Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

има ли хора,които виждат паранормални явления?

Featured Replies

Има ли в действителност хора,на които им е дадено да виждат неща от отвъдното или други светове?

Има хора които твърдят че имат подобни дарби. Обикновено тези люде се правят че вярват поне в съществуването на свръхестествени сили, а повечето направо си се пишат набожни според местните религиозни традиции. Целта на "надарените" е да изкарват пари чрез будалкане на наивни клиентки и клиенти.

Може и да не са болни мозъци в нормалното им състояние, но да изпадат в транс под влиянието на отвари от билки предизвикващи халюцинации. В Южна Америка и до ден днешен си ги консумират подобни треви. 

Тези практики си съществуват от древността, имало си е шамани във всяко племе и са си ползвали различни открити техники за изпадане в транс. А самото вярване в задгробнен живот си е религия. Със сигурност вярата в задгробен живот се е появила многоооооо преди да е имало писменост , за да я опише някой в библия или коран. Голяма заслуга за появата на религиозните вярвания имат обаче точно болните мозъци, които спонтанно са си превъртали. Точно тия лудите, са измисляли как да се вярва и в какво да се вярва. После по-нормалните хора са преработвали идеите на откачените, та да е по-приемливо да им вярват следващите поколения. Без религия е било доста трудно да се живее, особено за по-слабите духом. 

Например, болни деца е имало винаги. И майките са се чувствали много по-спокойни да знаят, че ако се подмазват на духовете с жертвоприношения, няма да им умре някое дете. Та така, на някои човеци им върши работа да вярват, че някой се грижи за тях и ще им помогне в беда, срещу редовни молитви. Молитвите са без пари, особено ако не ходи чиляк на църква да дарява иконите и да купува свещи.

В  днешно време има достатъчно рационална  информация за явленията, които са били просто необясними преди без някаква религиозна измислица. Но въпреки това, пак си има хора които си я имат вътрешната потребност да си вярват в нещо по-така, нещо по-различно от скучната съдба на смъртен човек, който неминуемо ще умре и ще останат само кокалите отнего. Страхът от смъртта си е явно доста силен и по-слабите духом се самозалъгват с религиозни вярвания до като умрат.

А съвременните политици се правят на набожни от електорални съображения. 

• Отговори 124
  • Прегледи 19,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Доста от хората не вземат на сериозно темата.. но като видят ще ми е много интересно как ще реагират :)

аз ако можех нямаше да ти ги предсказвам на теб а на мен

Прочети още веднъж Библията и може да те озари прозрение....

Прочети още веднъж Библията и може да те озари прозрение....

Може и гръмотевица да го осени. Зевс ми се обади преди малко по GSM-ма, няма...не смея да пиша колко страшен глас има когато е гневен...горкото Yakuza, все едно си е направил сепуку тракайки глупости на клавиатурата. :biggrin:

Аз съм истинско доказателство, че съществуват паранормални явления, защото съм жив фантом. :yanim: Е, форумен фантом... :baby:

====================

Хм, аз те виждам...

Ако си наистина фантом, сиреч паранормално явление, то тогава...при психиатъра, така ли?! :speak::yanim:

Бях свидетел на едно-единствено паранормално явление свързано с духове на починали, когато бях ок. 3 годишен. А иначе всекидневно виждам, чувствам, усещам и работя професионално с парапсихични явления. Но парапсихичните явления не са паранормални явления.

Бях свидетел на едно-единствено паранормално явление свързано с духове на починали, когато бях ок. 3 годишен. А иначе всекидневно виждам, чувствам, усещам и работя професионално с парапсихични явления. Но парапсихичните явления не са паранормални явления.

Фантазията на тригодишните, свързана с процеса на асимилация и обучение, преди да има необходимата база данни за сравнение е доста влияеща, с визуални и слухови прояви на границата на "възприемане" сякаш от истинските органи: очи, уши, нос и др. но обикновено "случките" стават в полусънно, рядко в изцяло будно състояние. Свързана е и с развитието промяната и затвърждаването на невронните връзки, което в тази възраст е особено интензивно.

Нищо общо с моя случай. Свидетелки на паранормалното явление бяха баба ми - ок.59 годишна и майка ми - ок.30 годишна. Също и една съседка - ок.45 - 50 годишна. Мене ме използваха за да проверявам какво има в другата стая - страх ги беше от явлението, нещо като полтъргайст, а според поверията на деца духовете не правели лоши неща. Случката стана във Варна, бул. "Червеноармейски" (сега - "Приморски") 131.

Нищо общо с моя случай. Свидетелки на паранормалното явление бяха баба ми - ок.59 годишна и майка ми - ок.30 годишна. Също и една съседка - ок.45 - 50 годишна. Мене ме използваха за да проверявам какво има в другата стая - страх ги беше от явлението, нещо като полтъргайст, а според поверията на деца духовете не правели лоши неща. Случката стана във Варна, бул. "Червеноармейски" (сега - "Приморски") 131.

Специално за теб никой не се съмнява, че имаш "паранормални" способности. :biggrin:

Аз дефинирам способностите си като "парапсихични". "Паранормални" е по-широко определение. :biggrin:

Жените доста обичат да си попийват, особено когато мъжете им са на работа...Пък и по принцип фантазията на доста от тях си остава в детска фаза и когато направят някоя и друга годинка в повече(извинете маци!). Не че в много отношения, особено в икономическо да не са реалистки. Доказателство, е твърде големият процент религиозност сред представителките на нежният пол.

П.П. Също и влечението им към Мистика и Езотерика!

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Аз бих казал че ни се иска,изключително много ни се иска да има такива хора които да са свързани с паранормалното.Всеки един от нас поне веднъж си е казал "Абе ,не може да няма някой който да се свързва с духове или поне да ги вижда." А такива които са податливи към такива мисли и внушения съвсем лесно могат да бъдат подведени от необяснимо за тях преживяване .Дори в последствие да раздуят малката си случка за да привлекат вниманието на съмняващите се и за да не изглеждат глупаци в техните очи.Абсолютно съм сигурен че думите ми важат за 99% от всички интересуващи се или практикуващи окултни науки . И оставям този 1 % защото и аз като всички други смятам че може би има някаква възможност да се случи невъзможното .

Аз бих казал че ни се иска,изключително много ни се иска да има такива хора които да са свързани с паранормалното.Всеки един от нас поне веднъж си е казал "Абе ,не може да няма някой който да се свързва с духове или поне да ги вижда." А такива които са податливи към такива мисли и внушения съвсем лесно могат да бъдат подведени от необяснимо за тях преживяване .Дори в последствие да раздуят малката си случка за да привлекат вниманието на съмняващите се и за да не изглеждат глупаци в техните очи.Абсолютно съм сигурен че думите ми важат за 99% от всички интересуващи се или практикуващи окултни науки . И оставям този 1 % защото и аз като всички други смятам че може би има някаква възможност да се случи невъзможното .

Естествено е да са податливи на необясними за тях преживявания. Необясними са благодарение на изключителна тъпота, потенцирана от настоящата образователна политика(имам предвид тази провеждана от 22 години, насам). Също и на безкрайните въртележки на ТВ сапунки от хАмерикано-ЕврЕопейско-Латино и Азиатскоарабси "епос"...

Аз пиша за нещо, което съм видял. А от окултните науки се отказах през 2003-2004 г. и то от личен опит от 1981 г.

Аз пиша за нещо, което съм видял. А от окултните науки се отказах през 2003-2004 г. и то от личен опит от 1981 г.

Бях свидетел на едно-единствено паранормално явление свързано с духове на починали, когато бях ок. 3 годишен

`81 тригодишен(?)

Чакайте малко! Може ли уточняване на датите, че нещо се обърках. В последователен по времевата линия ред, моля!

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

`81 тригодишен(?)

Чакайте малко! Може ли уточняване на датите, че нещо се обърках. В последователен по времевата линия ред, моля!

Около 1969 г., когато бях 3 годишен, станах свидетел на паранормално явление, а от 1981 г., когато бях на 15 години, започнах да се занимавам с окултни науки. През 2004 г. се отказах от заниманията си с окултните науки: астрология, нумерология, хиромантия, френология и гледане на карти, като недостоверни псевдопсихологически "науки". В случая говорим за две различни неща: 1. за факт - паранормално явление; 2. за теория и практика - гадателски мними окултни науки.

Редактирано от Светослав Иванов (преглед на промените)

Около 1969 г., когато бях 3 годишен, станах свидетел на паранормално явление, а от 1981 г., когато бях на 15 години, започнах да се занимавам с окултни науки.

За "окултните науки": "окултно" е несъвместимо с "наука", така че понятието "окултна наука" е лишено от всякакъв смисъл. :)

Около 1969 г., когато бях 3 годишен, станах свидетел на паранормално явление, а от 1981 г., когато бях на 15 години, започнах да се занимавам с окултни науки. През 2004 г. се отказах от заниманията си с окултните науки: астрология, нумерология, хиромантия, френология и гледане на карти, като недостоверни псевдопсихологически "науки". В случая говорим за две различни неща: 1. за факт - паранормално явление; 2. за теория и практика - гадателски мними окултни науки.

gothicrock,

Обясни ми, според психологията, защо, например - ти, четеш нещо и се правиш, че все едно не си го чел или видял? И това не ти е за първи път - да ти покажа ли, преди няколко месеца, къде го направи, а аз нарочно си замълчах?

И така, отговори ми - писах ли преди малко за окултните науки, че са гадателски мними псевдопсихологически "науки" или не писах?

Редактирано от Светослав Иванов (преглед на промените)

:baby: Много обичаам такива теми, винаги ме карат да е усмихвам :cool: А, по темата конкретно идея си нямам, а не ме и интересува.., аз с живите не мога да се оправя, пък и в света на духовете да се бутам, много шъ ми дойде :yanim:

:yanim: Много обичаам такива теми, винаги ме карат да е усмихвам :baby:

А, по темата конкретно идея си нямам, а не ме и интересува.., аз с живите не мога да се оправя, пък и в света на духовете да се бутам, много шъ ми дойде :yanim:

Малко пиеш....... :cool:

Малко пиеш....... :yanim:

Аз като се напия, започвам да гоня невидимата муха около носа си :cool: Алкохолът увеличава популацията на мухите, това сочи личния ми опит :baby:

Аз като се напия, започвам да гоня невидимата муха около носа си :cool: Алкохолът увеличава популацията на мухите, това сочи личния ми опит :baby:

Това си е баш паранормално :yanim:

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.