Към съдържанието




Снимка
- - - - -

Колко дни се суши домашна луканка ?


  • Моля влезте за да отговорите
18 отговора в тази тема

#1 FIGI_78

FIGI_78

    kaldata приятел

  • Потребители
  • PipPipPipPipPip
  • 750 мнения
  • Пол:Женски
  • Град:София
  • Интереси:хубава музика от всички стилове,световна класика,филми

Публикувано 22 януари 2013 - 12:45

Дайте ми повече подробности за сушене на домашна луканка.Колко време и при какви градуси?



#2 techmaniac

techmaniac

    Техманиак™

  • Потребители
  • PipPipPipPipPipPip
  • 8462 мнения
  • Пол:Мъжки
  • Интереси:IT, Linux, Networking, Hardware, Software и т.н.

Публикувано 22 януари 2013 - 12:53

Какъв въпрос само... :D :biggrin: :lol6:

Мисля, че няма точно определено време за сушене.

 

http://lmgtfy.com/?q...домашна луканка



#3 Trichocephalus

Trichocephalus

    просто луд

  • Глобални модератори
  • 16202 мнения
  • Пол:Мъжки
  • Град:на 148.17 км от Русе
  • Интереси:Non conditamus, ergo nihil sumus

Публикувано 22 януари 2013 - 13:08

Дайте ми повече подробности за сушене на домашна луканка.Колко време и при какви градуси?

 

Колкото трябва за да не стане съвсем на гьон, разбира се.

 

Опитваш с пръсти и си я сушиш до колкото твърда я предпочиташ.


Трите най-важни правила в живота: не отивай в магазина гладен, на среща - възбуден, и не пиши статуси пиян........


#4 Emokostov

Emokostov

    kaldata маниак

  • Модератори Хардуер
  • 11562 мнения
  • Пол:Мъжки
  • Град:Pleven
  • Интереси:Интернет,Компютърни игри и програми. WEB design

Публикувано 22 януари 2013 - 13:10

Дайте ми повече подробности за сушене на домашна луканка.Колко време и при какви градуси?

Зависи от какво месо си сложил в нея. Различно е. Процедурата се повтаря, докато се махне въздуха от луканката. Иначе трябва да е на хладно място.

 

http://imamproblem.c...ецепти/луканка/

 

http://bg.wikipedia....rg/wiki/Луканка


Този пост е редактиран от Emokostov: 22 януари 2013 - 13:14

ПРИВЕТ

#5 capnemo

capnemo

    Експерт

  • Глобални модератори
  • 32110 мнения
  • Пол:Мъжки
  • Град:Somewhere over the rainbow

Публикувано 22 януари 2013 - 13:12

Дайте ми повече подробности за сушене на домашна луканка.Колко време и при какви градуси?

ДОкато можеш да издържиш да не я почнеш :)



#6 haidukpikaso

haidukpikaso

    Душа-камбана

  • Потребители
  • PipPipPipPipPipPip
  • 18753 мнения
  • Пол:Женски
  • Град:София, 15 етаж под звездите и до Бог
  • Интереси:енигматика езотерика

Публикувано 22 януари 2013 - 13:24

Зависи как я обичаш - аз я обичам по-сурова и не я суша много.

За 2-3 дена на слънце и е готова за ядене.


Ако искаш да разсмееш Господ,
кажи му че си имаш планове...

Публикувано изображение

#7 simtech

simtech

    SIMple TECHnology

  • Потребители
  • PipPipPipPipPipPip
  • 4656 мнения
  • Пол:Мъжки
  • Град:The Universe

Публикувано 22 януари 2013 - 13:34

100
Vivere est cogitare...

#8 a4ko1984

a4ko1984

    Потребител

  • Потребители
  • PipPip
  • 98 мнения

Публикувано 22 януари 2013 - 14:09

Зависи как я обичаш - аз я обичам по-сурова и не я суша много.

За 2-3 дена на слънце и е готова за ядене.

Как на слънце!?!? На Вас луканка в ръцете не трябва да Ви се оставя  :no-no:



#9 haidukpikaso

haidukpikaso

    Душа-камбана

  • Потребители
  • PipPipPipPipPipPip
  • 18753 мнения
  • Пол:Женски
  • Град:София, 15 етаж под звездите и до Бог
  • Интереси:енигматика езотерика

Публикувано 22 януари 2013 - 14:44

Как на слънце!?!? На Вас луканка в ръцете не трябва да Ви се оставя  :no-no:

мчи така, екстра става даже


Ако искаш да разсмееш Господ,
кажи му че си имаш планове...

Публикувано изображение

#10 by_chechi

by_chechi

    kaldata маниак

  • Потребители
  • PipPipPipPipPipPip
  • 1186 мнения
  • Пол:Неопределен

Публикувано 22 януари 2013 - 14:58

ДОкато можеш да издържиш да не я почнеш :)

....Няма такава рецепта ! Изобщо не й идва ред да изсъхне...... :D



#11 stant5

stant5

    Новобранец

  • Потребители
  • Pip
  • 5 мнения

Публикувано 29 март 2013 - 10:31

Зависи много то това къде я държиш!



#12 Димитър 59

Димитър 59

    kaldata експериментатор

  • Потребители
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3216 мнения
  • Пол:Мъжки
  • Град:Мадрид
  • Интереси:Компютри,аудио,видео,фото

Публикувано 29 март 2013 - 12:54

Слага се на проветриво,студено място,без пряка слънчева светлина.След третия ден,може да се започва яденето.Разбира се,препечена на скара или пържена,в началото.До като изсъхне добре,след около две седмици,почти е свършила... :bbq:  !


Този пост е редактиран от Димитър 59: 29 март 2013 - 12:55

Когато не знаеш какво да правиш,прави каквото знаеш! Въпросите никога не са неудобни.Такива понякога са отговорите!


#13 lz4jw

lz4jw

    Kaldata маняк

  • Потребители
  • PipPipPipPipPipPip
  • 7394 мнения
  • Пол:Мъжки
  • Град:Велико Търново
  • Интереси:HI-FI,aудио, видео и комуникационна техника!

Публикувано 29 март 2013 - 13:46

Слага се на проветриво,студено място,без пряка слънчева светлина.След третия ден,може да се започва яденето.Разбира се,препечена на скара или пържена,в началото.До като изсъхне добре,след около две седмици,почти е свършила... :bbq:  !

В твоя случай говориш поне за 40-50 килограма , щом времето е две седмици. Ние в къщи сме по производителни, но на яденето!



#14 Димитър 59

Димитър 59

    kaldata експериментатор

  • Потребители
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3216 мнения
  • Пол:Мъжки
  • Град:Мадрид
  • Интереси:Компютри,аудио,видео,фото

Публикувано 29 март 2013 - 14:36

В твоя случай говориш поне за 40-50 килограма , щом времето е две седмици. Ние в къщи сме по производителни, но на яденето!

Не...говоря за 10-20 килца... :handshake: .Всяка година, до втората седмица,са останали 2-3 люлки хубаво изсушени! :pancake: 


  • lz4jw харесва това

Когато не знаеш какво да правиш,прави каквото знаеш! Въпросите никога не са неудобни.Такива понякога са отговорите!


#15 lz4jw

lz4jw

    Kaldata маняк

  • Потребители
  • PipPipPipPipPipPip
  • 7394 мнения
  • Пол:Мъжки
  • Град:Велико Търново
  • Интереси:HI-FI,aудио, видео и комуникационна техника!

Публикувано 29 март 2013 - 15:30

Всички на мезенцето!


Този пост е редактиран от LZ4JW: 29 март 2013 - 15:56


#16 Димитър 59

Димитър 59

    kaldata експериментатор

  • Потребители
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3216 мнения
  • Пол:Мъжки
  • Град:Мадрид
  • Интереси:Компютри,аудио,видео,фото

Публикувано 29 март 2013 - 15:48

Всички на мезенцето!

И ако има по едно червено вино. :cheers:  Обаче да се пие студено и от медна чаша,като по селата...


Когато не знаеш какво да правиш,прави каквото знаеш! Въпросите никога не са неудобни.Такива понякога са отговорите!


#17 niko4

niko4

    Потребител

  • Потребители
  • PipPip
  • 88 мнения
  • Пол:Мъжки

Публикувано 29 март 2013 - 16:16

Дайте ми повече подробности за сушене на домашна луканка.Колко време и при какви градуси?

За най добър резултат вземаш си един дървен прът и си ги нанизваш на него като оставяш по 3,4 пръста растояние между петалките и ги оставяш на тъмно,хладно и мн добре проветриво място.Във никакъв случай на слънце защото се губи цветът и месото не може да узрее както трябва.А за това колко време е мн относително и въпрос на вкус.за най добър резултат да не са съвсем сухи и твърди като суджук а да са мекички и все пак не мн меки.

ПП:Препоръчително е да им сменяш местата на пръта и да ги обръщаш.И мн важно е да не се докосват една до друга.


  • lz4jw харесва това

                              Don't drink and drive!!!

 

 

 

 

    The life you save could be your own!!!

 


#18 lz4jw

lz4jw

    Kaldata маняк

  • Потребители
  • PipPipPipPipPipPip
  • 7394 мнения
  • Пол:Мъжки
  • Град:Велико Търново
  • Интереси:HI-FI,aудио, видео и комуникационна техника!

Публикувано 29 март 2013 - 16:23

За най добър резултат вземаш си един дървен прът и си ги нанизваш на него като оставяш по 3,4 пръста растояние между петалките и ги оставяш на тъмно,хладно и мн добре проветриво място.Във никакъв случай на слънце защото се губи цветът и месото не може да узрее както трябва.А за това колко време е мн относително и въпрос на вкус.за най добър резултат да не са съвсем сухи и твърди като суджук а да са мекички и все пак не мн меки.

ПП:Препоръчително е да им сменяш местата на пръта и да ги обръщаш.И мн важно е да не се докосват една до друга.

И към колегара само да го допълня. Първата седмица/разбира се ако вече не е изчезнал от пръта/ всеки ден по един път суджукът или луканката задължително се "плеска". Какво ще рече! С точилката на мама се натиска по дължината на всяко парче за изкарване на ненужният въздух, който все още се намира във вътрешноста му и за придобиване на "българската форма" на това великолепно ястие.


Този пост е редактиран от LZ4JW: 29 март 2013 - 16:30


#19 niko4

niko4

    Потребител

  • Потребители
  • PipPip
  • 88 мнения
  • Пол:Мъжки

Публикувано 06 април 2013 - 18:03

И към колегара само да го допълня. Първата седмица/разбира се ако вече не е изчезнал от пръта/ всеки ден по един път суджукът или луканката задължително се "плеска". Какво ще рече! С точилката на мама се натиска по дължината на всяко парче за изкарване на ненужният въздух, който все още се намира във вътрешноста му и за придобиване на "българската форма" на това великолепно ястие.

Ахх за това напълно забравих.....

Благодаря на колегата за допълването и като за край за тази страхотна тема

Добър апетит и внимавайте със червеното вино :) :) :)


  • lz4jw харесва това

                              Don't drink and drive!!!

 

 

 

 

    The life you save could be your own!!!

 






0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни