Харесайте ни във Facebook

Регистрация | Забравена парола
затвори
Вход чрез Facebook     Twitter

Super Planet Crash - създавайте и разрушавайте планети

Шрифт
От , 18493 прегледа 0 препоръчай |
Любителите на космически симулатори получиха ново развлечение. Екип астрономи създаде онлайн-играта Super Planet Crash, чрез която всеки има уникалната възможност да създаде своя слънчева система с множество различни планети, започвайки от подобни на Земята тела до газови гиганти и дори звездни джуджета. Ако допуснете дори и едно сблъскване на планети, играта свършва.Въпреки че играта може да създаде зависимост, подобна на Angry Birds, тя не е толкова опростена и е базирана на енджин, който се използва за търсене на екзопланети в реалния живот. Използван е софтуерът Systemic Console, чрез който се търсят планети извън Слънчевата система чрез обработката на големи обеми от данни, получени от космическите телескопи.

Играта започва просто: получавате звезда и въртяща се около нея планета с размер, подобен на Земята. След това трябва да добавяте планети и да следите тяхното поведение. Планетите са най-различни - от съвсем малки до 5000 пъти по-големи от Земята.Целта на играта е да развивате и поддържате своя слънчева система, което не е много просто, понеже се отчита гравитационното влияние на планетите една към друга. За всяко допълнително небесно тяло в системата се начисляват точки.

Новата игра Super Planet Crash, освен за развлечение, може да се използва и за запознаване с принципите на гравитационното привличане. 

Naughty Dog умишлено подвели играещите с видео към The Last of Us

Случвало ли ви се е да видите (в ума си) бъдещето развитие на дадена житейска ситуация и да искате да се случи нещо друго? Е в живота почти никога не става, но във филмите и във видеоигрите постоянно се случва, а и все пак нали именно това ни харесва в тях - възможността нещата да се оправят.В наскоро дадено интервю за официалното списание на PlayStation, творческият директор на The Last of Us Нийл Дръкман споделя, че студиото умишлено е подвело играещите с трейлър към играта преди премиерата ѝ. Става дума за трейлър към историята, в който се вижда как Ели е насочила пистолет към Джоел, който изглежда заразен. Мога да си представя реакцията на геймърите, потопили се в зомби-приказката, които са гледали въпросното видео. "О. не, не може да е вярно. Не може така да свърши всичко". Еми, то и не свършва така."Ние нарочно подведохме играещите с определени трейлъри. Сцената, в която Джоел е на земята и изглежда, че е заразен. Сцената беше направена само за това видео. Просто да изглежда така все едно той е инфектиран или че му има нещо, а след това го изправяме пред дулото на оръжие, което се намира в ръцете на Ели, така че всички да си кажат: "Джоел ще се обърне и Ели ще трябва да го застреля накрая!". Това беше направено именно с тази цел, така че хората да си помислят, че това явно е краят на историята, а след това ние да им покажем истината".Чудя се, дали е имало някой, който е изоставил играта към края ѝ, именно защото "знае" как свършва всичко? Със сигурност е имало повече геймъри, които са си отдъхнали с облекчение, че нещата не свършват така.Добавете коментар
Публикуването на коментари е разрешено само за регистрирани потребители.
Ако имате регистрация влезте със своето име и парола от тук или се регистрирайте безплатно.

Вход чрез Facebook     Twitter
четени препоръчвани коментирани

Ще си купите ли iPhone 6s или 6s Plus?
Общо гласували: 363 Други анкети