Съвсем скоро Sony и Microsoft ще пуснат официално на пазара своите нови конзоли. Това, с което и двете компании изненадаха потребителите, когато представиха своите машини по-рано тази година беше без съмнение промененият форм-фактор на конзолите, които още с първите си издания следваха един и същ дизайн. С PlayStation 5 и Xbox Series X и S обаче старите дизайни са вече в историята. И така днес имаме кубичната форма на майкрософтската конзола и доста странния дизайн на PS5.

По-рано тази есен разбрахме и повече за мотивите за решението на японската компания – модерната система за охлаждане, изключително ниските нива на шум и използването на един по-голям вместо два по-малки вентилатора. Това, което обаче до тази седмица не беше известно е, че дизайнът на PlayStation 5 е можело да бъде значително по-обемен от представения. Това разкрива в интервю за Washington Post старши художественият директор на PlayStation 5 Юджин Морисава. Той е желаел конзолата да е даже още по-голяма от това, което е в момента. А настоящият PS5 и така се смята вече за най-голямата по размери конзола, представяна досега.

„Когато започнах със скиците, тя беше дори по-голяма, макар и да не знаех какво са намислили от инженерния отдел. Забавно е, че именно те ми казаха, че е прекалено голяма. Така че ми се наложи да я посмаля малко от това, което представяше първата ѝ скица“, обяснява той. Самият Морисава обаче признава, че си няма идея в каква позиция – легнала или изправена – би я сложил, ако имаше такава вкъщи.“Нямам все още PS5″, споделя през смях Морисава. „Аз съм автор на дизайна и на двата варианта (стандартния и дигиталното издание на PS5), така че бих си взел и двете и ще поставя едната във вертикална позиция, а другата в хоризонтална“.

И нещо друго любопитно стана ясно тази седмица, като този път информацията идва от Bloomberg. Както знаете преди няколко месеца се завъртя в публичното пространство темата за цените на игрите от новото поколение, като цените на някои заглавия именно за PS5 се очаква да бъдат наистина по-високи – вместо $59.99 – $69.99 (като преработената версия на Demon’s Souls, Call of Duty: Black Ops – Cold War, NBA 2K21) Аргументите за нуждата от по-високи цени бяха изтъкнати от хора, като Строс Зелник, шефът на Take-Two Interactive, който изтъкна, че тази цена от $59.99 е формирана далеч назад във времето при едни други обстоятелства. Днес игрите са далеч по-големи и по-скъпи, за направата на ААА заглавия са нужни също много повече ресурси и хора. От публикуваната в Bloomberg информация се разбира, че Sony са обмисляли на даден етап да отидат даже по-далеч и цената да бъде завишена с повече от десет долара.

Ако вече сте направили предварителна поръчка на PlayStation 5 или сте решили да си закупите конзолата, вероятно ще са ви полезни няколко съвета на Sony от тази седмица, публикувани в YouTube, както и специалната страница с въпроси и отговори относно конзолата, която се появи в блога на PlayStation вчера.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари