Харесайте ни във Facebook

Регистрация | Забравена парола
затвори
Вход чрез Facebook     Twitter

Sony Action Cam - камера за активен отдих

Шрифт
От , 36541 прегледа 0 препоръчай |
Компания Sony представи на изложението IFA 2013 тънка камера с Wi-Fi, GPS и дистанционно управление Live-View, която може да бъде прикрепена към облеклото.

Въпреки херметичния корпус, новата екшън-камера е станала с 35% по-лека и с 25% по-малка в сравнение с предходния модел. Тънката конструкция също така намалява съпротивлението на въздуха и водата. Полето на видимост - 170° (120° при използване на SteadyShot) на широкоъгълния обектив Carl Zeiss Tessar позволява създаването на панорамни пейзажи.


CMOS-матрицата Exmor R с обратна подсветка вече улавя повече светлина. При заснемане на видео по време на каране на колело или мотоциклет системата SteadyShot премахва последиците от друсането на камерата. Устройството разполага с режим за плавно снимане във формат Full HD 60p/50p за бързо движещи се обекти и два режима на високоскоростно снимане. За първи път екшън-камера на Sony позволява създаването на снимки с резолюция 11,9 мегапиксела.

Моделът може да се свърже със смартфон чрез Wi-Fi и да се прехвърлят снимките с помощта на приложението Sony PlayMemories Mobile. Поддръжката на технологията NFC позволява с едно докосване (без допълнителни настройки) да се свърже камерата към смартфон, таблет и други съвместими устройства, работещи под управлението на ОС Android.


Благодарение на интегрирания модул Wi-Fi, камерата може да се управлява с дистанционното управление RM-LVR1 Live-View, което също е водоустойчиво. Пробните снимки се разглеждат на цветния LCD панел, с който може да се стартира или спре записа и да се превключва между режимите за снимки и видео.

Използвайки данните от GPS-а, функцията Map View следи движението и показва изминатия маршрут. Multi-View отчита показателите на скоростта и създава визуален ефект във формата на скоростомер,  наложен върху видеото. Функция Two-Screen Multi View съчетава видео файлове, заснети на две различни камери едновременно. Movie Rotate е полезен инструмент за обръщане на изображението на 90/180/270°.

Гамата от аксесоари включва дистанционното управление RM-LVR1 Live-View, както и универсален комплект за монтаж на камерата върху каска, на ръката или към тялото.
 

Light L16: цифров фотоапарат с 16 фотосензора и 16 обектива

Американската компания Light представи експерименталния "мултидиафрагмен дигитален фотоапарат" Light L16, оборудван с 16 обектива с различно фокусно разстояние. Изображението се формира от фотосензори с резолюция 13 мегапиксела, които са включени в оптични модули, групирани по фокусно разстояние: пет 45-милиметрови модула, пет 70-милиметрови и шест 150-милиметрови. Обективите образуват оптична система с неравномерна ос, при която оптиката и сензорите са разположени перпендикулярно на сцената за заснемане. По време на заснемането фотосензорите едновременно заснемат сцената, като изображенията се сливат чрез компютърна обработка в една обща фотография с резолюция до 52 мегапиксела с много високо качество на изображението, особено при слабо осветяване. Възможно е настройването на фокуса, дълбочината и експозицията след заснемането на фотографията. По този начин се получават изключително качествени снимки с ниско ниво на шума. Light L16 е оборудвана с лазерна система за автоматично фокусиране, светодиодна фотосветкавица и може да заснема 4К видео. Използва се ОС Android. Според създателите на това устройство, огледалните фотоапарати са твърде масивни и неудобни за използване, а съвременните смартфони са малки, но не предлагат високо качество на фотографиране.Вече се приемат предварителни поръчки за закупуване на Light L16 при цена $1600.


Добавете коментар
Публикуването на коментари е разрешено само за регистрирани потребители.
Ако имате регистрация влезте със своето име и парола от тук или се регистрирайте безплатно.

Вход чрез Facebook     Twitter
четени препоръчвани коментирани

Ще си купите ли iPhone 6s или 6s Plus?
Общо гласували: 569 Други анкети