Харесайте ни във Facebook

Регистрация | Забравена парола
затвори
Вход чрез Facebook     Twitter

Sony Action Cam - камера за активен отдих

Шрифт
От , 36682 прегледа 0 препоръчай |
Компания Sony представи на изложението IFA 2013 тънка камера с Wi-Fi, GPS и дистанционно управление Live-View, която може да бъде прикрепена към облеклото.

Въпреки херметичния корпус, новата екшън-камера е станала с 35% по-лека и с 25% по-малка в сравнение с предходния модел. Тънката конструкция също така намалява съпротивлението на въздуха и водата. Полето на видимост - 170° (120° при използване на SteadyShot) на широкоъгълния обектив Carl Zeiss Tessar позволява създаването на панорамни пейзажи.


CMOS-матрицата Exmor R с обратна подсветка вече улавя повече светлина. При заснемане на видео по време на каране на колело или мотоциклет системата SteadyShot премахва последиците от друсането на камерата. Устройството разполага с режим за плавно снимане във формат Full HD 60p/50p за бързо движещи се обекти и два режима на високоскоростно снимане. За първи път екшън-камера на Sony позволява създаването на снимки с резолюция 11,9 мегапиксела.

Моделът може да се свърже със смартфон чрез Wi-Fi и да се прехвърлят снимките с помощта на приложението Sony PlayMemories Mobile. Поддръжката на технологията NFC позволява с едно докосване (без допълнителни настройки) да се свърже камерата към смартфон, таблет и други съвместими устройства, работещи под управлението на ОС Android.


Благодарение на интегрирания модул Wi-Fi, камерата може да се управлява с дистанционното управление RM-LVR1 Live-View, което също е водоустойчиво. Пробните снимки се разглеждат на цветния LCD панел, с който може да се стартира или спре записа и да се превключва между режимите за снимки и видео.

Използвайки данните от GPS-а, функцията Map View следи движението и показва изминатия маршрут. Multi-View отчита показателите на скоростта и създава визуален ефект във формата на скоростомер,  наложен върху видеото. Функция Two-Screen Multi View съчетава видео файлове, заснети на две различни камери едновременно. Movie Rotate е полезен инструмент за обръщане на изображението на 90/180/270°.

Гамата от аксесоари включва дистанционното управление RM-LVR1 Live-View, както и универсален комплект за монтаж на камерата върху каска, на ръката или към тялото.
 

Започнаха продажбите на цифровия фотоапарат Leica M Typ 262 при цена $5195

Leica представи на пазара цифровия фотоапарат M (Typ 262), който е нов модел от фамилията М, която включва и моделите Leica M, M-P (Typ 240) и M Monochrom (Typ 246). Новият апарат е оборудван с пълнокадров CMOS сензор (35,8 х 23,9 милиметра) с резолюция 24 мегапиксела, а изображенията се обработват от бързия графичен процесор Maestro. Leica M Typ 262 не може да заснема видео, а само фотографии с разделителна способност до 5952 × 3976 пиксела, които могат да се записват на SD/SDHC/SDXC карти памет. В единичен режим е възможно заснемане на фотографии при скорост две фотографии в секунда, а в режим на серийно фотографиране - 3 кадъра в секунда. Минималната експонация е 1/4000 секунди, а при използване на автоматичната синхронизация - 1/180 секунди. Чувствителността е в пределите на 200-6400 ISO единици и по софтуерен път се разширява до 100-6400 ISO. Фотоапаратът разполага с 3-инчов дисплей, показващ 921 000 пиксела, наличен е USB 2.0 порт. Габаритните размери са 139 x 80 x 42 милиметра при тегло 690 грама. Leica M Typ 262 е съвместим със сменяемите обективи с Leica M закрепване. Цифровият фотоапарат Leica M Typ 262 се продава при цена 5195 американски долара. Всъщност, това е най-евтиният фотоапарат от фамилията М.Подобни новини

Добавете коментар
Публикуването на коментари е разрешено само за регистрирани потребители.
Ако имате регистрация влезте със своето име и парола от тук или се регистрирайте безплатно.

Вход чрез Facebook     Twitter
четени препоръчвани коментирани

През коя музикална услуга слушате музика?
Общо гласували: 391 Други анкети