Ерве Хоердт за работата на Bandai Namco по Twin Mirror

0
102

Dontnod не престават да изненадват със своята работоспособност.

Анонсирана, по-рано тази година, Twin Mirror е третият проект, с който Dontnod Entertainment (Remember Me) се захващат в последните три години след Life is Strange и Vampyr, а партньор на студиото ще са хората от Bandai Namco. В наскоро дадено интервю, Ерве Хоердт се изказа особено ласкаво за своите френски партньори и работата им с тях.

По-рано тази година, Bandai Namco заявиха желание да засилят своите собствени заглавия, които един ден да докарват 50% от приходите от бизнеса им. Именно такава игра и ще е приключенския трилър Twin Mirror.

„Dontnod са истинска изгряваща звезда. Може да го видим от работата им по Remember Me, а за последно – с Vampyr. Ние искаме да растем стъпка по стъпка. Ние не сме компания, която просто слага на масата 50 милиона долара, за да придобие чуждо IP. Ние смя японска компания, така че сме малко по-бавни, но се движим уверено напред. Факт е, че заедно имаме едно стратегическо съместителство с Dontnod – ние растем, и те растат – те доказаха, че имат нещо много специално с Life is Strange и отново – с Vampyr“, обяснява Хоердт. Що се отнася до техния общ проект, от думите му става ясно, че японците не смятат да спират просто до една игра.

„Задвижваните от своята история, наративни, емоционални пътувания са нещо, което бихме искали да развием. Ние държим правата на това заглавие, така че се надяваме да го развием до филм и т.н. Това е и друга причина, поради, която го правим“, заключава Хоердт.

В Twin Mirror влизате в ролята на Сам, който се е завърнал в родния си град – Басууд, Западна Вирджиния, за да присъства на погребението на най-добрия си приятел. Наскоро приключил връзка по неприятен начин, той се чувства отчаян и обезсърчен, срещайки се със стари познати и приятели. Нещата стават още по-лоши, когато Сам се събужда в хотелската си стая на следващия ден. Ризата му е вкръв, а той не помни нищо от изминалата мощ. Налага му се да започне трескаво разследване на една дълбока мистерия, докато се надпреварва с времето. Играта се очаква да излезе следващата година за конзоли и PC.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за