Харесайте ни във Facebook

Регистрация | Забравена парола
затвори
Вход чрез Facebook     Twitter

Sony Action Cam - камера за активен отдих

Шрифт
От , 37027 прегледа 0 препоръчай |
Компания Sony представи на изложението IFA 2013 тънка камера с Wi-Fi, GPS и дистанционно управление Live-View, която може да бъде прикрепена към облеклото.

Въпреки херметичния корпус, новата екшън-камера е станала с 35% по-лека и с 25% по-малка в сравнение с предходния модел. Тънката конструкция също така намалява съпротивлението на въздуха и водата. Полето на видимост - 170° (120° при използване на SteadyShot) на широкоъгълния обектив Carl Zeiss Tessar позволява създаването на панорамни пейзажи.


CMOS-матрицата Exmor R с обратна подсветка вече улавя повече светлина. При заснемане на видео по време на каране на колело или мотоциклет системата SteadyShot премахва последиците от друсането на камерата. Устройството разполага с режим за плавно снимане във формат Full HD 60p/50p за бързо движещи се обекти и два режима на високоскоростно снимане. За първи път екшън-камера на Sony позволява създаването на снимки с резолюция 11,9 мегапиксела.

Моделът може да се свърже със смартфон чрез Wi-Fi и да се прехвърлят снимките с помощта на приложението Sony PlayMemories Mobile. Поддръжката на технологията NFC позволява с едно докосване (без допълнителни настройки) да се свърже камерата към смартфон, таблет и други съвместими устройства, работещи под управлението на ОС Android.


Благодарение на интегрирания модул Wi-Fi, камерата може да се управлява с дистанционното управление RM-LVR1 Live-View, което също е водоустойчиво. Пробните снимки се разглеждат на цветния LCD панел, с който може да се стартира или спре записа и да се превключва между режимите за снимки и видео.

Използвайки данните от GPS-а, функцията Map View следи движението и показва изминатия маршрут. Multi-View отчита показателите на скоростта и създава визуален ефект във формата на скоростомер,  наложен върху видеото. Функция Two-Screen Multi View съчетава видео файлове, заснети на две различни камери едновременно. Movie Rotate е полезен инструмент за обръщане на изображението на 90/180/270°.

Гамата от аксесоари включва дистанционното управление RM-LVR1 Live-View, както и универсален комплект за монтаж на камерата върху каска, на ръката или към тялото.
FLIR представи миниатюрен топловизор със захранващо напрежение 3,3 V

Американската компания FLIR представи новия топловизор Boson, който може да се поставя на всякакъв вид техника, включително роботизирани автомобили и дрони. Размерът на устройството без оптичните лещи е 21 х 21 х 11 милиметра при тегло 7,5 грама. Уредът работи в инфрачервения диапазон с дължина на вълната 7,5-13,5 микрона. Новият топловизор се базира на миниатюрен болометър от ванадиев оксид, който не се нуждае от охлаждане. Boson може да заснема инфрачервено видео с с резолюции 640х512 и 320х256 пиксела. Заедно с оптичния модул се предлагат и 15 различни варианта на обективи с различни ъгли на виждане за различните резолюции.За работата на топловизора Boson е необходимо захранващо напрежение 3,3 волта. Консумираната електрическа мощност е едва 500 миливата. Boson може да работи при температури от -40 до +80 градуса по Целзий. Изображенията се обработват от вградения в устройството графичен процесор Myriad 2.Това не е първият топловизор на компанията. Миналата година китайската DJI заедно с FLIR представиха топловизора Zenmuse XT, предназначен предимно за инсталиране върху дрони. Този модул може да заснема клипове с резолюция 640х512 или 336х256 пиксела. И при този топловизор се използва ванадиев оксид.Подобни новини

Добавете коментар
Публикуването на коментари е разрешено само за регистрирани потребители.
Ако имате регистрация влезте със своето име и парола от тук или се регистрирайте безплатно.

Вход чрез Facebook     Twitter
четени препоръчвани коментирани

С каква операционна система работи вашият смартфон?
Общо гласували: 904 Други анкети