Харесайте ни във Facebook

Регистрация | Забравена парола
затвори
Вход чрез Facebook     Twitter

Super Planet Crash - създавайте и разрушавайте планети

Шрифт
От , 18648 прегледа 0 препоръчай |
Любителите на космически симулатори получиха ново развлечение. Екип астрономи създаде онлайн-играта Super Planet Crash, чрез която всеки има уникалната възможност да създаде своя слънчева система с множество различни планети, започвайки от подобни на Земята тела до газови гиганти и дори звездни джуджета. Ако допуснете дори и едно сблъскване на планети, играта свършва.Въпреки че играта може да създаде зависимост, подобна на Angry Birds, тя не е толкова опростена и е базирана на енджин, който се използва за търсене на екзопланети в реалния живот. Използван е софтуерът Systemic Console, чрез който се търсят планети извън Слънчевата система чрез обработката на големи обеми от данни, получени от космическите телескопи.

Играта започва просто: получавате звезда и въртяща се около нея планета с размер, подобен на Земята. След това трябва да добавяте планети и да следите тяхното поведение. Планетите са най-различни - от съвсем малки до 5000 пъти по-големи от Земята.Целта на играта е да развивате и поддържате своя слънчева система, което не е много просто, понеже се отчита гравитационното влияние на планетите една към друга. За всяко допълнително небесно тяло в системата се начисляват точки.

Новата игра Super Planet Crash, освен за развлечение, може да се използва и за запознаване с принципите на гравитационното привличане. 

Windows 10 става все по-популярен сред геймърите

Windows 10 се радва на все по-висока популярност при РС геймърите или поне при потребителите на Steam и бързо се доближава до Windows 7 като най-използвана версия при платформата на Valve.Това показват резултатите от новото Steam survey за месец януари, от които личи, че Windows 7 все още е най-използван и има 42 процента дял, но Windows 10 вече е на второ място с цели 34 процента, след като употребата на най-новата версия се е увеличила с 1.6 процента спрямо миналия месец. По-разпространена е 64-битовата версия на платформата.Неостаряващият Windows ХР все още се ползва от 2.3 процента от Steam геймърите, а Vista е на път да изпадне от класацията с 0.42 процента. Комбинацията Windows 8 и 8.1 е инсталирана на 16.5 процента от компютрите на онези, които ползват Steam.Припомняме, че наскоро Microsoft направи ъпдейта към Windows 10 "препоръчителен" за потребителите на Windows 7 и Windows 8.1.Подобни новини


Добавете коментар
Публикуването на коментари е разрешено само за регистрирани потребители.
Ако имате регистрация влезте със своето име и парола от тук или се регистрирайте безплатно.

Вход чрез Facebook     Twitter
четени препоръчвани коментирани

Кой смартфон очаквате през 2016-а?
Общо гласували: 625 Други анкети