Макар и Obsidian Entertainment да не са наясно дали и кога ще има нов Pillars of Eternity, то те знаят много добре какво ще правят в близко бъдеще.

По време на XO19 в Лондон, Xbox Games Studios и Obsidian (които са собственост на Microsoft) представиха техния нов общ проект с името Grounded. Изключително красиво нарисувана приказка, в която разбирате какво е да сте с ръста на буболечка. Играта ще е сървайвъл приключение със сингъл и кооперативен режим и идва следващата пролет в дигитален и физически формат за за Xbox One и PC чрез Xbox Game Preview, с Xbox Game Pass, в Microsoft Store и в Steam.

Вие играете, като някой измежду четиримата герои: Макс, Уилоу, Пит и Хуупс, персонажи, които притежават еднакви умения и способности.

Вие участвате в научен експеримент, при който бивате смален до размера на насекомо и попадате в един стандартен заден двор. Но това, което ви изглежда в реални размери, като обикновена поляна е една огромна и причудлива малка вселена за мъничетата, които се крият между тревичките и цветята. На вас ще ви се наложи да оцелеете в този свят, в който ще се запознаете с всякакви любопитни герои – някои от тях безобидни, други – съвсем не. Заедно с това ще трябва да преживеете студа и нощите, дъжда и всички онези неблагорпиятности, с които може да се сблъска същество с вашите размери. Освен бойната система, Obsidian и Microsoft ще ви предложат и разнообразни възможности за създаване на сечива, използване на наличните предмети, обекти и самата природа.

 

Grounded ще предложи един напълно симулиран свят, което означава, че макар и да не участвате в живота на другите мъничета, то света не спира да се върти и може да наблюдавате тяхната дейност съвсем спокойно отстрани. Освен това, ловувайки за припаси, може да повлияете по негативен начин на този малък свят, особено ако сте алчни. Това може да предизвика неравновесие в малката ексоситема и да застрашите околните. Едно от най-любопитните неща за играта, които споделиха Obsidian при нейното представяне се крие във факта, че ще може да изберете да я играете в първо или в трето лице. Освен това, макар и да не беше обяснено подробно, стана ясно, че Grounded ще предложи „леки RPG елементи“ – вашият герой ще се развива с прогреса ви в хода на играта, а уменията му ще бъдат допълвани с нови. И не на последно място, оказва се, че Obsidian са крили този проект немалко време. Това разкрива Майки Даулинг, директор на комуникациите в Obsidian, на страниците на Xbox Wire.

„Microsoft беше фантастичен партньор за Grounded, който е в разработка далеч преди придобиването през миналата година. Ние сме късметлии да получим свободата да продължим да упражняваме творческата си сила и разработваме игрите, които самите ние искаме“, пише той.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за