Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с CHROME/Google

Featured Replies

Здравейте! :)

Доста време двама души ползвахме един и същи лаптоп с браузър CHROME, а аз имам и профил в Google. От скоро имаме втори лаптоп и всеки работи на своя. Вторият също е с CHROME и забелязах, че и на него се появи същата информация в bookmarks, без да съм предприемал нищо специално, за да е така. Нещо повече - сега, когато на единия лаптоп се извърши промяна в bookmarks (независимо дали е добавяне, изтриване или преместване), това се отразява автоматично и на другия лаптоп.

Допускам, че има нещо общо с профила ми в Google, който си бях направил, докато ползвах първия - затова вероятно информацията във браузъра се е пренесла автоматично и на втория. Сега обаче не знам какво ще стане, ако изляза от  профила си на първата машина.  Опасявам се, че най-малко на едната информацията във bookmarks ще се загуби, а не бихме искали някой от двамата да е потърпевш.

Проблемът е доста специфичен, но дано някой се е сблъсквал с него и го е преодолял, че да може да помогне...

Благодаря предварително за отзивчивостта! :)

Редактирано от trakAtrak (преглед на промените)

И при мен често се получава така.

Значи неудобно и глупаво е, но аз правя така когато ми се случи-първо си излизам от акаунта (има таква опция при Chrome-а), това за да няма триенето на bookmarks и history/passwords отношение към акаунта, после в настройките удрям едно пълно чистене на всичко що е запомнено и накрая трия bookmarks. Рестартирвам бразуера за да видя дали всичко е ОК и готово. Неудобно наистина, но.. така е, Google държат да сме синхронзиирани. Аз се учудих как на Android-а с едно име и парола ми се свалиха истории,отметки,пароли и каквото още се сетиш,и то на стоковия бразуер,а не на Chrome Mobile (него го няма за ARMv6).

Другия вариант е в иконкогнито режима да си влизаш в Google услугите, това няма да предизвика синхонизация и помнене. Странното е,че не всеки път я има тая синхронизация-има случаи да вляза в Gmail през Chrome и да няма синхронизация. На късмет е общо взето,за една седмица от 5 пъти 2 ми се случи.

Редактирано от X.S.09 (преглед на промените)

• Автор

Благодаря много! :) Поизясни ми се това-онова.

Май трябва да се доизясня. В момента в bookmarks  на моя акаунт е струпана информацията и на двама ни, които сме ползвали дълго стария лаптоп и вече ни излиза инфо, че е прекалено много. Трябва да я разделим, защото никой не иска да загуби своята, но изтривайки "чуждата", другият я губи, а не трябва. Изходът, както го виждам засега, е следният:

• Трябва да се намери начин тази "обща"  информация да се извлече в отделен файл на флашка, например  (което не знам възможно ли е и ако да - как).
  • Да изляза от акаунта си на старата машина и да направя нов акаунт там на другия ползвател, в който няма да има никаква такава информация още, предполагам.
  • Да вкарам файла с "общата" информация в новия акаунт.

Така и двамата ще я имаме, но когато правим промени в единия акаунт, те няма да се отразяват на другия и всеки ще може да си "почисти" bookmarks

от излишното и така да го разтовари.

Мислите ли, че това е пътят и знаете ли как да извлека инфото на отделен файл?

• Автор

Такааа, успях и сега ще опиша какъв е пътят. Ако и на някой друг му се случи, да не се мота като мен.

Приемаме, че на "старата" машина е отворен прозорец на CHROME, който обаче е активиран с профила на бившия собственик, който досега сте ползвали съвместно, но вече искате да "разделите" запазената информация (bookmarks и т.н.).

• Отивате в десния горен ъгъл и кликвате на бутона с 3 хоризонтални черти(Customize and Control)
  • Избирате bookmarks, а после bookmarks manager
  • Намирате Organize и отваряте опциите му - най-отдолу е Export bookmarks to HTML file...

Посочвате къде бъде съхранен  HTML file-а така, че после да не го издирвате ;)

Сега вече можете да излезете от "двуместния" профил в CHROME, който е на стария собственик и да направите профил на новия собственик. Ако той няма @дрес в Gmail, трябва първо да си направи, за да може да има профил в CHROME. Процедурата е:

• Отивате отново в десния горен ъгъл и кликвате на бутона с 3 хоризонтални черти(Customize and Control) и активирате Signed in as ...(и-меил адреса на стария профил)
  • Отваря се прозорец на Settings, в долната част на който активирате Delete this user.

С това сте се отървали от стария профил. Правите нов профил са @дреса на новия собственик на машината и започвате на нова сметка да си оформяте bookmarks. Ако обаче искате да намерите данните от съвместната ви работа (не ви се иска да търсите наново всичко), тогава изпълнявате отново горните 3 точки, но в третата вместо Exporte... ,  активирате Importe... и намирате HTML file-а, който "експортирахте" преди да изтриете стария профил.

Сега вече профилите на двете машини (и изобщо) са разделени и всеки може да изтрие "чуждите" bookmarks от своя профил, без това да се отразява на другия.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.