За един месец бяха продадени 2 милиона смартфона Honor Nova 5

0
670

На 21 юни се състоя анонсът на смартфоните от средно ниво Nova 5, Nova 5i и Nova 5 Pro, които са първите смартфони на този бранд, базирани на новата система върху чипа Kirin 810. Мобилните телефони Nova 5 засега се продават само в Китай, но това не поречи само за един месец техните продажби да надхвърлят 2 милиона продадени смартфона.

В края на миналата седмица в Китай се състоя официалния анонс на модела Nova 5i Pro, който в Европа ще се продава под името Huawei Mate 30 Lite в рамките на новата серия Mate 30.

Да си припомним, че системата върху чипа Kirin 810, произвеждана чрез 7 нанометров технологичен процес, има осем процесорни ядра – две бързи Cortex-A76 ядра с тактова честота до 2,27 GHz и четири икономични Cortex-A55 ядра с честота до 1,88 GHz.

Овен това, миналата седмица се състоя презентацията и на смартфоните Honor 9X и 9X Pro, които също се базират на SoC Kirin 810. Тези модели се харесаха много и техните предварителни продажби са огромни и вероятно те ще се окажат бъдещи бестселъри. Изгражда се интересна статистика: въпреки санкциите от страна на САЩ и свързаните с това опасения, почти всеки нов смартфон на Huawei или неговия суббранд Honor са изключително успешни.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за