Излезе Half-Life за Linux

12
41

Още в началото на ноември стана ясно, че Valve готвят нова версия на Half-Life специално за операционната система Linux. Е, играта вече е факт и може да се изтегли от Steam for Linux. Цената й е $9,99. Ако обаче преди това сте били закупили версията за Windows и я имате в акаунта си в Steam, можете просто да я изтеглите безплатно и да започнете да я играете на компютъра си с Linux.

Steam for Linux все още е в бета, но, за да задвижат развитието на услугата, Valve трябва да гарантират на потребителите, че ще имат богат избор от игри. Ето защо пускането на Half-Life в този момент е важна стъпка напред за компанията. Играта е доста стара (датира още от 1998 година), но пък, за сметка на това, продължава да е популярна и, по-важното, може да върви и на по-стар хардуер.

Следващото нещо, което Valve трябва да направят, е да отключат добавките за оригиналната версия на играта, след което да адаптират и Half-Life 2 към Linux. Би било добре ако задвижат и адаптирането на Half-Life 3, за да може играта да бъде пусната едновременно и за Windows, и за Linux.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
12 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари