Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Featured Replies

Преди много години първият ми интернет беше от кварталният доставчик, всичко беше слънце- високи скорости, ниски цени, красота, поддръжка. Ама го купиха от Speedy. По неволя станах техен абонат. Известно време имаше проблеми, но си казвах, че е от прехвърлянето. Дойде 1 прекрасен ден, когато за година и половина заживях на вилата. Там избор имаше м/у 2 доставчика и лесно разбрах кой е читавият. За 20 лв на месец имах 6,5 MB/s, което прави 52 Mbps, денонощна поддръжка от дежурен екип. Проблеми имах само 2 пъти, като зимата в 8 и половина във виелица дойдоха веднага след обаждане, проверяваха връзките и на 2 преки от нас се оказа някъв суич, че изгърмял. Веднага ми го подмениха. Явно съм се разглезил покрай тях... Защото се върнах в София точно преди 1 година и понеже бивш абонат на Speedy и тн. реших да продължа да съм при тях. О мое чудо та ничие! Като начало (понеже ползвам телевизия и интернет) се оказа, че са ми пробутали прецакан вътрешен суич. Е... На другия ден го замениха, но това не заличи спомена от първата вечер прекарана "на сухо" и явно това беляза нашата кратка връзка... Последваха периодични прекъсвания на връзката, имаше период в който си мислех, че тия запразват заедно с мен. Петък дойдеше ли интернета зачезваше. Все някакви технически проблеми. Върха на сладоледа беше миналият месец, когато в рамките на 2 седмици имаше 2 прекъсвания за по 2 и за по 3 дена. Получих компенсация от 7 дена безплатен интернет, ма честно казано- кво ме грее? Техническата поддръжка е ужасна! От 6 и половина тази вечер нямаше ток в квартала, централно, към 8 и половина го пуснаха, но представете си, вече близо час интернет няма... Слава богу, че имам 3G модем от Глобул, та замазвам малко положението, закърпвам го. Приятели на Мегалан, Нет-1, Powernet имат, но наще красавци дали забравиха да си пуснат сървърите, дали не заспаха? Имаше още редица малки и големи разправии и нерви, като цяло съм изключително огорчен от доставчика ми. Днес подписах договор с Net-1, събота ще ми го пуснат, а договора ми със Speedy изтича другият понеделник, на 17-ти. Връщам си им суичовете, кабелите, цифровият приемник и повече не искам да ги чувам! Проблема не е само при мен, а и при приятели и познато, които ползват същият "доставчик"... Все си мисля, че за 30 лева и доставчик в голям софииски квартал с доста голяма конкуренция се очаква да са по-коректни и да са по-свестни, ама не... Минах се с тях! Е, казах си каквото имах да казвам! Поздрави и лека вечер и успешна седмица на всички!

• Отговори 51
  • Прегледи 16,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

дано повече хора постъпят като тебе, както и да ги похвалят по форумите...

:) "Slowly-NET"(only when have connection)! :)

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

• Автор

Много точно колега... Имам радио-часовник, който специално не си го настроих, мога от както дойде тока. В момента показва час и 32 минути, интернет все още няма... снимка

Ооооооо, да добавя нещо, което ме грабна преди време на сайта им: линк!

Системата е отказоустойчива, тъй като разполага с два напълно идентични и независими технически центъра. Ако стане авария в единия център, другият поема напълно функциите му в рамките на 3 секунди.

Ооооооо, да добавя нещо, което ме грабна преди време на сайта им: линк!

Хе-хе. Щастливец. Завиждам ти... А аз от сутринта се мъча да им се обадя... Преди малко смениха мелодията за изчакване и съобщението... Добре, че си пуснах и от друг доставчик, иначе е като "сега има - а сега нямааа"

• Автор

Хе-хе. Щастливец. Завиждам ти... А аз от сутринта се мъча да им се обадя... Преди малко смениха мелодията за изчакване и съобщението... Добре, че си пуснах и от друг доставчик, иначе е като "сега има - а сега нямааа"

Сладури! Интернета дойде туку що! Да отбележа. Само час и 40 минути им отне да се събудят от зимен съм...

А тва с мелодииките много го обичам. По едно време си я тананиках сам!

Публикувано изображение

Аз няма да се впускам в обяснения , но едва дали има по нагъл доставчик в България . Толкова ядове съм брал с тия бастуни че страници мога да напиша - по дълги и от на PC doctor ;) Ползвам ги във Лом и на село като на село отказах да плащам / имам още 6 месеца по договор / и преминах на друг доставчик . Бех си направил специална тема във официалния форум , като си водех статистика кога съм имал нет :) е админа ми разчисти темата и ме банира за две седмици , но аз си я продължих във неофициалния .Същата мрежа е закупена от Близу , като преди това от предишните доставчици почити не съм имал проблеми .

• Автор

Мошеници колкото искаш... Ще изтрая до събота! ЩЕ! Събирам им джунджуриите и с приемо-предавателен протокол им ги връщам. Даже ме е яд, че пачовете си ги дадох от себе си, но и тях ще дам! Само да ми се махнат от главата!

Сладури! Интернета дойде туку що! Да отбележа. Само час и 40 минути им отне да се събудят от зимен съм...

Това при моя доставчик не може да се случи - работят до 18 часа :)

А тва с мелодииките много го обичам. По едно време си я тананиках сам!

На мен дори нощем на сън ми звучеше от толкова чакане на телефона - добре че ми е служебен иначе сметките ми за телефон щяха да бъдат космически с това обаждане - само на цената на един градски разговор :no-no:
  • Автор

Искам си доставчика от вилата!!!! Имаха всичко на всичко 200 абоната, никой не ги знаеше... Такава скорост и такава поддръжка на такава ниска цена никъде не съм виждал... 6,5 MB/s реални, не на хартия! Денонощен технически екип, 20 лв на месец... 1 път се опитаха да ме минат, нямах нет и викат няма проблем при нас, сиг имаш вируси, дай да ти преинсталираме Windows-a за 20 лв. Светнах ги, че това няма как да е, като им казах какви проверки са правили. Всъщност това е момента в който в 8 и половина вечерта във виелица се катереха по стълбове да сменят суича. Щях да ги пощадя де (не съм изверг), ама ме ядосаха с тези бързи 20 лева и ги оставих да си свършат работата. Не съм ги тикал! И 2-ри път им бяха откраднали кабели, но бързо оправиха положението. Това за година и половина време...

Мошеници колкото искаш... Ще изтрая до събота! ЩЕ! Събирам им джунджуриите и с приемо-предавателен протокол им ги връщам. Даже ме е яд, че пачовете си ги дадох от себе си, но и тях ще дам! Само да ми се махнат от главата!

Интересно ми е, защо толкова чакане, за да те вържат. Където живея(явно блазе ми, че не е в София), най-много до другия ден да чакам и то в положение, че съм направил заявката след обяд и имат някакви оптимизации по мрежата да вършат, (при което нета не спира), или пък са нейде да връзват други нови абонати. Иначе идват в деня на поръчката...Знам ли може да имат причина да са коректни и да искат да имат повече клиенти и да правят по-добро впечатление, макар тук конкуренцията определено да не е колкото в София.
  • Автор

Чакането идва от мен, защото другите предложения не ми бяха удобни, докато съботата ми беше перфе. Иначе и утре можеше да стане, но имам ангажименти други, а и съм на работа, а и няма кого да оставя в апартамента.

Искам си доставчика от вилата!!!! Имаха всичко на всичко 200 абоната, никой не ги знаеше... Такава скорост и такава поддръжка на такава ниска цена никъде не съм виждал... 6,5 MB/s реални, не на хартия! Денонощен технически екип, 20 лв на месец...

1 път се опитаха да ме минат, нямах нет и викат няма проблем при нас, сиг имаш вируси, дай да ти преинсталираме Windows-a за 20 лв. Светнах ги, че това няма как да е, като им казах какви проверки са правили. Всъщност това е момента в който в 8 и половина вечерта във виелица се катереха по стълбове да сменят суича. Щях да ги пощадя де (не съм изверг), ама ме ядосаха с тези бързи 20 лева и ги оставих да си свършат работата. Не съм ги тикал!

И 2-ри път им бяха откраднали кабели, но бързо оправиха положението. Това за година и половина време...

Хм при мен често достига до 90Мб/с, че понякога и над 100(някъде около 120+Мб/с съм засичал рекорд като тегля съдържание)(преди година и нещо си смениха цялата кабелна система и кутии, и имаме най-после гигабитова връзка в мрежата на доставчика. Иначе, абонамента на който съм, принципно е до 55Мб/с(негарантиран) :D )

Вече знаем кой хоства сървъра на speedtest.net за България :D Хубаво е, когато имате някакъв проблем с интернета, да ги тормозите постоянно. Да се научат, че клиентите трябва да се обгрижват. Ако продължат проблемите, ги сменяте и ги оплювате по форумите.

От 5г съм на Speedy-NET и аз съм имал малки проблеми с тях , но като цяло винаги са идвали и са много коректни ! Така , че Джо не знам какво да кажа - явно такъв ти е късмета ( като с девойката ) ;) Тази седмица да не ти е седмица за оплаквания ;)

Дано един ден всички интернет доставчици да бъдат, като тези: http://www.netissat..../13/45/lang,bg/

http://speedtest.net.../1901036775.png

Този номер за измерване на скорост вътре в локалната мрежа не е коректен, Я се "отбийте", до някой от сървърите в Лъндън! Освен това, нещо ми се струва, че правите реклама?

Вече знаем кой хоства сървъра на speedtest.net за България :D

Спиийдтеста не е точен. Има си и други начини за мерене на скорост.

Освен това, нещо ми се струва, че правите реклама?

Не само на Вас ви се струва. :)
  • Автор

От 5г съм на Speedy-NET и аз съм имал малки проблеми с тях , но като цяло винаги са идвали и са много коректни !

Така , че Джо не знам какво да кажа - явно такъв ти е късмета ( като с девойката ) ;)

Тази седмица да не ти е седмица за оплаквания ;)

Колега,

седмицата ми тръгна на опъки от 1-вата минута... Има и още за оплакване, ма да не ставаме нахални... :)

Колега,

седмицата ми тръгна на опъки от 1-вата минута... Има и още за оплакване, ма да не ставаме нахални... :)

Като си започнал давай ;) Тамън сме настроили да ти четем оплакванията :)
  • 2 седмици по-късно...

Публикувано изображение

Аз няма да се впускам в обяснения , но едва дали има по нагъл доставчик в България . Толкова ядове съм брал с тия бастуни че страници мога да напиша - по дълги и от на PC doctor ;) Ползвам ги във Лом и на село като на село отказах да плащам / имам още 6 месеца по договор / и преминах на друг доставчик . Бех си направил специална тема във официалния форум , като си водех статистика кога съм имал нет :) е админа ми разчисти темата и ме банира за две седмици , но аз си я продължих във неофициалния .Същата мрежа е закупена от Близу , като преди това от предишните доставчици почити не съм имал проблеми .

Ооооо не...4 години бях потребител на тези олигофрени-имал съм не часове,а дни без интернет...и това в лятно време...малко да росне един дъжд или снежец и тотално умират...за поддръжката-изобщо има ли такава?!? А колко пъти съм им звънял и са ми отговаряли хора,които едва ли не са хванати от гората...
  • 3 месеца по-късно...

Сега видях темата. Искам и аз да се включа, но да изкажа моите добри впечатления от интернета ми. На него съм още от преди 7-8г(това ми е първият интернет). Много рядко спира, ако това се случва е за минути, В 90% от случаите си поддържа скоростта според тарифата на която си. Аз съм на 15лв- 44mbps, а има за 17лв - 94mbps, но и това ми е достатъчно. Няма договори и такива неща всичко 6 :P Фирмата е ПСИТ, но вече се водят bulsatcom(явно те са ги изкупили). От както са към тях няма промяна в качеството дори малко вдигнаха скоростите(преди това бяха малко по слаби).

Така, че.. :computer2:

Сега видях темата. Искам и аз да се включа, но да изкажа моите добри впечатления от интернета ми. На него съм още от преди 7-8г(това ми е първият интернет). Много рядко спира, ако това се случва е за минути, В 90% от случаите си поддържа скоростта според тарифата на която си. Аз съм на 15лв- 44mbps, а има за 17лв - 94mbps, но и това ми е достатъчно. Няма договори и такива неща всичко 6 :P Фирмата е ПСИТ, но вече се водят bulsatcom(явно те са ги изкупили). От както са към тях няма промяна в качеството дори малко вдигнаха скоростите(преди това бяха малко по слаби).

Така, че.. :computer2:

Няма договори, а всъщност са Булсатком нещо защо не ми се връзват нещата!

Срочен договор за интернет не съм подписвал. Никой не ме е уведомявал, че старата фирма я няма или нещо такова. Просто ми казаха да си заплащам сметката за интернета в офиса на булсатком, а офиса на моя доставчик затвори.

Е така може да!Но Булсат имат реклама,че имат интернет от доста време ,но само във Варна, поне така ми казаха преди време!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.