Помощ - Търсене - Потребители - Календар
Пълна версия: Как да си смажа колелото?
kaldata.com - Форуми > Други > Всичко останало

ivan_251
С каква смазка трябва да го смажа huh.gif huh.gif
pit
Грес, машинно масло!
ivan_251
Ами как да я сложа
M1st3r_X
Смажи го с варията. На трески го направи. Или поне кажи какво точно искаш да му смажеш.
ivan_251
НЯМЯ ЛИ ДА СТАНЕ С МАСЛО ЗО КОЛА

ше се пробвом с мосло за автомобил4е
leo_i
ЦИТАТ(ivan_251 @ 25.08.2008г. в 17:40ч.) *
Ами как да я сложа

idea.gif - с пръстче

M1st3r_X
Ма к'во ти е, бе, брато? Веригата ли искаш да му смажеш?
ivan_251
Да бе и скоростите с масло зо автомобил4е не става ли

с термопастата за працесора ше стани !
M1st3r_X
За веригата - обръщаш колелото и въртиш педалите, докато поливаш със тънка струя масло по веригата. Може малко и по венците.
izabel1
Пробвай с анална смазка или с разтворен във вода шмиргелов прах .
DAVIDOV
ЦИТАТ(ivan_251 @ 25.08.2008г. в 18:02ч.) *
Да бе и скоростите с масло зо автомобил4е не става ли

с термопастата за працесора ше стани !

С термопастата ако го смажеш ще си супер laugh.gif - това искам да го видя biggrin.gif
Вземи си грес от някой железарски магазин и си нацапаи пръстчето и си смажи веригата, венците и зъбаците ....
coolmeen
Един съвет отвий оста на лагерите и натъпчи около тях с грес след това я завий като обереш луфта ,но не ги натягай за да не се счупят.
иначе веригата с масло може и моторно аз даже с прекарано съм я мазал...
baby_muse
Може и на игла.. пълниш с машинно масло, грес, може и олио дори..и църкаш по малко..
Remix1912
Але пичове аз да питам нещо по-сериозно.Как да си смажа амортис8рите,че мнго скърцат,задният по точно.И с какво да го смажа?Благодаря предварително. wink.gif speak.gif cool.gif
nighty
Не знам защо повечето се отнесоха към въпроса несериозно... За аналната смазка на izabel1 просто няма какво да кажа. Явно има доста опит с нея. Но си мисля, че за анални цели ще е по-добре да ползваш естествени лубриканти ;-) Велосипеда също изисква поддръжка. Не се смазва с масло, а още по-малко веригата. Веригата се смазва с грес. Има я на спрейове, но може и в кутия. Изполва се грес на литиева основа (ползвам спрейове на Eldons или Valvoline). Веригата обаче първо трябва да се изчисти от старата смазка и боклуците. Продават се едни кутии със зъбчатки, които се слагат на веригата; в нея се сипва специална течност и просто въртиш педалите докато се изчисти веригата. Но са скъпи. Аз ползвам спрей за почистване на спирачни дискове (Brake cleaner на Permatex, но има и на Valvoline). Чисти, обезмаслява и се изпарява. След това пръскам с литиевата грес.
boche
http://screambikes.eu/index.php?cPath=69&a...5c23d895ac149b1
На тази страница разгледай - има всичко за смазване и чистене на байк
kmvasilev
ЦИТАТ(nighty @ 26.08.2008г. в 13:37ч.) *
Веригата се смазва с грес. Има я на спрейове, но може и в кутия. Изполва се грес на литиева основа (ползвам спрейове на Eldons или Valvoline).

Ок, ако ще бъдем сериозни sad.gif Препоръчителната професионална процедура изисква да се свали веригата - отвиват се нейните обтегачи, измива се с нафта (дизел), подсушава се и се оставя да изсъхне. След това се потапя в разтопена графитна смазка, препоръчвам произведената от италианския Agip, защото все още използват повече естествени съставки от останалите и са с отлично качество. За любителски цели може само да се намаже добре, оригиналната рецепта е за професионални колоездачи все пак wink.gif Монтира се. Процедурата е желателно да се прави веднъж на пролет и веднъж на есен при целогодишна експлоатация иначе веднъж годишно.

izabel1 не се шегува с вазелина, няма нищо лошо и не е фатално лагерите на кормилото например да се смажат с вазелин. Все пак за вазелина се предполага да е с по-гарантирано качество от менташките масла и греси по някои бензийджийници и магазини. Но все пак е добре да се изполва подходящата грес wink.gif
nirvana_
ЦИТАТ(ivan_251 @ 25.08.2008г. в 17:30ч.) *
С каква смазка трябва да го смажа huh.gif huh.gif

Грес. Взимаш си някоя дървена или каквато и да е пръчка топкаш я в греса и я прокарваш по вреигата.
coolmeen
човека пита за аморисьора.
задния мисля че няма как да го смажеш(пък и той си е пълен с масло),но 99% не скърца той а скарца там където са свързани двете части на рамката-долу до централното.моя съвет отвии с шестограм там и го намажи с грес.
nighty
ЦИТАТ(kmvasilev @ 26.08.2008г. в 13:55ч.) *
izabel1 не се шегува с вазелина

Всъшност не се сетих, че става въпрос за вазелин :-) Моите извинения...
Scater
ЦИТАТ(nighty @ 26.08.2008г. в 13:37ч.) *
Не знам защо повечето се отнесоха към въпроса несериозно... За аналната смазка на izabel1 просто няма какво да кажа. Явно има доста опит с нея. Но си мисля, че за анални цели ще е по-добре да ползваш естествени лубриканти ;-) Велосипеда също изисква поддръжка. Не се смазва с масло, а още по-малко веригата. Веригата се смазва с грес. Има я на спрейове, но може и в кутия. Изполва се грес на литиева основа (ползвам спрейове на Eldons или Valvoline). Веригата обаче първо трябва да се изчисти от старата смазка и боклуците. Продават се едни кутии със зъбчатки, които се слагат на веригата; в нея се сипва специална течност и просто въртиш педалите докато се изчисти веригата. Но са скъпи. Аз ползвам спрей за почистване на спирачни дискове (Brake cleaner на Permatex, но има и на Valvoline). Чисти, обезмаслява и се изпарява. След това пръскам с литиевата грес.

Това е най-точният отговор ! Веригата,преди да я смажеш би било хубаво да я почистиш както каза nighty само,че със такива Brake clean и други там спрейчета ... мисля,че би излязло скъпичко ... * като се има в предвид,че има евтин вариант * ... Не ги знам колко струват тия,но предполагам са от порядъка на 4-10 лв .... затова можеш просто да си вземеш едно 1,5 л шише , отиваш на бензиностанцията и си пълниш най-евтиния бензин ... земаш си 1 л и си бомба .... сипваш малко във някакъв съд който не ти трябва .. от порядъка на 50 мл и вземаш някаква малка четка ... четка за зъби върши перфектна работа ... обуваш си някфи панталони и блуза,които няма да ползваш * от личен опит го знам ... шото аз се осрах * излизаш навънка пред къщата/блока ... обръщаш колелото,пускаш си няква музика и почваш да си четкаш веригата като топиш четката във бензин и търкаш веригата .... ще ти стигне за много пъти ... след като приключиш с чистенето изчакваш 15-на минути и забърсваш веригата с парцал ... ако прецениш,че още има боклуци - повтаряш ... След това ... за смазка на веригата .. има едни перфектни смазки .. то се води моторно масло ... и е във спрей със една малка тръбичка,за да е по лесно пръскането ... струва 8-9 лв и е много лесно с него ... Препоръчвам ти го ! Carlube * 100 % Spray Grease * - 400 ml ... Отива за много време ... щото аз съм си смазвал веригата до сега около 10 пъти и при това използвах спрея с грес,за да си паля огън biggrin.gif * луди млади * .. Също така можеш да си смажеш предните амортисьори с него ... махаш 2-те тапички и пълниш вътре,затваряш и излизаш да "подскачаш" малко с колелото и се раздвижват много добре !
ivan_251
Благодоря ня всички ше го смажа с термопаста ще послушам nighty

Това е "олекотена" версия на основното съдържание. За да видите пълната версия, с форматиране и изображения кликнете тук.