fbpx
5 C
София

Излезе осемнадесетата алфа-версия на играта с открит сорс-код 0 A.D.

Най-четени

Даниел Десподов
Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Осемнадесетата алфа-версия на играта 0 A.D. с кодово име Rhododactylos вече може да бъде изтеглена от play0ad. Това е стратегия в реално време с историческа тематика, която обхваща цивилизациите от 500 година преди новата ера до 500 година от Новата ера. Графиката не е лоша и има както самостоятелни мисии, така и мрежова игра. Възможно е сражаване с компютърни противници на предварително моделирани или случайно генерирани карти. Има версии за Windows, Mac и Linux (Ubuntu, Gentoo, Debian, openSUSE, Fedora, Arch, Chakra, Frugalware, Pisi, Sabayon, Slackware, Mageia и Rosa).

Сорс кодовете с GPL лиценз публикува компанията Wildfire Games след 9 години работа по 0 A.D. Различните софтуерни компоненти, които нямат пряка връзка с играта – графични и звукови елементи, се разпространяват Creative Commons BY-SA лиценз, допускащ модифициране и използване в комерсиални проекти, при условие, че са описани авторите на кода. Гейм-енджинът на играта се състои от над 150 хиляди реда C++ код, като за 3D графиката се използва OpenGL, за работа със звук – OpenAL, а за мрежова работа – ENet.

В деветнадесетата алфа версия на 0 A.D. се използва скриптовият енджин SpiderMonkey V31, с помощта на който сериозно е увеличена производителността и е понижено използването на системна памет.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини