Регистрация | Забравена парола
затвори
Вход чрез Facebook     Twitter

Sony Action Cam - камера за активен отдих

Шрифт
От , 37251 прегледа 0 препоръчай |
Компания Sony представи на изложението IFA 2013 тънка камера с Wi-Fi, GPS и дистанционно управление Live-View, която може да бъде прикрепена към облеклото.

Въпреки херметичния корпус, новата екшън-камера е станала с 35% по-лека и с 25% по-малка в сравнение с предходния модел. Тънката конструкция също така намалява съпротивлението на въздуха и водата. Полето на видимост - 170° (120° при използване на SteadyShot) на широкоъгълния обектив Carl Zeiss Tessar позволява създаването на панорамни пейзажи.


CMOS-матрицата Exmor R с обратна подсветка вече улавя повече светлина. При заснемане на видео по време на каране на колело или мотоциклет системата SteadyShot премахва последиците от друсането на камерата. Устройството разполага с режим за плавно снимане във формат Full HD 60p/50p за бързо движещи се обекти и два режима на високоскоростно снимане. За първи път екшън-камера на Sony позволява създаването на снимки с резолюция 11,9 мегапиксела.

Моделът може да се свърже със смартфон чрез Wi-Fi и да се прехвърлят снимките с помощта на приложението Sony PlayMemories Mobile. Поддръжката на технологията NFC позволява с едно докосване (без допълнителни настройки) да се свърже камерата към смартфон, таблет и други съвместими устройства, работещи под управлението на ОС Android.


Благодарение на интегрирания модул Wi-Fi, камерата може да се управлява с дистанционното управление RM-LVR1 Live-View, което също е водоустойчиво. Пробните снимки се разглеждат на цветния LCD панел, с който може да се стартира или спре записа и да се превключва между режимите за снимки и видео.

Използвайки данните от GPS-а, функцията Map View следи движението и показва изминатия маршрут. Multi-View отчита показателите на скоростта и създава визуален ефект във формата на скоростомер,  наложен върху видеото. Функция Two-Screen Multi View съчетава видео файлове, заснети на две различни камери едновременно. Movie Rotate е полезен инструмент за обръщане на изображението на 90/180/270°.

Гамата от аксесоари включва дистанционното управление RM-LVR1 Live-View, както и универсален комплект за монтаж на камерата върху каска, на ръката или към тялото.
Първа информация за екшън-камерата GoPro Hero5

В уеб-пространството се появиха почти всички технически характеристики на екшън-камерата Hero5, която се очаква съвсем скоро да бъде анонсирана от компанията GoPro. Новата екшън-камера може да записва 4К видео при скорост 30 кадъра в секунда. При резолюция Fill HD скоростта скача на 120 кадъра в секунда. Камерата ще има сензорен дисплей, а потребителският интерфейс ще бъде значително подобрен. Жестовете в новия интерфейс приличат на жестовете в смартфоните - например, достъпът до Wi-Fi настройките, микрофона и звука става с плъзгане на пръста отгоре надолу. GoPro Hero5 ще поддържа технологията Bluetooth Low Energy и безжична Wi-Fi 802.11b/g/n/a/ac връзка в диапазоните 2,5 и 5 GHz. Заснетият материал ще се записва на microSD карти памет. Друг важен параметър е наличието на симетричен USB Type-C порт, и HDMI видеоизход. Захранването ще се осъществява от акумулаторна батерия с капацитет 1220 mAh. Габаритните размери са 62 × 44,6 × 33,7 милиметра при тегло 118 грама (заедно с акумулаторната батерия). Налична е много добра защита от външните неблагоприятни фактори. Според тази неофициална информация, продажбите на екшън-камерата GoPro Hero5 трябва да започнат през месец септември, а според други данни, тя ще се появи на пазара по време на коледните празници.Подобни новини

Добавете коментар
Публикуването на коментари е разрешено само за регистрирани потребители.
Ако имате регистрация влезте със своето име и парола от тук или се регистрирайте безплатно.

Вход чрез Facebook     Twitter
четени препоръчвани коментирани

Коя 4G мрежа ползвате?
Общо гласували: 699 Други анкети