Epic Games разкри плановете за подобряване на виртуалния си магазин в следващите месеци

0
99

За момента Epic Games предлага повече единствено на студията, разработващи игри. За нас, потребителите, използването на новия виртуален магазин все още е осеяно с досадни проблеми и липси. Едва наскоро беше въведена функция за търсене и предварителното инсталиране на видеоигри вече е възможно. Epic обаче има идеи за още много допълнения към преживяването в Epic Store, за да се конкурира ефективно със Steam.

Компанията публикува плановете си за усъвършенстване на платформата в сайта Trello по-рано днес. В следващите шест месеца се очакват много нови функции. Въвеждането на ревюта от потребители, списъци с игри, отчитане на времето на игра и поддръжка на модове е само част от тях. Ще се появят и нови опции за плащане за заглавия и допълнителни валути.

На първо време обаче Epic иска да въведе опцията за качване на сейвове в облачен сървър. Това значи, че ако се преместите на друг компютър, можете да продължите със своята игра от там, където сте спрели. След това онлайн страницата на магазина ще бъде преструктурирана, за да показва DLC допълненията на игри заедно с техните оригинали. Едновременно с това функцията за търсене ще може да филтрира резултатите по жанр и популярни тагове.

Една от последните възможности в следващата половин година е включването на „постижения“ и други социални услуги. Предложенията с най-малък потенциал за реализиране са автоматизирано връщане на парите на недоволни клиенти, както и Android приложение. Можете да видите пълния проект за Epic Games Store в страницата наTrello.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за