SK Hynix инвестира над $100 милиарда в строителството на четири нови завода

5
629

По време на събитието International Solid State Circuits Conference представителите на концерна SK Hynix съобщиха плановете си за строителството на четири нови предприятия в Южна Корея. В новите заводи ще се произвежда DRAM оперативна памет. Инвестициите за тази цел са в размер на $107 милиарда.

Според пазарните анализатори, новите капиталовложения са предизвикани предимно от увеличеното производство на DRAM и NAND памети в Китай през последните няколко години. Китайските компании много агресивно завземат нови и нови ниши на пазара и сегашните лидери Samsung и SK Hynix трябва да вземат мерки за противодействие.

Инвестициите на SK Hynix са пресметнати за десетилетия. Компанията предвижда постепенно увеличение търсенето на полупроводникова продукция, предизвикано от бързото развитие на компютърните системи с алгоритми с елементи на изкуствен интелект, като и от разпространението на безпилотните автомобили в целия свят. Новите технологии изискват повече и по-бърза памет и SK Hynix е готова да я предложи.

Освен това, специалистите на компанията представиха своя SDRAM DDR5 оперативна памет. Плочката памет е с капацитет 16 GB, захранва се с напрежение 1,1 V и има скорост на работа 6400 Mb/s на линия. Масовото производство на DDR5 памети е планирано да започне през четвъртото тримесечие на тази година, а към 2021 година тази памет се очаква да заеме 25% от пазара.

5
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
3 Отговори на коментарите
4 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
4 Автори на коментарите
ШишоRadical VisionПенчоКольо Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Radical Vision
Radical Vision

То хубаво, а това ще доведе ли до нормални цени на dRAM чиповете и естествено RAM паметта, надали……. Тия мизерници HyniX, Micron и Samsung са си стиснали ръцете и си имат монопол там, барем фанат да фалират, или китайците дето са се зарекли заводи за чипове памет да строят да наводнят пазара с евтини чипове памет, и тия да понесат сериозни парични загуби нещастниците..

Шишо
Шишо

фавро спри се ма.

Кольо
Кольо

Ще чакам ДДР6 RAM, а междувременно ще взема една машинка с Райзен 3000 след 3-4 месеца, за да се успокоявам докато чакам ДДР6 да я изобретят и предложат на пазара.

Пенчо
Пенчо

Райзена в момента предлага най добро съотношение цена производителност.

Radical Vision
Radical Vision

То да беше само това, Zen предлага доста..
Докато интел предлагат високи цени високо TDP и 1GHz разлика, да не говорим за Meltdown и Specter колко са засегнати..