А това е само една видеоигра.

Red Dead Redemption 2 вече излезе и се радва на топлото посрещане на гейм общността със света на Дивия американски запад, който е в основата на играта. Един от тези емблематични елементи, без съмнение са агентите на прословутата детективска агенция „Пинкертън“, дружество, основана в края на XIX век и функциониращо до днес. От материал, публикуван на страниците на GamePressure разбираме, че представителите на охранителната компания са доста обидчиви. Те са изпратили предупредително писмо към Rockstar Games и Take-Two Interactive, в което изявяват определени претенции и отчитат някои неща, които въобще не им се нравят.

На първо място е това, че в играта биват използвани отличителни знаци (като значките, например) на „Пинкертън“ без разрешение. Освен това обаче, на тях не им харесва фактът, че представителите на агенцията са представени в негативна светлина. Техните агенти са също така отрицателни герои, което влияе негативно на имджа на компанията в бъдеще. Така, „Пинкертън“ днес очакват двете компании да им заплатят подобаващо обезщетение за нанесената им вреда. Не бъде ли им изпълнено искането, нещата ще отидат към съд.

От Take-Two не бавят отговора си, заявявайки, че претенциите им са неоснователни. Според тях, „Пинкертън“ няма как да наложат закона за запазените марки в този случай и да притежават миналото, като става дума за исторически препратки към агентите на компанията в американския запад. Въпросните агенти са само един от многобройните начини, по който RDR2 пресъздава картината на американската действителност от това време. Освен това, споменаването на агенцията в исторически контекст при пресъздаване на действителността на Дивия Запад е нещо често срещано в творби на изкуството.

Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови
Отзиви
Всички коментари