Кампанията за безплатни игри на Epic Store носи големи приходи според Тим Суини

0
697

Epic Games Store продължава с раздаването на безплатни игри ежеседмично още от своето начало и основателя на компанията Тим Суини споделя, че разработчиците на игри се радват на повече продажби откакто са качили своите разработки с опция за безплатно сваляне в платформата. 

В интервю, което е част от Play for All, Суини обяснява, че давайки избор на играчите да вкусят от даден жанр безплатно довежда мнозина до това да го обикнат, и така на свой ред да инвестират средства в други заглавия. Макар и да не изпада в подробности, той набляга на факта, че разработчиците виждат видимо повишение в продажбите в други платформи и магазини, след като техните игри са били включени към безплатната инициатива. 

“Хората преоткриха много прекрасни игри по този начин. Освен това, този подход подпомогна разработчиците на игри. Повечето от тях, които пуснаха своите игри с възможност за безплатно изтегляне от магазина осъзнаха, че техните продажби в Steam и конзолните платформи всъщност са се увеличили благодарение на по-голямата популярност, което доведе десетки милиони души в екосистемата на Epic Games, което е чудесно за компанията.  

Суини допълва в интервюто, че Epic иска да интегрира своя онлайн магазин в iOS и Android в бъдеще.

Междувременно, ако желаете да се сдобиете с безплатна игра, то до 4 юни имате възможност да свалите Borderlands: The Handsome Collection.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари