Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Японските коли отново по-качествени

Featured Replies

Къде го слагаш тоя Форд бе :wors:

Не бъди пристрастен моля.Фиестата и на мен ми харесва иначе.

Знаех си, че така ще отговори някой ;) За разлика от някои, аз следя автомобилостроенето сериозно още от 1985 година, а информацията ми във вид на списания е доста години преди това ;) Ако дойдеш в къщи, първото ти впечатление, което ще направи стаята ми е, че навсякъде са разхвърляни автомобилни списания( няма място бе :nono:). надигаш леглото ми - пак стотина списания. Отваряш бюфета - отново тема за размисъл. Смъкваш плъзгащата се врата на шкафа ми, който е висок до гърдите ми - Ще се изненадаш, уверявам те. Отваряш Операта и търсиш някой линк - голяма е вроятността пак да попаднеш на автомобилен сайт. Отвяряш пощата ми - ами няма говоря повече ;) А, да, забравих за плакатите по стените :)

Къде слагам Форд? Естествено на ПЪРВО МЯСТО в моята глава! Обясних малко по-горе за овцете-голфаджии и подобните мерцедесаджии и ...за по-кратко мутри и такива, дето искат да ги мислят за мутри :) Новото Мондео, за което вчера беше първия производствен ден в завода Генк - Белгия, ще сложи всички на малкия си пръст, вярвайте ми! Ще говорим пак в края на годината и началото на следващата. Ами явно някои не могат да приемат истината и робуват на стари представи ;) Темата беше за качество, а то при Форд в момента е на добро ниво. Да, може да не е най-доброто, но се ядва, знам го от личен опит :clap: Колкото и изненадващо да е, Мерцедес не могат да се похвалят с добри резултати относно качеството последните години. Вече не е " Купи си Мерцедес и няма да имаш проблеми" За парите, които се искат от тая марка - качеството направо е непоносимо, а за разходите по подръжка няма да говоря, всеки знае :hush:

• Отговори 79
  • Прегледи 50,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

@ Fixt00l, както и на всички "германофили" тук. Немските автомобили от висок клас, или така наречените "мутренски" са мечтата на порасналият мъник. Философията да притежаваш такова нещо е като избиване на комплекси. Много пари за лукс "мерцедес", "БМВ" и "Ауди". Пред тях винаги бих предпочел "Акура", "Лексус" или "Инфинити". Не само защото са по - евтини - харчат по - малко, издържливи са на натоварване - не возене от офиса на "раковска" или някойя друга централна улица до поредната кръчма и после в къщата в "Драгалевци / Бояна " и т.н. Тузар ли си - ми купи си Ролс, купи си Ягуар. Ако искаш колата да те откара навсякъде - има я дифендър, я паджеро.

Още много има за говорене по тоз въпрос, обаче приключвам. За всеки има неговият "най - добър автомобил". За мен е Honda NSX

@ Fixt00l, както и на всички "германофили" тук. Немските автомобили от висок клас, или така наречените "мутренски" са мечтата на порасналият мъник. Философията да притежаваш такова нещо е като избиване на комплекси. Много пари за лукс "мерцедес", "БМВ" и "Ауди". Пред тях винаги бих предпочел "Акура", "Лексус" или "Инфинити". Не само защото са по - евтини - харчат по - малко, издържливи са на натоварване - не возене от офиса на "раковска" или някойя друга централна улица до поредната кръчма и после в къщата в "Драгалевци / Бояна " и т.н. Тузар ли си - ми купи си Ролс, купи си Ягуар. Ако искаш колата да те откара навсякъде - има я дифендър, я паджеро.

Още много има за говорене по тоз въпрос, обаче приключвам. За всеки има неговият "най - добър автомобил". За мен е Honda NSX

Обясних ти, че живеем в снобарска държава, и бизнесменът първо по колата го гледат.Освен това, LEXUS е ужасно грозен, повръща ми се направо.Е,и Мерцедесът е грозен, но не толкова.

Хммм. Грозен. Прочети отново предпоследното ми изречение.

Красив автомобил - да, Ягуар е красив автомобил.

Редактирано от hattamotto (преглед на промените)

Японските автомобилопроизводители са технологично най-напред от всички останали производители-факт!Незнам колко класации и анкети трябва да се публикуват, за да се убедят заклетите ,,голфаджии".

Личен пример:Карам Acura Integra на 305000км,1992 г,и аз съм първият за петнайсетгодишното и съществуване които полага някакви грижи за нея...Излишно е да казвам че колата върви като луда и никога не ме оставяла на пътя...

За съпругата ми купих VW Passat на 80 000км.От деня в които придобих това(не ми се обръща езика да го нарека кола)аз разбрах що е това автоневоля.Няма да изброявам купищата дразнещи дефекти,а ще спомена това че ни заряза на няколко пъти посред зима на километри от нас...Разбира се не е проблем и разхода на гориво равняващ се на 17л/100км... (двигателя е 2000 см.куб),както и ускорението: 0-100 за по-малко от три дни. :) След тестове във фирмения им сервиз ми обясниха че колата е супер,няма никакви забележки по нея и просто си е направена да гори толкова...

Някои веднага ще кажат,че аз съм случил на такава.И аз си го помислих,но после открих това

,както и няколкокото познати със същата марка и същите проблеми.Както и да е.Повече няма да дам и цент за автомобил които не се казва Хонда(Акюра) или Тойота...

Колкото за останалите марки,то смятам че класацията по-долу дава много точна представа.

FIAT - Failure in Italian Automotive Technology

Ford - Fix Or Repair Daily

Hyundai - Hope You Understand Nothing`s Driveable And Inexpensive

Pontiac - Poor Old Nigger Things It`s А Cadillac

SAAB - Sad Attempt At Beauty

KIA - Killed In Assembly

Volvo - Very Odd Looking Vehicular Object

Buick - Big Ugly Indestructible Car Killer

Dodge - Dead Old Dog Going East; Dead On Delivery, Go Easy

GM - Great Mistake

BMW - Big Money Work,Break My Window

Редактирано от Syntax error (преглед на промените)

Обясних ти, че живеем в снобарска държава, и бизнесменът първо по колата го гледат.Освен това, LEXUS е ужасно грозен, повръща ми се направо.Е,и Мерцедесът е грозен, но не толкова.

Я пак си помисли дали е грозен?Новия Пасат да не е хубав.

Какво сте се нахвърлили върху мен, да съм казал, че VW и OPEL са коли?Напротив, това не е кола за мен.

Я пак си помисли дали е грозен?Новия Пасат да не е хубав.

Ще те разочаровам.Тоя външен вид на пръста не стъпва на луксозното немско возило.Повтарям пак, като за слепи и глухи-вуншният вид за всеки бизнесмен е важна част от имиджа, не е задължително само дебеловрати да карат такива коли.

Японските автомобилопроизводители са технологично най-напред от всички останали производители-факт!Незнам колко класации и анкети трябва да се публикуват, за да се убедят заклетите ,,голфаджии".

Личен пример:Карам Acura Integra на 305000км,1992 г,и аз съм първият за петнайсетгодишното и съществуване които полага някакви грижи за нея...Излишно е да казвам че колата върви като луда и никога не ме оставяла на пътя...

За съпругата ми купих VW Passat на 80 000км.От деня в които придобих това(не ми се обръща езика да го нарека кола)аз разбрах що е това автоневоля.Няма да изброявам купищата дразнещи дефекти,а ще спомена това че ни заряза на няколко пъти посред зима на километри от нас...Разбира се не е проблем и разхода на гориво равняващ се на 17л/100км... (двигателя е 2000 см.куб),както и ускорението: 0-100 за по-малко от три дни. :idea: След тестове във фирмения им сервиз ми обясниха че колата е супер,няма никакви забележки по нея и просто си е направена да гори толкова...

Някои веднага ще кажат,че аз съм случил на такава.И аз си го помислих,но после открих това

,както и няколкокото познати със същата марка и същите проблеми.Както и да е.Повече няма да дам и цент за автомобил които не се казва Хонда(Акюра) или Тойота...

Колкото за останалите марки,то смятам че класацията по-долу дава много точна представа.

FIAT - Failure in Italian Automotive Technology

Ford - Fix Or Repair Daily

Hyundai - Hope You Understand Nothing`s Driveable And Inexpensive

Pontiac - Poor Old Nigger Things It`s А Cadillac

SAAB - Sad Attempt At Beauty

KIA - Killed In Assembly

Volvo - Very Odd Looking Vehicular Object

Buick - Big Ugly Indestructible Car Killer

Dodge - Dead Old Dog Going East; Dead On Delivery, Go Easy

GM - Great Mistake

BMW - Big Money Work,Break My Window

Ако визираш мен, че говоря за Форд, мисля казах, че качеството е добро, а не много добро или отлично! За нова кола с гаранция човек се замисля какво да вземе. Хубаво, японските са качествени, но аз не мисля да карам колата си повече от 5 години! Това ще рече не повече от 80 000 км. Много малко са колите, умрели преди тези километри нали? Е, да, сигурно ще има нещо счупено в повече от Тойота, но разлика в цената 3-4 000 се избива трудно. Като сложа, че и задължителното пълно автокаско на кола, по скъпа с 3-4000 лева е средно 150 лева в повече на година, значи за 5 години още близо хилядарка отгоре. Няма как да си избия тия пари, дори да се наложи да сменя нещо по-сериозно по колата! А и тестовете, които съм чел( а те не са малко) много малко автомобили са спирали насред пътя преди да минат 100 000 км. Специално пък от Форд, 100 000 километровите тестове се понасят много добре. Ето постнал съм нещо в тая тема за тия тестове Както се вижда, Тойота Авенсис е дала повече дефекти от Форд Фокус и Форд Мондео! Може и случайност да е, но никой не е застрахован от случайности, нали? А може би е случайност, че модел на Форд стана автомобил на годината и обра доста други награди? Айде измисли нещо в червено и за Тойота ;)

Какво сте се нахвърлили върху мен, да съм казал, че VW и OPEL са коли?Напротив, това не е кола за мен.

Ще те разочаровам.Тоя външен вид на пръста не стъпва на луксозното немско возило.Повтарям пак, като за слепи и глухи-вуншният вид за всеки бизнесмен е важна част от имиджа, не е задължително само дебеловрати да карат такива коли.

Я да видим сега какво караха шефовете ми през годините. БМВ 7, БМВ Х5, Порше 911, БМВ 6, Нисан Инфинити ( до коледа миналата година и никак не е лош за имидж!). В момента Мерцедес GL 450 и Ауди S8. Поотказаха се от БМВ-тата, но пак са с немски ;) Бих казал, че наистина имиджа е страхотен с немски коли. Аз като видя някой уж голям бизнесмен с Тойота Авенсис, разбирам що за бизнесмен е. Визирам наши клиенти, които ни посещават. Даже едни сърби бяха дошли с Хонда Акорд. Е, веднага се запитахме що за бизнес имат? Просто колата говори за фирмата. Едно е да караш Хонда Акорд, щото ти харесва как върви, друго е да сключваш сделки с Хонда Акорд. Не, че сделка няма, но клюките дори сред обикновените хора са такива, че тия са гладни въшки ;)

Въобще принципа е: Вземайте нещо над 200 000 лева и ще бъдете вървежни . Знаете ли колко клиенти се опитваме да спечелим? Ами ако ги изръсят до работа с някоя Тойотка какво ли ще си помислят за нас?

Имидж....какъв имидж може да има тая Г-класа след като е толкова ръбата.Гледате че мутрите ги карат защото са скъпи само.

Имидж....какъв имидж може да има тая Г-класа след като е толкова ръбата.Гледате че мутрите ги карат защото са скъпи само.

Ами да ти кажа тогава, какво искаше шефа. Искаше джип, който да го няма в Русе, а в същото време да носи и имидж. Тук малко не уцели, щото гледам още един подобен, замо, че с чуждестранна регистрация ;) Ето това иска - нещо различно. Всяка година си сменя колата, че понякога е и с 2-3, така, че проблема е една година да издържи :) Виж, не мога да мисля от негово име, иначе щях да ти кажа какво бих си взел за тия пари. То и аз не бих си взел точно това, обаче аз мисля по друг начин, щото съм прост работник ;)

Ами да ти кажа тогава, какво искаше шефа. Искаше джип, който да го няма в Русе, а в същото време да носи и имидж. Тук малко не уцели, щото гледам още един подобен, замо, че с чуждестранна регистрация ;) Ето това иска - нещо различно. Всяка година си сменя колата, че понякога е и с 2-3, така, че проблема е една година да издържи :) Виж, не мога да мисля от негово име, иначе щях да ти кажа какво бих си взел за тия пари. То и аз не бих си взел точно това, обаче аз мисля по друг начин, щото съм прост работник ;)

Казва се комплексарщина.Мечтата на бедняка е да има най-скъпото независимо от това дали е най-доброто.Има коли които са пословични със сигурността и издръжливостта си.Много отдавна луксозните коли не се изчерпват с Мерцедес и Бмв.Ако имам парите за С-класа бих си купил една Impresa WRX STI или 350Z.Въпрос на мислене е,всеки различно.

Казва се комплексарщина.Мечтата на бедняка е да има най-скъпото независимо от това дали е най-доброто.Има коли които са пословични със сигурността и издръжливостта си.Много отдавна луксозните коли не се изчерпват с Мерцедес и Бмв.Ако имам парите за С-класа бих си купил една Impresa WRX STI или 350Z.Въпрос на мислене е,всеки различно.

Така е, съгласен съм с теб :) Предишните ми шефове( които баха голи въшки) си купиха една Вектра през 1997 година и обяснението беше, че трябва да са представителни, когато черпеха с уиски за новата кола ;) Аз пък ако имах пари за C-klasa бих си взел пак Форд, но Мондео с всички екстри ;)Цък за инфо

Видях новото Мондео на снимка вчера.Хубаво е както всички досегашни модели,струва ми се че са взели нещо от Рено Лагуна в предницата.

Поотказаха се от БМВ-тата, но пак са с немски :wors: Бих казал, че наистина имиджа е страхотен с немски коли. Аз като видя някой уж голям бизнесмен с Тойота Авенсис, разбирам що за бизнесмен е. Визирам наши клиенти, които ни посещават. Даже едни сърби бяха дошли с Хонда Акорд. Е, веднага се запитахме що за бизнес имат? Просто колата говори за фирмата. Едно е да караш Хонда Акорд, щото ти харесва как върви, друго е да сключваш сделки с Хонда Акорд. Не, че сделка няма, но клюките дори сред обикновените хора са такива, че тия са гладни въшки :)

Въобще принципа е: Вземайте нещо над 200 000 лева и ще бъдете вървежни . Знаете ли колко клиенти се опитваме да спечелим? Ами ако ги изръсят до работа с някоя Тойотка какво ли ще си помислят за нас?

Най-накрая някой да разбере тази проста истина :)

Видях новото Мондео на снимка вчера.Хубаво е както всички досегашни модели,струва ми се че са взели нещо от Рено Лагуна в предницата.

Има нещо такова, обаче трябва да се види на живо, за да се прецени. Тогава нещата се обръщат. За дизайна бих казал, че е доста смел и не знам дали ще се хареса на клиентите, но всичко друго за мен е върха - вътрешното оформление, техниката...

Fixt00l тая проста истина я знае всеки, който се е захванал да върши работа :speak: За жалост голяма част от нас българите отиваме на работа, колкото да убием времето и ни дразни подобна показност на тия, дето са успели да постигнат нещо, дори и заобикаляйки законите! Ами законите са за това, за да се заобикалят :wors: Намираш пролука в закона, намираш ниша, заебаваш примирението, не обръщаш внимание на завистниците, намираш подкрепа от някой и си караш Аудито и Мерцедеса :wors: Абе знаеш ли колко ми завиждат, че карам нова кола, а съм прост работник, доказал се малко повече от другите? Всички мислят, че вземам баснословна заплата, но има такива на моята длъжност, които вземат доста повече от мен :wors: Получавам си и заплашителни писма от такива завистници, но живота е такъв! Ако имах 4 ръце, щях да карам Мерцедес, а не Форд, но за жалост имам само две sad.gif трябва ми и резервен кръст, щото тоя вече се прегърби от работа sad.gif

Няма 2 мнения за качеството на японските коли. Дори тези марки, които са под шапката на чужди концерни(всички без тойота ), или се произвеждат в чужбина пак са качествено направени. Но май само името си е японско. Нисан е с френски капитал и се разработва в Лондон. Тойота - в Белгия, заводите в Чехия. Новата хонда сивик - разработена в Италия. Сузуки скоро ще се казва фиат, макар всички да мислят обратното. Субаротата са полу сааб(и обратното). И маздата се разработва в Германия. Мицубишито е собственост на мерцедес, разработва се в белгия. Говоря предимно за европейските модели, но пък и в америка е същото. Така че "Японски коли" е доста относително понятие.

Второ - много са грозни! Няма ли нещо красиво в тези коли? НЕ. Почти няма японска кола която да ми харесва на външен вид. Това се отнася и за поне половината от немските, но не говоря за тях. Дори някои кореиски ми харесват повече от японските грозотии. Или са прекалено рязки, или прекалено безлични. Но какво им се чудя, на японците целия лаиф-стайл е такъв(от европейска гледна точка).

Вземете една Alfa-Romeo 159 или Ланча Y, и я сравнете с който и да е Лексус, Акура, Мазда. Е аз не искам да ходя на работа със здрава беззлична кола. Ще си взема алфата, и не ми дреме че ще отскачам често до сервиза - да се грижиш за такава кола е не по-малко удоволствие от това да я караш :) .

Но не мисля че бихте ме разбрали. И все пак това да сравниш 2 коли си е направо относително. Не си мислете че тези в дъното на класацията се чупят всеки ден, а другите са танкове. А пък и не знаете колко ли пари са платили на съставилия класацията! Не се възхищавайте от техниката на една кола - почовъркал съм достатъчно и смятам че всички са еднакви. И сега погледнете това:

Alfa-Romeo 159

Lancia Ypsilon

За мен това е важното!

Няма 2 мнения за качеството на японските коли. Дори тези марки, които са под шапката на чужди концерни(всички без тойота ), или се произвеждат в чужбина пак са качествено направени. Но май само името си е японско. Нисан е с френски капитал и се разработва в Лондон. Тойота - в Белгия, заводите в Чехия. Новата хонда сивик - разработена в Италия. Сузуки скоро ще се казва фиат, макар всички да мислят обратното. Субаротата са полу сааб(и обратното). И маздата се разработва в Германия. Мицубишито е собственост на мерцедес, разработва се в белгия. Говоря предимно за европейските модели, но пък и в америка е същото. Така че "Японски коли" е доста относително понятие.

Второ - много са грозни! Няма ли нещо красиво в тези коли? НЕ. Почти няма японска кола която да ми харесва на външен вид. Това се отнася и за поне половината от немските, но не говоря за тях. Дори някои кореиски ми харесват повече от японските грозотии. Или са прекалено рязки, или прекалено безлични. Но какво им се чудя, на японците целия лаиф-стайл е такъв(от европейска гледна точка).

Вземете една Alfa-Romeo 159 или Ланча Y, и я сравнете с който и да е Лексус, Акура, Мазда. Е аз не искам да ходя на работа със здрава беззлична кола. Ще си взема алфата, и не ми дреме че ще отскачам често до сервиза - да се грижиш за такава кола е не по-малко удоволствие от това да я караш :clap: .

Но не мисля че бихте ме разбрали. И все пак това да сравниш 2 коли си е направо относително. Не си мислете че тези в дъното на класацията се чупят всеки ден, а другите са танкове. А пък и не знаете колко ли пари са платили на съставилия класацията! Не се възхищавайте от техниката на една кола - почовъркал съм достатъчно и смятам че всички са еднакви. И сега погледнете това:

Alfa-Romeo 159

Lancia Ypsilon

За мен това е важното!

Е как пък само тия с японските имена са качествени и издържливи, а ? Нети ли е малко странно, че европейците разработват японски коли, а пък тяхните изостават. Не мисля, че ще си вкарат автогол. Според мен това което си написал е смешно. А и японските коли открай време се славят с качество и издържливост.

@ivan_iliev3bg,точно тия марки които си изброил са ужаса на всеки майстор.Незнам за новите модели дали ги докарват на качество ама познат имаше Фиат Брава и всяка седмица ходеше на майстор,включително и във фирмения сервиз.На дизайн са номер едно и никой неможе да каже че Алфите и Стило са грозни коли ама за качеството незнам.Попитайте собственик на японски автомобил на няколко години дали би го заменил за друга марка и ще получите представа.

Ще ъпна темата с още едно доказателство:

TopGear: “Хонда S2000” е №1 на 2006 година

Кабриолетът "Хонда S2000" оглави за трета поредна година класацията за най-добър автомобил на авторитетното британско специализирано списание TopGear. Това е поредното доказателство за пристрастието на обитателите Албиона към откритите спортни автомобили. Грейне ли дори и за малко слънце англичаните държат да се возят с развети от вятъра коси, пък било то и посред зима, която ­ между другото, е доста мека на Острова.

05.honda.s2000.500.jpg

Освен Автомобил на 2006 г. в последния брой редакторите на TopGear подреждат и най-добрите и най-лоши автомобили в 6 различни категории. За тази цел са били анкетирани над 56 000 собственици на 152 различни марки и модела. След обработването на анкетите редакцията посочва за победители в различните категории следните модели:

­ "Лексъс IS200/300" ­ луксозни автомобили.

­ "Лексъс RX300" ­ луксозни джипове.

­ "Сеат Алтеа" ­ най-добър нов миниван.

­ "Шкода Октавия" и "Шкода Супърб" ­ най-добър среден клас автомобил.

­ "Тойота Приус" ­ най-добър в компактния клас.

­ "Хонда Джаз ­ най-добър мини автомобил.

Освен отличниците в шестте различни автомобилни класа редакторите на TopGear са посочили и най-добрия за каране автомобил. Това е британския спортен модел "Лотус Елис". "Мицубиши Ево", "Субару Импреца", "Нисан 350 Z", "Мазда RX8" и "Мазда МХ5" също са посочени като модели, гарантиращи максимално задоволство за шофьора. За най-надежден автомобил британските експерти са посочили всъдехода "БМВ Х3".

В "Лимонената класация" на TopGear могат да се прочетат имената на "Рено Лагуна", "Форд С-Мах", "Мерцедес А-клас", "Мерцедес М-клас", "Пежо 407" и "Ситроен С8".

Монитор

Снимка: Интернет

Е, как да минем без баварците :) Я вижте колата на снимката...хмм...на кой ли друг дизайн ми прилича... :wub:

Японците са луди на тема техника и интериор. Много ги уважавам...и съм си харесала една Тoyota на един колега на майка ми...брр...лява ръка, десен джоб и за нула време съм я свила. Да изчезнеш за 60 секунди:)

Редактирано от AciDBurn (преглед на промените)

Е, как да минем без баварците :) Я вижте колата на снимката...хмм...на кой ли друг дизайн ми прилича... :wub:

Тоя клас съвсем не е дело на BMW Z series и съществува от 60-те години на миналия век.Нарича се купе кабриолет ,има варианти с различно разположение на двигателя.

Е как пък само тия с японските имена са качествени и издържливи, а ? Нети ли е малко странно, че европейците разработват японски коли, а пък тяхните изостават. Не мисля, че ще си вкарат автогол. Според мен това което си написал е смешно. А и японските коли открай време се славят с качество и издържливост.

Еми може да е смешно, но ще дам конкретен пример:

Нисан вече е френска марка - Рено си е едноличен собственик на марката. Повечето заводи са в Европа и Америка. Директора на Нисан е Французин. Централата на Нисан е в Лондон. Да сте чули нещо за качеството на Рено? Аз добро не съм чул. А пък точно обратното чувам за Нисан. И определено не мисля че си вкарват автогол. Нисан продава предимно SUV-ове и спортни коли, докато Рено няма такива автомбили(говоря за Европа, тъй като в Америка марката Рено не е позната). Фактът си е факт, макар и необясним :)

Ако ми дадете пример с Хонда, Лексус, Тойота и Акура - те са си изцяло Японски. Като изключим че се разработват в Белгия, разбира се.

Японците се опитват да превземат световният пазар на автомбили.При това с качество. Опитват се от одавна. Първо Америка попада в тяхната клопка, следва Европа. Но имат сериозен конкурент - Корея. Вижте новото Санта Фе ако не вярвате. Но идва и още един - Китай. Сега може да не сте чували за Брилянс или Ланд-Уинд, но и Американците преди 30 години не са чували за Тойота и Хонда.

Най ме е яд за италянците - на тях би им било най трудно да си пласират колите, тъй като не наблягат особенно на надежността, поне до сега.

Макар да съм върл фен на италянките, вчера закарах сестра си до местния дилър на Тойота. И тя си поръча една. Къса ми се сърцето. Но: El gustibus non est disputandum, или на български " За личните мнения не се спори".

Пък и качеството на японските коли, колкото и да е добро пак не могат да превземат Европа. Справка тук

Редактирано от ivan_iliev3bg (преглед на промените)

Не съм съгласен че марката Рено е символ на ниско качество.Меган и Лагуна печелят все по 5 звезди за сигурност.В Европа Рено се продава повече от Пежо и Ситроен.Пословичен е ванът Еспейс.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.