Финландското студио Housemarque и Sony Interactive Entertainment обявиха официално, че излизането на тяхната следваща игра – Returnal – ще бъде забавено с шест седмици поради нуждата от време за довършителни работи по заглавието.

Представена миналото лято, като като част от премиерните заглавия за новата конзола на Sony, Returnal е отклонение от характерните за Housemarque видеоигри. Играта ще е ексклузив за PlayStation 5, който ще използва новия SSD на конзолата за почти мигновени повторни появявания след като ви елиминират, като създателите ѝ заявяват, че Returnal ще позволява безкраен брой преигравания. Играта ще се фокусира над това, което Housemarque наричат „цикъл на хаоса“ и ще сте пленени в един непрекъснат цикъл на умиране и повторни опити. Самият свят в Returnal ще се преродява след всяко ваше повторно появяване, създавайки изцяло нови предизвикателства пред вас. Housemarque заявиха през 2017 на своите почитатели, че се отказват от аркадните шутъри, с които са най-вече известни. На следващата година, те публикуваха игра с името Stormdivers и обявиха, че работят по ново ААА заглавие, което се оказа впоследствие Returnal.

„Нова информация: Returnal има нова дата на излизане: 30.04.2021. SIE и Housemarque взеха решението да преместят датата на излизане, за да дадат на екипа повече време да продължат с довършителните дейности по играта до достигането на нивото, което очакват играещите от Housemarque“, написаха от студиото в Twitter.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!