Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Омир - "Илиада" и "Одисея" - въпроси, теми, есета

Featured Replies

Имам за домашна работа Характеристика на антигероя Терсит,което до сега никога не съм правил и нямам никаква идея как по-точно трябва да стане...та ако може някой да даде някаква идея ще съм му много благодарен. :beer:

• Отговори 106
  • Прегледи 292,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

1.Спорът между Агамемнон и Ахил и гневът на Ахил - представа за отечествен дълг и човешка жестокост 2.Раздялата на Хектор и Андромаха - ново явление в семейните отношения на античността тези 2 теми ми трябват спешно . Мерси предварително :yanim:

1.Спорът между Агамемнон и Ахил и гневът на Ахил - представа за отечествен дълг и човешка жестокост

2.Раздялата на Хектор и Андромаха - ново явление в семейните отношения на античността

тези 2 теми ми трябват спешно . Мерси предварително :yanim:

;) По дяволите, какви са тези теми... Представа за отечествен дълг .... ?????

и ново явление в семейните отношения :huh:Публикувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображение

Само на мен ли ми се струва или нещо съвременното образование и преподаватели са изкрейзали съвсем...

На фона на тези антични творби, някои май си правят гаргара с учениците...

Редактирано от Devians (преглед на промените)

;) По дяволите, какви са тези теми... Представа за отечествен дълг .... ?????

и ново явление в семейните отношения :huh:Публикувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображение

Само на мен ли ми се струва или нещо съвременното образование и преподаватели са изкрейзали съвсем...

На фона на тези антични творби, някои май си правят гаргара с учениците...

ако може някоя от тия теми тогава поне 2 от тези които ще изброя ако може :П

1.Терсит - един невъзможен копиеносец

2.Плачът на Ахил - проява на величие и детско безрасъдство

3.Единоборството на Хектор и Ахил - представа за отечествения дълг и човешката жестокост .

1.Спорът между Агамемнон и Ахил и гневът на Ахил - представа за отечествен дълг и човешка жестокост

2.Раздялата на Хектор и Андромаха - ново явление в семейните отношения на античността

тези 2 теми ми трябват спешно . Мерси предварително :yanim:

сори грешка съм направил :П

1.Спорът между Агамемнон и Ахил и гневът на Ахил след отнетата мома

тези 2 теми ми трябват спешно . Мерси предварително

Редактирано от 1aeg (преглед на промените)

Здравейте,аз ще ви помоля за анализ върху първа песен от "Илиада" .. мннн ще ми помонете Публикувано изображение:)

Здравейте,аз ще ви помоля за анализ върху първа песен от "Илиада" .. мннн ще ми помонете Публикувано изображение:)

Ти коментар No.5 видя ли го?

Добавям към линковете, дадени от arti и този:

"Илиада" - анализ от Богдан Богданов

И малък офтопик: за какво се чуди Devians, след като това е една класическа тема, която се дава на учениците от дълги години. Че това е една от основните идейни нишки в "Илиада" !!!

Ти коментар No.5 видя ли го?

Добавям към линковете, дадени от arti и този:

"Илиада" - анализ от Богдан Богданов

И малък офтопик: за какво се чуди Devians, след като това е една класическа тема, която се дава на учениците от дълги години. Че това е една от основните идейни нишки в "Илиада" !!!

Трябваше да добавиш от годините когато ти си учила май :clap: За човешката жестокост е най-малко засегнатия аспект в Илиадата, и не е някаква основна тема.. освен ако някой не е написал нова Илиада естествено и нови есета с цел да си оправдае заплатката.... А за новите семейни отношения в атничноста - е това си е за бисер направо.. нови семейни отношения, къде ги виждаш нови я ми обясни.. А да не говоря за израза отечествен дълг... Отечествен Публикувано изображение навярно е породено от меланхолията на преподавателя към стария Отечествен фронт

Трябваше да добавиш от годините когато ти си учила май ;) За човешката жестокост е най-малко засегнатия аспект в Илиадата, и не е някаква основна тема.. освен ако някой не е написал нова Илиада естествено и нови есета с цел да си оправдае заплатката.... А за новите семейни отношения в атничноста - е това си е за бисер направо.. нови семейни отношения, къде ги виждаш нови я ми обясни.. А да не говоря за израза отечествен дълг... Отечествен Публикувано изображение навярно е породено от меланхолията на преподавателя към стария Отечествен фронт

Devians, не знам ти през кои години си учил, но това наистина не е някаква съвременна тема :) "Отечество" е дума, която няма социалистически пълнеж, "отец" означава "баща" - т.е. земята на баща ми. Ако някой я счита за наследство от комунизма, си е абсолютно негов проблем. Сега, наистина - въпрос на лексика, 'патриотичен" дълг може би на мнозинството им звучи по-добре. Всъщност, да разбирам, че ти си против самата дума, а не че темата е неудачна, или..? :)

Пък и за това кое е най-малко засегнатия аспект - съгласи се, че трябва и тези аспекти да се разглеждат. Най-лесно е да се даде предъвкана тема а ла " Образите на Ахил и Хектор" (респ. двубоят между тях), "Гибелта на Ахил" и т.н.

Трябваше да уточня, че говоря за първата тема, а именно "Спорът между Агамемнон и Ахил и гневът на Ахил - представа за отечествен дълг и човешка жестокост".

Да,бях го видяла .. просто питах за нещо друго .. както и да е :l мерси мн =]

Devians, не знам ти през кои години си учил, но това наистина не е някаква съвременна тема :eek: "Отечество" е дума, която няма социалистически пълнеж, "отец" означава "баща" - т.е. земята на баща ми. Ако някой я счита за наследство от комунизма, си е абсолютно негов проблем. Сега, наистина - въпрос на лексика, 'патриотичен" дълг може би на мнозинството им звучи по-добре. Всъщност, да разбирам, че ти си против самата дума, а не че темата е неудачна, или..? :)

Пък и за това кое е най-малко засегнатия аспект - съгласи се, че трябва и тези аспекти да се разглеждат. Най-лесно е да се даде предъвкана тема а ла " Образите на Ахил и Хектор" (респ. двубоят между тях), "Гибелта на Ахил" и т.н.

Трябваше да уточня, че говоря за първата тема, а именно "Спорът между Агамемнон и Ахил и гневът на Ахил - представа за отечествен дълг и човешка жестокост".

вие хубаво си говорите ама не ми помогнахте Публикувано изображение

Търся 2 есета : Гневът-Геройзъм или Слабост Спешно ми е за понеделник наобяд..(1:30-2:00) спешно ми е хора Физическата смърт и поетическото безсмъртие

Редактирано от Txry (преглед на промените)

трябва ми стандартен увод за 1,2,6,18п,към който примерно да се добави по едно изречение за зададената тема..плс ако някой има идеи моля да помога..и също така ако има и заключения ще съм мн благодарна..мрс предварително :wors: :rolleyes:

Редактирано от sweet__stefi (преглед на промените)

Трябва ми интерпретативно съчинение на тема ''Сравнение на образите на Ахил и Хектор''

Който помогне ще черпя Публикувано изображение

Много моля ако някой може да ми помогне с една тема "Героичната етика в Омировата поема" много е спешно

Редактирано от genata13 (преглед на промените)

Трябва ми интерпретативно съчинение на тема ''Сравнение на образите на Ахил и Хектор''

Който помогне ще черпя Публикувано изображение

и на мен ми трябва моля ви се за понеделник е а не искам предколедни изненади моля виииии Публикувано изображение

Много спешно ми трябват : Образът на Хера в Илиада Образът на Агамемнон в Илиада.Ще правя класна в понеделник-17.12.2007. С търсачката нищо ненамерих.Много Ви благодаря предварително!

Редактирано от lomi (преглед на промените)

Здравейте трябват ми образите на Ахил, Хектор, Агаменмон, Андромаха и Терсит. Тук намерих хубави теми, но не мога да ги изтегля, защото линковете не работят ( в един от първите пстове на arti имаше мн хубави теми от myschoolbel.hit.bg , но сайта е закрит Публикувано изображение ) Благодаря на всички :top secret:

П.П темите да са от 1 до 18 глава трябва ми за вторник или сряда мерси :ph34r:

Здравейте! Трябват ми следните теми, че скоро имам класна работа върху "Илиада"

1. Човекът в "Илиада" - между войната и мира

2. Ахил и Хектор - двете лица на героизма

3. Образът на човека в "Илиада"

Благодаря предварително!

Умолявам ви,който има следните теми към Илиада да помага -" Ахил -идеал за човек и войн" " Хектор -любящ баща и съпруг" "Животът на древните Елини" " Протестът на Терсит" От изброените ми трябват всички и ако се намери някой,който може да ми помогне ще му бъда много благодарна! ;)

Аз ви моля само за текста на илиада или 1, 2, 12 и 24 песен, че нещо не мога да ги намеря. Благодаря предварително

Редактирано от samon (преглед на промените)

Аз ви моля само за текста на илиада или 1, 2, 12 и 24 песен, че нещо не мога да ги намеря. Благодаря предварително

Надявам се това да ти помогне http://marfuzii.net/Greek/Books/ILIADA.htm

Здравейте! Трябва ми план (може и разработка или анализ) за образа на Андромаха! Ако някой знае нещо, моля да ми помогне! Благодаря много предварително! :sobbing:

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.