Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съществуват ли извънземните или сме сами?

Извънземните форми на живот 668 гласували потребители

1. 1. Вярвате ли че съществуват или не?

• Да
      67%
      432
    • По-скоро да
      21%
      139
    • По-скоро не
      2%
      19
    • Не
      5%
      34
    • Нямам мнение по въпроса
      3%
      20

Моля влезте или се регистрирайте за да гласувате в тази анкета.

Featured Replies

Естествено че не сме сами, но дали формите на живот на другите планети са разумни и способни да извършат полети до земята е съвсем друго.

А според някои от теориите "извънземните", които ни посещават и са виждани от много хора не са никакви извънземни, а просто хора от бъдещето, които са открили начин за пътувания във времето.

а относно технологиите според мене поне според мене например ТВ плазмите са военно дело смисал са излезли от употреба и защо да не се пуснат на пазара и ади същото е със GSM със 3G.Така че ние обикновените хора си мислим бах мамаму смятаи каква технология а то ко .. :eek:;)

Ограмна част от всички открития се разработват от военните и чак след време ги разсекретяват.
  • Отговори 1,6k
  • Прегледи 191,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Сами ли сме? Дали някъде във необятната вселена същестуват други цивилизации? -- Интересни въпроси, но всъщност лишени от съдържание. Да приемем,че някъде там далеч съществуват високо развити цивилизации. До тук всичко,като че ли всичко изглежда наред. Но веднага възникват други въпроси. Ако съществуват цивилизации развити до степен,че да могат да преодоляват огромни разстояния и разполагащи с почти неограничени източници на енергия,то това означава наличие и на високо развито общество. Добре,но в такова общество най-важни ще са следните въпроси: -- Кои сме ние? -- Как сме се появили? -- Какъв е смисъла на живота? И най важния въпрос.Въпросът за смъртта.Защото нищо не би могло да бъде значимо,ако не е вечно. Същите въпроси обаче стоят пред нас със цялата им острота. И докато тези въпроси не намерят отговора си,то всичко останало е без абсолютно никакво значение. Като прибавим и невъзможността на човешкото съзнание да има представа за каквото и да е било извън четирите измерения,то става ясно,че има или няма извънземни цивилизации е толкова важно колкото е важен миналогодишният сняг. Разните летящи чинии и други видове инопланетянски кораби са плод на антропоморфизма(приписване на човешки качества) и вършат чудесна работа,но само за целите на научната фантастиката. Е все пак на много хора,в това число съм и аз,фантастиката им харесва. В този ход на размисли мога да кажа: Формално може и да сме заедно,но всъщност сме сами

И най важния въпрос.Въпросът за смъртта.Защото нищо не би могло да бъде значимо,ако не е вечно.

Същите въпроси обаче стоят пред нас със цялата им острота.

И докато тези въпроси не намерят отговора си,то всичко останало е без абсолютно никакво значение.

Като прибавим и невъзможността на човешкото съзнание да има представа за каквото и да е било извън четирите измерения,то става ясно,че има или няма извънземни цивилизации е толкова важно колкото е важен миналогодишният сняг.

Разните летящи чинии и други видове инопланетянски кораби са плод на антропоморфизма(приписване на човешки качества) и вършат чудесна работа,но само за целите на научната фантастиката.

Е все пак на много хора,в това число съм и аз,фантастиката им харесва.

В този ход на размисли мога да кажа:

Формално може и да сме заедно,но всъщност сме сами

Ето един човек, с който лесно можеш да се съгласиш......и който е абсолютно прав!!!!!! :):sobbing::angry::yanim::yanim::yanim::yanim::yanim::yanim:

Редактирано от dindi (преглед на промените)

В парламента май е пълно с тях. (Мнение на чуждопланетянин.)

Ужасно много ми си иска да не сме сами и вярвам,че не сме само ние във всемира.

Не можем вечно да отричаме очевадното понякога , и да пускаме информационно затъмнение на известни факти. Колкото и да сме тщеславни трябва да признаем - не сме сами . А може би другите са десетки епохи преди нас и за това ги отричаме,защото се страхуваме? Публикувано изображение:wors:

Редактирано от MERI77 (преглед на промените)

Ужасно много ми си иска да не сме сами и вярвам,че не сме само ние във всемира.

Не можем вечно да отричаме очевадното понякога , и да пускаме информационно затъмнение на известни факти. Колкото и да сме тщеславни трябва да признаем - не сме сами . А може би другите са десетки епохи преди нас и за това ги отричаме,защото се страхуваме? Публикувано изображение:wors:

Ако са като нас за страх си е!

По тая логика да се страхувам от всеки един човешки индивид? Ми няма да стане :)

• Автор

Не е възможно да сме сами,толкова много галактики има.Този който си мисли,че сме сами е много неориентиран!

По тая логика да се страхувам от всеки един човешки индивид? Ми няма да стане ;)

" За жените и децата е допустимо да са непредпазливи за мъжете не."

Цитат от "Кръстникът"

" За жените и децата е допустимо да са непредпазливи за мъжете не."

Цитат от "Кръстникът"

Ок, а по тази логика, всички мъже да се страхуват, жените и децата не? Публикувано изображение

Подкрепям абсолютно tommcat и ви казвам, че всеки, който мисли че сме сами или не му достига информация или му е трудно да я обработи(въпрос на интелектуално ниво). Аз лично съм убеден, че има и друг интелигентен живот(и то не само една раса), но това което искам да разбера е дали те са на десетата планета в слънчевата система(това е едно от многото предположения). А м/у другото вярвате ли в прераждането?

По тая логика да се страхувам от всеки един човешки индивид? Ми няма да стане :baby:

baby_muse, sonif може би имаше предвид абсолютната нетолерантност на човешката раса към всички други видове и раси. И аз бих се страхувал ако срещнем раса която прилича на нас. :hush:

Аз мисля, че е напълно невъзможно да сме сами, защото Вселената е пълна с безброй комбинации от материя и ако на една планета се е стигнало до относително разумна раса, то не може да няма такава и другаде. Нали космосът е безкраен по дефиниция и транскрипция, не може ние да сме единствените. Още повече, че таблоидите дават множество доказателства, някой от които достоверни. Между другото, ако някой се интересува от алтернативни реалности и знае нещо повече по въпроса, да пише.

Много поздрави на Street_Soldier и tommcat!

(И преди, и сега, trancemasha е върха)

Ако се интересуваш от алтернативни реалности, прочети нещо за квантовата теория - тя предполага наличието на множество алтернативни вселени. Препоръчвам книгата на Мичио Каку - Паралелни светове - това е въведение в космологията и квантовата теория...

Ако се интересуваш от алтернативни реалности, прочети нещо за квантовата теория - тя предполага наличието на множество алтернативни вселени. Препоръчвам книгата на Мичио Каку - Паралелни светове - това е въведение в космологията и квантовата теория...

Много благодаря за препратката, но все ми се струва, че няма да седна да почета - страдам от липса на време за сметка на доброто ми желание. Все ми се струва обаче, че с тази тема човек трудно може да се занимава и тя, макар и важна, остава в периферията на битието. К'во да се прави - на света му трябват дейни хора и за мислителите място няма. Публикувано изображение

И все пак, поздравления за TommCat - темата е много добра, смятам някой път да разкажа нещо, да споделя някои свои наблюдения.

(И преди, и сега, trancemasha е на върха)

Абе хорица вместо да си блъскате малките мозъчета дали сме сами или не, което е напълно възможно - вземете па пийте по една бира, защото времето си минава а ние си остаряваме и най- малко ми дреме дали някви заблудени инопланетяни ще ми кацнат у задния двор и ще осъществят контакт с мен!!! Публикувано изображение

(И преди, и сега, Leonardo е върха)

Редактирано от leonardo (преглед на промените)

Абе извънземни стига с тия!Няма ник'ви извънземни! :wors:

Точни доказателства да имаш, че няма извънземни? ;) Или само това е лично мнение? :)

То и ние нямаме конкретнки доказателства, но логичната мисъл води до отговора, който не само е по-вероятен, но дори сигурен. Контакти са били осъществяване много пъти. А м/у другото за стъпването на луната американците имат доказателства, но не се е случило това, което ние знаем, защото записът е подправен. Нещо от нас се крие! Както и при руснаците. Защо уважаван и известен човек като Гагарин е бил убит няколко дни след кацането обратно на Земята без каквато и да било причина? И той не е единственият! Замислете се за това. Може и да са по-близо отколкото си мислим. :)

Редактирано от Street_Soldier (преглед на промените)

ами аз не съм сама Публикувано изображение нещо не ме слуша главата Публикувано изображение

Олекна ми!И аз не съм сам.

Даже мога да кажа че сме много.

То и ние нямаме конкретнки доказателства, но логичната мисъл води до отговора, който не само е по-вероятен, но дори сигурен. Контакти са били осъществяване много пъти.

А м/у другото за стъпването на луната американците имат доказателства, но не се е случило това, което ние знаем, защото записът е подправен. Нещо от нас се крие! Както и при руснаците. Защо уважаван и известен човек като Гагарин е бил убит няколко дни след кацането обратно на Земята без каквато и да било причина? И той не е единственият! Замислете се за това. Може и да са по-близо отколкото си мислим. :)

Гагарин изобщо не е убит няколко дни след като е кацнал - запознай се първо с историята и след това манипулирай общественото мнение. На всичко отгоре др. Гагарин е посещавал и България така че първо се подготви!!! :ph34r:

Редактирано от leonardo (преглед на промените)

• Автор

Подкрепям Street_Soldier,че американците крият нещо.Това с кацането на Нийл Армстронг на луната не е вярно.Филмът за луната е наравен.Гледайте го и ще видите,че като са на луната и америакнското знаме се вее,а това е невъзможно,защото луната се намира във вакуум(място кудето няма въздух)на луната няма вятър.Гледал съм много предавания за това.Като обясняваха за филма казаха,че това е най-скъпия филм правен до сега :).Но всеки има право да вярва на каквото си иска :)

Подкрепям Street_Soldier,че американците крият нещо.Това с кацането на Нийл Армстронг на луната не е вярно.Филмът за луната е наравен.Гледайте го и ще видите,че като са на луната и америакнското знаме се вее,а това е невъзможно,защото луната се намира във вакуум(място кудето няма въздух)на луната няма вятър.Гледал съм много предавания за това.Като обясняваха за филма казаха,че това е най-скъпия филм правен до сега :).Но всеки има право да вярва на каквото си иска :)

Естествено, че крият нещо и не само американците или руснаците! Ами и китайците, че дори и нашето правителство крие нещо! Преди около 6 години (по-точно по това време през 2000г), се ровех доста в интернет за секретни доклади и тем подобни неща! Попадал съм на много интересни факти и информация за водени войни, терористи, агенти, тайни операции на ЦРУ и други такива. Веднъж някой беше откраднал секретни доклади от Зона 51 и ги пеше пуснал в интернет. За жалост много малко от нещата успях да прочета и видя, защото докато ги отворих и вече бяха изтрити, а човекът никой не беше чул нещо за него след това! Абе ... да ви кажа такива неща съм чел там, че ми е ставало лошо, често ме хващаше голям страх от това какво може да стане!

А за това дали сме сами ..... Ооооооо не сме! И има много доказателства за това, но за съжаление малко директни (истински) факти има в интернет. Много от тях се търсят и трият от ФБР и ЦРУ. До колкото си спомням, в доклада имаше снимки и беше описано как агент от ЦРУ се опитва да разговаря с "пришалеца". Те били няколко, но непомня поради каква причина имало само 2-ма оцелели и даже само единия извънземен бил здрав. Абе .... не сме сами, но не се знае кога ще бъдем в пряк контакт с извънземните, дали въобще някога ще бъдем и какъв ще е резултата - дали ще ни донесе ползи това или ще ни навлече нови беди! Нищо не се знае! Но се знае, че не сме сами! Има и други интелигентни същества освен нас!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.