Huawei изисква от американския Verizon $ 1 милиард за патенти

13
3976
Verizon

В нарастващото противопоставяне между САЩ и Китай всяка от страните използва все повече лостове за влияние. Изданието Cnet цитира Reuters и съобщи, че Huawei изисква от американската страна около $1 милиард за решаване на въпросите относно използваните китайски лицензи, за които е необходимо да се платят лицензните такси.

Според тази информация, първи ще трябва плаща Verizon. Изданието допълва, че американският мобилен оператор Verizon трябва да плати за използването на на 230 китайски патента за технологиите, които използва в своето мрежово оборудване. Искането на китайския технологичен гигант ще засегне и други мобилни оператори, както и десетки американски провайдъри.

По данните на Wall Street Journal, патентите на Huawei обхващат широк диапазон от решения – от технологии за мрежово оборудване, жична и кабелна инфраструктура до нови IoT технологии.

Reuters допълва, че представители на Huawei и Verizon са срещнали в края на миналата седмица в Ню Йорк, за да обсъдят възможните варианти. На тази среща специалистите на Huawei са обърнали внимание, че Verizon използва и оборудване на други компании, в което също се нарушават патентите на китайската компания.

Засега няма официални коментари. Verizon само отбеляза, че при така създалата се ситуация всеки въпрос, който по някакъв начин е свързан с Huawei, има политически контекст и предизвиква безпокойство на национално и международно ниво.

13
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
8 Коментари
5 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Ozzy
Ozzy

Ако Европа и САЩ си поискат такси за патентите? Все за Китай пишете и облъчвате. Как откраднаха Маглев от Сименс? Сега окраднаха гъвкавите дисплеи от Самсунг. Хайде по кротко.

Коментар
Коментар

те щото без пари се ползват. Хайде малко го размърдай тоя мозък

sdfb
sdfb

Ти има нужда да си размърдаш мозъка. Китайците окрадоха цял свят, патенти не плащат, а само копират. Никаква иновативност от жълтите, пълни дупки са.

Коментар
Коментар

ма как се палиш, като да са твои. Подай иск в SIPC 🙂

Мирослав
Мирослав

Да ги искат, що не ги искат?
С тази мантра:“китайците крадът…“, ставате банални.

И вие почнахте като ватенките:“Ама как биеха негрите…?“.

д-р Събева
д-р Събева

„първи ще трябва плаща“ ?
Няма ли редактори ?

Lordoff
Lordoff

„Първи трябва плаща!“ Какво не разбра, не си ли бил в китайски ресторант? Свиквай, на там отиват работите….

говедар
говедар

Дано това доведе до генерални промени при патентите

Капитанът
Капитанът

Хахаха…от верайзън отговорили,че всеки въпрос, свързан с хуавей носи политически контекст 🙂 ))) Чудя се коя държава е комунистическа – Китай или Америка. От компанията си искат парите, американците отвръщат със заучени лозунги от времето на социализма и Брежнев.

zmii4e
zmii4e

Не знам дали ми харесва да ги гледам как се ритат по пищалите, но пък е интересно 🙂

Angelo
Angelo

Може ли да напишете „$1 милиард“, какво е това ниво на български език… журналисти сте моля ви се!!

lll
lll

Накрая ще се случи логичното. Идеята за патент просто ще отпадне (след дългогодишно погазване) и никой няма да има права над знанието.

пипи
пипи

Даа кофти е да приложат законите и спрямо теб а?