Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Японските коли отново по-качествени

Featured Replies

Не съм съгласен че марката Рено е символ на ниско качество.Меган и Лагуна печелят все по 5 звезди за сигурност.В Европа Рено се продава повече от Пежо и Ситроен.Пословичен е ванът Еспейс.

За съжаление бройките, които са за България, в момента се произвеждат в Турция. Аз не бих си взел Рено. Та те в автосалоните дори се виждаха дефекти при изпълнението им.

• Отговори 79
  • Прегледи 50,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

За съжаление бройките, които са за България, в момента се произвеждат в Турция. Аз не бих си взел Рено. Та те в автосалоните дори се виждаха дефекти при изпълнението им.

Или DACIA :angry::) Чувал съм, че се обръща при по-рязък завой с... 60 k/ph :)

Редактирано от Fixt00l (преглед на промените)

Не сравнявай Дачия с Рено,качеството е много различно.И не съдете по грозника Клио симбол за цялата марка.

Рено Симбол е толкова Рено, колкото и Дачията. Но определено Рено имат проблем с качеството на изработката за разлика от Нисан. Или по-скоро имат малко по-голям проблем с качеството. Иначе за сигурност е ясно - колите са си добре.

Да поставим въпросът така:

Тойота Ярис

Фиат Пунто

Рено Клио (новото, не стария Симбол)

Фолксваген Поло

Сузуки Суифт

Нисан Микра

Форд Фиеста

А сега ги подредете по реда в който бихте желали да си ги купите. И погледнете дали японските ще са по-напред. И ако са, с какво бихте обяснили това?

Редактирано от ivan_iliev3bg (преглед на промените)

Рено Симбол е толкова Рено, колкото и Дачията. Но определено Рено имат проблем с качеството на изработката за разлика от Нисан. Или по-скоро имат малко по-голям проблем с качеството. Иначе за сигурност е ясно - колите са си добре.

Тойота Ярис

Фиат Пунто

Фолксваген Поло

Сузуки Суифт

Нисан Микра

Форд Фиеста

А сега ги подредете по реда в който бихте желали да си ги купите. И погледнете дали японските ще са по-напред. И ако са, с какво бихте обяснили това?

Пунто(наистина е победител),миналата година в Европа за продадени 450 хиляди

Тойота

Суифт(много красиво)

Фиеста

Клио

Поло

Микра

Пунто(наистина е победител),миналата година в Европа за продадени 450 хиляди

Тойота

Суифт(много красиво)

Фиеста

Клио

Поло

Микра

Ми какви японски коли тогава, като италянката е на първо място :yanim:

Аз бих подредил по абсолщтно същият начин. Това може да значи че качеството не е най определящото за покупката на една кола.А ако съдим по традициите на италянците в областа- може би тази е най-некачествена :yanim:

Редактирано от ivan_iliev3bg (преглед на промените)

Ако сравнявахме друг клас коли Фиат нямаше са се класира,просто това Пунто е много добро.Говорим като цяло че има най-малко оплаквания от японски коли.Класации на Top gear,AutoBild и прочие европейски списания признават че немското качество в последните години се е изпарило и японците както винаги са точни в това отношение.Забележи,говорим за японски,а не за корейски автомобили които има да извървят още път.

Редактирано от dragozow (преглед на промените)

Ок, тогава да направим по една подредба в среден и висок клас.

Мерцедес С-клас.

Хонда Акорд

БМВ 3-ка

Ягуар X-таип

Алфа Ромео 159

Субаро Легаси

Пежо 407

Лексус ИС

Хайде стига толкова. Същия въпрос за подредбата.

Тойота Ярис

Фиат Пунто

Фолксваген Поло

Сузуки Суифт

Нисан Микра

Форд Фиеста

Фиеста

Ярис

Фабия

За други не съм мислил, конкуренцията им е слаба. Или цена, или дизайн или просто марката не ми харесва. Затова и съм с Фиеста, защото ги подредих още преди твоя въпрос ;)Кантара наклони към Форд, другите бяха много далече зад него за моите възможности и изисквания :)

ПП: А, да, замислях се и за Клио Симбол, но някои хора каращи тая кола ме разубедиха, чух и доста други мнения, а и не съм привърженик на нищо турско. Честно, като проучвах за Фиесата първата ми работа беше да попитам къде е произведена и като ми казаха в Кьолн, се навих. :)

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

Ок, тогава да направим по една подредба в среден и висок клас.

Мерцедес С-клас.

Хонда Акорд

БМВ 3-ка

Ягуар X-таип

Алфа Ромео 159

Субаро Легаси

Пежо 407

Лексус ИС

Хайде стига толкова. Същия въпрос за подредбата.

Айде да ти отговоря че ме човърка:

Лексус ИС

БМВ 3-ка

Субаро Легаси

Хонда Акорд

Мерцедес С-клас

Ягуар X-таип

Пежо 407

Последните два автомобила не трябва да са в тоя клас защото въпросният Ягуар е всъщност Форд в лъскава обвивка и печели наградата за грозник,който срами марката.Пежото и то не е за тук защото струва два пъти по малко от Лексус,Бмв,Субару и Мерцедес.Победителя Лексус е голям красавец и по оборудване не отстъпва на немските модели,виж го:

Lexus-IS250_European_Version_2005_800x600_wallpaper_01.jpg

Тройката на Бмв също е много красива,баварците пък не правят компромис с качеството за разлика от Мерцедес през последните години.Който се е возил в Субару знае защо е толкова напред в класацията,ето как изглежда отвътре:

interior.jpg

И отвън:

exterior_outback.jpg

Всъщност както и при Форестър имаме комби което е по-високо от останалите.В комбинация с прословутото си 4x4,пословична сигурност и силните боксер мотори се получава самолет на пътя.Хубав самолет...и скъп.Хонда Акорд пък е супер красив автомобил и през последните години в разни подобни класации е неизменно на първите три места:

ACCS06154KGKRKSKE.jpg

Уважаеми господа, съфорумци, къде забравяте МАЗДА 6 и МАЗДА RX8 - айде цък - шестака е Колата с 0!!! дефекта и проблема след 100 000 км в тестовете на Авто Билд - на последно засега място е VW Touareg - ако не се лъжа.

За мен това са колите в средния и спортния клас. За ниския поставям Ситроен С4 - кола на годината няколко пъти, невероятен дизайн, но Маздите са си друга работа...

dragozow - Къде сложи алфата? За красота тя е на първо място, макар хондата и лексуса да не и отстъпват. За ягуара си 100% прав. Пъжото е доста по-евтино, но поне в началото си беше конкуренция с тези коли(за това не съм сложил Октавия и Мазда 6). Не бъркай Легасито с Аутбек(макар да са на една платформа). Има си стандартно Легаси, което не е комби и не е повдигнато стил Олроуд.

Ако имате желание да подредите и суф-ове и висок клас лимо-та свиркайте, да ви дам примери.

Иначе в тази ти класация качеството печели.

zdravko87 - Маздата струва доста по-малко от която и да е от горните автомбили и ако не се лъжа е един сегмент по-ниско. Мисля че другите са среден клас , висок сегмент, а тя е среден. Иначе е страхотна кола.

Ааааа, за класа на Мазда 6 не позна ;) Точно в класа на тройката и лексуса ( IS) Иначе и аз съм твърд привърженик на Мазда ( нали са комбина с Форд донякъде) с нула дефекти. Интересното е, че и поколението на Мазда 626 преди 1990 година беше обявено за най-качествената стара кола с най-малко дефекти в Германия ( Леле колко помня ;) ) Ако говорим за качествени мотори, а и супер техника, то ни най-малко не бих се замислил да сложа BMW 3 на първо място :) Айде и аз да си напиша класацията за средния клас. Това е реда, в който бих си ги купил. И понеже едва ли нещо би ми попречило да взема Мондео, то класацията ми се струва малко излишна ;)

NEW Mondeo ( не се брои все още)

Мазда 6

БМВ 3

Мерцедес C

Оффф, щом има тия четирите, от други нямам нужда ;)

Виж, за джипките на първо и последно място бих сложил Ауди Q7. Нищо друго не ме кефи.

...В Канада, който няма пари - кара Форд, а който има, кара каквото си иска ;) ...!!!

Като гледам някои "разбирачи", как се палят по "джапанийските" коли, ми иде да се скъсам от смях.

Служебните ни коли са японски, защото шефа се е водил на някой "японофил" по акъла(ма като гледам , той самия е "японофил"). Сега нямам време, но ще ви разправям, какви пари излизат от фирмата за ремонт на автомобилния парк в който най-старата кола е 2002г., а 60% от колите са 2006г. ...!!! Като почнеш от Тойота та свършим на Нисан...

Статистиките ги правят за тези, които им вярват :) ...

... и за тези , които си плащат ;) ... (за да се сетиш ти трябва малко акъл ама навреме angry.gif )

Редактирано от radkodj (преглед на промените)

Виж, за джипките на първо и последно място бих сложил Ауди Q7. Нищо друго не ме кефи.

Значи ако има класация на джипове пак трябва да има разделение на класове.

Луксозните за фукане в града

Лексус

Порше Кайен

Ауди Q7

Volvo

Субару Трибека

Малките SUV

Toyota RAW

Нисан Мурано

Инфинити

Хюндай Санта Фе

Хонда

Мицубиши Оутлендър

И разни много други

Истинските джипове

Тойота Лендкрюизър

Нисан Патрол

Мицубиши Паджеро

Роувър Дефендър и Рейндж Роувър

Мерцедес G клас и малките Unimog

Бмв X5

Фолксваген Туарег

Чероки,Wrangler и някои по-неизвестни щатски возила

Аз докато живях в САЩ, за кратко карах една Мазда 6. Доста мошна машина. То в Америка масата от колита с големи двигатели, както и габарите.

Ta въпросната Мазда беше с 2.3 литров бензинов мотор. Супер кола бъкана с екстри.

Наистина беше много добра.

Ще изровя снимчици да ви я покажа.

Карал съм и други японски, но никога не са били мои.

Подкарвал съм Тойота Матрих - спортния модел. Нисан Z съм пробвал, абе с добри впечатления съм.

Евтини и надеждни ми се струват като цяло.

• 3 месеца по-късно...
Не ги слушайте тия цървули от Auto Bild.Истината е в приза кола на годината.Вижте тук.

Браво за линка. Айде аз да заложа на 3 автомобила, които според мен ще са в тройката за 2008 година. Не знам за реда, но според мен това ще са:

Форд Мондео, Тойота Аурис и Мерцедес C-клас. Всичко друго в тройката за мен ще бъде изненада. Разбира се не подценявам италианското присъствие, което смело гласува за всеки Фиат, но тая година ще са два, така, че едва ли Фиат ще се намеси, дори за призовата тройка. Изненадващо французите нямат представител. А, да, забравих и Ауди А5. Нищо чудно да се промъкне и в тройката на мястото на C-класата.

Между другото не виждам какво общо има тоя линк с темата. Защо не пуснеш нова тема, та да залагаме :hush:

Браво за линка. Айде аз да заложа на 3 автомобила, които според мен ще са в тройката за 2008 година. Не знам за реда, но според мен това ще са:

Форд Мондео, Тойота Аурис и Мерцедес C-клас. Всичко друго в тройката за мен ще бъде изненада. Разбира се не подценявам италианското присъствие, което смело гласува за всеки Фиат, но тая година ще са два, така, че едва ли Фиат ще се намеси, дори за призовата тройка. Изненадващо французите нямат представител. А, да, забравих и Ауди А5. Нищо чудно да се промъкне и в тройката на мястото на C-класата.

Между другото не виждам какво общо има тоя линк с темата. Защо не пуснеш нова тема, та да залагаме :)

Ами дерзай.

Добре, в темата не се споменава много Мицубиши, но грозен дизайн ли имат Ево, Еклипс, Spider? Ами Subaru Imreza и тя ли има грозен дизайн? Ами Nissan 350z? Изброих все спортни автомобили, които обаче доказват, че японските коли не са грозновати :)

Не смятам, че евото е по-грозно от Bmw 3 (примерно), а напротив, че е много по-красиво и има много по-злобно излъчване, а аз между другото съм голям фен на Bmw.

Значи според мен (и още много хора) японските коли не са хич грозни, но нали всеки с вкуса си. :)

А относно качеството си... то те са се доказали, а и зависи по какъв начин се кара колата...

Това са моите бегли разбирания :)

Качеството на повечето нови модели е високо.Тенденцията е прикачване на възможно повече електроника,което до някаква степен повишава разходите по ремонт и подръжка.Понякога се слагат и съвсем не толкова нужни неща,но това е борбата на конкуренцията.За стабилна кола е трудно да се говори.Зависи от начина на шофиране,климатични условия,пътна настилка,подръжка и най-вече кой е механика.Немога да направя таблица на най-желани модели и марки защото каквото желая едва ли ми е по джоба така,че се придържам към по нормалните.Зависи най-вече за какво ще се използва колата.

За спорт-Хонда Сивик,Митцубиши Еклипс,Субаро може и Алфа

За туризъм- Труден въпрос бих предпочел средна класа френски-Рено Лагуна,Пежо,Опел Вектра

За дълги патувания с фамилия-Ванове Краислер Вояжер,Шевролет Транс спорт,

За авентура джип като Санг Ионг,Ровер Фриландер

Може би най-добрият вариянт за мен са смесените модели тип СУВ.

• 4 месеца по-късно...

Британци класираха най-надеждните употребявани коли

Японски марки са в челната четворка

Британската застрахователна компания Warranty Direct и списанието What Car? публикуваха поредното си проучване за надеждността на употребяваните автомобили, на възраст от 3 до 9 години. Рейтингът се формира на база повредите през първите две години след изтичане на гаранцията като се калкулират също разходите за ремонт.

Крайният резултат е гид, в който са включени 26 марки, представени с най-сполучливите си и най-дефектиращите модели. Разбира се, трябва да се имат впредвид някои особености на британските изследователи. Те обръщат внимание предимно на японските и европейски марки, докато корейските, които набират все по-голяма популярност на стария континент, изобщо не са проучвани. Същото се отнася и за американските автомобили.

Ето и класацията

1. HONDA

Място през 2006 г. – 1

Дефекти на 100 коли – 9.8

Средна цена на ремонта(лири) – 230

Средна продължителност на ремонта(часове – 1.6)

Най-добър модел – CR-V ('97-'02)

Най-лош модел – Jazz ('02-)

Основните проблем на хондите са свързани с окачването.

2. TOYOTA

Място през 2006 г – 5

Дефекти на 100 коли – 13.1

Средна стойност на ремонта(лири) – 323

Средна продължителност на ремонта(часове) – 2.4

Най-добър модел – Corolla ('00-'02)

Най-лош модел – Avensis ('97-03)

Основен проблем - електрическата система.

3. SUBARU

Място през 2006 г. – не е посочено

Дефекти на 100 коли – 23

Средна цена на ремонта(лири) – 465

Средна продължителност на ремонта(часове) – 2.7

Най-добър модел – Forester ('97-'04)

Най-лош модел – Legacy (94-03)

Отбелязва се високата цена на ремонта

4. LEXUS

Място през 2006 г. – 2

Дефекти на 100 коли – 23.2

Средна цена на ремонта(лири) – 309

Средна продължителност на ремонта(часове) – 1.9

Най-добър модел – IS200 ('99-'05)

Най-лош модел – GS300 (98-05)

Както и при "Тойота" основните проблеми идват от ел.инсталацията. Ремонтните работи обаче отнемат най-малко време от колите в премиум сегмента.

5. MINI

Място през 2006 г. – 3

Дефекти на 100 коли – 23.9

Средна цена на ремонта(лири) – 340

Средна продължителност на ремонта(часове) – 2.3

Основен проблем - ел. инсталацията. Скъпи части, но пък бърз ремонт.

6. NISSAN

Място през 2006 г. – 4

Дефекти на 100 коли – 24.2

Средна цена на ремонта(лири) – 260

Средна продължителност на ремонта(часове) – 1.8

Най-добър модел – Micra ('98-'02)

Най-лош модел – Primera ('99-02)

Основни проблеми - окачването и ел.системата. Евтин и бърз сервиз.

7. FORD

Място през 2006 г. – 10

Дефекти на 100 коли – 24.2

Средна цена на ремонта(лири) – 231

Средна продължителност на ремонта(часове) – 2.1

Най-добър модел – Mondeo ('03-'07)

Най-лош модел – Galaxy ('00-06)

Основни проблеми – ходовата част, електрониката.

8. CITROEN

Място през 2006 г. – 6

Дефекти на 100 коли – 42.4

Средна цена на ремонта(лири) – 237

Най-добър модел – Xsara ('97-'05)

Най-лош модел – С5 ('01-)

Повече от една трета от неизправностите са свързани с електриката. За щастие поне частите са сравнително евтини.

9. ROVER

Място през 2006 г. – 12

Дефекти на 100 коли – 26.1

Средна цена на ремонта(лири) – 347

Средна продължителност на ремонта(часове) – 3.4

Най-добър модел – 45 ('99-'05)

Най-лош модел – 75 (99-05)

10. BMW

Място през 2006 г. – 7

Дефекти на 100 коли – 26.9

Средна цена на ремонта(лири) – 335

Средна продължителност на ремонта(часове) – 2.2

Най-добър модел – 3 Series Compact ('94-'01)

Най-лош модел – 7 Series ('94-'02)

Ходовата част, кормилното управление и електрониката създават най-често проблеми на собствениците на баварки.

11. PEUGEOT

Място през 2006 г. – 8

Дефекти на 100 коли – 26.9

Средна цена на ремонта(лири) – 229

Най-добър модел – 206СС ('00-'07)

Най-лош модел – 206 ('98-'06)

Проблеми с електрическата инсталация се появяват най-често. За сметка на това само ремонтът на "Шкода" е по-евтин.

12. MERCEDES

Място през 2006 г. – 11

Дефекти на 100 коли – 28.5

Средна цена на ремонта(лири) – 407.

Средна продължителност на ремонта(часове) – 2.8

Най-добър модел – E Estate ('94-'01)

Най-лош модел – M-Class ('94-'02)

Скъпи части, бавен ремонт - лоша новина за собствениците на "Мерцедес".

13. FIAT

Място през 2006 г. – 20

Дефекти на 100 коли – 29.2

Средна цена на ремонта(лири) – 278

Най-добър модел – Stilo ('01-'07)

Най-лош модел – Multipla ('99-)

13. OPEL

Място през 2006 г. – 9

Дефекти на 100 коли – 29.2

Средна цена на ремонта(лири) – 270

Най-добър модел – Corsa ('00-'06)

Най-лош модел – Omega ('99-'04)

15. VOLKSWAGEN

Място през 2006 г. – 17

Дефекти на 100 коли – 29.4

Средна цена на ремонта(лири) – 276

Най-добър модел – Lupo ('99-'06)

Най-лош модел – Golf ('97-'04)

16. MG

Място през 2006 г. – 13

Дефекти на 100 коли – 30.1

Средна цена на ремонта(лири) – 378

Средна продължителност на ремонта(часове) – 3.5

Най-добър модел – TF ('02-'05)

Най-лош модел – ZT ('01-'05)

17. JAGUAR

Място през 2006 г. – 15

Дефекти на 100 коли – 30.6

Средна цена на ремонта(лири) – 507

Средна продължителност на ремонта(часове) – 3.0

Най-добър модел – X-Type ('01-)

Най-лош модел – XKB ('96-'06)

Повече от половината ягуари имат проблеми с ходовата част. Двигателят и спирачките също създават грижи.

18. VOLVO

Място през 2006 г. – 16

Дефекти на 100 коли – 33.6

Средна цена на ремонта(лири) – 386

Най-добър модел – S40 ('96-'04)

Най-лош модел – S80 ('98-'06)

Слабо място - окачването

19. SKODA

Място през 2006 г. – 18

Дефекти на 100 коли – 33.7

Средна цена на ремонта(лири) – 190

Средна продължителност на ремонта(часове) – 1.8

Най-добър модел – Octavia ('98-'04)

Най-лош модел – Fabia ('00-'07)

Основен проблем - окачването. Най-евтините части сред конкурентите едва ли успокояват, особено притежателите на "Фабия".

20. AUDI

Място през 2006 г. – 22

Дефекти на 100 коли – 34.7

Средна цена на ремонта(лири) – 372

Най-добър модел – А6 ('04-)

Най-лош модел – Allroad, TT (00-'05)

Eлектрическата система и ходовата част създават най-много грижи. Горивната система също подвежда често.

21. SAAB

Място през 2006 г. – 23

Дефекти на 100 коли – 36.7

Средна цена на ремонта(лири) – 322

Средна продължителност на ремонта(часове) – 2.4

Най-добър модел – 9-5 ('01-)

Най-лош модел – 9-5 ('97-'01)

Проблеми с ел.-системата и окачването

22. CHRYSLER

Място през 2006 г. – няма данни

Дефекти на 100 коли – 39.6

Средна цена на ремонта(лири) – 427

Средна продължителност на ремонта(часове) – 3.3

Най-добър модел – PT Cruiser ('00-')

Най-лош модел – Voyager ('97-'01)

Ходовата част е ахилесовата пета на марката.

23. SEAT

Място през 2006 г. – 21

Дефекти на 100 коли – 41.5

Средна цена на ремонта(лири) – 251

Средна продължителност на ремонта(часове) – 1.9

Най-добър модел – Leon ('00-'05)

Най-лош модел – Althambra ('00-)

24. ALFA ROMEO

Място през 2006 г. – 19

Дефекти на 100 коли – 42.4

Средна цена на ремонта(лири) – 381

Средна продължителност на ремонта(часове) – 3.7

Най-добър модел – 156 ('98-'03)

Най-лош модел – GTV ('96-'03)

Eлектрическата инсталация и окачването отвеждат най-често собствениците в сервиза.

25. RENAULT

Място през 2006 г. – 25

Дефекти на 100 коли – 44.2

Средна цена на ремонта(лири) – 270

Най-добър модел – Clio ('98-'05)

Най-лош модел – Espace ('97-'02)

Скоростните кутии са доста капризни, особено при "Espaсe".

26. LAND ROVER

Място през 2006 г. – 26

Дефекти на 100 коли – 47.2

Средна цена на ремонта(лири) – 439

Средна продължителност на ремонта(часове) – 3.1

Най-добър модел – Discovery ('98-'03)

Най-лош модел – Freelander ('00-'06)

Окачването и електрическата система създават проблеми и тук.

Източник - http://www.dnevnik.bg

Яяяяяя, тук виждам радост за о4ите си! Форд на 7-мо място и на 2-ро сред европейците, след Мини! И това ако не е причина, да си напълня още една чаша с бира... Иначе никога не съм се съмнявал в качествата на Форд. За 20000 километра смених само една оборотна запалка( на 3600 км гаранционно), която не е ясно, дали бе и моята, защото колата стоя във витрината на Мото Пфое близо месец, а запалките ги прибират, за да не си играят любопитните с тях и да не си ги приберат в джоба по погрешка :) Другата причина да я сменя бе, че пушех поне по 10 цигари на ден в колата, а никога на си чистех гнездото на запалката :baby: Непушачите тоя дефект може да прескочат. Иначе бих казал, че с тая Фиеста съм влизал в много големи дупки с голяма скорост, даже и днес. След една дупка видях един Голф 3 да сменя гума, а вчера един колега с Лайно Клио, след минаване през същия трап, през който аз минах също малко след него, правил гума и джанта днес. Ами кво да кажа. Това за проблемите с окачването при Форд ме учудва, защото аз съм минавал както казах, през много трапове за тия 20 000 км. Виждал съм какви ли не марки да сменят джанти - от Жигули до Хонда( също един колега със Сивик. През същата дупка минах и аз и то с много голяма скорост). Абе кво да ви кажа. Не случайно англичаните нареждат Форд пред Фолксваген, Мерцедес и така нататък.

Не случайно англичаните нареждат Форд пред Фолксваген, Мерцедес и така нататък.

...Но след Хонда,Тойота,Субару,Лексус и така нататък.

А за идеята за бирата -поздравления,точно се чудех какво ми липсва... biggrin.gif

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.