ЦИТАТ(nighty @ 26.08.2008г. в 13:37ч.)

Не знам защо повечето се отнесоха към въпроса несериозно... За аналната смазка на izabel1 просто няма какво да кажа. Явно има доста опит с нея. Но си мисля, че за анални цели ще е по-добре да ползваш естествени лубриканти ;-) Велосипеда също изисква поддръжка. Не се смазва с масло, а още по-малко веригата. Веригата се смазва с грес. Има я на спрейове, но може и в кутия. Изполва се грес на литиева основа (ползвам спрейове на Eldons или Valvoline). Веригата обаче първо трябва да се изчисти от старата смазка и боклуците. Продават се едни кутии със зъбчатки, които се слагат на веригата; в нея се сипва специална течност и просто въртиш педалите докато се изчисти веригата. Но са скъпи. Аз ползвам спрей за почистване на спирачни дискове (Brake cleaner на Permatex, но има и на Valvoline). Чисти, обезмаслява и се изпарява. След това пръскам с литиевата грес.
Това е
най-точният отговор ! Веригата,преди да я смажеш би било хубаво да я почистиш както каза
nighty само,че със такива Brake clean и други там спрейчета ... мисля,че би излязло скъпичко ... * като се има в предвид,че има евтин вариант * ... Не ги знам колко струват тия,но предполагам са от порядъка на 4-10 лв .... затова можеш просто да си вземеш едно 1,5 л шише , отиваш на бензиностанцията и си пълниш най-евтиния бензин ... земаш си 1 л и си бомба .... сипваш малко във някакъв съд който не ти трябва .. от порядъка на 50 мл и вземаш някаква малка четка ... четка за зъби върши перфектна работа ... обуваш си някфи панталони и блуза,които няма да ползваш * от личен опит го знам ... шото аз се осрах * излизаш навънка пред къщата/блока ... обръщаш колелото,пускаш си няква музика и почваш да си четкаш веригата като топиш четката във бензин и търкаш веригата .... ще ти стигне за много пъти ... след като приключиш с чистенето изчакваш 15-на минути и забърсваш веригата с парцал ... ако прецениш,че още има боклуци - повтаряш ... След това ... за смазка на веригата .. има едни перфектни смазки .. то се води моторно масло ... и е във спрей със една малка тръбичка,за да е по лесно пръскането ... струва 8-9 лв и е много лесно с него ... Препоръчвам ти го !
Carlube * 100 % Spray Grease * - 400 ml ... Отива за много време ... щото аз съм си смазвал веригата до сега около 10 пъти и при това използвах спрея с грес,за да си паля огън

* луди млади * .. Също така можеш да си смажеш предните амортисьори с него ... махаш 2-те тапички и пълниш вътре,затваряш и излизаш да "подскачаш" малко с колелото и се раздвижват много добре !