Ето кога ще се появи PlayStation 5

3
890

Sony току що сложи край на многочислените предположения и слухове относно името и датата на излизане на конзолата PlayStation от ново поколение. Японският производител официално обяви, че новата конзола ще носи името PlayStation 5 и ще излезе на пазара след една година или по-точно за коледните празници на 2020 година. Едновременно с това японският производител съобщи редица интересни подробности за промените в PS5.

Главното нововъведение в сравнение с DualShock 4 за PS4 е отказът от старата технология за вибрации, която се използваше в оригиналната PlayStation. Ще се използва нова технология за тактилна обратна връзка, която според Sony ще предложи „по-широк спектър на обратната връзка“. Така например, сблъсъкът на автомобил в стена и футболните игри силно ще се различават по отношение на усещанията. Новата вибрация ще даде възможност да се почуства разликата между пясък и кал, лед и обикновена земя.

Друга важна технология, за която Sony даде допълнителна информация е технологията на „адаптивните тригери„. Това ще даде възможност да се усеща повишено напрежение при натягане тетивата на лъка и сътресенията при яздене.

И още, конзолата ще има хардуерна поддръжка на трасирането на лъчите за създаване на реалистична осветеност отражения и сенки. Потвърди се и използването на бърз SSD вместо бавен HDD. По този начин силно ще се ускори стартирането на игрите и съществено ще намали техния размер, понеже няма да се налага дублирането на файлове за по-бързо зареждане на играта.

PlayStation 5 ще разполага с Blu-Ray 4K оптично устройство, а игрите ще се продават на 100 GB дискове.

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
1 Отговори на коментарите
1 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
killswitch.engager
killswitch.engager

И ако има обратна съвместимост с игри от предходните поколения ще избият рибата, но предполагам че ако са решили да го правят ще си го запазят като коз за по-нататък във времето.

Георги
Георги

Ще има за игрите за пс4 за останалите най-вероятно ще остане ps now като услуга.

Йордан К.
Йордан К.

Какъв е смисълът да има обратна съвместимост!?
Досега не сте ли игрлаи 20 години на старите PS-и? Ако не сте, взимате ги всичките за 800 лв и играете старите игри като толкова искате…
Какъв е смисълът от нова некст джен конзола като мислите за старите игри?
Аз искам 4К/60 FPS някакви нови Ip-та и като цяло нови заглавия. Могат да направят на старите игри продължения ама чак пък да тръгна да играя старите игри, които сме ги играли вече и то на чистак нова конзола – не, мерси.