Към съдържанието
Снимка
- - - - -

Теории на конспирациите


 • Моля влезте за да отговорите
210 отговора в тази тема

#61 Ken

Ken

  Blade runner

 • VIP Потребител
 • 13903 мнения
 • Пол:Мъжки

Публикувано 03 април 2009 - 06:54

Какви са тези измислени цитати ? Откъде го взе този първи пост ?
Как на едни американци вярвате, а на други не ?
И това "аз какви работи знам, ама хайде да не си отварям устата". И защо ? Като искаш да кажеш нещо го казвай, като не искаш - по-добре си мълчи.

Установено е, че желаещите да подчертаят своята нетрадиционна сексуална ориентация, пишат на български с латиница. Може ли това да се счита за пропаганда на хомосексуализма ?


#62 crazyfrog

crazyfrog

  kaldata маниак

 • Потребители
 • PipPipPipPipPipPip
 • 1160 мнения

Публикувано 03 април 2009 - 08:04

Приемаме, че всичко е така /както е казано по-горе/ и планът за унищожението на човечеството в частност на българите е факт. Какво предлагате като изход от ситуацията ? Това е по-интересно и изобщо има ли някой ,който да предлага изход, който не минава през поредното унищожение на определена група хора.

#63 Ken

Ken

  Blade runner

 • VIP Потребител
 • 13903 мнения
 • Пол:Мъжки

Публикувано 03 април 2009 - 08:11

Приемаме, че всичко е така /както е казано по-горе/ и планът за унищожението на човечеството в частност на българите е факт. Какво предлагате като изход от ситуацията ? Това е по-интересно и изобщо има ли някой ,който да предлага изход, който не минава през поредното унищожение на определена група хора.


Отказване от приемане на каквито и да е лекарствени средства - не може да няма нещо вредно в тях.
Отказ от консумиране на всякакви храни - нитрати, олово, радиация, вредни добавки.
Отказ от секс и дори целувки - ясно е защо, СПИН.
Никакво излизане на открито - някой комар може да ни лепне спинозна целувка.
То май не остана за какво да живее човек ?

Установено е, че желаещите да подчертаят своята нетрадиционна сексуална ориентация, пишат на български с латиница. Може ли това да се счита за пропаганда на хомосексуализма ?


#64 crazyfrog

crazyfrog

  kaldata маниак

 • Потребители
 • PipPipPipPipPipPip
 • 1160 мнения

Публикувано 03 април 2009 - 08:25

И още предложения:
Да живеем в пещера в дън гори тилилейски.
Никакви GSM, GPS, notebooks, TV, audio, Интернет и т.н.
Да ядем ... хм, какво ли да ядем, то всичко май е вредно, ау, проблем, ако можем и да не дишаме, че във въздуха има радиация, може би ако намерим начин да се храним с духовна храна ... или ... затворен цикъл... мммм, това е гнусно.

#65 aeu

aeu

  Почетен потребител

 • Потребители
 • PipPipPipPip
 • 499 мнения

Публикувано 03 април 2009 - 08:40

И още предложения:
Да живеем в пещера в дън гори тилилейски.
Никакви GSM, GPS, notebooks, TV, audio, Интернет и т.н.
Да ядем ... хм, какво ли да ядем, то всичко май е вредно, ау, проблем, ако можем и да не дишаме, че във въздуха има радиация, може би ако намерим начин да се храним с духовна храна ... или ... затворен цикъл... мммм, това е гнусно.не, това са глупости.

Виж каква е трагедията на илюминатския 'Нови Световен Ред' на луцифер(оня ден G-8 стана G-20, а утре ще стане- G-100) Публикувано изображение

Принципът на ВЕДАическата цивилизация, която НЕ Е САТУРНИАНСКА, е 'да НЕ спира потокът енергия' до Сатурн и да връща душите пак в матрицата и то на най-ниско ниво.
А илюминатската днес-ТОЧНО това прави. :rolleyes: защото и трябва печалба. А печалба до Сатурн е САМО на матерната енергия.
Тези, които 'държат' матер. ресурси на илюминатската цивилизация са ги превърнали в пари. И тези пари смятат, че са самата матер. енергия с която спекулират на ранен етап на развитието на ИНДИВИДУАЛНАТА душа. Подчертвам-индивидуална, ЗАЩОТО НЯМА ГРУПОВА ЕВОЛЮЦИЯ! Тя е индивидуална. Ако с приеме, че има 'групова еволюция' идва груповата революция и груповият секс на луциферианското сатурнианско братство. :speak:

Кои са главните спънки за индив. еволюция на душата: пропагандирането на някакъв фалшив матер. прогрес, който е пагубен за духовното развитие на душата, както и методът на капиталистическа конкуренция и соц. съревнование. Второто го вмъквам за да не си мислят другарите, че соцът е 'алтернатива' на капитализма. И двете са страни на една и съща ашкеназка монета- шекел(шилер, шиллинг) Публикувано изображение

Този пост е редактиран от aeu: 03 април 2009 - 08:48

Не си го мери с мене- а посети блоГът ми!

Публикувано изображение

#66 Цар Кару І

Цар Кару І

  Почетен потребител

 • Потребители
 • PipPipPipPip
 • 581 мнения
 • Пол:Мъжки
 • Град:SUN

Публикувано 03 април 2009 - 17:28

Да живеем в пещера в дън гори тилилейски.
Никакви GSM, GPS, notebooks, TV, audio, Интернет и т.н.
може би ако намерим начин да се храним с духовна храна ...

:yanim: Аз съм - ЗА! Нарамвам раницата и тръгвам. А духовната храна с този произход и качество я оставям на разните му мормони, свидетели (уличени в лъжесвидетелство), кришнаити, саянтолози (абе нямам толкова мангизи бе - как да им стана член), 50сятници, 55сятници, 60сятници (оооох - има ли още? :doh: ), православни, кривославни, католици, матолици, безпарици... - Цяла инциклопедия са :P
Ама може да опиташ при кришнаитите - те са готини. По цял ден пеят в хор (с кобри) харе, маре, риба тон. Ама ще те набутат в кибуц - и ще даяниш от тъмно до тъмно за листо маруля... И никакъв секс там браткиш, щото за сексуване се иска специално и лично разрешение от Кришна (кирие, ейлесон, глория кредо)... ;)
My Chart
Цар Кару І - ecce Inquisitor Curiae.
Блога на Цар Кару І

3.2 В случай че има такава, снимката към Вашия профил задължително трябва да е Вашата и ничия друга. Форума на kaldata.com не е свободен сървър за качване на картинки. Всякакви изображения, нарушаващи това условие, ще бъдат трити без предупреждение.


#67 npn

npn

  Почетен потребител

 • Потребители
 • PipPipPipPip
 • 521 мнения
 • Пол:Мъжки
 • Интереси:От всичко по малко.

Публикувано 03 април 2009 - 20:10

npn,май и теб те е гепила параноята.Споко бе човек!Корабът потъва нормално.Пробойните вече са много големи-не мож
ги запуши с тялото си като един същи Матрософф.Наслаждавай се на купона!Не остана.

А бе много са ти твърди мненията.Като от бетон.И една компетентност струи от теб на талази на талази.И е високообразована
при това! Баси!

Мистър със сложно име, моят софт е ъпдейтван( този в главата ). Не смятам да пиша цели фермани, за да убедя някой в нещо си. Той ако иска да сложи ключови думички в гугъл и да се ъпдейтне. Да, мненията за някои неща са ми твърди, главно тези, за които съм намерил логика.


даааа Публикувано изображение а един мармот завива шоколада със станиол Публикувано изображение

Айде да си поговорим за следните ти твърдения :

1.
въпроси :
-какви механизми
-как стават безплодни

2.)
По-точно - какви антитела, и как, след като са "срещу тях самите" след това остават живи ?

3.) кой ти прошепна тази велика информация ?

А ти сигурен ли си , че има болест като СПИН. От де разбра,че я има. От къде ти хрумна, че има някаква конспирация срещу здравето.

И преди съм казвал, че няма конспирация срещу здравето - тя си е факт.

Докажи го!

Докато твърденията на уважемият потребител, по горе ,които очевидно са спуснати свише, заслужават единствено надсмешка, докато не се потвърдят.

КАКТО И ТВОИТЕ. МОЖЕШ ЛИ ДА ГИ ДОКАЖЕШ. ТЕСТОВЕ, ЛАБОЛАТОРНИ АНАЛИЗИ. ИЛИ ПРОСТО НЯКЪДЕ СИ СИ ПРОЧЕЛ НЕЩО СИ, РЪЙШ ЛИ?


От Марк Гейбриш Конлан
Декември 1998 г.


Докато повечето хора в САЩ и Западна Европа продължават да вярват, че така нареченият ХИВ (човешки имунодефицитен вирус) е основната причина за СПИН, яростните дебати ще продължават, дори и сред алтернативната СПИН общност, относно това дали ХИВ въобще съществува. Макар, че проф. д-р Питър Дюсбърг – всъщност единственият алтернативен СПИН теоретик с някаква значима публична репутация – продължава да настоява, че ХИВ съществува, но е безобиден, то други алтернативни СПИН изследователи и активисти, идват до заключението, че вирусът не съществува. Главните защитници на тази гледна точка са австралийската изследователка Елени Пападопулос-Елеопулос и нейните колеги, които твърдят, че ХИВ никога не е бил изолиран, съгласно критериите на Института Пастьор от 1973 г. и затова не е много сигурно какво е наречено „ендогенен ретровирус” – творение на генетичния материал на тялото, който изглежда и функционира отчасти като вирус, но не е инфекция, защото произлиза от самите клетки на тялото.

Д-р Щефан Ланка, немски изследовател, приема предизвикателството за съществуването на ХИВ и отива по-далеч. Той е вирусолог, но това е само част от неговите широкообхватни познания. Позовавайки се на опита си в морската биология, биохимията, еволюционната биология и вирусологията, разработва изцяло нова гледна точка за ХИВ и СПИН. Той вярва, че всички така наречени ретровируси са всъщност творение на тялото; че хепатита е по-скоро автоимунно разтройство (болест, при която тялото се атакува от компоненти на собствената си имунна система), отколкото вирусно заболяване; че СПИН няма нищо общо с имунната недостатъчност и затова би трябвало да се нарича Синдром на Придобит Енергиен Недостиг – СПЕН – защото неговата истинска същност е прекъсване на снабдяването с кислород към кръвта и/или тъканите. Д-р Ланка направи обиколка на Западното крайбрежие през Октомври (1998г.) и говори с H.E.A.L. – Сан Диего, на 20 Октомври. „При Зендер” го интервюираха часове преди това събитие.

Зендер: Бих искал малко информация за вашето минало – какво сте учил, в какво сте специализирал и най-вече как стигнахте до тези идеи относно СПИН.

Д-р Щ. Ланка: Започнах да уча Молекулярна биология през 1984 г., но скоро се отегчих, защото разбрах, че всичко, което трябва да се научи, за да вземеш изпитите са вече остарели, отживели доктринални схващания. Така, че се насочих към Екология, защото осъзнах, докато бях в различни страни, че можеш да провеждаш много важни изследвания, без големи апарати или много пари. Търсех възможност да упражнявам и молекулярна генетика в рамките на биологията, така че избрах да се преместя в Морска биология и извърших множество изследвания с електронен микроскоп.

Един професор по морска биология бе склонен да ми разреши да работя за него и междувременно, съвсем случайно, открих устойчива вирус-гостоприемник връзка. Точно в този момент разбрах, че това беше той. Най-добрият начин да правя смислени генетични изследвания е да имам една стабилна вирус-гостоприемник връзка, в която вирусът се образува в гостоприемника, но не го убива. Така че вие можете наистина да научите как те си взаимодействат, как се образува генетичният материал на вируса и как той влияе на гостоприемника без да го изменя. Това е все още единствената устойчива вирус-гостоприемник връзка във вирусологията, освен в бактерия.

Бях доволен, че имам възможност да провеждам това изследване, но първо трябваше да убедя моя професор да се съгласи да финансира новите ми изследвания. Той каза, че е класически биолог и не би могъл да ме спонсорира като изследовател във вирусологията. Трябваше да намеря друг професор, склонен да ме ръководи и в същия ден открих един и вече имах собствена лаборатория. Можех да купя всички инструменти и големи апарати, ако работех допълнително, така че имах най-добрите условия, за да започна проучванията си. След една година изолирах вирус и го описах.

Когато започнах да правя изследвания с вируси, бе 1986, 1987 г., точно когато обществото в Германия и Европа започна да разбира за СПИН. Тъй като се предполагаше, че се причинява от вирус, аз бях автоматично определен за специалист в областта на СПИН. Отначало това беше приятно усещане. Казвах на хората, каквото чувах от медиите и телевизията и не проверявах доказателствата, защото всеки беше убеден, че СПИН е вирусно заболяване. След това чух за грешките, които Робърт Гало (американски изследовател върху рака, който пръв идентифицира ХИВ като причина за СПИН) е направил и че той е подвел обществеността относно своя първи ретровирус (ХТЛВ-1, който Гало смятал за причината за СПИН през 1982 г. преди предполагаемото му откритие на ХИВ) и че е откраднал вируса от Монтание, както и други подобни клюки.

Когато започнах да уча молекулярна генетика, вече имах някакво критично становище, така че отидох в библиотеката, за да потърся литература върху ХИВ. За моя голяма изненада открих, че когато се говори за ХИВ не се има предвид вирус. Говори се за клетъчни характеристики и активност на клетки при много специални условия. Бях доста силно шокиран. Мислех си: „Добре, аз нямам достатъчно опит. Трябва да съм пропуснал нещо. От друга страна, онези хора са абсолютно сигурни.” Освен това се страхувах, че говорейки по тази тема с приятели или дори със семейството ми, те ще си помислят, че това е пълна лудост. Така че, дълго време изучавах вирусология – от края до началото и от началото до края, за да съм абсолютно сигурен, че такова нещо като ХИВ няма. А за мен това бе много лесно, защото осъзнах, че цялата група вируси, към която се смята, че принадлежи ХИВ – ретровирусите – както и други вируси, за които се смята, че са много опасни, всъщност не съществуват.

Зендер: Значи е било само в основата на това тълкуване, щом сте заключили, че това нещо, наречено ХИВ, което се смята за „ХИВ вирус” и се предполага, че е заразно, подобно на други вируси, които са утвърдени патогени, всъщност изобразява един феномен в тялото. Как бихте го описали и защо сте толкова сигурен в него?

Д-р Ланка: Чудех се каква е била ролята на вирусите за еволюцията, защото не изглеждаше да имат някаква функция, освен да бъдат много опасни и да убиват други клетки. Затова се обърнах към еволюционната биология и открих, че първата жива генетична молекула е била РНК, а по-късно се е появила ДНК. Всеки един от нашите геноми, както и на висшите растения и животните, е продукт на така нареченото обратно копиране – РНК се презаписва в ДНК.

Но аз вече бях осъзнал, че разбиранията на молекулярната генетика са доста доктринални. В началото на 60-те години (на 20 век) се появи основният принцип на молекулярната генетика, който се подкрепя дори и днес и който е абсурден. Принципът твърди, че ДНК функционира по един неизменен начин; ДНК изработва РНК; РНК не може да бъде презаписана обратно в ДНК; РНК съществува само на базата на ДНК. Това беше и е основата на основния принцип на молекулярната генетика.

Открих, че този начин на мислене е следствие от изследване, финансирано от зърнопроизводителната индустрия на САЩ и така цялото съществуващо знание – а именно това на цитогенетиката преди Втората световна война – бива просто подтискано или дори оклеветявано като „мързелива наука”, защото се е осъществявала предимно в Европа. Този вид наука успешно доказва, че генетичният материал не е стабилен. Той е обект на промяна, което означава, че генетичният материал е обратно копиращ се – движи се и в двете посоки.

Това изследване доказва още, че вътре в клетката има голямо количество генетичен материал, дори повече отколкото в ядрото. Но тъй като молекулярната генетика и молекулярната биология са всъщност основани от физици, които смятат, че могат да обяснят цялата структура на атома само като се съсредоточат върху ядрото, когато навлязоха в биологията, те направиха същата грешка – фокусираха се само върху ядрото на клетката и твърдяха, че то е отговорно за всичко (как е започнал живота, как се управлява и т.н.). Това е абсурдно, защото те пренебрегнаха същността на живота – образуването на енергия.

Докато изучавах еволюционните аспекти на биологията, бързо осъзнах, че обратното копиране е общо за всички форми на живот и всъщност е основа за всички висши живи същества. По-късно научих, че обратното копиране е механизъм на възстановяване за хромозомната ДНК. Но традиционалистите по молекулярна генетика все още са обвързани с основния принцип: „Няма такова нещо като обратно копиране от РНК към ДНК”. През 1970 г. , когато те откриха по биохимичен път, че има обратен поток на генетичен материал, не се отказаха от принципа, нито се опитаха да го променят. Вместо това, го нарекоха изключение от основния принцип на молекулярната генетика и го обясниха чрез предполагаемото съществуване на ретровируси.


Зендер: Извинете ме, но аз мислех, че сферата на ретровирусологията е започнала още през 1911 г. с Пейтън Роус и неговите експерименти с пилета. (Роус оперативно премахва ракови тумори от пилета в своята лаборатория, стрива туморите, храни с тях здрави пилета и наблюдава как при здравите пилета, които са яли стрити тумори, израстват такива тумори. Той заключава, че туморите може да са били причинени от инфекциозен агент, който се е пренесъл от болните пилета към здравите.)

Д-р Ланка: Ако погледнем назад, ще видим, че той е цитиран като единствения имащ нещо общо с ретровирусите. Това, което всъщност е направил Пейтън Роус е, че кръстосвал животните помежду им, така че генетичният материал ставал все по- и по- подобен. Когато генетичният материал при животните е твърде подобен, то тогава се наблюдава дори по-голям обмен между хромозомите, отколкото би се случило нормално. Често, при близкородствено кръстосване, двойките хромозоми губят информация помежду си. Тогава се наблюдават характерните хромозомни дефекти при животни, растения или човешки същества, изразяващи се в недъзи, които са добре проучени. Така, че поради тежката обремененост на пилетата на Роус, те са имали висок процент на естествена проява на рак.

Резултатите от това изследване не бяха цитирани повече от 20 години. По-късно някои хора се опитаха да спекулират с тях. В края на 60-те и началото на 70-те започнаха да мислят по този въпрос, тъй като молекулярната биология взе връх над съвременната медицина и се противопостави на съществуващите факти, че ракът се причинява от инфекциозен агент – от вирус, мутации или от вируси, причиняващи мутации. Те пренебрегнаха факта, че ракът има нещо общо с дефицита на кислород, което вече бе установено от Ото Варбург. Варбург получил своята първа Нобелова награда, демонстрирайки как една клетка е в състояние да произвежда повече енергия, отколкото при процеса на ферментация, като използва кислородно дишане. И получил втората си Нобелова награда за доказване на факта, че ракът се определя от процеса на ферментация; че кислородно дишане не се случва при рак. И тези резултати просто се пренебрегват.

През 1970 г., когато доказаха, че обратното копиране се случва и откриха ензима, отговорен за това – обратна транскриптаза, принципът не бе отречен. Промениха го леко и казаха, че има изключение, което обясниха със съществуването на нов клас вируси, наречени ретровируси, чието съществуване те не могат да докажат по друг начин.

Когато бях напълно сигурен във всичко, което споменах преди, започнах да говоря. Бях поканен на много конференции по биология и морска биология, като на всяка от тях представях моите данни и факти. Използвах всяка възможност, за да говоря открито против ХИВ и бързо разбрах, че понеже бях отхвърлил ХИВ като обяснение за СПИН и не бях способен да го заменя с нещо друго, не бях способен и да обясня какво стои под етикета „ХИВ”, което ме накара да внимавам и да намеря хората, които бяха способни да обяснят какво точно става.

В началото ми помогнаха много някои от публикациите на Питър Дюсбърг, тъй като той беше авторитет, който задава много въпроси. Преведох някои от неговите статии на немски и ги публикувах в малко издателство. Но после, с времето, разбрах и за други специалисти, сред които и Хайнрих Кремер, известен немски лекар, бивш медицински директор на Германската Федерална Клиника за злоупотреби с лекарства, който ми помогна да разбера какво всъщност става.

Тъй като той беше натоварен с въвеждането на ваксината против Хепатит В в Германия и я прилагаше на своите пациенти, д-р Кремер контролираше и пускането й на пазара. Той откри, че американската хепатит В ваксина е произведена със серум, дарен от мъже от гей общността в Ню Йорк сити, между 1978 и 1980 г. Тъй като знаеше, че тези мъже са имали безброй контакти и неизвестен брой полово предавани болести, той се страхуваше да използва тази ваксина и вместо нея ползваше френската, която бе произведена от дарена кръв от общото население на Франция.

Но през 1983 г. германското правителство го принуди да не използва повече тази ваксина. Казаха, че френската е заразена с „вируса на СПИН” и то по времето, когато никой не говореше за „СПИН вирус”, но американската била чиста. Той знаеше или поне беше предупреден, че това няма нищо общо с науката, а с факта, че германската медицинска система (най-вече в Германия) е фактически колония на американската система.

Скоро след това, през 1984 г., му бе казано да достави замразени кръвни проби от негов пациент, в Берлин, в новооткрития СПИН център, за да бъдат тествани за „СПИН вирус”. Преди да пусне кръвните проби, той проверил какво е доказателството за точността и надеждността на ХИВ теста за антитела и си дал сметка, че този тест не е способен да открива вируса. Така работел и работи ХИВ тестът за антитела.

Зендер: Според моите разбирания, когато имаме тест за антитела, който е всъщност полезен, както например тестът за сифилис, се наблюдава силна или слаба реакция на антителата, което е кратно на броя на разрежданията на първоначалната проба, но въпреки това има реакция. Затова вие знаете, че не само има инфекция, но и как е отговорила имунната система на нея.

Д-р Ланка: Аз съм напълно сигурен, че нито един тест за антитела в медицината има въобще някакво значение. Специално при тестът за ХИВ е ясно, че антителата, които се изследват се срещат при всеки. Някои хора ги имат във високи концентрации, а други – в ниски, но само когато достигнете много високи нива на антитела (много по-високи, от който и да е тест за антитела) вие сте определен като „позитивен”. Това е вътрешно противоречие, защото при друг тест за антитела, по-ниското ниво дава по-висок риск от симптоматична инфекция. Но с ХИВ ви казват, че сте „позитивен” само, когато имате много високо ниво на антителата. Под това ниво ви се казва, че сте отрицателен.

Зендер: Значи това е, за което д-р Роберто Джиралдо говореше пред H.E.A.L. в Сан Диего. Той каза, че когато се прави тест за ХИВ пробата се разрежда в съотношение 1:400 и ако това не се направи, всички проби ще излязат положителни.

Д-р Ланка: Това е така. Колко абсурдно! Д-р Кремер го е знаел още през 1984 г. и бил доста обезпокоен за съдбата на своите пациенти, защото политиците поискали от него да постави под карантина вече белязаните с „ХИВ позитивен”, т.е. да ги отдели от останалите. Той отказал, защото там нямало инфектирано същество. Той знаел, че всеки прекарал хроничен хепатит или ваксиниран против хепатит В, ще даде „ХИВ позитивен” резултат. Така че за него било пределно ясно, че в болницата няма инфекция.

Той информирал медиите, които посетили болницата, за да се информират сами в подробности. Предоставил им всички доказателства и точно същите журналисти в ток-шоута, в Der Spiegel например, (едно от най-големите и популярни списания в Германия) публикували точно обратното. За него било ясно още от самото начало, че това е умишлено,; играели си на война. Искали да има кръв и сексуална епидемия, в противовес на доказателствата, които им били представени. По този начин той разбрал, че СПИН е създаден върху погрешно схващане. Тъй като имал вземане-даване с политическия елит, те му казали, неофициално, че са знаели, че не им пука, че това се правело с цел справяне с наркотиците и хомосексуалността.

Те дори се опитали да го убият, но се провалили, защото той има добра интуиция и успял да излезе от колата си преди гумата да избухне. След това научил от един служител, който силно го уважавал, поради работата му със затворници и наркозависими, че германското правителство провеждало тайно психологично разследване, опитвайки се да докаже, че той е душевно болен и все още е на поста си само, защото те смятали, че може да се самоубие. Когато разбрал това, той напуснал, защото не можл да мълчи по въпроса. Това не съответствало на етиката му.

Освен това аз срещнах и проф. Алфред Хейзиг от Швейцария. Той е основател на швейцарската кръводарителна система и е един от първите, който извежда продукти от кръвта, за да произвежда плазма за лечение на хронични болести. Бидейки негов колега и близък приятел, научих за далаверата около цялата индустрия с производството на кръв и криминалната мощ зад нея. През Март 1996 г. в Берн (столицата на Швейцария), Хейзиг, Кремер и аз се срещнахме за първи път.

Стана ясно и какво се случва в областта на хепатита. Той няма връзка с вирус. Разбира се, има възможност да се обогатят определени видове протеини в кръвните продукти, които след това причиняват тежки автоимунни реакции, но САМО при силно стресирани (напрегнати) хора и никога при нестресирани (спокойни). Когато се научили да отнемат тези протеини от кръвните продукти или да ги разреждат, вече не се наблюдавали чернодробни проблеми. Разбрах това от него.
================================================================================
====

От няколко десетилетия се разработват ваксини срещу забременяване под егидата на СЗО и има данни, че те са използвани в някои страни като опитно средство за тайно регулиране на населението на Земята

В началото на 90-те години СЗО ръководи масова ваксинационна програма срещу тетанус в различни страни, между които Никарагуа, Мексико и Филипините. През октомври 1994 г. организацията "Хюман лайф интернешънъл" (ХЛИ) получава доклад от своя мексикански клон за протичащите в тази страна имунизации.' Тъй като имунизационните протоколи не изглеждали съвсем редовни, организацията се сдобила с няколко проби от ваксината и я дала за изследване. В някои от тях било установено наличието на човешки хорионгонадотропин (ХГТ) естествено произвеждан от човешкото тяло хормон, необходим за протичане на нормална бременност. ХГТ предизвиква освобождаването на други хормони, които подготвят лигавицата на матката за имплантйране на вече оплодената яйцеклетка. Рязкото повишаване на ХГТ след зачатието го прави отличен диагностичен способ за определяне със сигурност на настъпила бременност. Чрез въвеждането на този хормон в женското тяло съчетан с носител тетаничен анатоксин, целта е да се заблуди организма и да започне да образува антитела не само срещу бацила на тетануса, но и срещу самия ХГТ! При една започваща бременност тези антитела ще атакуват нормално образувания от тялото на жената ХГТ, и ако те са в достатъчно голямо количество, ще предизвикат нейното прекъсване!

ХГТ веднага направила тази информация достояние на членовете на своя световен съвет и на всички свои филиали в повече от 60 страни. Скоро започнали да пристигат доклади и от Филипините, където са били ваксинирани 3 400 000 жени, както и от Никарагуа.

Ето фактите, които са известни:

- На ваксинация са били подложени само жените между 15 и 45г. (в Никарагуа между 12 и 49 г). Но веднага можем да се запитаме: Поради каква причина се е сметнало, че те са изложени на риск от заразяване с тетанус повече, отколкото мъжете и децата?

- Имунизационният протокол изисквал да се направят общо 5 ваксини, като първите 3 вразстояние на 3 месеца. Но защо е нужно това, след като се приема, че дори само еднократна ваксинация оси¬гурява 10-годишна защита? - Във ваксините нормално не може да има ХГТ и няма начин той да бъде там по естествен път.
- СЗО повече от 20 години участва активно в разработката точно на подобен тип ваксина срещу забременяване, в която има човешки ХГТ, прикрепен ъм носител тетаничен анатоксин (същите ваксини, които са открити в посочените по-горе страни)!

И тук отново възникват някои въпроси: СЗО здравна организация ли е в действителност, чии интереси обслужва и какво всъщност се крие зад това име?

СЗО и филипинското Министерство на здравеопазването се опитват да омаловажат разкритията и да представят нещата като случайност. Но изследвания, проведени с 30 произволно избрани вече ваксинирани жени, показали, че 26 от тях имат в организма си много високи нива на антитела срещу ХГТ, което е възможно само ако в прилаганите ваксини е имало значително количество от хормона. И няма никакъв друг начин в телата на тези филипинки да се появят антитела срещу ХГТ, ако той не е бил предварително вкаран в тях!

Но това не е всичко. Оказва се, че никоя от трите типа използвани ваксини не са били лицензирани или регистрирани във филипинското Бюро по храните и лекарствата! Директорът му пояснил, че тези компании не подлежат на регистрация и след като ваксините са били одобрени от СЗО, можело да се предполага, че идват от "надеждни производители".

По-късно сведения за използвана подобна ваксина пристигат и от Африка.

Свързани със СЗО във връзка с работата над ваксината срещу забременяване са Фонда на ООН за населението, Програмата на ООН за развитие, Световната банка, Съвета по населението, Фондация "Рокфелер" Всеиндийският институт по медицински науки, редица университети, например в Усала, Финландия и в щата Охайо, САЩ, както и някои организации, спонсорирани с обществени средства. Националният институт по здравето на децата и човешкото развитие (какви гръмки имена!) е бил доставчикът на човешкия ХГТ за някои от опитите с ваксината.

СЗО започва "специалната си програма" по въпроса за човешкото възпроизводство и демографския контрол през 1972 г. и до 1993 г. вече е усвоило над 300 млн. долара за научноизследователска работа по този въпрос, като само за контрацептивни ваксини официално обявената сума е около 11 млн. USD. Именно тази програма е водещата в разработката на ваксината, за която стана вече въпрос. Освен споменатите фондации, организации и институти пари за програмата са отпускани от Швеция, Великобритания, Норвегия, Дания, Германия, САЩ, Фондация "Форд" и Международният център за научноизследователска работа и развитие.

При обикновените ваксини целта е да се предизвика образуването на антитела срещу чужди за организма агенти - най-често вируси. Но контрацептивните ваксини използват имунната система, за да предизвикат образуването на антитела срещу определени хормони или други вещества, нормално съществуващи в човешкото тяло и участващи в процеса на възпроизвеждане. За да се излъже организмът и за да почне да образува антитела, съответният хормон трябва да се вкара в него прикрепен към друга чужда субстанция, какъвто е например тетаничният анатоксин. Понастоящем има поне 6 такива ваксини в процес на разработва.

Чрез определен тип ваксина например се цели да се потисне образуването на гонадотропин-освобождаващия хормон в диенцефалона (хипоталамуса). Но тъй като приложението й води до промяна във функцията на цялата ендокринна система, и жените, и мъжете, на които е направена трябва да приемат синтетични стероидни хормони, за да се тушират страничните ефекти, които се изявяват. При жените изкуствено се провокира състояние наподобяващо менопауза!

По принцип по-голяма част от изследванията са насочени към ваксини, предназначени за жени, защото менструалният цикъл се смята за по-лесна цел за повлияване. Най-използвана досега е анти-ХГТ ваксината. За да се удължи нейното действие, бета-ХГТ гени са прехвърлени на вирус от едра шарка, който може да се репродуцира в организма! (Злите черномагъосници от миналото само могат да мечтаят за изобретателността на съвременните им колеги.)

Първата много голяма опасност, която конрацептивните ваксини крият, е създаването на условия за развитие на автоимунни заболявания. От средата на нашия век насам броят им по целия свят се увеличава непрекъснато и около две трети от заболелите в Европа и САЩ са жени.

Вторият рисков момент е кръстосаната реактивност, която може да се получи в резултат на ваксинацията. Тъй като структурата например на ХГТ има общи елементи с други хормони, то създадените антитела могат да се насочат и към тях. Такива явления вече са наблюдавани.

Трето: има голяма опасност от развитие на непредсказуеми странични ефекти. Едно експериментално изследване в клиника в Швеция през юни 1994 г. е било преустановено, защото при първите 7 доброволци са се появили неочаквани реакции.

Четвърто: съществува възможността ваксината да се назначава без знанието на жената (така, както в описания случай).

Пето: не са правени никакви изследвания, отчитащи риска за децата, които евентуално биха се родили от тези майки, които все пак забременеят..

Ето какво пише д-р Г. Ланкто: "Ваксинациите са средство за намаляване на населението на Земята. Драстично - в страните от третия свят. Хронично - в индустриализираните държави. Във връзка с това Робърт Макнамара, бивш президент на Световната банка, бивш държавен секретар на САЩ, под чиято заповед са провеждани масивни бомбардировки над Виетнам, заявява следното според една френска публикация: 'Трябва да се вземат драконовски мерки за демографска редукция срещу волята на населението. Намаляването на раждаемостта се оказва невъзможно или недостатъчно. Тогава значи трябва да се увеличи смъртността. Как? Чрез естествени методи. Глад и болести.......ваксините се използват като биологическо оръжие... да разпространяват болести и... улесняват целенасочения геноцид. Те позволяват да се избиват хора от определена раса, определена група или страна... В името на здравето и благополучието, разбира се. Вземете Африка например. Свидетели сме на почти пълното изчезване на някои общности... При едно слушане във връзка с дейността на ЦРУ д-р Готлиб, специалист по ракови заболявания, признава че през 1960 г. е разпръснал огромно количество вируси в река Конго (Заир), за да я замърси и да зарази всички хора, които ползват реката като водоизточник. И същият този д-р Готлиб е бил избран да оглави Националния институт по рака!... Преди няколко години Ройтерс съобщи: "Болест, подобна на СПИН, изби 60 000 души в южната част на Судан... Семейства, цели селища изчезнаха..."

Ваксинациите служат като средство за експериментиране, да се пробват нови продукти на големи части от населението. Под маската на грижа за здравето и благополучието на населението хората се ваксинират срещу псевдоепидемии с продукти, които някой иска да изучава..."

Д-р Ланкто дава за пример една голяма имунизационна кампания срещу хепатит В в провинция Квебек в Канада през 1994 г. на деца и възрастни от 1 до 20 г. (Предишните 2 години в същата област са били провеждани масови имунизационни и ремунизационни кампании срещу менингит.) За слагането на ваксините са били специално обучавани определени медицински сестри. Не е имало епидемия, нито рискове от такава, но натискът да се имунизират хората е бил огромен и според нейните думи дори "училищата били превърнати в клиники". Имената на всички ваксинирани деца са били вкарани в компютър. Тези, които са отказали, са били сочени и третирани едва ли не като отхвърлени от обществото. А сестрите дори са преследвали родителите в къщи, настоявайки да имунизират децата си. Според д-р Ланкто този огромен натиск е бил поради факта, че провинцията се населява от много местни хора с индианска кръв, които отстояват своята културна идентичност и независимост. А провинция Квебек е изключително богата на водни запаси. Както пише канадската лекарка: "Водата днес е злато. Някой може ли да се сети за по-подходящо биологично оръжие, чрез което да премахне пречките към овладяването на тези водни източници?"

През февруари 2000 г. FDA дава път на нова ваксина срещу пневмококова пневмония, а щатското правителство обмисля да я приложи за имунизация на децата между 2 и 5 г. на тъмнокожите и на туземните индианци, т.е. да ги използва като опитни зайчета. Според експерти напълно е възможно поне 1 % от децата, които ще получат ваксината, да разбият инсулино-зависим диабет или друго автоимунно заболяване. Тази ваксина всъщност е конюгирана и е комбинация от 7 различни ваксини, всяка от различен щам на бактерията. Ваксината е подобна по структура на вече прилаганата ваксина за хемофилус инфлуенце, свързвана със значително нарастване на инсулинозависимия тип диабет сред децата. Според д-р Барт Класен новата 7-валентна ваксина може да бъде 7 пъти по-токсична от тази срещу хемофилус инфлуенце. Той заявява: "Планът на правителството да насочи имунизациите към чернокожите и местните индианци е най-вероятно да има ефекта на целенасочен расов геноцид..."

Освен че чрез ваксините може да се промени генетичният материал на ваксинираните, масовите имунизации дават и възможност да се събира богата информация за имунната реакция и степента на съпротивляемост на определени народности или раси към определени вируси, което е много важно от военна гледна точка. Отново ще си позволя да цитирам д-Р Ланкто: "В името на защитата на нашите страни ние произвеждаме най-смъртоносното оръжие... Биологичното оръжие е гигантски бизнес, основно финансиран с нашите пари. Той е също така финансиран, и то без нашето знание, с нашия живот. Този на нашите деца и милионите невинни, които са пожертвани. Именно ние, които живеем в Западния свят, сме отговорни за всички болести и действия на геноцид по целия свят. Чрез нашето приемане и одобряване на ваксинациите и у нас, и в чужбина..."

Ето и мнението на Международната група за най-съвременни изследвания, в която влизат учени и лекари от различни страни: "Какво се случва през последните 50 години? Обмислено и съзнателно вкарване на биологични токсини в човешкото тяло, които увреждат здравето, репродуктивните способности, интелигентността и социалното поведение. Като резултат се проявяват социални заболявания, включващи проблеми с обучението и усвояването на знания, престъпност и други инволюционни феномени, които позволяват на определени социални групи да контролират съзнанието на населението чрез поддържане на конфликти, като по този начин пречат на планетарната еволюция и същевременно жънат огромни печалби от биологичната и неврофизиологичната дегенерация на обществото."
И така на татък

Този пост е редактиран от npn: 03 април 2009 - 20:18

Силата е вътре в теб. Открий я.

#68 Lucia_free

Lucia_free

  kaldata маниак

 • Потребители
 • PipPipPipPipPipPip
 • 1707 мнения
 • Пол:Женски

Публикувано 04 април 2009 - 01:45

И така на татък


Само за разведряване на тежката атмосфера - това ме подсети за онзи стар виц, в който две деца си говорят и едното казало, че майка му е забременяла извънматочно, а другото - че неговата е забременяла извънтатъчно. Публикувано изображение


А иначе сериозно - искам източника и цялата статия, и всичкото "така нататък". Има моменти в нея, които са доста самонадеяно изказани:

1. Специално за вирусите и несъществуването на някои от тях като хепатитните и хив-вирусите абсолютно не съм съгласна. Факт е, че те съществуват. Да, вярно е, че хив-вирусите се различават по ред белези от групата на ретровирусите, но това не изключва тяхното съществуване.

2. В медицината има тестове и високочувствителни лабораторни методи за ДНК или РНК-анализ, които откриват направо генома на вируса, който се търси, а не антителата срещу него, така че са абсолютно сигурно доказателство за наличието или не на даден вирус в организма на човека.

Но пък за това, че хив-вирусите са продукт на изкуствено генетично създаване, съм абсолютно убедена. В това интервю се отхвърля изобщо съществуването на хив-вируси и заболяването СПИН, което си е фантастика, но пък че са изкуствено създадени по лабораторен път вируси, е повече от ясно, според мен. За целите на създателите им мога само да се досещам, но не и да бъда сигурна. Обаче, фактът, че водещите в света вирусолози, имунолози, епидемиолози и инфекционисти, занимаващи се с проблематиката СПИН, са или военни лекари или субсидирани изцяло или в голям процент от военните, сам по себе си говори много. Така е и у нас, между другото.

И за ваксинациите и за политиката, лансирана по отношение на здравето с некачествени ваксини също съм съгласна и имам много неща, които мога да споделя от собствени наблюдения и мога да твърдя съвсем отговорно - да, това е факт. Специално за ваксината срещу рак на маточната шийка, обаче, поне по официални данни се казва, че тя е съставена от антитела насочени срещу четирите най-опасни серотипа на папилома-вирусите, причиняващи този вид раково заболяване при жените и няма нищо общо с тяхната хормонална система. Натъртвам - поне по официални данни, защото от това, което съм видяла през живота си, нищо не може да ме учуди и аз с лека ръка не бих подминала информацията, която ти предоставяш.

Едно напоследък внесено отвън и доста често употребявано у нас словосъчетание ми избоде очите в цитираната от теб статия - "драконовски мерки"... Много те моля, npn, покажи ми цялата статия и изобщо всичко, което имаш по въпроса. Интересът ми е съвсем професионален и съм ангажирана лично с това от години, както съм и морално отговорна. Благодаря ти предварително!
Съмненията раждат истини.

#69 Цар Кару І

Цар Кару І

  Почетен потребител

 • Потребители
 • PipPipPipPip
 • 581 мнения
 • Пол:Мъжки
 • Град:SUN

Публикувано 04 април 2009 - 07:01

Люси, диагностициран положително за HIV не означава, че е болен от Спин. Или се лъжа? Би ли ми дала твоя информация за нанобактериите? Защото елиминирането на нанобактериите в човешкия организъм елиминира и HIV. Публикувано изображение Нанобактериите "удрят" елинсталацията" на човека - нервните клетки.
Мисля, че целта на статията е да убеди лаика в "медицинската КонСпирация" на високо ниво.
My Chart
Цар Кару І - ecce Inquisitor Curiae.
Блога на Цар Кару І

3.2 В случай че има такава, снимката към Вашия профил задължително трябва да е Вашата и ничия друга. Форума на kaldata.com не е свободен сървър за качване на картинки. Всякакви изображения, нарушаващи това условие, ще бъдат трити без предупреждение.


#70 Lucia_free

Lucia_free

  kaldata маниак

 • Потребители
 • PipPipPipPipPipPip
 • 1707 мнения
 • Пол:Женски

Публикувано 04 април 2009 - 15:26

Люси, диагностициран положително за HIV не означава, че е болен от Спин. Или се лъжа? Би ли ми дала твоя информация за нанобактериите? Защото елиминирането на нанобактериите в човешкия организъм елиминира и HIV. Публикувано изображение Нанобактериите "удрят" елинсталацията" на човека - нервните клетки.
Мисля, че целта на статията е да убеди лаика в "медицинската КонСпирация" на високо ниво.


Царю, кацаш в много мои води, не спори с мен тук, моля. На въпроса ти - да, така е, но и болните от други инфекциозни болести, много различни от СПИН, също могат да бъдат дълги носители на вируса в инкубационен период или на части от него в реконвалесцентен такъв - оздравителен и да не бъдат болни... Например ИП на хепатит В инфекцията е до 180 дни - това са 6 месеца, все пак, през което време могат да бъдат открити чрез ДНК-аналитични лабораторни методи хепатит-В-вирусите в организма на заразения, а човекът да не се е разболял още от хепатит. Това в инфектологията се нарича инкубационно носителство - то е в стадия след заразяването с даден микроб до проявата на първите клинични признаци на болестта.

Ти като един съсед, който често ме закачаше по стълбите на кооперацията с поканата да играем табла и в отговор на моя отказ все казваше нищо, че не играеш, аз ще те науча, а пък ти през това време ще ми обясниш медицината. Публикувано изображение
Никоя информация, свързана със здравето няма да подмина с лека ръка, но това въобще не означава, че ще я приема за чиста монета и ще й вярвам без капка здрав разум и яка доза здравословно съмнение. За теб горното интервю може да е разкритие на мед. конспирация на високо ниво, но за мен нивото е на един човек - еколог, който просто има афинитет към светлините на камерата и обича софистиката. Да не говорим за изпраскването му, чакай да го намеря точно, че снощи четох малко телеграфно интервюто и не го запомних наизуст - ето това:

"За моя голяма изненада открих, че когато се говори за ХИВ не се има предвид вирус. Говори се за клетъчни характеристики и активност на клетки при много специални условия. Бях доста силно шокиран. Мислех си: „Добре, аз нямам достатъчно опит. Трябва да съм пропуснал нещо. От друга страна, онези хора са абсолютно сигурни.” Освен това се страхувах, че говорейки по тази тема с приятели или дори със семейството ми, те ще си помислят, че това е пълна лудост. Така че, дълго време изучавах вирусология – от края до началото и от началото до края, за да съм абсолютно сигурен, че такова нещо като ХИВ няма. А за мен това бе много лесно, защото осъзнах, че цялата група вируси, към която се смята, че принадлежи ХИВ – ретровирусите – както и други вируси, за които се смята, че са много опасни, всъщност не съществуват."

Започвам по ред да обяснявам - първо - ХИВ е точно вирус и е строго генетично субкласифициран към подсемейството (Lentoviridae) от семейството на Ретровирусите (Retroviridae). Не ми се изнасят лекции тука, че отиде... Само ще спомена, че лентовирусите са група ретровируси с трансформационни свойства и че причиняваните от тях инфекции имат дълъг латентен период между инфектирането и началото на клиничните симптоми - специално при ХИВ-вируса като представител на тази група, той може да е с години и в този факт се съдържа и моят отговор на поставеният от теб въпрос - защо един човек, вече носител на вируса в организма си, може да не е все още заболял от СПИН - да, не се лъжеш, така е - СПИН се нарича терминалната фаза на инфекциозния процес, причинен от ХИВ-вируса, а един вече заразен човек, въпреки, че е ХИВ-позитивен, може дълги години да не развие СПИН - това го знае всяко дете. За да е още по-разбираемо, ще обясня, че ХИВ-инфекцията е на етапи и ще ги нахвърля само:
1. имаме налице момента на заразяване, след който при 2/3 от хората протича безсимптомно, а в 1/3 от болните се наблюдава т.нар. ПКК (първичен клиничен комплекс) на ХИВ-инфекцията, наричан още остра-ХИВ-инфекция, която се развива от 7 до 60 дни след заразяване и протича с фебрилитет, катарални прояви, ангина, шийна лимфонодулопатия, хепатоспленомегалия и с по-редките гастроинтестинални смущения, кожни обриви, периферна полиневропатия или още по-редкия серозен менингит. Ако не се усложни с друго, това състояние преминава за около 10-20 дни и преминава в следващата фаза. В тази фаза имаме характерна хемограма - плазматизация на моноядрените клетки, подобно на тази при болестта инфекциозна мононуклеоза. Още тук вирусологичните маркери са позитивни за ХИВ.
2. следва един дълъг период на имунен дефицит (ИД-фаза), през който пациентите нямат никакви субективни оплаквания и не се намират също и обективни промени при тях - ето тази фаза може да продължи години. При нея имаме само един скрит постепенно прогресиращ и задълбочаващ се имунен дефицит. През тази фаза и на този фон могат да се проявят някои опортюнистични инфекции, които са индикаторни за ХИВ и имат важно диагностично значение - т. нар фаза на ИИО (индикаторни опортюнистични инфекции), каквито са кандидозата, цитомегаловирозата, пневмоцистната пневмония, рецидивиращ херпес зостер и др. Характерното тук е, че това са преходни прояви - появяват се и изчезват след или без лечение и пациентът отново е в безсимптомната фаза. Вече към края на тази фаза могат да се развият и първите органни увреждания - увреди на нервната система особено периферни полиневропатии, могат да се развият и карциноми, лимфоми или саркома на Капоши, специално за тропиците, например, СЗО приема карцинома на маточната шийка като индикаторен за ХИВ-инфекция.
3. следва фазата на генерализираната лимфонодулопатия (ГЛП) като израз на лимфотропизма на вируса и засягането на лимфните възли, които са увеличени до бадем или орех.
4. следва фаза на т.нар. СПИН-свързан комплекс (ССК) на американските автори, който включва проявите на органните увреди, увредите на нервната система и неоплазмите. Повечето европейски автори, обаче, отхвърлят самостоятелното отделяне на тази фаза, предвид на това, че същите могат да се появят още във фазата на безсимптомното протичане и индикаторните опортюнистични инфекции.
5. накрая идва вече последната - терминална фаза на ХИВ-инфекцията, която се нарича СПИН и която включва постоянният фебрилитет до 38 градуса в продължение на повече от два месеца, обилните нощни изпотявания, анорексията с изразената редукция на телесното тегло, силната адинамия, персистиращия диариен синдром, хепатоспленомегалията, генерализираната лимфонодулопатия, ако не е била налице още от предните фази и т.н. като към тези прояви се наслагва комплекс от различни опортюнистични инфекции (които могат да бъдат паразитози, микози), вторично наслоени бактериални инфекции (микобактериози, кокови инфекции, ентеробактериални), развиват се неоплазми - саркома на Капоши, малигнени лимфоми от Хочкинов и нехочкивон тип, вкл. и в мозъка, най-разнообразни увреди на нервната система като хив-некротичната спонгиозна енцефалопатия, миелопатиите, периферните полиневропатии, изолираните парези или парализи на черепномозъчни нерви, също влизат и органните увреди като хив-хепатопатията, хив-кардиопатията, хив-ентеропатия, хив-артропатия, хив.адреналит, автоимунната тромбопения, острата хемолиза, лимфоцитната интерстициална пневмония и др., от които хората си и умират.


Специално за ХИВ-вирусите - те са РНК - сферични вируси със сравнително средна големина - 100-120 nm, които имат типичното вирусно устройство, а не са някакви си, както този човек от интервюто се изразява "клетъчни характеристики и активност на клетки при спец. условия" и този вирус има: вирусно ядро- нуклеоид, което съдържа две молекули рибонуклеинова киселина, свързана с белтъчни тела, която е носител на наследствеността на вируса, ензима РНК-зависима ДНК-полимераза, наречен още обратна транскриптаза или ензим на Temin, обвивка на ядрото, включваща протеините р24 и р17 и външна липопротеидна обвивка, включваща голям брой израстъци, чрез които вирусът се прикрепя към специфични рецептори на клетката-гостоприемник като ключ в ключалка - в случая с ХИВ това са СД4 израстъците на повърхността на Т-хелперните лимфоцити и тези израстъци на вирусния капсид са гликопротеини от два тип - gp41 и gp120. В генома на ХИВ-вируса има засега установени следните гени: gag, pol, env, tat, rev, nef, vpr, vif, vpu, които обуславят и антигенната му разновидност - ХИВ-1 и ХИВ-2, като първият е повсеместно разпространен в света за разлика от втория, който вместо гена vpu има ген vpх и е разпространен само в Западна Африка.
Второ - всеки уважаващ себе си вирусолог би се изсмял, ако прочете, че някой има претенциите да изучи от начало до край и от край до начало вирусологията, както интервюираният се изразява - светът на вирусите е един безкраен и необятен микрокосмос, който никак, ама никак не е напълно изучен и да кажеш, че си изучил вирусологията докрай, е все едно някой астрофизик да се изпраска, че е изучил космоса докрай.
Трето - смешна работа - уж няма такова нещо като ретровируси, а хората още откриват нови техни представители. Скоро имаше такива публикации даже в медийното пространство за лаици.

Сега, това, което е вярното в интервюто, е за механизма на размножаване при ретровирусите.
Такааа, сега набързо пак - съществуват две големи групи вируси, според носителя на генетичния им материал - РНК и ДНК. При вирусите, чието наследствено вещество е РНК, се синтезират голям брой нови молекули от същата киселина, влизащи в състава на новия вирус, а вирусите, чието наследствено вещество е ДНК, се синтезират голям брой молекули от същата. Ретровирусите, обаче, правят изключение, проявявайки една биологична хитрост. Това се отнася и за вируса на СПИН. Първоначално той се прикрепва по повърхността на тези клетки, като се свързва със специфичните им рецептори. След това вирусът прониква във вътрешността на клетката, при което проникване обвивките на вируса отпадат, той се "разсъблича", така че се оголва неговото наследствено вещество, двете молекули РНК. След това влиза в действие вирусният ензим обратна транскриптаза, но вместо да синтезира голям брой нови молекули вирусна РНК, този ензим първоначално синтезира ДНК, като използва за матрица вирусната РНК. Новосинтезираната ДНК е двуверижна и се нарича провирус. Чрез тази ДНК вирусът се "вмъква" незабелязано в клетъчната наследствена материя на организма, която също е изградена от ДНК. Това води до интеграция на вирусния генетичен материал с клетъчния /на организма/ генетичен материал. В такова интегрирано състояние провирусът може да съществува в клетката, докато тя е жива. Чрез тази "хитрост" вирусът си осигурява пожизнено присъствие в заразения организъм. За по-голяма нагледност можете да видите как става това ето тук.

Можеш ли, обаче, да ми отговориш, Царю, какво доказва това и как точно този факт става довод за интервюирания еколог за доказване на неговата теза, че вирусът, причиняващ СПИН, не съществува?

За нанобактериите - какво искаш по-точно да ми кажеш, не ми подмятай, а кажи ясно какво знаеш. Кой ти каза или откъде прочете, че тяхното елиминиране, елиминира и ХИВ вирусите? Ще помоля още веднъж и npn да ми предостави цялата статия и източника й, защото ме заинтересова по-специално не това интервю за СПИН, а частта с ваксините. Иначе не бих могла да си изработя надеждно становище.

Този пост е редактиран от Lucia_free: 04 април 2009 - 15:42

Съмненията раждат истини.

#71 Цар Кару І

Цар Кару І

  Почетен потребител

 • Потребители
 • PipPipPipPip
 • 581 мнения
 • Пол:Мъжки
 • Град:SUN

Публикувано 04 април 2009 - 18:16

Публикувано изображение :yanim: Люси, нямаш равна! Такъв анализ направи! Свалям ти шапка (дето я нямам). С погрешно впечатление си останала, че подкрепям статията. Нейната цел е да "субсидира" мнението на хората в медицинската КонСпирация. Относно ретро вирусите - ами никой няма съмнение, че съществуват. И винаги са съществували. Въпрос е какво точно ги активизира от латентното им състояние. Моето мнение е - променената вибрационна среда. Нещо, което ми направи впечатление при HIV беше: кандидоза, рецидивиращ херпес зостер. Относно херпеса - попитай в ЛС Ваньо (npn) - той многократно и напълно успешно го е лекувал - наистина тежки случаи. Искам да акцентирам върху кандидозата. Тя ВИНАГИ се появява при имунна недостатъчност. И понеже не разглеждам медицината ( днешната алопатия) като всесилна, и най-малкото като наследница на Ескулап, се опитвам да си обясня протичащото като нарушение на информационно-енергийния баланс при дадени индивиди. Естествено не поставям всички лекари под един знаменател. Има достатъчно много лекари, които са достойни да бъдат такива (под управлението на Плутон), имам няколко приятели, които са истински лекари, и с гордост мога да кажа, че ти си една от тях. Публикувано изображение Защото Люси, знаеш ли колко лекари знаят само да набират симптомите на РСто и се "уповават" на "неговата безгрешност"? (един такъв щеше да ме умори преди 6-7 години) Но да се върнем на кандидозата. Тя е "предвестник" не само на Рака, но (както чето от теб) и на HIV. Скрития въпрос (и неказан) беше: Защо мнозина носители на HIV никога не стигат до останалите фази на Спин? Може и цял живот да си живеят, и никога да не развият болестта. Какво е изкарало от латентно състояние ретровируса Lentoviridae? Какво го е активизирало? Защо точно в Африка? И стигам до извода - нарушен информационно-енергиен баланс. Ние сме заобиколени от бактерии и вируси - те "щъкат" навсякъде около нас. Но малцина са тези, които се разболяват. Нека да погледнем кои от разболелите се към кои обществени групи принадлежат. Статистиката показва - чернилките в Африка и обратните резби, също и ПроСтиТутките. За чернилките от Африка имам първа ръка сведения от мой много добър приятел от ЮАР. Та той ми говореше за Спин вълната от тираджии, които превозват товарите си на Юг към пристанищата. Тези чернилки са способни да "изчукат" всичко, което се движи - без значение от пол, раса, и животински вид. :laughing5: Което и оборва Даруин относно неговия произход на Човека. Защото маймуните са произлезнали от безразборната обмяна "информационни енергии" между Човека и животинския свят. За обратните резби - злоупотреба със сексуалните информационни енергии - то се знае. Останаха ПросТитутките. Без да искам да "прозвуча" вулгарно, но Жената се явява "кофа" за събиране на сексуално-информационни мъжки енергии. Затова и е древната забрана за женените жени да имат сексуални контакти, но само със съпрузите си. Защото жените стават жени след разкъсването на химена им. Знаеш за проститутките в древността - нали? Те пък били призвани за това, в храмовете имало "место за сексуално жертвоприношение", и те никога не се разболявали. Да, ама Не. Днешните проститутки не са призовани за тази професия, а страдат от "понижена морална недостатъчност". Което обяснява и факта че перверзатива© е недостатъчен не само за предпазване от кожно-венерически заболявания.
Относно нанобактериите. Нервните клетки (ако ми позволиш може-би неуместното сравнение) са "ел кабелите", по които циркулират "информационните енергии". Нанобактериите действат като "изолатор" на нервните клетки. Веднъж прекъсната (или частично) тази верига на нервни клетки от тях, на първа вълна за атака са кандидите и фунгусите. Но това е само началото. Последствията от нарушена нервна система сама ги знаеш - да не обяснявам на капацитет като теб.

must be to eliminate all Bacillus Lichenformis Also, any significant infection with this organism depresses the immune system and severely drains energy from the body, possibly one of the main reasons that newly diagnosed cancer patients often deteriorate so rapidly. Most people with a depressed immune system are infected with nanobacteria and that must be eliminated also. Nanobacterium sanguineum, a nanbacteria which can be found in some calcium deposits in the arteries, kidneys, gallbladder, muscles and joints as well as in increased numbers in those with "autoimmune" diseases such as lupus, psoriasis, scleroderma, and similar disorders.

Веднъж елиминирани Nanobacterium sanguineum организма си възстановява енергийния баланс. Най-трудно бактерията се елиминира в мозъка. В повечето случаи лекарите поставят диагноза Артериосклероза, а се оказва, че е нанобактерия. Честотите, които елиминират нанобактерията в повечето случаи елиминират и HIV (human immunodeficiency virus).
Люси, поправи ме ако някои мои съждения са грешни. С радост бих попил знания от теб. Публикувано изображение
My Chart
Цар Кару І - ecce Inquisitor Curiae.
Блога на Цар Кару І

3.2 В случай че има такава, снимката към Вашия профил задължително трябва да е Вашата и ничия друга. Форума на kaldata.com не е свободен сървър за качване на картинки. Всякакви изображения, нарушаващи това условие, ще бъдат трити без предупреждение.


#72 Lucia_free

Lucia_free

  kaldata маниак

 • Потребители
 • PipPipPipPipPipPip
 • 1707 мнения
 • Пол:Женски

Публикувано 05 април 2009 - 02:29

Царю, искаш да играем табла, види се. Публикувано изображение Ама аз като започна да обяснявам медицина, се отвивам, да знаеш и няма спиране. :lol6: Публикувано изображение


Да отговоря на въпросите ти сега по ред:

"Относно ретро вирусите - ами никой няма съмнение, че съществуват. И винаги са съществували. Въпрос е какво точно ги активизира от латентното им състояние. Моето мнение е - променената вибрационна среда."

Не е това въпросът, Царю, ще ти кажа защо - ретровирусите не са в латентно състояние - както ти обясних по-горе в поста, техният биологичен цикъл е такъв - с онази хитринка с обратната транскриптаза и те не са латентни вируси, а само периодът, от навлизането им в организма до неговата смърт е дълъг, като запазва дълго време макроорганизма жив и по този начин биологичният вид ретровируси си осигурява по-дълго време благоприятна среда за размножаване. Но в крайна сметка, дори и да е дълъг този период, то заразеният организъм винаги умира и те си намират друг...
Така че въпросът е друг, но той не касае само ретровирусите, а въобще всички онези микроорганизми, които от сапрофити са станали патогенни и това е свързано с еволюцията и съответно огромния брой мутации в генома на вирусите и бактериите. А специално вирусът ХИВ е известен с голямата си склонност към такива мутации, също като грипния и именно заради това не може да се изработи надеждна ваксина - както и при грипа - поставксиналният имунитет е нетраен - при грипа краткотраен - максимум няколко месеца - и борбата със СПИН се води главно на друг фронт - не с профилактика, каквато се явяват всички ваксини, а с противовирусни лекарства, които се дават на вече заразените.

За вибрационната среда си прав, честотата на вибрациите на човека зависят, както ти е известно, от нивото на неговото съзнание и съответно един човек с високи вибрационни честоти, ще бъде много по-малко изложен на опасността да се разболее от ХИВ или други каквито и да било инфекции. Доказателството са медицинските лица, заети с лечение на инфекции, които работят в среда с високо насищане с патогенни микроорганизми и то с години, а има и такива като мен (работя в Университетска клиника по Инфекциозни болести, където има разкрити и легла за лечение на болни от краен стадий на СПИН - такива има само две в Бг), които и не слагат шапки (не си сам тука ;) ), маски и ръкавици, щото им пречат да дишат и да работят :inlove1: Публикувано изображение ... а не се разболяват от инфекциозни болести.


"Нещо, което ми направи впечатление при HIV беше: кандидоза, рецидивиращ херпес зостер. Относно херпеса - попитай в ЛС Ваньо (npn) - той многократно и напълно успешно го е лекувал - наистина тежки случаи. Искам да акцентирам върху кандидозата. Тя ВИНАГИ се появява при имунна недостатъчност."

Ами нали точно това е заболяването СПИН - синдром на придобита имунна недостатъчност. Тук, разликата с останалите инфекции е тази, че другите патогени проявяват тропизъм към други тъкани и органи, както грипният вирус обича клетките на лигавиците на ГДП и белия дроб, както хепатитните обичат чернодробните клетки, както други бактерии или вируси обичат кожата или други тъкани и органи - това се нарича тропизъм на патогените, така ХИВ обича точно клетките на имунната система, които са главни за пусковите механизми и участват пряко в борбата на имунно ниво с чуждия агент - тези клетки са всички онези, които експресират по повърхността си белтък, наречен СД4 (най-много такъв белтък експресират върху клетъчната си мембрана Т-лимфоцитите помощници - Т-хелперите), който играе роля на ключалка за ключа на вируса - белтък от повърхността на ХИВ и така се осъществява прикрепването на вируса към мембраната на точно тези клетки, а те са войниците на макроорганизма. Като се намали броя им в резултат на унищожаването им от прекомерна вирусна репликация в тях, организмът бива безпрепятствено атакуван от други патогени като гъбички и латентни вируси от групата на херпесните (80 вида херпесни вируси, от които 8 са патогенни за човека)- най-честият от които при СПИН е HHV3 (Human Herpes Virus 3), известен още като VZV (Varicella Zoster Virus) - причинителят на острата варицела при влизането си в организма и на рецидивиращата под формата на херпес зостер инфекция от същия вирус, които точно това и чакат - ах, сега е време за тяхното действие и надигат глава и така нападат човека. Херпес зостера се появява и при други заболявания, които не са СПИН, но които също протичат с имунен дефицит - например неоплазмите.
Да, кандидозата е маркер за имунен дисбаласн, така е - ти си умен човек и знаеш, че това не е свързано само с ХИВ, а и с всичко онова, което ангажира имунните клетки или като ХИВ ги убива, или като други вируси и бактерии ги праща на техния фронт, оголвайки друг, който става слабо място за развитие на гъбите и те си никнат безпрепятствено. Сигурно правиш връзка и с неопроцесите - да, аз съм твърдо убедена, а и медицината го доказва вече, че повечето неозаболявания са причинени от онкогенни вируси или други патогени. Много е просто - тумор има там, където има възпаление, а възпаление има там, където има чужд агент, който организмът се опитва да прехамне чрез ред механизми. Маркерите за възпалителен процес ги знае всеки студент по медицина в първите курсове още - те са 5 - rubor, calor, tumor, dolor et functio lesa - зачервяване, повишена местна температура, оток, болка и нарушение на функцията на засегнатата тъкан. Тава е ясно на медицината като наука - проблемът е друг - тези микропричинители и те искат да оцелеят и да се запазят видово и съответно се крият от имунната ни система, която вече веднъж ги е разпознала, но по други белези и микроорганизмите променяйки някои свои фенологични, а и генетични параметри чрез дрейфуване или направо мутации, които вече са познати на имунитета ни, минават незабелязано за нея и навлизат в тъканите и клетките ни и така имунната система, която е високоеволюционно развита и много умна и перфектно устроена, усеща, че нещо чуждо има там - вътре в клетката и започва да я убива - убива клетките на човешкия организъм в стремежа си да унищожи вирусите или др. причинители, скрити там. Това е и механизмът на увреда на всички така наречени автоимунни заболявания, които медицината трябва, според мен, да отрече като такава група, защото имунната ни система е както казах перфектна и тя не убива клетките на собствения си организъм, ако те са здрави, а само ако има нещо чуждо там. А чуждото са микробите. Безкраен свят на микрокосмоса в макрокосмоса... отвих се пак. Публикувано изображение

За нанобактериите - известно е, че те са причината за заболявания с образуване на камъни - литиазите в организма на човека, каквито са бъбречните камъни например, зъбният камък, атеросклеротичните плаки в съдовата стена, където има също натрупвания на калциеви отлагания, а е дискутабилен въпроса им в патогенезата и на други заболявания, на които причинителят не е още открит. Между другото, финландски учен е откривателят им. Още не са добре и напълно изучени и дори се спори още дали са изобщо форма на жива материя или са нещо като междинно звено между неживата и живата материя, които термини, ако питаш мен, са напълно несъстоятелни и заради това тези спорове са излишни, щото, според мен, няма нежива природа. Та за тези микроскопични бактерии - ами има ги и в облаци прах и слънчева светлина, намерени са и на планетата Марс, разпространени са повсеместно, а ти като искаш да ходиш в пещери, да знаеш, че там направо си щъка от нанобактерии, особено, ако в съседство се намира и някое ручейче става нанобактерийна идилия. :P Публикувано изображение
А пък нищо чудно, както казваш ти, честоти, които ги убиват, да убиват и ХИВ, защото това може да има връзка, според мен, с големината им - тя е една и съща и при двата вида микроби - ХИВ е сфера с диаметър около 100-120 nm, а нанобактериите имат големина от 20 до 120-130, максимум 150 nm и вероятно вибрират на едно честотно ниво и двата вида и, съответно, едно и също честотно вибрационно ниво може да ги разрушава... Хм, това са много интересни нещица, които споделяш, за което ти благодаря.

Този пост е редактиран от Lucia_free: 05 април 2009 - 02:46

Съмненията раждат истини.

#73 Цар Кару І

Цар Кару І

  Почетен потребител

 • Потребители
 • PipPipPipPip
 • 581 мнения
 • Пол:Мъжки
 • Град:SUN

Публикувано 05 април 2009 - 11:41

Публикувано изображение Люси, златна, недей да играеш табла с мен - много те моля. :lol6: Щото аз тази игра съм я измислил...До сега съм намерил равен на мен само Гейза Мейзга (да бе, какво стана с това момче - не съм го виждал вече 30тина години?) - тогава направихме с него турнир - 12 часа -никакво ставане - би ме на последната игра, ама си призна, че сме равни - беше невероятно преживяване. Нали знаеш Люси, че игрите са 7? От тях играя 5, 6тата не ми е ясна, а какви са правилата за 7мата - не знам. Таблата е древен инструмент за развиване на интуицията и волята, която не подлежи на съзнанието. Така както шахът е игра за развиване на логическото и аналитично мислене. Отдавна не играя - щото няма с кой, пък и ми е скучно и считам за недостойно да се бият пеленачета (що се отнася до играта). Тя тази история е дълга, ама ще ти я разкажа в ЛС.

Какво имам предвид относно "латентно състояние". (както знаеш стремя се да погледна на медицината от друг ъгъл) Всички организми си имат си имат цикли на съществуване (явно) - нещо като денят и нощта. Будни и латентни. Тази цикличност обяснява и епидемиите в миналото, пък и в сегашно време. Всяка форма на живот си има предназначение за създаването си от Създателя (който най-малко е Кришна с флейтата - пък и за него имам съмнения относно половата му принадлежност, особено що се отнася до "специалните му взаимоотношения" с Арджуна :jeer: ). Функцията на бактериите и вирусите не може да се разглежда само от третоизмерната камбанария. Тяхното съществуване е обусловено от някакъв фактор, чийто разбиране би ни изкарало от амнезията в която сме в момента - Богове в Амнезия. Но това, което знаем, е че (не само) микроорганизмите са "циклични" в съществуването си. И акцентът е не върху това кое е изкарало ретровирусите (те за това са и ретро - от стари времена) от латентното им състояние, а Защо точно Сега? Защо точно теб не те "лепне" един HIV, а "лепва" "френските резби"? И тогава отговорът е много лесен - ами защото Ти си си научила урочето житейско отпреди, а някои са го "проспали" по време на лекцията. И сега са на поправителен изпит - боледуват. Астрологията също разглежда болестите като "урок за учене". И учителя, който (която) изнася лекциите се нарича Мая - Илюзията. Защото тя е антипод на Реалността - Истинската. Но за да разберем (или по-скоро да направим да съществува) Реалността, то тя трябва да има нещо с което да я сравним. Това е и функцията на Мая. Тя е нито добра, нито зла, но е Антипод - обратното на това, което трябва да бъде.

Люси, това, което каза за размерите на нановирусите и HIV направо ми отвори очите. Публикувано изображение Ами точно това е искал да каже д-р Райф в своите изследвания. Всеки обект (вирус, бактерия , човешка клетка) има свой обем и тегло, съответно вибрира на определена честота. Следователно резонанс на тази честота би ги изпратила в латентно състояние. Не би ги убило в преносен смисъл, защото тази честота не може да разгради ДНКто им. А ДНКто е тази "информационна енергия", която съдържа Живота. И тази Райф технология не лекува, а пречи на пациентите да си научат "урочето". Погледнато от тази камбанария на виждане Райф е "злодей". Но пък има и други "камбанарии". Погледнато от една от тях има два вида пациенти. Първия вид Искат да оздравеят и се нуждаят от малко помощ за да го направят. Те са си научили "урочето", но не им достигат сили да си вземат "заверката". Тук д-р Райф е гений, защото им помага да "изкласят" школото. Другия вид са тези, които не желаят да учат повече - искат "междучасие" за да си починат. На такива нито Райф, нито запър, нито токсинен очистител би им помогнал. (Люси, саво ако знаеш какво чудо е токсинния очистител - слаба ти е фантазията. Ваньо ми направи един - същинско чудо е.) При тях има "изтичане" на силата на живота (от дрехата наречена тяло) и искат да се Приберат У Дома (някои го наричат самоубийство). В Астрологията фактора на "навлизането на Живота" (енергия) се нарича Hyleg, а фактора на "изтичане" Alcoccoden. Последния отбелязва и момента на т.нар. Смърт, както и нейния вид - дали ще бъде спокойна, насилствена, и др. Там където няма Hyleg няма и Alcoccoden. :ph34r: Виждаш ли какъв "изглед" от нова "камбанария" ти показах? От този "изглед" бактериите и вирусите вършат много полезна работа - не мислиш ли? В този смисъл "Теорията на КонСпирацията" добива смисъл и съществуване. Защото Медицинска КонСпирация има, и тя е тясно свързана с Фармацевтичната индустрия. Но тази "Спирация" също има функция. И тази функция е тясно свързана с Мая. Съществуването (инкарнирането) на енергията (наречена) Живот има 5 периода (не зная на колко ги дели медицината - говоря за Астрология). И ще ги цитирам:
1. Дете, което умира преди да вземе някаква форма на "поемане" на енергия. С други думи - новородено и "умряло" преди поемане на първия дъх. Към този период се включват и децата, които са "поели" енергия, но в период до няколко дни умират.
2. Възраст на "поемане" на енергия. До четиригодишни.
3. Умират преди 12 годишна възраст.
4. Живеят като зрели индивиди, но умират преди Старост.
5. Живеят до и в Старостта.
Всички тези периоди се наричат "Диференция". И тази Диференция (от 1 до 5) се определя от дебита на алмугена (по Bonatti - Almudebit). :) Ще се опитам да го обясня по по-разбираем начин.
Енергията, която ни е дадена за инкарниране в третата камбанария е с определен дебит - да ни стигне точно за да си "научим урочето" в школото. Някои имат кратки лекции, други трудни и продължителни. Затова и дебита на енергии е различен и индивидуален. Дължината на дадена инкарнация е точно определен и е конкретна за дадена душа. Както са и фиксирани завъртанията в Самсара - не можеш нито да ги съкратиш, нито да си останеш там като въртящ се хамстер. Ако по една или друга причина дадена душа "иска да се прибере у дома" преждевременно, то излишъка от тази енергия се запазва за следващата инкарнация. Която ще бъде малко по-дълга и напрегната от предвиденото. А периода между инкарнациите в никакъв случай няма да бъде демоничен, независимо от брътвежите на религиозните сектанти. Които спекулират с Добро и Зло както им хрумне в зависимост с менталното им състояние, стигащо в дадени моменти до параноя (която освен с медицинските си обяснения може да бъде обяснена и астрологически, и без да се намесват архитипите при това :lol6: ). От дотук казаното може да се извади (ама не от кладенеца на калугерското невежество :) ), че Добро и Зло са релативни понятия. Всяко от които си има своя функция и значение.
Вирусите, бактериите, и всяка останала форма на енергия наречена Живот" не може да бъде наречена нито добра, нито зла. Девет са животните в "Зверилника" наречен Зодиак, и само три са Човешките форми. Публикувано изображение Ами ние сме в самото начало на съществуването си на Човеци. С течение на Еволюцията ни Човешките Знаци ще стават повече, а Животинските - по-малко. За Лъвът "изяждането" на Телето (Телец) е Добро. Но от камбанарията на Телето Лъвът е зло животно. Не само щото не папа марули и не пее Мантри от сорта "Харе, Маре, Риба, Тон" :lol6: , а защото му "разгражда" "оградената ливадка" и му показва, че Света не се състои само в марулоядство и в пасене на треволяци.
Люси, можеш ли да ми дадеш някой линк с таблица на големината на всички бактерии и вируси? Ще ми помогне много в изчисленията за вибрационното им поле и техния резонанс.
My Chart
Цар Кару І - ecce Inquisitor Curiae.
Блога на Цар Кару І

3.2 В случай че има такава, снимката към Вашия профил задължително трябва да е Вашата и ничия друга. Форума на kaldata.com не е свободен сървър за качване на картинки. Всякакви изображения, нарушаващи това условие, ще бъдат трити без предупреждение.


#74 Lucia_free

Lucia_free

  kaldata маниак

 • Потребители
 • PipPipPipPipPipPip
 • 1707 мнения
 • Пол:Женски

Публикувано 06 април 2009 - 06:35

Нямам такъв линк, но обещавам да ти извадя и напиша размерите на всички патогенни за човека вируси, бактерии и други микробни гадинки, когато имам малко свободно време и да ти ги пратя, щом ще са ти полезни.
Съмненията раждат истини.

#75 Цар Кару І

Цар Кару І

  Почетен потребител

 • Потребители
 • PipPipPipPip
 • 581 мнения
 • Пол:Мъжки
 • Град:SUN

Публикувано 06 април 2009 - 10:22

Нямам такъв линк, но обещавам да ти извадя и напиша размерите на всички патогенни за човека вируси, бактерии и други микробни гадинки, когато имам малко свободно време и да ти ги пратя, щом ще са ти полезни.

Публикувано изображение Мерсаж Люси. Голям мерсаж Публикувано изображение
My Chart
Цар Кару І - ecce Inquisitor Curiae.
Блога на Цар Кару І

3.2 В случай че има такава, снимката към Вашия профил задължително трябва да е Вашата и ничия друга. Форума на kaldata.com не е свободен сървър за качване на картинки. Всякакви изображения, нарушаващи това условие, ще бъдат трити без предупреждение.


#76 tuksum

tuksum

  kaldata маниак

 • Потребители
 • PipPipPipPipPipPip
 • 1874 мнения

Публикувано 08 април 2009 - 21:44

Какво мислите за това видео - Третата световна война би трябвало да бъде - Великобритания срещу Индия, Китай и Русия. Планирали намаляване на населението, както и това, хората да се бият за храна. Какво мислите за това?

http://www.youtube.c...feature=related

Този пост е редактиран от tuksum: 08 април 2009 - 21:45


#77 Gogo55

Gogo55

  Новобранец

 • Потребители
 • Pip
 • 22 мнения
 • Пол:Мъжки

Публикувано 13 април 2009 - 06:35

Нямам такъв линк, но обещавам да ти извадя и напиша размерите на всички патогенни за човека вируси, бактерии и други микробни гадинки, когато имам малко свободно време и да ти ги пратя, щом ще са ти полезни.

И мене ме интересува,но наи вече как, и с какъв микроскоп/какво увеличение/ може да се види някъв разпространен и леснодостъпен патоген или вирус в любителско домашни условия?

#78 Maat

Maat

  медитираща

 • Потребители
 • PipPipPipPipPipPip
 • 1731 мнения

Публикувано 13 април 2009 - 20:27

И мене ме интересува,но наи вече как, и с какъв микроскоп/какво увеличение/ може да се види някъв разпространен и леснодостъпен патоген или вирус в любителско домашни условия?Вирусите са много по-малки от бактериите. За тях ти трябва задължително електронен микроскоп.
За морфологично изследване на бактериите се използва най-често обикновена светлинна микроскопия, фазово-контрастна микроскопия, тъмно зрително поле, луминисцентна микроскопия, електронна микроскопия. Но са нужни и ред други неща - владеене на методите за нативно наблюдение на бактериите, за просто оцветяване, оцветяване по Грам, Цил - Нелсен, Найсер, Пешков (за спори) и за прецизно наблюдение със светлинен микроскоп, фазовоконтрастен и флуоресцентен микроскоп. В домашни условия това едва ли би било възможно.

#79 Цар Кару І

Цар Кару І

  Почетен потребител

 • Потребители
 • PipPipPipPip
 • 581 мнения
 • Пол:Мъжки
 • Град:SUN

Публикувано 13 април 2009 - 22:50

Вирусите са много по-малки от бактериите. За тях ти трябва задължително електронен микроскоп.
За морфологично изследване на бактериите се използва най-често обикновена светлинна микроскопия, фазово-контрастна микроскопия, тъмно зрително поле, луминисцентна микроскопия, електронна микроскопия. Но са нужни и ред други неща - владеене на методите за нативно наблюдение на бактериите, за просто оцветяване, оцветяване по Грам, Цил - Нелсен, Найсер, Пешков (за спори) и за прецизно наблюдение със светлинен микроскоп, фазовоконтрастен и флуоресцентен микроскоп. В домашни условия това едва ли би било възможно.

Здрасти Люси - драго ми е да те вида на линия.
Ами с електронен микроскоп Гого ще види само мъртва (по определението на Пип за "мъртвостта" на материята) материя. ;) Май ще му трябва микроскопа на Райф с разлагането на светлината на спектъри. Ама къде ти такива допотопни джаджи дето виждат вируси на живо в днешното faber време...
My Chart
Цар Кару І - ecce Inquisitor Curiae.
Блога на Цар Кару І

3.2 В случай че има такава, снимката към Вашия профил задължително трябва да е Вашата и ничия друга. Форума на kaldata.com не е свободен сървър за качване на картинки. Всякакви изображения, нарушаващи това условие, ще бъдат трити без предупреждение.


#80 Assett

Assett

  Почетен потребител

 • Потребители
 • PipPipPipPip
 • 404 мнения
 • Пол:Неопределен
 • Град:Мюнхен

Публикувано 14 април 2009 - 05:49

Малко отклонение от темата:

Поздравления за таблата "Ваше Величество". Игрите наистина са седем и малко са хората в БГ, които ги знаят и играят. Преди време "напердаших" един в София на "турнир". Победителят се определя от този, който първи спечели 100 победи, играейки 7-те вида...

Това за вирусната конспирация е много интересно и в САЩ се въртят доста теории. Столицата Вашингтон, където черното населения преобладава, е с едни от най-високите проценти на заразени...
[quote name='Цар Кару І' date='5.04.2009г. в 11:41ч.' post='1344547']
Публикувано изображение Люси, златна, недей да играеш табла с мен - много те моля. :yanim: Щото аз тази игра съм я измислил...До сега съм намерил равен на мен само Гейза Мейзга (да бе, какво стана с това момче - не съм го виждал вече 30тина години?) - тогава направихме с него турнир - 12 часа -никакво ставане - би ме на последната игра, ама си призна, че сме равни - беше невероятно преживяване. Нали знаеш Люси, че игрите са 7? От тях играя 5, 6тата не ми е ясна, а какви са правилата за 7мата - не знам. Таблата е древен инструмент за развиване на интуицията и волята, която не подлежи на съзнанието. Така както шахът е игра за развиване на логическото и аналитично мислене. Отдавна не играя - щото няма с кой, пък и ми е скучно и считам за недостойно да се бият пеленачета (що се отнася до играта). Тя тази история е дълга, ама ще ти я разкажа в ЛС.
Публикувано изображение

0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни