Dead Cells е игра, в която смъртта е един вид цел. Всеки път когато гушнете букета, независимо защото ви е смачкал брониран звяр или сте паднали случайно в някоя дупка, получавате допълнителни предмети. Така ще може да се маскирате по-добре и да се биете по-ефективно, за да не умирате следващия път (вероятно).

При изявление разработчиците от Motion Twin споделиха: „ние сме големи фенове на бунтарските екшън игри, както и на Castlevania. Затова е естествено да създадем поколението на два различни жанра, Roguevania„. (Получава се комбинирана дума от английските жанрове roguelike и metroidvania, втората от които е комбинирана от сериите игри Metroid и Castlevania.)

В Dead Cells вие сте в ролята на мъртвото тяло на войник, който се скита из каналите и тунелите на стар замък, търсейки врагове и събирайки душите им или „мъртвите клетки“. Тези души са главна валута в играта, с която можете да купувате допълнителни ъпгрейди с напредването на геймплея.

Според критиците, играта е наистина трудна. Нивата се генерират на случаен принцип, записването също става по малко по-труден начин. Един пък като умрете, не можете да се върнете на последното място, където с много усилия сте направили изключителен прогрес. Трябва да се върнете в началото на нивото.

Засега Dead Cells очаква одобрение в Steam Greenlight и ако е приета, ще бъде издадена по-късно тази година. Можете да влезете в нейната страница в Steam и да гласувате за пускането й.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за