Харесайте ни във Facebook

Регистрация | Забравена парола
затвори
Вход чрез Facebook     Twitter

Sony Action Cam - камера за активен отдих

Шрифт
От , 36486 прегледа 0 препоръчай |
Компания Sony представи на изложението IFA 2013 тънка камера с Wi-Fi, GPS и дистанционно управление Live-View, която може да бъде прикрепена към облеклото.

Въпреки херметичния корпус, новата екшън-камера е станала с 35% по-лека и с 25% по-малка в сравнение с предходния модел. Тънката конструкция също така намалява съпротивлението на въздуха и водата. Полето на видимост - 170° (120° при използване на SteadyShot) на широкоъгълния обектив Carl Zeiss Tessar позволява създаването на панорамни пейзажи.


CMOS-матрицата Exmor R с обратна подсветка вече улавя повече светлина. При заснемане на видео по време на каране на колело или мотоциклет системата SteadyShot премахва последиците от друсането на камерата. Устройството разполага с режим за плавно снимане във формат Full HD 60p/50p за бързо движещи се обекти и два режима на високоскоростно снимане. За първи път екшън-камера на Sony позволява създаването на снимки с резолюция 11,9 мегапиксела.

Моделът може да се свърже със смартфон чрез Wi-Fi и да се прехвърлят снимките с помощта на приложението Sony PlayMemories Mobile. Поддръжката на технологията NFC позволява с едно докосване (без допълнителни настройки) да се свърже камерата към смартфон, таблет и други съвместими устройства, работещи под управлението на ОС Android.


Благодарение на интегрирания модул Wi-Fi, камерата може да се управлява с дистанционното управление RM-LVR1 Live-View, което също е водоустойчиво. Пробните снимки се разглеждат на цветния LCD панел, с който може да се стартира или спре записа и да се превключва между режимите за снимки и видео.

Използвайки данните от GPS-а, функцията Map View следи движението и показва изминатия маршрут. Multi-View отчита показателите на скоростта и създава визуален ефект във формата на скоростомер,  наложен върху видеото. Функция Two-Screen Multi View съчетава видео файлове, заснети на две различни камери едновременно. Movie Rotate е полезен инструмент за обръщане на изображението на 90/180/270°.

Гамата от аксесоари включва дистанционното управление RM-LVR1 Live-View, както и универсален комплект за монтаж на камерата върху каска, на ръката или към тялото.
 

IFA 2015: Polaroid Snap: джобен цифров фотоапарат, който разпечатва фотографиите без необходимост от мастило

Много хора знаят, че всеки фотоапарат с търговска марка Polaroid има възможност за моментално получаване на обикновен твърда хартиена фотография. По време на изложението за потребителска електроника IFA 2015, което в момента се провежда в Берлин, бе демонстрирано новото допълнение на Polaroid - цифровият фотоапарат Snap е джобно устройство, в което печатът на моментната фотография е реализиран чрез технологията Zink за печат без тонер и мастило. При технологията Zink се използва специална хартия, в структурата на която в хартията са интегрирани оцветяващите вещества - безцветни кристали, встъпващи в реакция след въздействието на топлината от специален нагревателен елемент. Потребителят трябва да постави тази хартия в специално чекмедже и да започне да разпечатва своите шедьоври с размер 50,8 х 76,2 милиметра. Цифровият фотоапарат Polaroid Snap разполага с фотосензор с резолюция 10 мегапиксела, налични са разнообразни помощни функции - таймер, художествени филтри (черно-бял, сепия, ретро) и пресети, опростяващи процеса на заснемане. Фотоапаратът е оборудван и със слот за Micro SD карти памет.Продажбите на цифровия фотоапарат Polaroid Snap започват в края на тази година при цена 99 американски долара.


Добавете коментар
Публикуването на коментари е разрешено само за регистрирани потребители.
Ако имате регистрация влезте със своето име и парола от тук или се регистрирайте безплатно.

Вход чрез Facebook     Twitter
четени препоръчвани коментирани

Колко често сменяте смартфона си?
Общо гласували: 565 Други анкети