Китай блокира търсачката на Microsoft

11
1121

След Google, Twitter, Facebook, WhatsApp и другите онлайн ресурси, без които за повечето хора интернет е немислим, китайските власти спряха достъпа на своите граждани до Bing. Търсачката Bing е собственост на Microsoft и уникалното в този случай е, че Bing за разлика от търсачката на Google, послушно филтрираше резултатите от подадените запитвания в съответствие с местните закони.

Информацията за блокирането на Bing в Китай публикува изданието The New York Times. Уеб порталът отбеляза, че ако блокирането не е временно и остане постоянно, то това ще покаже категоричната решимост на Пекин да не допуска в националното интернет пространство западни компании, независимо от тяхната лоялност и готовност да се примирят с цензурата.

Китайското министерство, отговорно за филтрирането на информацията в интернет, рядко коментира блокирането на сайтовете и услугите и засега не съобщава подробности за Bing. Софтуерният гигант потвърди, че неговата търсачка не е достъпна в Китай. А китайският оператор China Unicom заяви пред The Financial Times, че Bing се блокира по нареждане на правителството.

Според данните на Greatfire.org – уеб сайтът, извършващ мониторинг на уеб пространството, Bing засега е недостъпен само в някои региони на страната. Където има достъп, потребителите могат да въведат в Bing например Далай Лама и да получат комплект държавни материали, че той е духовният лидер на тибетските будисти. В останалия свят същото запитване води до Уикипедия.

11
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
5 Коментари
6 Отговори на коментарите
8 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
10 Автори на коментарите
Oceanic815кламеAxOxDedalКапитализъм 🇺🇸🇪🇺🇧🇬 Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Иван
Иван

Аз отдавна съм я блокирал. Spybot Anti-Beacon има опция да блокира доста от гадориите на Майкрософт. Последната версия обаче не се справя с хост файла. Но има решение – IP-тата се блокират със защитната стена.

Ozzy
Ozzy

В Китай си таковало мамата.

идиотия
идиотия

комунизма в Китай придобива фашистки нюанси

Kofti Petrov
Kofti Petrov

В България да не би бойковизма да ухае на рози ??

Капитализъм 🇺🇸🇪🇺🇧🇬
Капитализъм 🇺🇸🇪🇺🇧🇬

Че той Бойковизма е от азиатски тип!

Това се нарича тоталитаризъм, в Китай има тоталитаризъм! В България има азиатско-руски наченки на тоталитаризъм също!

Красимир
Красимир

Ези и тура, но монетата е една. Прибави и либерализма, няма да сбъркаш

Dedal
Dedal

То пак щото нашата демокрация цъфна та чак върза
Е днес четох закон за личните данни новия.
Значи ако кажеш Бойко взе едни пари и глоба за медията
Сега ще трябва да му кацваме Тиквоний с магистралите взе едни пари.

AxOx
AxOx

„онлайн ресурси, без които за повечето хора интернет е немислим“ – Това важи за тези дето нямат друга алтернатива. Китай си има супер добри алтернативи. Търсачката има всичко което има Гугъл – па и барабар с преводите. Онлайн магазини, пазаруване, видео и чат разговори … с пъти по-добре от американските. (дори Уиндоус–а им е специален за Китай, без да изпраща телеметрия). Това горното го знам от личен опит… и така, блокирането на по-горните услуги, не блокира изобщо китайците да си живеят добре в Китай. Те даже няма да усетят нищо. Сега американците се опитват да бойкотират Китай, но това не… Виж още »

кламе
кламе

Сам отговорихте от коя измислена държава не се нуждае светът! Да, тя е държава терорист!

кламе
кламе

Браво на Китай!

Oceanic815
Oceanic815

Абе браво викаш щото не си там. Дет’ се вика на чужд гръб и 100 тояги са малко… 🙂