Подробна информация за Hitman: Absolution

0
20

Сайтът Ripten се е сдобил с голямо количество нова информация за наскоро обявената Hitman: Absolution. Информацията ще се появи в следващия брой на списание EDGE, но Ripten разкриха повечето детайли на сайта си. След 5 дълги години Agent 47 най-сетне се завръща и носи със себе си най-различни полезни джаджи.

Играта ще се развива в Чикаго, но геймърите няма да могат да го видят на карта, защото авторите са решили да не слагат такава. Вместо нея е добавена единствено стандартната „мини-карта“, която обикновено се намира в някой от ъглите на екрана и показва единствено областта в радиус от стотина метра. За да се ориентират по-добре феновете, компанията разработчик IO Interactive са добавили популярното напоследък „алтернативно зрение“, като тук то е наречено „Instinct Mode”. Когато е включено, играчът ще може да види накъде трябва да се придвижва. Споменава се и друг геймплей ефект на „зрението“ – ефективността на дегизировките ще бъде увеличена в този режим.

Самите дегизировки няма да бъдат 100% ефективни. Дори в тях полицията все пак ще се оглежда за действията на агента. Включванието на Instinct Mode обаче ще увеличи многократно шансовете да не бъдете открити. Добавени са и безопасни зони за различните дегизировки – даден е пример с полицейска униформа, като никой няма да ви заподозре, ако обикаляте магазините за понички докато сте облечени в нея.

Датчикът за опасност се е трансформирал в няколко сиви кръга в средата на екрана, които премигват с различна честота в зависимост от това колко хора наблюдават действията ви. Из нивата са добавени много места за запазване на прогреса, тип “Checkpoints”. Самите нива варират от малки тесни пространства до типичните за серията обширни площи, включващи множество „самоделни“ оръжия, като например връв за пускане на лампа.

Що се отнася до техническите страни на играта, IO Interactive твърдят, че са много горди от постигнатото с енджина Glacier 2. Сред ценните характеристики са бързо реагиращи контроли, лицеви анимации, механики за прикритие и много подобреният изкуствен интелект. Известно е също така, че шефката на 47 ще бъде озвучавана от актрисата в Lost Marsha Thomason. Актьорът David Bateson обаче няма да се завърне в главната роля.


Hitman: Absolution ще се появи за PC, PS3 и Xbox 360 през 2012г.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за