Много нова информация за Diablo 3

7
97

По време на медийното събитие, провело се преди няколко дни, изплуваха много нови и интересни факти: може да се играе единствено онлайн; премахнати са всички точки, които играчите можеха да разпределят в умения и таланти, а активните умения са намалени от 7 на 6; премахнат е атрибутът Willpower; сюжетът от Diablo 1 е с леки промени; системата с руните е с коренни промени; добавени са 3 нови функции – Cauldron of Jordan, Nephalem Cube и Stone of Recall; сандъкът за предмети вече е с гигантски пропорции и е споделен с останалите герои; детайли за ресурс-системата на Demon Hunter; новата система за бърза преценка на герои – Banner. След като всичко бе изброено, може да намерите съответните промени, които ви интересуват, по-лесно в следващите редове.

Игра единствено в интернет

Изискването за това е дошло от факта, че всички герои ще бъдат запазвани на сървърите на Blizzard с цел сигурност и съвместимост с много функции, възможни само благодарение на интернет.

Промени по сюжета от Diablo 1

Още в самото начало на презентацията пред медиите, Blizzard разкриха, че са направили дребни промени по историята на играта. До момента се смяташе, че главният герой в Diablo II, наричан „The Dark Wanderer“, е воинът от първата игра, който е забил камъка с душата на Diablo в главата си. Сега обаче става ясно, че това е синът на крал Leoric – Albrecht. По-късно представители на Blizzard съобщиха, че Albrecht всъщност е точно воинът, когото играчът е управлявал в първата игра, като по този начин нещата отново си идват на мястото.

Премахване на точките, разпределящи се в умения и таланти

След дълго обмисляне и тестване Blizzard са стигнали до решението, че всички умения и таланти ще се отключват автоматично и ще се коригират в отношение на нивото на героя. Отделно самите таланти са били превърнати в пасивни бонуси за уменията, които всеки герой притежава от самото начало, но се отключват с течение на времето. С новите промени героят започва играта с 2 умения и 0 пасивни бонуса, като с качването на нива те постепенно се отключват до момента, в който единственият избор за играча е кои умения точно да сложи в долната част на интерфейса за моментална употреба и кои 3 бонуса да сложи към всяко едно от уменията.

По този начин се премахва добрата стара система, налична в почти всички RPG-та, където играчите слагат трудно спечелените точки в определени умения (например Fireball) и след това нямат никакъв начин да си вземат точките обратно. Тази промяна също така напълно отписва повторното специализиране, където срещу определена сума всички точки се връщат на играта за нов избор.

По думи на Blizzard всички тестъри до момента просто да трупали точките си в определено умение, докато не се отключи по-мощно такова, след което специализират наново и слагат всичките си точки в по-силното умение. Новата система премахва това и дава всички умения наготово в момента, в който играчът достигне определено ниво на опит.

Промени в системата с руните

Всичко, което е известно за руните до момента, остава почти същото, с едно дребно изключение – те са вече сиви. Играчът няма да има представа какво прави една руна, докато не я „пъхне“ в някое умение. Тогава тя ще покаже истинските си свойства. За пример е дадено умението Magic Missiles. Когато играчът сложи в него руна, тя ще промени умението по произволен начин, като например ще направи възможно изстрелването на 2 Magic Missiles едновременно. Допълнително към това ще има и произволни статистики като +5 здраве или +10 защита, които играчът ще види чак след като сложи руната. В случай, че не е доволен, разбира се, играчът може без никакъв проблем да извади руната от умението и да пробва друга.

Cauldron of Jordan, Nephalem Cube и Stone of Recall

Трите нови функции в Diablo 3 са част от инвентара и могат да бъдат ползвани по всяко време. Cauldron of Jordan е „гърне“, в което може да се пускат предмети в замяна на злато или с други думи – вечен търговец, който се намира в инвентара на играча, премахвайки нуждата от връщане в града за продажба на предмети. Nephalem Cube е мястото, където може да се пускат предмети, които ще се разградят на „основните си съставки“, които пък от своя страна са ресурса, нужен за създаване на екипировка – един вид рециклиране. Stone of Recall играе ролята на Hearthstone от World of Warcraft. Благодарение на този камък играчите могат да се връщат до града.

Сандъкът за предмети

Добре познатият на играчите сандък вече е с по-големи размери и отделно от това са добавени 4 страници, които играчът може да закупи със злато, за да може да увеличи наличното си пространство. Сандъкът се споделя от всички герои на играча.

Новата Banner система

Banner системата е точно един банер, който стои на профила на играча и позволява на хората, които го разглеждат, да си направят бързи изводи за прогреса на героя. Той ще показва трудността, която играчът е достигнал, постижения, които е направил, PVP мачове, които е спечелил и още допълнителни неща. На всичкото отгоре играчите ще могат да променят цвета, формата на банера и други неназовани детайли.

Ресурсът на Demon Hunter

Бяха разкрити подробности около ресурс-системата на Demon Hunter. Тя всъщност е разделена на 2 отделни ресурса – Hatred и Discipline. Първото ще се регенерира по-бързо, а второто – по-бавно. Целта на компанията е да разнообрази геймплея и да даде повече избор на играчите. Някои може да предпочетат уменията, ползващи Hatred и да построят героя си около тях. Други може да предпочетат Discipline, а трети – да експериментират и да направят система, ползваща и двата ресурса максимално много. Това е единствената налична информация до момента.

Няма новини за бетата на Diablo 3, но се очаква тази информация да се появи в следващите няколко дни. Компанията все още планира да пусне играта преди края на тази година.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
7 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари