Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

има ли хора,които виждат паранормални явления?

Featured Replies

Със жена ми и със сина ми, говорим само на български. На английски се превключва, само ако има други хора около нас, които трябва да ни разбират. Въпреки това хлапака се изразява по-свободно на английски, поради простата причина, че това е езика на средата, в която активно развива вербалните си умения. Въпреки големите усилия, които полагаме за него българският е втори език. Малко тъжно, но факт!

Не се безпокой, само за месец два ако прекара едно лято в България, ще ошлайфа българския перфектно. Важното е да го разбира, говоренето не е толкова важно и се учи с практика. :wors:

да ти имам набожната логика, значи той богчо като циганите бил, криел се е от космонавтите нарочно и е бил пратил всичките ангелчета в командировка на друга планета, ха ха ха ... весело

А аз да ти имам логиката, независимо как я определяш. Тоест изобщо не ща да я имам, прекалено е бетонна за моите Необходимости. Ако очакваш да видиш оживелите картини на Микеланжело и Рубенс, няма как да стане, това са алегории. Няма как да видиш рентгеновите лъчи, нали? Но това не значи че не съществуват, нали? :)

П.П. Надявам се знаеш какво означава "алегория", ако не знеш, самообразовай се в нета. :)

Редактирано от Нeо (преглед на промените)

• Отговори 124
  • Прегледи 19,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

За пръв път чувам цигани да се крият от космонавти?

Ти откъде си сигурен че баща му на разпнатия не е бил чистокръвен циганин , а ?

Я, сега застани на колене, пред някоя икона на майка му на разпнатия и смирено й поискай прошка, заради това че си се подиграл на циганите. Виновен си, трябва да се покаеш. Че иначе, ония паранормалните току виж те пратили в ада да те пече там на огъня дявол от цигански произход.

Няма как да видиш рентгеновите лъчи, нали? Но това не значи че не съществуват, нали?  

Разликата между бог-чото ти и лъчите е че, те лъчите ни вършат някаква работа, ползваме ги за разни цели. А пък бог-чото никакъв го няма и на рентгенова снимка го няма.

Тоя бог-чо дето му се кланят българските попове, го е измислил един еврейн преди 2000 години. Сегашните евреи в палестина си имат друга представа за техния им старши братчед на бог-чо. Арабите па са си измислили по-младчи братчед на бог-чо. В Азия си имат други там божества да им се кланят. 

Та човеците са си сътворили идеята, да си имат на разположение някакъв бог-чо да му се кланят и да се плашат едни други с наказания ако не се подчиняват на царе, крале, светата инквизиция и куп други щуротии.

Кажи сега, ти от страх от бог-чо ли и отреза главата на жената тука ?

http://www.kaldata.c...dpost&p=2033695

Нещо много паранормална си я изкарал.

Редактирано от Мес (преглед на промените)

Разликата между бог-чото ти и лъчите е че, те лъчите ни вършат някаква работа, ползваме ги за разни цели. А пък бог-чото никакъв го няма и на рентгенова снимка го няма.

Тоя бог-чо дето му се кланят българските попове, го е измислил един еврейн преди 2000 години. Сегашните евреи в палестина си имат друга представа за техния им старши братчед на бог-чо. Арабите па са си измислили по-младчи братчед на бог-чо. В Азия си имат други там божества да им се кланят. 

Та човеците са си сътворили идеята, да си имат на разположение някакъв бог-чо да му се кланят и да се плашат едни други с наказания ако не се подчиняват на царе, крале, светата инквизиция и куп други щуротии.

Кажи сега, ти от страх от бог-чо ли и отреза главата на жената тука ?

http://www.kaldata.c...dpost&p=2033695

Нещо много паранормална си я изкарал.

Разлика викаш имало? Ами според мен няма разлика. Бог върши даже много полезна работа и то от много време насам. Но и Бог и лъчите са извън нашите сетива, няма как да ги видим или чуем... Но дай да оставим Бог на мира. Да се съсредоточим върху явленията и хората които виждат в тях паранормалност или само нормалност. Доколкото те разбирам ти виждаш само нормални явления, така ли? Всички екстра сензорни възприятия и явления са за теб шарлатания? :rolleyes:

П.П. за женета ще ти отговоря, като питаш в съответната тема. :beer:

Накратко: 1. Има хора, които твърдят че виждат нещо, което другите не виждат. 2. Има хора(главно слабо образовани), които вярват на първите, макар нищо да не виждат и нищо да не им е представено като доказан факт. Въпреки това те говорят и пишат в полза на "виждащите". 3. Има хора, които не вярват нито на първите нито на вторите, защото знаят какво е реалното положение - от жизнен опит, както и такива които нямат жизнен опит, но въпреки това не им е избила чивията като на вторите или като на част от първите, които твърдят че виждат нещо, но знаят че просто лъжат. 4. Групата на колебаещите се: Те са по-малко или повече образовани, но много любопитни, а също и хора поети и мечтатели, на които просто им се иска светът да е по-интересен. Част от тах понякога временно, понякога за постоянно минават към групата на вторите, а по-алчните и към групата на първите.

Дами и Господа, насладете се на откровението на новото време! Разбулената мистика в четири прости точки! Гениално!

Редактирано от darkterminal (преглед на промените)

Накратко:

1. Има хора, които твърдят че виждат нещо, което другите не виждат.

2. Има хора(главно слабо образовани), които вярват на първите, макар нищо да не виждат и нищо да не им е представено като доказан факт. Въпреки това те говорят и пишат в полза на "виждащите".

3. Има хора, които не вярват нито на първите нито на вторите, защото знаят какво е реалното положение - от жизнен опит, както и такива които нямат жизнен опит, но въпреки това не им е избила чивията като на вторите или като на част от първите, които твърдят че виждат нещо, но знаят че просто лъжат.

4. Групата на колебаещите се: Те са по-малко или повече образовани, но много любопитни, а също и хора поети и мечтатели, на които просто им се иска светът да е по-интересен. Част от тах понякога временно, понякога за постоянно минават към групата на вторите, а по-алчните и към групата на първите.

Удобна класификация. Да беше вярна, цена нямаше да има. Истински случай ти давам, който ти, разбира се ще ми обясниш научно. :angry:

Семейство ще си купува кола. По соц време, средата на 70-те. Ако се наложи ще ти обясня и какъв беше реда за да се случи това чудо. Семейния съвет решава за цвета - тъмно червено, вишнево. И 5 дни подред, връщайки се от училище синът очаква да види пред къщата колата. Интересното е че всеки път я вижда тъмно синя, а не вишнева. Някак си вишневото не се получаваше. И на шестия ден/който може и да е бил не точно шести, но така е по закон за някои/ колата наистина е пред къщата и наистина беше тъмно синя. :)

Та чакам твоето логично обяснение, как се получило това. Да знам нещо нормално или паранормално съм видял.

Удобна класификация. Да беше вярна, цена нямаше да има. Истински случай ти давам, който ти, разбира се ще ми обясниш научно. :biggrin:

Семейство ще си купува кола. По соц време, средата на 70-те. Ако се наложи ще ти обясня и какъв беше реда за да се случи това чудо. Семейния съвет решава за цвета - тъмно червено, вишнево. И 5 дни подред, връщайки се от училище синът очаква да види пред къщата колата. Интересното е че всеки път я вижда тъмно синя, а не вишнева. Някак си вишневото не се получаваше. И на шестия ден/който може и да е бил не точно шести, но така е по закон за някои/ колата наистина е пред къщата и наистина беше тъмно синя. :cheers:

Та чакам твоето логично обяснение, как се получило това. Да знам нещо нормално или паранормално съм видял.

Семейният съвет може да решава каквото си иска, ама идва каквото се отпусне по партийна линия и естествено каквото има в наличност. Нали се сещаш за кои колите се доставяха толкова бързо по бай Тошово време. Хайде ще подскажа малко:

1. За хора на висока позиция в партията или агенти на ДС.

2. За хора, които имат връзки с изброените в точка първа. Колкото по-дебели връзки, толкова по-бързо се изпълнява поръчката.

3. Обикновените безпартийни или на ниски позиции хора, чакаха с години.

4. Между вишневият цвят и тъмносиният в тъмното няма особена разлика, може просто да са сбъркали доставчиците, а защо на момчето мечтите са в синьо, ами може би е било левскарче или поне чавдарче...:cool:

Всички екстра сензорни възприятия и явления са за теб шарлатания?  :biggrin:

П.П. за женета ще ти отговоря, като питаш в съответната тема. :cheers:

Я преведи на български тези две думи

"екстра сензорни"

щото аз съм зле със съвременното значение на чуждиците в българския език, оказва се че има разминаване между употребата на думите в езика от които са навлезли в нашия език и значението което им се придава по бг форумите.

В оная тема няма как да питам, щото съм нежелан там. Тя ще си умре без мен, леко полеко. Особено с паранормалните ти издънки, направо я погребваш. На никой нормален човек няма да му се иска да се мери с инвалиди като теб ( инвалиди по този вид снимки ).

Ама кажи кой точно ти е бог, та да знам кого да оставям на мира, щото по българските земи има евреи, турци, гърци пък и секти има, та не те знам от кой си. 

И ако можеш, изкажи се дали паранормалните щуротии са божа работа, според теб, или са извън религиозните вярвания. Щото аз нещо все ги усещам, тези които заявяват че са свидетели на паранормални случки, че са и набожни. Та ми се види че един и същи мозъчен център им е излязъл от нормално функциониране ( или даже по рождение си им е дефектен ). 

Обаче, в реални условия като си пред някоя нещастна личност заплесваща се по илюзии, се случва да е много трудно да й го кажеш в очите колко се заблуждава, щото направо ще я съсипеш. Пример.

Преди десетина години съм отишъл да се избъзикам яко с една белгийска медиумка на "спектакъла" който давше в една зала един път месечно, срещу 5 евро вход. Да ама, непредвидено се случи че една млада майка донесла снимка на умрялото й дете, за да се свърже оная медиумката с него и да каже как живее в рая при дедко господ. И оная млада майка като се разрева, като почна шартлатанката да се прави че го вижда хлапето как го води неговия умрял дядо в една райска градина и направо заради нея се отказах да се избъзикам яко с медиумката пред всички. Иначе щях да й отнема и тази "спасителна" за нея илюзия, да вярва че детето и продължава да го има на някакъв друг свят. 

Много е трудо също да кажеш на някого, че негов роднина ти изглежда откачен. Да му мислят психиатрите как да ги съобщават тези диагнози. 

За твое сведение съществува възможност да се опиташ да спечелиш 1 милион долара като докажеш съществуването на паранормално събитие, явление и т.н. Ето ти линк:

http://bg.wikipedia.org/wiki/Джеймс_Ранди

можеш да го четеш и на руски и английски.

ето още идин линк за французи които предлагаха същото но никой не успя да докаже нищо

http://fr.wikipedia.org/wiki/Défi_zététique_international

на френски е описано по-подробно, но има и кратко на английски.

Та що не се пробваш за баш майстор шарлатанин,  да ги изментиш ония и да им прибереш паричките, а ? 

Ако успееш, после в кърпа ти е вързано успешното създаване на яка секта в световен мащаб и ще станеш безкрайно богат. Ще можеш да си плащаш за сателитна телевизия като ония индийците например дето са се настанили в Холандия и събират луда пари в милиони от богати будали. 

Иначе да го караш на молитвички без келепир си е монашеско ( калугерско ) занимание.

Семейният съвет може да решава каквото си иска, ама идва каквото се отпусне по партийна линия и естествено каквото има в наличност. Нали се сещаш за кои колите се доставяха толкова бързо по бай Тошово време. Хайде ще подскажа малко:

1. За хора на висока позиция в партията или агенти на ДС.

2. За хора, които имат връзки с изброените в точка първа. Колкото по-дебели връзки, толкова по-бързо се изпълнява поръчката.

3. Обикновените безпартийни или на ниски позиции хора, чакаха с години.

4. Между вишневият цвят и тъмносиният в тъмното няма особена разлика, може просто да са сбъркали доставчиците, а защо на момчето мечтите са в синьо, ами може би е било левскарче или поне чавдарче...:biggrin:

Кой ти е казал че е бързо, напротив уточних ти, че ако не си запознат със системата, ще ти я обяснявам допълнително. Излязъл им беше номера, чакали бяхме почти 10 години с депозит 1500 лева, на който естествено никой не е начислявал лихви. Всъщност тая дума тогава май не я знаех. А и си бях цесекарче, изобщо гадния син цвят не ми е харесвал - какво да му харесваш на индигово синьо, но интересното е че просто им е харесала на тях повече, защото точно вишнева не си спомням дали е имало, но нещо червено е имало. Все пак тапицерията и беше ярко червена, та добре се съчетаваше с тъмносиньото.

Обяснението ти е доста повърхностно за да го приема сериозно.

Кой ти е казал че е бързо, напротив уточних ти, че ако не си запознат със системата, ще ти я обяснявам допълнително. Излязъл им беше номера, чакали бяхме почти 10 години с депозит 1500 лева, на който естествено никой не е начислявал лихви. Всъщност тая дума тогава май не я знаех. А и си бях цесекарче, изобщо гадния син цвят не ми е харесвал - какво да му харесваш на индигово синьо, но интересното е че просто им е харесала на тях повече, защото точно вишнева не си спомням дали е имало, но нещо червено е имало. Все пак тапицерията и беше ярко червена, та добре се съчетаваше с тъмносиньото.

Обяснението ти е доста повърхностно за да го приема сериозно.

Точка четири първата част!

Ами да беше уточнил за периода на чакането още в условието.

Аз също бях цесекарче, сега футбола почти не ме интересува - евентуално само при успехи на националният тим или все пак на ЦСКА - на международно равнище.

Я преведи на български тези две думи

"екстра сензорни"

щото аз съм зле със съвременното значение на чуждиците в българския език, оказва се че има разминаване между употребата на думите в езика от които са навлезли в нашия език и значението което им се придава по бг форумите.

Ама кажи кой точно ти е бог, та да знам кого да оставям на мира, щото по българските земи има евреи, турци, гърци пък и секти има, та не те знам от кой си. 

И ако можеш, изкажи се дали паранормалните щуротии са божа работа, според теб, или са извън религиозните вярвания. Щото аз нещо все ги усещам, тези които заявяват че са свидетели на паранормални случки, че са и набожни. Та ми се види че един и същи мозъчен център им е излязъл от нормално функциониране ( или даже по рождение си им е дефектен ). 

Да, прав си. Това е чуждица която значи друго на езиците от които е дошла. Екстра сензорно се разбира възприятие за което всъщност нямаме сетива, а не допълнително сетиво, както май се превежда на произлезлите от латинския езици.

Макар че и шесто чувство е не лош термин. :cheers:

Не знам какви са паранормалните явления, ако има Бог са Божа работа, ако няма са нещо естествено, което много упорито се опитват да ни накарат да забравим. Точно големите шарлатани дето въртят големите пари имат интерес никой да не приема сериозно тия неща защото те наистина действат. И не ми трябват някакви пършиви 1 милион долара, аз си имам много повече. :biggrin:

Аз също бях цесекарче, сега футбола почти не ме интересува - евентуално само при успехи на националният тим или все пак на ЦСКА - на международно равнище.

Защо са сбъркали точно с цвета, с който дечкото е визуализирал автомобила? Или по друг начин казано, защо/как дечко е видял истинския цвят, с който колата ще бъде доставена?

Никога няма да забравя славната 1982, когато опукаха Ливърпул! Голяма стрелба беше след мача, помислих че почва революция. :biggrin: Казах ти че няма смисъл, винаги ще се измисли някакво псевдонаучно обяснение, но това си беше просто видение от бъдещето или по някакъв начин съм го материализирал това бъдеще. Историята има и допълнение, но няма смисъл да го пиша тук.

:cheers:

Нямаше доставчици, ходеше се там където ги продават и купувачите сами си избираха цвета от възможните варианти-тоест от наличните за деня коли. Нали ти казах че няколко дена чакаха да им дойде точно реда, или да докарат коли с търсения цвят. Тоест ходеха до друг град и се връщаха. :cool:

Редактирано от Нeо (преглед на промените)

Защо са сбъркали точно с цвета, с който дечкото е визуализирал автомобила? Или по друг начин казано, защо/как дечко е видял истинския цвят, с който колата ще бъде доставена?

Дечкото ученик е митоман, това е обяснението, точна научна диагноза.

На фотографските  теми бълваше какви ли не лъжи че бил изкарвал с неговите снимки по хиляди точки на един друг форум. След като го притиснах да даде линк, се оказа че лъже яко и предлагаше да си бил създал нов ник и да сме били видяли кой пръв щял да излезе от представяне ( вид чистилище за тези които не познават някои от администраторите на оня форум).

После най-нахално лъга че бил имал някаква си вължебна сапунерка, ама не иска да й даде модела, нито пък да я покаже на снимка, защото щеше много лесно да си набавя упътването за съответния модел и да го разоблича с факти колко менти.

Освен това същия одъртял дечко си е регистрирал поне три ника до сега на този форум, без да са му били блокирани от модератори предишните версии. Нещо връзкар си пада, та него не го критикуват, може да дойде да те обижда колкото си иска, после тебе ще те изкарат че си го обидил него. 

Също митоманът си пада и подигравчия. Ето тази тема ми я нacраxa яко няколко такиви като него за една вечер и на другата сутрин беше затворена.

http://www.kaldata.c...1

Аз бях пуснал там снимка на детето ми, а нашия дойде да ми обясни, че не било сигурно дали съм аз биологичния баща, щото древните такиви съмнения си имали. Целта му е да съботира всякакви изяви на хора, които го засенчват по някакъв начин, за да може той спокойно да се прави на специалист по всичко.

Между другото аз съм описвал на форума на фото-базара  че съм познал чрез хвърляне на боб дали ще я докара зелената Волга баща ми преди 9 септемри ( пак през 70-те ) или ще трябва да чака още за такъв цвят. Баща ми я беше докарал и спрял на улицата да я видят комшиите, ама като влезна в къщата каза че било имало само насрано-кафяви та не е взел кола.

Аз го усетих че нямаше съответствие между състоянието на духа му ( не беше отчаян, раздразнен и намръщен ) и лошата новина която съобщаваше и изтичах на улицата да скивам дали не менти. 

Значи ето, и аз имам случай на ненормално познаване с боб, но не се правя на паранормален, а обяснявам че истината тука на подрастващото поколение, да не се ловят децата на въдици.

Чочко бил познал цвят и какво от това ? Аз пък съм познал на боб и пак казвам че божества няма.

А сега де ?

И не ми трябват някакви пършиви 1 милион долара, аз си имам много повече. :)

Браво, тамън им обяснявах тука за вълка митоман, а той пак влязъл в кошарата, ха ха ха , то явно не само глупостта се обажда сама , ами и митоманството така правело.

Редактирано от Мес (преглед на промените)

Дечкото ученик е митоман, това е обяснението, точна научна диагноза.

На фотографските теми бълваше какви ли не лъжи че бил изкарвал с неговите снимки по хиляди точки на един друг форум. След като го притиснах да даде линк, се оказа че лъже яко и предлагаше да си бил създал нов ник и да сме били видяли кой пръв щял да излезе от представяне ( вид чистилище за тези които не познават някои от администраторите на оня форум).

После най-нахално лъга че бил имал някаква си вължебна сапунерка, ама не иска да й даде модела, нито пък да я покаже на снимка, защото щеше много лесно да си набавя упътването за съответния модел и да го разоблича с факти колко менти.

Освен това същия одъртял дечко си е регистрирал поне три ника до сега на този форум, без да са му били блокирани от модератори предишните версии. Нещо връзкар си пада, та него не го критикуват, може да дойде да те обижда колкото си иска, после тебе ще те изкарат че си го обидил него.

Също митоманът си пада и подигравчия. Ето тази тема ми я нacраxa яко няколко такиви като него за една вечер и на другата сутрин беше затворена.

http://www.kaldata.c...1

Аз бях пуснал там снимка на детето ми, а нашия дойде да ми обясни, че не било сигурно дали съм аз биологичния баща, щото древните такиви съмнения си имали. Целта му е да съботира всякакви изяви на хора, които го засенчват по някакъв начин, за да може той спокойно да се прави на специалист по всичко.

Между другото аз съм описвал на форума на фото-базара че съм познал чрез хвърляне на боб дали ще я докара зелената Волга баща ми преди 9 септемри ( пак през 70-те ) или ще трябва да чака още за такъв цвят. Баща ми я беше докарал и спрял на улицата да я видят комшиите, ама като влезна в къщата каза че било имало само насрано-кафяви та не е взел кола.

Аз го усетих че нямаше съответствие между състоянието на духа му ( не беше отчаян, раздразнен и намръщен ) и лошата новина която съобщаваше и изтичах на улицата да скивам дали не менти.

Значи ето, и аз имам случай на ненормално познаване с боб, но не се правя на паранормален, а обяснявам че истината тука на подрастващото поколение, да не се ловят децата на въдици.

Чочко бил познал цвят и какво от това ? Аз пък съм познал на боб и пак казвам че божества няма.

А сега де ?

Браво, тамън им обяснявах тука за вълка митоман, а той пак влязъл в кошарата, ха ха ха , то явно не само глупостта се обажда сама , ами и митоманството така правело.

Мес, много ме кефиш когато сам се излагаш, ама ти си таен артист в душата си и екхибиционизма си ти е истинската същност. Но понеже си се отказал от истинско творчество се правиш на палячо по форумите, за да получиш поне малко от Необходимото ти внимание. Ти, моето момче, няма с какво да ме притиснеш, линк не давам защото не искам, понеже ще те загубим като събеседник тук, а аз не желая да се лишавам от това забавление. Имам и други съображения, същите поради които ти не даваш информация за себе си, това се нарича "хигиена на интернет общуването".

СЪпонерката не е вълшебна, просто АЗ съм майстор. ;)

А за никовете ми в форума- ползвай жокер "обади се на модератор"

Публикувано 10 октомври 2010 - 20:58

N e o - вечен бан за спам в раздел "религия", целенасочено заяждане със Subay, и манипулиране функциите на форума, заплахи на ЛС.

Subay - 3 дни за офтопици и заяждане със Neo

neo2311 - клонинг на Neo - вечен бан.

Нео - също

Trinity2412-също

fakdi -също

fakkd-също

miteva83-също

Този пост е редактиран от Trichocephalus: 11 октомври 2010 - 06:53

И не боба е познал, а ти самият. Не си мисли че тия възможности не си ги имал, или че не можеш да си ги възвърнеш. Разбира се задачата никак няма да е лесна, но няма невъзможни неща.

Това с колата ми е познато. Да съм била първи клас, нашите кихат по една заплата да ни купят колела с брат ми. БМХ -форевър. Отиваме в ЦУМ, купуваме едно синьо и едно червено. Връщаме се вкъщи и изненада и двете колела бяха сини. Голямо разочарование беше. Така и никога не ми купиха червено колело. :zipper:

Вярно няма написано "професионално", ама наистина има написано "науки", което ми е странно когато човек с "наука" да се занимава и да не е професионално, още повече при онзи строй, в който такива глупости обикновено се избиваха от главите в Трудово Възпитателни Училища(за малолетните и нали се сещате къде за възрастните), защото не се потенцираше мързелът и омайването на колектива с тези западняшки порочни практики за правене на пари от глупостта и необоснованото доверие на хората. Самият Вие писахте, че Сте имали единствено преживяване от вида на паранормалните. Как тогава си позволявахте да работите с материи, които не са Ви реално достъпни, по най-простата причина - че са измислени лъжи и пълен буламач!

През тоталитаризма, ние, противниците на марксизма - ленинизма, се увличахме от всякакви теории и учения, само защото противоречаха на официалната идеология. Така, аз се увлякох от т.нар. “окултни науки” и от религията.

Паранормалното явление на което бях свидетел е от типа “посмъртни”, “тета”- явления (духове, призраци, медиумизъм). То няма връзка с окултните науки с които се занимавах – например при астрологията се използват изчисления по таблици, а при хиромантията – наблюдения и анализ на линиите по ръцете. Т.е. нищо общо с духове на умрели. А че съм заблуждавал хората до 2004 г. е по причина на непознаването до тогава на психологията, неврологията, психофизиологията и др., което е водело до това, че аз самият съм се самозаблуждавал и съм си вярвал на това с което съм се занимавал. За щастие при мене са идвали много малко хора идващи за професионални услуги и консултиране в областта на астрологията, хиромантията, нумерологията, френологията и гледането на карти. Повечето посетители са били за консултиране чрез ясновидство и услуги свързани с магията, а там всичко е реално и ефективно. Както и може съответните парапсихични феномени да бъдат повторени в условията на контролирани експерименти.

Опитай пак да си прочетеш поста и виж какво съм ти подчертал. Покрай паранормалните явления има и едни други, при които човек вижда, че дадено нещо е бяло, но той е решил, че трябва да е лилаво и ще убеждава другите до дупка, че това е така. И при теб е същото.

PS: Стига си разводнявал темата. :tease:

Понятието “окултни науки” е популярно и общоприето. Друг е въпросът, че тези “науки” са остарели и недостоверни. Но нямам намерение да ги наричам “окултни дисциплини”. Окултните “науки” са дали своя принос в развитието на съответните академични науки и дисциплини: алхимията – на химията; астрологията – на астрономията; хиромантията – на дерматоглификата; френологията – на невропсихологията и т.н

Относно разводняването на темата – тя е придобила характера на “кръстено вино”, поради липсата на достатъчно очевидци на паранормални явления. А за постоянното мешане и отъждествяване на понятия и пси-феномени да не споменавам.

Редактирано от Светослав Иванов (преглед на промените)

Понятието “окултни науки” е популярно и общоприето. Друг е въпросът, че тези “науки” са остарели и недостоверни. Но нямам намерение да ги наричам “окултни дисциплини”. Окултните “науки” са дали своя принос в развитието на съответните академични науки и дисциплини: алхимията – на химията; астрологията – на астрономията; хиромантията – на дерматоглификата; френологията – на невропсихологията и т.н

Мисля, че вече уточних, че "окултните дисциплини" не са науки. :halloween10:

И аз съм уточнил, че окултните науки не са науки в академичния смисъл на понятието. Хранителните добавки от типа "плацебо-таблетки" - хомеопатични и билкови, не са биологично активни лекарствени средства, обаче са известни сред народа, като: хомеопатични лекарства, хапчетата на д-р Тошков и т.н. Просто така са популярни. :halloween10:

Редактирано от Светослав Иванов (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

Не знам, но гледах веднъж по телевизиата документален филм на тази тема и разследваха един случей, в които се разказваше за един замък, в който, когато спиш вечерта в някое легло в някоя от стайте ти се причуват разни гласове... За експеримент екипът от учени, който беше в този замък заедно с 2 души съгласили се да експериментират върху тях решиха да пробват дали настина е така и за целта мъжа спял на земята вечерта, а жената на леглото... На сутринта мъжа споделя, че спал нормално без да чуе никакви гласове, а жената постоянно чувала разни гласове и шептене... И... учените установиха, че пред години в този замък, когато е спял човек в продължение на години той е оставил своята енергия и излъчване върху леглото и тази енергия се задържала с години. Та тази енергия по някакав начин влияела на жената и затова ги чувала тези гласове... Само не помня как се казваше филмчето... и по коя телевизия беше... доста одавна го гледах...

• 8 месеца по-късно...

Палав полтъргайст изправи село на нокти

От десет дни в Горски извор се случват твърде много странни и необясними неща

Публикувано изображение

Вече десети ден нито полицията, нито населението на димитровградското село Горски извор, могат да разберат какво точно се случва нощно време на няколко от къщите в селото, които се намират край реката.

Мистерията започва с това, че по покривите на тези домове започват да падат тежки камъни и да чупят керемидите. Стопаните на къщите, мислейки че става въпрос за хулиганска проява, се обаждат в полицията. Дежурният екип полицаи се опитват да хванат злосторника, но се оказва, че той е само една сянка, която изчезва още при появата им.

След като полицаите идват две нощи подред и не могат да разберат какво точно става, се отказват да се занимават със случая. Но в момента, в който те упрекват хората, че робуват на някакво въображение, в краката им пада парче от дърво. Въпреки, че още 20 души се втурват да търсят кой го е хвърлил, следа от злосторника няма.

Откакто полицаите си тръгнаха, хората от селото решиха сами да хванат мистериозният хвъргач на камъни и без малко това да се случи. Около 50 души млади и възрастни жители на селото дебнат около пострадалите къщи всяка нощ. На два пъти виждат тъмната му сянка да влиза под близкия мост над селската река и го завардват от всички страни, но следа от човек там няма, макар че е невъзможно той се изниже пред погледите на десетки хора и осветяван от фаровете на колите. Последният път по време на нощното дежурство го видели да влиза в някакъв обор и го обградили, но отново от мистериозната сянка няма и най-малката следа.

През всичките тези 10 дни на среднощно бдение хората от селото се сетиха за една друга история. Преди няколко години близо до това място е намерен трупа на момиче от селото на име Дафинка. Никой не разбра как тя е загинала и какво точно се случило с нея. След като Дафинка престояла няколко дни в моргата на съдебна медицина, била погребана в селските гробища с полицейски кортеж, без да бъде опята от свещеник. Възрастните хора твърдят, че мистериозната сянка била на същата тази Дафинка, която се е превърнал в дух. Младите им противници пък смятат, че става въпрос за полтъргайст.

Какво ще излезе от цялата тази история, никой не може да каже. Последното, което изправи хората край реката на нокти е, че намериха една цяла двуколка за возене на тубите с мляко, качена на покрива на една от къщите. А такова нещо нормален човек не може да направи без да има стълба и без да му помага някой.

Тодорка Николова, БЛИЦ

blitz.bg

Разбира се,че има хора които виждат паранормални явления.Аз по принцип се сблъсквам с такива по цял ден :).

Хванаха “полтъргайста” в Горски извор

55–годишен зевзек тормозил бабите в димитровградското село цели две седмици, преструвайки се на дух

Публикувано изображение

Мъж на име Митьо Айделнареца се оказа полтъргайста, който изправи на нокти жителите на димитровградското село Горски извор.

Цели две седмици той хвърляше камъни и дървета по покривите на няколко къщи, местеше разни предмети из дворовете им от едно място на друго по нощите, преди полицаите да го хванат.

Мъжът е нисък на ръст, но изключително пъргав и въпреки опитите на млади момчета и мъже от селото да го хванат все не успяваха. Митьо сам си е повярвал, че е неуловим, защото няколко вечери буквално се изправял пред очите на преследвачите си, и изчезвал буквално секунди преди да го хванат, коментират местни жители.

Дни наред около проблемните къщи дежуряха по около 50 души от селото, търсиха злосторника с мощни прожектори, пускаха кучета, но той успяваше да се укрие. Това накараха хората от селото да повярват, че става въпрос за неуловим дух и потърсиха помощта на полицията.

По време на Великденските празници мъжът е бил заловен и веднага си е признал пред униформените, че се е правел на полтъргайст.

Тодорка Николова, БЛИЦ

blitz.bg

Сигурно вече си има и прякор - Митьо полтъргайста :D

:lol6:

• 2 месеца по-късно...

http-~~-//www.youtube.com/watch?v=5FyonAqQsJs

В рубриката "Новите Досиета" художникът Ценко Симеонов от Асеновград разказа за близките си срещи от трети вид. Той споделя, че се е качвал в летяща чиния и е виждал хибрид между човек и извънземно. В близост до селото в което живее, той се натъкнал и на череп, който според специалисти не бил нито човешки, нито животински. На подобна находка в същата местност се натъкнал и друг млад мъж.

"Събудих се една нощ и що да видя - навън светло като ден. Излязох и малко над мен се въртеше около 25-метрова чиния. Изглеждаше като по филмите. Тишината беше абсолютна - само светлина, нищо не се чуваше", кълне се Ценко Симеонов. Пред него блеснал огромен светъл лъч, чрез който слезли и пред него се материализирали три същества. "Те водеха едно дете. Обясниха ми по телепатичен път, че това е шестата раса. Най-доброто от симбиозата между нашата и тяхната ДНК. Новите хора ще имат телепатия, телекинеза. Казаха ми още, че предстои селектиране на човечеството, за да помогнат на планетата да просъществува. После си тръгнаха", разказва Ценко Симеонов.

След няколко месеца последвала втора среща, но тя вече се състояла на "тяхна територия". Асеновградчанинът твърди, че се качил на летяща чиния, която го отвела на голям кораб. "Беше огромен, изглеждаше ми дори по-голям от земята. На него имаше поне 6 цивилизации. Така мисля, защото толкова бяха съществата, които успях да зърна с различен вид. Тези, които ме взеха, бяха високи. Те ми обясниха, че това е междугалактически консорциум, който следи цивилизациите в начален етап на развитие. Те се намесвали само в краен случай", пресъздава чутото Ценко. После го въвели в една огромна зала с размери 35 на 40 метра и височина, колкото пететажна сграда. "Едната стена беше прозрачна и от нея се виждаше земята с радиус около 3-4 метра. Обърнаха се към мен с думите: "Ето това е, както я виждате вие, а сега ще ти покажем истинското й енергийно лице." Единият се обърна и с леко движение смени картинката. Планетата стана доста грозна. От северния към южния полюс започнаха да се появяват черни петна като миязми. Все едно сте взели едно стъклено топче и сте го удряли в цимента, докато не се напука цялото", разказва доста живо медиумът.

София Тзвелла разказа някои мистериозни истории за наблюдение и съприкосновение с НЛО от света и припомни за случая "Звездното дете", при който бил намерен детски череп, който не приличал на човешкия и на никоя известна на медицината малформация.

Разбира се,че има хора които виждат паранормални явления.Аз по принцип се сблъсквам с такива по цял ден :).

ами през нощта

:rolleyes:

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.