Играта CS:GO вече е безплатна

5
929

Още с излизането си през 2012 година играта Counter-Strike: Global Offensive винаги се е продавала за $15. Това е осезателна бариера за някои фенове на CS. Но ето че сега Valve премахна това ограничение. От днес, 7-ми декември, петък, от Steam може да се вземе пълната версия на играта, при това съвършено безплатно, включително многопотребителските режими. Играта преминава към нов начин на монетизация. Сега за $14,99 се продава Prime статуса, който дава ексклузивни предмети и оръжия.

Очевидно е, че това решение на разработчиците е взето като опит да се съхрани конкурентоспособността на Counter-Strike в съвременната епоха, особено на фона на популярността на Fortnite, която счупи всички рекорди по печалба. Въпреки че и тя е безплатна, Fortnite носи на създателите си по над $300 милиона месечно. В това отношение Fortnite изпревари Counter-Strike: Global Offensive, DOTA 2, World of Warcraft, World of Tanks и много други подобни популярни игри, включително и платените.

Освен че стана безплатна, в CS:GO се появи новият режим Danger Zone, аналог на популярния Battle Royale в Fortnite, в който 100 геймъра слизат на острова и започва битка всеки срещу всеки, в групи от по 4 души или 50/50. В последния режим островът се разделя на две половини: може от самото начало да се избере своята собствена половина, но може да изберете тила на врага и да играете като камикадзе.

В режима Danger Zone играят 16-18 геймъри, които използват своите навици, оръжие и ресурси, за да вземат парите и арсенала на противниците.

Преходът към безплатна версия и режимът Battle Royale ще дадат възможност на Valve да противопостави Counter-Strike: Global Offensive на игри като Fortnite и PUBG. Досега в тази игра безплатен бе само режимът на офлайн игра с ботове.

5
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
5 Коментари
0 Отговори на коментарите
4 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Koko
Koko

Сбогом цс, здравей поредена боза

Sad
Sad

RIP CS:GO и гейминга като цяло.

Тревко
Тревко

Е аз защо давах пари за нея

B-boy/StyLe/
B-boy/StyLe/

R.I.P CS:GO, welcome cheaters

Ивайло
Ивайло

Завалийките докато беше платена не можаха да се оправят с хаковете, сега си ги представям.Всяко второ лапенце ще прави по пет стийм акаунта на час.ЦС с юмруци..За съжаление модерното мислене и тъпотии развалиха всичко, не им стигна на алчнярите това, че имаха приходи от скинове и какви ли не глупости, та решиха да имитират PUBG.Да не говорим, че тая игра PUBG има два пъти по-малко активни играчи от това, което беше преди две години.Всяко чудо за ТРИ ДНИ.