябва да слязат. И тримата тръгнали към вратата на вагона, първа скочила жената, след нея детето, понеже скоростта на трена рязко се увеличила, мъжът останал във влака. Слязъл на гара Разград и оттам вървял пеша над 5 км. до местната болница, където вече били настанени съпругата и детето му. За кратко и двамата са губили съзнание след скока от влака. 12-годишният Мартин е с по-тежки травми – има счупване на черепа и охлузни рани по тялото, няма опасност за живота му, състоянието му е задоволително, но ще остане в болницата поне 4 дни – съобщиха оттам. Майка му Мария е със сътресение на мозъка, рана на главата и охлузни наранявания по тялото. Тя също ще остане за наблюдение в здравното заведение.
Момчето е шестокласник в исперихско училище “Васил Априлов”, а родителите му са пенсионери по болест. Инцидентът се разследва от Транспортна полиция. Информацията е на Дарик радио. /БГНЕС

Човешката глупост край няма......
WhiteHart
Пак добре,че не са пътували със самолет... biggrin.gif
haidukpikaso
Божеее,да си рискуваш живота и този на детето си за такава глупост
speak.gif
thejoro
speak.gif mad.gif Пълна безотговорност , нямам думи за постъпката на родителите angry.gif
Melmak ®
Дърпат спирачката и тогава smile.gif .
На мен ми е интересно, дали семейството не е от ромски произход.
M1st3r_X
Спирачката ама после един куп главоболия. Имаше един човек, който помогна на майка си, която беше на около 70-80 години с багажа, но се забави и влака тръгна. След няколко секунди той дръпна спирачката и си слезе, обаче веднага 5-6 полицая го потгониха, а той се чудеше защо. Все пак не знам какъв е реда ако пропуснеш спирка. Да кажеш на кондуктора ли, знам ли.
piro2004
баси идиотите ей да скочат от влак, качели не може да слязат на следващата спирка а да слязат в болницата ....
Fingli
Боже, колко глупост има на тоя свят! Боже! ohmy.gif

Признавам си, че и на мен ми се е случвало да пропускам гарата няколко пъти, докато бях студент - улисан в приказки и закачки cool.gif. Но никога не ми е хрумвало да скачам от влака, Божкеее.... Просто съм си слизал на следващата гара и изчаквам влак за обратната посока - толкова ли е трудно да се досети човек?
frason
бе аз не знам много, ама казват, че да си прост не било лесно wink.gif
Както е казал дедо Айнщайн безкарайни са само вселената и простотията, ама за първото не се знае на 100 % smile.gif
potrebitel
Пфффф, тия хора не са наред. Хайде да речем, че майката ще скача, ама да накара и детето си...сега сигурно й тежи на съвестта, ама, като не е мислила навреме...
SUN_CITY
ЦИТАТ(Fingli @ 24.08.2008г. в 19:57ч.) *
Боже, колко глупост има на тоя свят! Боже! ohmy.gif

Пък и колко глупаци има... не е истина. Такива тапанари да са това семейство чак не човешко тъпи... На 5 км следващата гара а те скачат от влака. Пълни кретени! biggrin.gif
Melmak ®
ЦИТАТ(M1st3r_X @ 24.08.2008г. в 18:22ч.) *
Спирачката ама после един куп главоболия. Имаше един човек, който помогна на майка си, която беше на около 70-80 години с багажа, но се забави и влака тръгна. След няколко секунди той дръпна спирачката и си слезе, обаче веднага 5-6 полицая го потгониха, а той се чудеше защо. Все пак не знам какъв е реда ако пропуснеш спирка. Да кажеш на кондуктора ли, знам ли.

Така е защото, когато издърпаш спирачката до край, влакът спира сигурно. Дори и машинистите няма какво да направят в следващите няколко минути. Затова са обещанията за солидна глоба.
Редът е:
ЦИТАТ(Fingli @ 24.08.2008г. в 19:57ч.) *
Просто съм си слизал на следващата гара и изчаквам влак за обратната посока - толкова ли е трудно да се досети човек?

Стига да има влак за обратна посока и пари да си го платиш. Ако кажеш на кондуктора, най-много да ти се изхили. У нас нямат връзка с машинистите. Отделно не е трябвало да пускат влака, след като не са слезли всички пътници. Още, всички врати трябва да се заклюват автоматично преди тръгване, за да няма "случайно" изхвърлени в движение.
FEarBG
Аз всеки ден пътувам с влак, като някога ми се случват и тези с вратите, които се отварят ръчно и може да си скачаш по всяко време. wink.gif И да, случвало ми се е както да се качвам, така и да слизам от движещ се влак, но без никакви инциденти, поради малаката скорост ... Инъче тази тема ме подсети за един мой съученик, който пътувал с компания, също от класа. Лично аз тогава не присъствах, но ми разказаха. И нали правели се там на гъзари, на кой му стиска, на кой не и т.н. и накрая единият се навил да скача от влака преди спирката, да може да се докаже пред др smile.gif Много съжалявам, че не съм присъствал да видя както мазало е ставало, ама ми казаха че като наближила гарата, оня уж щял да скача, пък направо стъпил на земята и правил кълба 5 мин biggrin.gif Смея се, защото не е станал някакъв инцидент, нали беше се понахлузил малко, но не да се потроши тотално. Инъче на др ден го викаха при директора да обяснява, защо иска да се самоубие и после един месец му писаха силни оценки, да не вземе да скача пак laugh.gif

Това е "олекотена" версия на основното съдържание. За да видите пълната версия, с форматиране и изображения кликнете тук.