Нова видеоигра се разработва на 20-годишен енджин

0
454

Годината е 2019-та и всички гейминг студия търсят начини да направят своите игри по-реалистично. И ето редкият образец 3D Realms, използващ Quake енджина от 1996-та година.

3D Realms е разработчикът зад хита Duke Nukem и определено има афинитет към винтидж преживяванията. Новата му видеоигра Wrath: Aeon of Ruin е разработена на базата на  първото издание на Quake енджина и ще дебютира на персонални компютри и конзоли (дори Nintendo Switch) тази година. Студиото се похвали, че за първи път разработва игра с 3D модели. И това ако не е революционно…

Феновете на играта Quake все още я поддържат, създавайки нови нива за нея до настоящия момент. 3D Realms толкова се е вдъхновила от отдадеността им, че е поканила най-добрите от тях да се включат в разработката на новата игра. И опитът си личи. Wrath: Aeon of Ruin се отличава с необикновен арт стил въпреки използването на античен енджин. Освен това картите и нивата са много по-големи, което не е проблем за новата електроника. Опресняването на играта е ограничено до символичното число 666FPS – повечето машини могат да я подкарат с над 1000 кадъра в секунда. Видът на героите и чудовищата се възползва от новия хардуер с въвеждането на качествени текстури, като едновременно е запазен ретро обликът.

3D Realms обясни, че Quake е много ограничен от гледна точка на съвременните технологи. Това е подтикнало студиото да разрешава проблеми по иновативни начини. Енджинът например не може да динамично да разгражда телата на моделите и да прилага физика. Затова е използван трикът „Vertex анимация“. Когато улучите противника в ръката, смяната на модела се съпровожда с прикриване от предварително изготвена анимация. Направени са и много промени в геймплея, като са включени много платформър предизвикателства за достъп до тайни стаи. Очаквайте максимум 15 часа игра на Wrath, включвайки разкриването на всички тайни райони.

Разработчикът 3D Realms не е просто вдъхновен от игрите от 90-те. Той чисто и просто прави игра от 90-те. Ще е интересно да видим как традиционната навигация ще бъде прехвърлена на контролерите на конзолите. Очаква се Wrath: Aeon of Ruin да излезе за персонални компютри още това лято.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за