Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Немски език - ресурси, теми, преводи, изпити, курсове

Featured Replies

Някой ще ми помогне ли да направя тези изречения от aktiv в passiv ( имат някои правописни грешки за което съжалявам) Благодаря ви предварително и дано се отзовете :biggrin: Das Shuler fragt den Lehrer. Der Mann liest den Zeitung. Karla ruft die Freunde an. Der Ingenieur konstruirt die Bricke. Das Madchen hort Musik. Der Mann Ruft den Freund an. Die Polizei verhaftet den Einbreecher. Die Frau hoft die Polizei. Der Lehrer pruft den Shuler. Die Frau macht das Fenster auf. Das Madchen besucht Oma Der Technicker konstruirt eine Mashine. Die Mutter kocht die Suppe. Die Schuler verstehen die Aufgabe. Der Mann erzahlt die Rechnung.

• Отговори 244
  • Прегледи 127k
  • Създадено
  • Последен отговор

Някой ще ми помогне ли да направя тези изречения от aktiv в passiv ( имат някои правописни грешки за което съжалявам) Благодаря ви предварително и дано се отзовете :biggrin:

Das Shuler fragt den Lehrer.

Der Mann liest den Zeitung.

Karla ruft die Freunde an.

Der Ingenieur konstruirt die Bricke.

Das Madchen hort Musik.

Der Mann Ruft den Freund an.

Die Polizei verhaftet den Einbreecher.

Die Frau hoft die Polizei.

Der Lehrer pruft den Shuler.

Die Frau macht das Fenster auf.

Das Madchen besucht Oma

Der Technicker konstruirt eine Mashine.

Die Mutter kocht die Suppe.

Die Schuler verstehen die Aufgabe.

Der Mann erzahlt die Rechnung.

Der Lehrer wird vom Schüler gefragt.

Der Zeitung wird vom Mann geliest.

Die Freunde werden von Karla angeruft.

Die Bricke werden vom Ingenieur konstruiert.

Musik wird vom Mädchen gehört.

Der Freund wird vom Mann angerufen.

Der Einbrecher wird von der Polizei verhaftet.

Die Frau hoft die Polizei. - кой е този глагол hoft ? hoffen?

Der Schüler wird vom Lehrer geprüft.

Das Fenster wird von der Frau aufgemacht.

Oma wird vom Mädchen besucht.

Eine Maschine wird vom Technicker konstruiert.

Die Suppe wird von der Mutter gekocht.

Die Aufgabe wird von den Schüler versteht.

Die Rechnung wird vom Mann erzählt - това изречение не се получава, защото erzählen e разказвам.

До колкото си спомням така ставаха, но все пак ако имаш някакви знания си ги провери и ти или утре си ги сравни с твоите съученици.

Редактирано от GetFun (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

Здравейте, изпитвам трудности при определянето на залога (Akk, Dat, Genitiv), затова искам най-общо да питам за въпроси с които се открива и 2-3 примера с Akk. :) иии... също така може ли някой да ми обясни как да определям кой глагол е слаб и кой силен ? Мерси много предварително !

Редактирано от mnbzxc88 (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

Много моля ако някой може да преведе това на немски ще му бъда много благодарна.Спешно ми трябва колкото и да се мъча нищо не мога да направя.Много съм зле с езика а го уча от началото на учебната година Публикувано изображение .

Една патица намерила пакет брашно който бил много тежък.Патицата помолила приятелката и гъската и петела да и помогнат с носенето но и двамата отказали.Патицата носела пакета до вкъщи сама а била много уморена.На следващия ден патицата посетила гъската и петела и ги помолила и да и помогнат да изпече хляб но те отново отказали.Тя пак свършила работата сама.След малко дошла гъската и петела и тръгнали да я питат дали е станал вкусен хляба.Тя ги поканила да седнат и ги питала дали обичат да ядък хляб и те казали че много обичат но тя им отвърнала че вече са изяли целия бял хляб с дъщеря и не е останала и трошичка.

няма ли някой който може да го направи Публикувано изображение Спешно ми трябва за понеделник да съм го научила на немски.Може и малко да се съкрати и думите да се сменят но смисъла да е същия.Моля ви хора помогнете ми!

Някой може ли да преведе този текст на испански език ? Или някаква част от него. The salaries in Bulgaria are not high enough and good. Many young people go abroad to look for a better job due to this reason. They haven’t got good perspectives in Bulgaria therefore they look for them in other countries. We have a good education, many people learn hard to go in the universities, to be students, but after that they don’t have a chance to have a desired realization. Most positions for young people in Bulgaria offered a low payment and this is a big problem for our country, related to the education, the salaries and the emigration. One of the reasons that impact to this problem is the financial crisis at this moment. The financial crisis also exists in Bulgaria at the moment. There is no work in many companies, the people lose their jobs and the salaries go down. Our state is left by young, intelligent and efficiency working people. The big “brains” of Bulgaria run out – computer genius, qualified doctors and engineers emigrate in other countries. They want to have sureness and possibility to go ahead in career, but they can find these things only in foreign countries. There are more things in Bulgaria that force the young people to leave the country. Criminality, corruptions, dirty streets and parks, bad roads, drugs and drug addicts, as well as big gipsy community are now reality in our state. Other reason for the people and not only for the young to leave the country is their wish to have children and to bring them up in security social environment. But this security social environment is not possible to be provided in Bulgaria. Some people in the country who have raised their children are afraid to let them out of home because there is a risk to be robbed or simply to be beat up from other bad children or people. The people look for better living conditions for their family and they can find them only in other countries. These facts bored the young people and they can easily take the decision – to leave Bulgaria and to go to live in other countries, to look for better life. It’s clear, that Bulgaria is a small country and nobody thinks that Bulgaria will find a solution for the end of the global financial crisis. We hope that the big countries in the European Union like Germany, France, Great Britain and Italy will find it. We also hope that they will help our country to reach a better way ahead and to improve the conditions for the young people so they can stay in Bulgaria and to have a good life like the other young people in the European Union. Защото трябва да го преведа, а нивото ми на испаснки език не е толкова високо и не мога да го направя цялото.

Редактирано от wolk2 (преглед на промените)

Здравейте, госпожата по немски ми постави задача да пиша за модата.. По-точно,да описвам този човек... За Облеклото му,за материята,обувки,цветове и други.. Моля ви помогнете ми,защото отсъствах на този урок и не знам думите.. Трябват ми само няколко изречения.Моля ви помогнете ми,ще ви бъда много благодарен..Мерси предварително :beer:

post-252662-1258891554,21_thumb.jpg

• 1 месец по-късно...

Здравейте трябва ми доклад по немски,може да е за Коледата в Германия ,за религиите там,за някой писател немски или изпълнител,просто някав доклад свързан с Германия...Благодаря предварително!

На мен пък ми трябва някакво съчинение на немски от типа как си прекарал Коледните и Новогодишните празници... въобще не ме интересува какво ще пише, само да имам нещо. Моля ви, за утре следобед ми е ;(((

• 3 седмици по-късно...

Здравейте!

Не знам дали това е точната тема, в която да пиша.... но все пак е свързано с немски.

Намерих едни тестове по немски, но по необяснима за мен причина, не мога да ги изтегля. Ето и линк: http://btjunkie.org/torrent/German-Tests-Level-A1-A2-B1-DAF/5960cdf239d925616a88cb64c28bf9144fa95a046f42

Ще съм много благодарна ако някой отдели време и ми помогне да ги изтегля =]

• 3 седмици по-късно...

Трябва ми текст на технически немски (няма значение на каква тема) - 10 страници. Търсих в гоогле, но без резултат (не че си имам идея какво да търся :) ) Някой дали може да помогне ?

Редактирано от ti6o (преглед на промените)

• 4 месеца по-късно...

Може ли някой да ми напише или да ми намери примерни текстове на тези теми: Gegenstande in Haus und Haushalf, Essen und trinken, Freizeit, wohnen, krankheit, alltag, orinetierung in der stadt. Благодаря предварително. ПП. Уча по учебника Темен Актуел за начинаещи и ако може текстовете да не са много сложни.

• 4 месеца по-късно...

Здравейте ! :) От няколко седмици правя проект на тема : "Die Fauna in Deutschland. Staatspolitik zum Tierschutz" и за сега не се справям много добре. Ако някой може да ми помогне, ще му бъда много благодарен :) .

• 4 седмици по-късно...

Здравейте утре имам класна по немски трябва ми малко текстче на тема Meine Bude трябва да е не повече от 7-8 изречения :eek: трябва да използвам АКК и Д .Благодаря предварително на отзовалите се :)

Здравейте!

Ще ви помоля да ми преведете един кратък откъс от текст на немски език, защото нищо не разбирам, а да тръгна с речници да превеждам дума по дума няма смисъл.

"Warum bist du eigentlich so braun?"

"Sonnenstudio. Gabi meint, es ist gut fur die Gesundheit."

Gabi meint, Gabi meint, Gabi meint ...

Rebekka meint, dass dieser Name jetzt oft genug gefallen ist. Gibt's denn kein Thema, mit dem diese Ziege nichts zu tun hat?

Doch, da fallt mir eins ein.

"Kannst du dich noch an den Abend im Biergarten erinnern?", fragte ich Paps.

"Am Rhein?"

Благодаря предварително!

• 2 седмици по-късно...

Здравейте! Едно запитване към немско-обучаващите се и тези, които вече са изучавали немски език - предстои ми курс по немски език. Различните школи предлагат основно една от двете системи на обучение Themen Aktuell / Tangram Aktuell. Коя система да избера? Обикновено преподавателите предлагат системата, която те считат за удачна, но бих искал да прочета вашите впечатления. Благодаря!

• 1 месец по-късно...

Здравейте и от мен :P)) Взехме силните и слабите глаголи на немски език ясно ми е как да ги образувам sein/haben ... и искам да попитам има ли някаква цака, за да запомня кога глаголите са със sein/haben или всичко трябва да се зубри ??? ии едно не разбрах в училище кога глагола е слаб и кога силен ??? :sobbing:)) Благодаря предварително :)))

• 2 месеца по-късно...

Може ли да ми напишете упражденията и да ми ги обясните с няколко изречения

Благодаря

Публикувано изображение

Uploaded with ImageShack.us

1.Herr Bayer ist um 8.00Uhr aufgestanden. За повече информация ползвай този сайт.В бялото поле пишеш основната форма на глагола и ти излизат всички времена.

Поне ми кажете какво да уча от граматиката, че много съм изостанал. Това ми е контролното от последния път.

Преведете ми това изречение: Besonders bleibt soll er aber nicht sein - bei den Medien nicht wegen seines protzigen Selbstvertrauens und auch bei seinen Kollegen nicht wegen seiner nicht ganz fairen überholmanöver.

• 2 седмици по-късно...

Много ми е необходимо някой да ми преведе една страничка от немски сайт (текст за богомилите около издадена вече книга) Със сайтове за превод нищо не става... Дали няма някой който иска да си упражни немския за мен...

• 4 седмици по-късно...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.