Харесайте ни във Facebook

Регистрация | Забравена парола
затвори
Вход чрез Facebook     Twitter

Super Planet Crash - създавайте и разрушавайте планети

Шрифт
От , 18572 прегледа 0 препоръчай |
Любителите на космически симулатори получиха ново развлечение. Екип астрономи създаде онлайн-играта Super Planet Crash, чрез която всеки има уникалната възможност да създаде своя слънчева система с множество различни планети, започвайки от подобни на Земята тела до газови гиганти и дори звездни джуджета. Ако допуснете дори и едно сблъскване на планети, играта свършва.Въпреки че играта може да създаде зависимост, подобна на Angry Birds, тя не е толкова опростена и е базирана на енджин, който се използва за търсене на екзопланети в реалния живот. Използван е софтуерът Systemic Console, чрез който се търсят планети извън Слънчевата система чрез обработката на големи обеми от данни, получени от космическите телескопи.

Играта започва просто: получавате звезда и въртяща се около нея планета с размер, подобен на Земята. След това трябва да добавяте планети и да следите тяхното поведение. Планетите са най-различни - от съвсем малки до 5000 пъти по-големи от Земята.Целта на играта е да развивате и поддържате своя слънчева система, което не е много просто, понеже се отчита гравитационното влияние на планетите една към друга. За всяко допълнително небесно тяло в системата се начисляват точки.

Новата игра Super Planet Crash, освен за развлечение, може да се използва и за запознаване с принципите на гравитационното привличане. 

4A Games работи по нова Metro игра

Информация от профила на главния дизайнер на 4A Games в професионалната мрежа LinkedIn ни показва върху какво работи в момента украинското студио.И както вероятно може да предположите, бъдещите планове на студиото са свързани най-вече с шутър поредицата Metro.В професионалната биография на дизайнера е записано, че вече година и четири месеца той работи по "необявен проект във вселената на Metro", където се занимава с дизайн на оръжията, системата за крафтинг, която ще е нов геймплей елемент за поредицата и др.От същото резюме научаваме още, че 4A Games изглежда е прекратило работата си по другия си проект, който трябваше да бъде ново IP с действие, което се развива в космоса. За тази игра се заговори през август, но изглежда, че за относително малкото студио най-вероятно е трудно да работи по два паралелни проекта, особено като се има предвид, че 4A Games похарчи доста пари, за да се премести от Украйна в Малта след началото на политическата криза в страната преди време.Подобни новини


Добавете коментар
Публикуването на коментари е разрешено само за регистрирани потребители.
Ако имате регистрация влезте със своето име и парола от тук или се регистрирайте безплатно.

Вход чрез Facebook     Twitter
четени препоръчвани коментирани

През коя музикална услуга слушате музика?
Общо гласували: 620 Други анкети