Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Валутен Борд в България

Featured Replies

Здравейте,

Може ли да ме насочите за материали, засяхгащи въпроса за валутния борд и по специално в България, как се е отразил на цялостната финансова система у нас, трябват ми за написването на курсова работа по темата.

Благодаря предварително!

Хубав ден на всички!

Здравейте,

Може ли да ме насочите за материали, засяхгащи въпроса за валутния борд и по специално в България, как се е отразил на цялостната финансова система у нас, трябват ми за написването на курсова работа по темата.

Благодаря предварително!

Хубав ден на всички!

Виж тази дипломна работаhttp://znanieto.net/diplomni/details/302/40/%D0%98%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D0%BE%D0%BC%D0%B8%D0%BA%D0%B0/%D0%A4%D0%B8%D0%BD%D0%B0%D0%BD%D1%81%D0%B8,-%D0%91%D0%B0%D0%BD%D0%BA%D0%B8/%D0%92%D0%B0%D0%BB%D1%83%D1%82%D0%B5%D0%BD-%D0%B1%D0%BE%D1%80%D0%B4

Само като прочетох заглавието,че се отнася за прословутия валутен борд изтръпнах!Моментално ми идва мисълта,как цялата икономика на България се срина и потъна в дън земя,още от първия ден ,в който влезе в сила!Точно от тогава замръзна цялата финансова система и продължава до ден днешен...

Само като прочетох заглавието,че се отнася за прословутия валутен борд изтръпнах!Моментално ми идва мисълта,как цялата икономика на България се срина и потъна в дън земя,още от първия ден ,в който влезе в сила!Точно от тогава замръзна цялата финансова система и продължава до ден днешен...

То през соц-а изкуствено поддържаха икономиката,за периода 1987-1992г имам трудов стаж 5,5г ,от които 27 м казарма.А реално, като се замисля имам положен труд за около година,и на 20г тогава бях ,не можех да си го обесня,ходя на работа нищо не правя,а получавам заплата.А сега конкуренцията решава кой да е на пазара, на всеки е мн трудно да свикне ,но за съжаление това е реалността.

То през соц-а изкуствено поддържаха икономиката,за периода 1987-1992г имам трудов стаж 5,5г ,от които 27 м казарма.А реално, като се замисля имам положен труд за около година,и на 20г тогава бях ,не можех да си го обесня,ходя на работа нищо не правя,а получавам заплата.А сега конкуренцията решава кой да е на пазара, на всеки е мн трудно да свикне ,но за съжаление това е реалността.

Да. Преди принципа е бил "Работа за всеки"... Конкуренцията е движещата сила на всичко.

При тогавашната хипер инфлация, можеш ли да ми кажеш кое му е било хубавото? Ти знаеш ли какво ще се случи с икономиката ни ако валутният борд падне??? Имаш ли бегла идея какво ще се случи? Това е може би най-доброто решение през целият преход и това е което ни държи над дъното, точно колкото да не се удавим! А икономиката ни непрестанно растеше, до около 2008-ма година, когато настъпи световнота икономическа криза... та не виждам с какво се е "сринала"... При положение, че преди да се въведе валутният борд заплата (средната) се е равнявала на 12 Долара... След въвеждането и няколко години на растеж и свтабилизация нараства до 65 Долара... Къде ти е това "сриване"???? :D :D :D

При тогавашната хипер инфлация, можеш ли да ми кажеш кое му е било хубавото? Ти знаеш ли какво ще се случи с икономиката ни ако валутният борд падне??? Имаш ли бегла идея какво ще се случи?

При тогавашната хипер инфлация,всичко вървеше на бързи обороти.Всеки,намираше някаква дейност,от която падаха някакви пари.Купуваше се и се продаваше веднага всичко!Всеки бизнесмен от онова време изкарваше пари от самата инфлация.Помня,когато долара се покачи над 3000 лв.,после започна да пада всеки ден.Как летеше бизнеса тогава,ще има да се мечтае.Денят,преди да въведат валутния борд,доларът беше паднал на 1200лв.и вървеше с часове надолу!Ако не беше ударът под кръста с този валутен борд,всичко щеше да се закроти на някакво още по ниско ниво,както се задържаше с години наред ,преди това.Още в деня,на въвеждането на борда,сякаш времето спря,търговията спря,парите изчезнаха.Всички само за един месец станаха бедни,защото нямаше бизнес!По просто казано,от времето на навлизане на демокрацията през 1989г,до въвеждането на валутния борд,всеки намираше начин и успяваше да изкара някакви странични доходи.Но след това това стана почти невъзможно. 

Бирата ми е "повече" о сега няма да коментирам, просот защото ще се изложа, ама утре ми напомно да пиша, дори с ЛС, за да говорим културно и разбрано :) ОК>?

• Автор

Здравейте, мили хора :) благодаря на всички ви, че се включихте и направихте дискусия, специално благодаря на balki65 за препратката. 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.