Студиото Team NINJA стана известно с успеха на първите две части на Ninja Gaiden серията, които се отличават с изключителна трудност. Двете игри обаче изгубиха своята слава след издаването на Dark Souls поредицата. Team NINJA обаче планира своето завръщане с Nioh.

Играта разказва историята на самурая Уилям Адамс (да, със западни корени) в битката му със зверовете Йокай и Они. Вдъхновението за Nioh идва от известните японски филми на Акира Куросава като „Йожимбо“ и „Седемте самураи“. В интервю със създателя на Nioh Фумихико Ясуда се разкриват още детайли около играта.

nioh_gun

Тъй като Nioh няма да има „лесна“ трудност, потребителят трябва да се подготви за много неуспешни опити в определени моменти. Според Фукимихо продължителността на играта надхвърля седемдесет часа. Въведението е сведено до минимум и има минимален брой съвети, което ще се окаже предизвикателство дори и за най-опитните геймъри. Улеснение ще бъде само повишаване нивото на бронята. Играта ще има мултиплеър режим с до двама играчи.

Nioh ще излезе на пазара на 9-ти февруари 2017-та за PlayStation 4. Неочаквано играта няма да има издание за персонални компютри. Дори и след петицията към Team Ninja решението на студиото остава окончателно и не се планира работа върху PC версия. Nioh ще е достъпна само за PlayStation 4.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за