Blizzard съобщи, че Крисчън Дейли е напуснал BioWare. Дейли заема позицията на изпълнителен продуцент на Dragon Age 4,, предава PlayStation Lifestyle. Анонсът за напускането на Дейли беше направено в блог публикация на страниците на сайта на компанията.

„Продължавайки напред с нашето пътуване, искаме да се сбогуваме сърдечно с Крисчън Дейли. Крисчън започна работа при нас през 2018 и оказа огромно влияние върху игрите ни и лидерския ни екип, като за последно беше изпълнителен продуцент на Dragon Age. Игровата индустрия се променя постоянно и понякога хората искат да си тръгнат и да пробват нещо ново – разбираме, но той ще ни липсва, като приятел и колега“, пишат от BioWare. По-късно и самият Дейли публикува съобщение в профила си в социалната мрежа Twitter потвърждавайки напускането си.

„Здравейте, приятели! Исках да ви съобщя новината, че напускам BioWare. Следващият Dragon Age се намира в страхотни ръце. Очаквам с нетърпение да празнувам с екипа и да играя в качеството си на фен. Моля следвайте моите приятели за следващите страхотни и актуални новини в хода на разработката. С много любов към моето семейство от Dragon Age и Anthem“, пише Дейли. Освен по Dragon Age, той работи по Anthem, като за кратко изпълнява и ролята на директор на студиото на BioWare в Остин.

Както посочва и PlayStation Lifestyle, през последните няколко години BioWare бяха напуснати от няколко ключови разработчика. Преди две години, компанията беше напусната от генералния мениджър на BioWare и директор на Mass Effect Кейси Хъдзън, както и от предишния изпълнителен продуцент на Dragon Age Марк Дара, който беше наследен на поста именно от Дейли. През ноември миналата година, Dragon Age 4 остана без друга ключова фигура – старшият творчески директор на играта Матю Голдман. Всеки от тях беше ветеран в редиците на BioWare и в гейм индустрията, като цяло. „Всеки от тях твърдеше при напускането си, че Dragon Age ще е в „добри ръце“. За отбелязване е също така, че тези напускания бяха оправдани с общ мотив: интерес да се опита нещо различно“, пише Андрю Кия от PlayStation Lifestyle.

„Няма съмнение, че винаги съществува определен риск, когато една компания бива напускана от разработчици и мениджъри. В някои случаи, напусканията по средата на разработката може да доведе до несъстоятелност в гейм дизайна и визията. В случая с друго популярно заглавие, Battlefield, почитатели на играта изразиха мнение, че напускането на няколко ветерани в редиците на DICE е бил един от главните фактори за провала на Battlefield. И ако има опасност и тук, то BioWare имат да запълват някои наистина сериозни дупки“, коментира Кия.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари