Харесайте ни във Facebook

Регистрация | Забравена парола
затвори
Вход чрез Facebook     Twitter

Sony Action Cam - камера за активен отдих

Шрифт
От , 37215 прегледа 0 препоръчай |
Компания Sony представи на изложението IFA 2013 тънка камера с Wi-Fi, GPS и дистанционно управление Live-View, която може да бъде прикрепена към облеклото.

Въпреки херметичния корпус, новата екшън-камера е станала с 35% по-лека и с 25% по-малка в сравнение с предходния модел. Тънката конструкция също така намалява съпротивлението на въздуха и водата. Полето на видимост - 170° (120° при използване на SteadyShot) на широкоъгълния обектив Carl Zeiss Tessar позволява създаването на панорамни пейзажи.


CMOS-матрицата Exmor R с обратна подсветка вече улавя повече светлина. При заснемане на видео по време на каране на колело или мотоциклет системата SteadyShot премахва последиците от друсането на камерата. Устройството разполага с режим за плавно снимане във формат Full HD 60p/50p за бързо движещи се обекти и два режима на високоскоростно снимане. За първи път екшън-камера на Sony позволява създаването на снимки с резолюция 11,9 мегапиксела.

Моделът може да се свърже със смартфон чрез Wi-Fi и да се прехвърлят снимките с помощта на приложението Sony PlayMemories Mobile. Поддръжката на технологията NFC позволява с едно докосване (без допълнителни настройки) да се свърже камерата към смартфон, таблет и други съвместими устройства, работещи под управлението на ОС Android.


Благодарение на интегрирания модул Wi-Fi, камерата може да се управлява с дистанционното управление RM-LVR1 Live-View, което също е водоустойчиво. Пробните снимки се разглеждат на цветния LCD панел, с който може да се стартира или спре записа и да се превключва между режимите за снимки и видео.

Използвайки данните от GPS-а, функцията Map View следи движението и показва изминатия маршрут. Multi-View отчита показателите на скоростта и създава визуален ефект във формата на скоростомер,  наложен върху видеото. Функция Two-Screen Multi View съчетава видео файлове, заснети на две различни камери едновременно. Movie Rotate е полезен инструмент за обръщане на изображението на 90/180/270°.

Гамата от аксесоари включва дистанционното управление RM-LVR1 Live-View, както и универсален комплект за монтаж на камерата върху каска, на ръката или към тялото.
Фотограф поиска $1 милиард компенсация от агенция за споделяне на фотографии

Възрастната Каръл Хайсмит подаде съдебен иск срещу агенцията Getty Images, която е използвала около 18 000 нейни фотографии за комерсиални цели. Тази и някои други агенции са продавали лицензи за фотографиите, които Каръл вече е дала за публично безплатно използване. Ars Technica допълва, че 70-годишната жена навремето е била силно впечатлена от постъпката на Франсис Бенджамин Джонстън и Доротея Ланг, които през 30-те години на миналия век дават своите произведения на библиотеката на Конгреса за публично използване. Каръл още от 1988 година постъпвала по същия начин и редовно подарявала своите творби на обществото. Адвокатът на Каръл отбеляза, че Getty Images не само незаконно е взимала пари за безплатните фотографии, но и мошенически е заявявала, че авторските права за фотографиите са нейни. Каръл разбрала за незаконното използване на своите фотографии по твърде необичаен начин - когато юристите на Getty Images и изпратили писмо с искане тя да заплати за използване на собствените си фотографии в своя сайт.След този случай Каръл реши да съди Getty Images за $1 милиард и навярно ще успее, понеже има и други подобни прецеденти. Преди две години фотографът Даниъл Морел осъди Agence France-Presse и Getty Images, и получи компенсация в размер на $1,2 милиона за незаконното използване на неговите фотографии за комерсиални цели.Подобни новини

Добавете коментар
Публикуването на коментари е разрешено само за регистрирани потребители.
Ако имате регистрация влезте със своето име и парола от тук или се регистрирайте безплатно.

Вход чрез Facebook     Twitter
четени препоръчвани коментирани

Как планирате почивката си?
Общо гласували: 296 Други анкети