fbpx
4.6 C
София

Подробности за Hellblade

Най-четени

Методи Дамянов
Методи Дамяновhttps://www.kaldata.com/
В "Калдата" от 2012г. насам. С интереси в сферата на информационната и интернет сигурност, дисруптивните технологии (IoT, AI, облак), видеоигрите с душа и послание и интернет свободата. Фен на Кен Ливайн, Ричард Столман и Джон Пери Барлоу.


Една от видеоигрите, които ще излязат следващата година и се очакват с огромен интерес ще е фентъзи приключението на британците от Ninja Theory (Heavenly Sword, Enslaved, DmC: Devil May Cry) Hellblade. С цел да разберем малко повече за интригуващото заглавие GiantBomb се среща с Доминик Матюс от студиото, в което той говори за ексклузивитета на заглавието, избора на енджин за създаването на заглавието и стимула зад създаването на играта.

Платформите, за които ще се появи Hellblade.

Матюс разкрива, че ексклузивността на играта за PS4 няма да е за постоянно. Той не разкрива колко време тя ще остане единствено за конзолната платформа на Sony, нито казва кои други платформи ще бъдат включени, но подчертава, че това ще се случи. „Ние единствено казваме, че тя ще излезе за конзоли първо за PS4. Това е всичко“, заявява Матюс.

Относно енджина.

„Това, което видяхте е направено с помощта на Unreal 4, което и ще е енджина, който ще ползваме за тази игра. Това обаче не е в реално време, а е предварително рендирано – трейлъра, който видяхте и направихме с помощта на 12 човека“, разказва Матюс, споделяйки, че това ще е и качеството, което хората от студиото ще се опитат да постигнат в Hellblade.

„Ние имаме опит в работата си с Unreal, те са ни страхотен партньор отдавна. Enslaved беше направен с помощта на Unreal 3, така че вече имаме нужния ни опит в студиото с технологията на Unreal, а освен това, както казах, с Epic сме добри партньори отдавна. Винаги ни помагат и отговарят с готовност на въпросите ни, осигуряват ни подкрепа. Така че има доста причини, поради които избрахме тях, и го направихме без много да го мислим“, споделя Матюс.

Относно връзката на Hellblade с Heavenly Sword.

Прамат Парият от медията споделя, че мнозина при анонса на играта са видели в Hellblade един духовен наследник на Heavenly Sword. Има ли наистина нещо такова?

„Не, Hellblade въобще не е духовен наследник на Heavenly Sword. Тук имате съвсем нов герой, съвсем нова история. Това е напълно нова игра. Няма, каквато и да е връзка с Heavenly Sword. Знам, хората гледат видеото и намират сходства, но истината е, че ние като студио харесваме определени неща в игрите си, и тези неща присъстват във всяка от тях – в много от нашите игри. Та, просто така се случи, че Heavenly Sword е с женски типаж в главната роля, и Hellblade има за главен герой жена. И в двете игри присъства меч, и знаете, и двете игри са комбат заглавия“, обяснява Матюс.

За влиянията зад Hellblade

Матюс споделя, че не други видеоигри са в основата на влиянията за игрите, които разработват Ninja Theory. „Ние по-скоро се вглеждаме във филми, произведения на изкуството, различни артистични експерименти, които виждаме в онлайн пространството. Вдъхновяваме се повече от подобни неща, отколкото от неща, които правят другите в своите собствени игри. Така че намираме вдъхновение в наистина много, много неща. Така например относно Hellblade да речем, както може и да видите във видео дневниците по разработката на играта, които пуснахме в Мрежата, може да ни видите как посещаваме изложба в Британския музей на викингско изкуство“, обяснява Матюс. Той разказва, че хората, работещи по играта са гледали също и викингски филми, за да получат по-добра представа за особеностите на това време.

С какво ще се отличава Hellblade от други игри?

Матюс споделя, че играта ще има онова специфично ДНК на игрите на Ninja Theory, което кара хората само като видят кадър от играта да могат да познаят кой е разработчикът й. Освен това, студиото търси и визуалния перфекционизъм, без това разбира се да е самоцел на хората от студиото. И разбира се героите, както и света на играта.

Разработката на играта и света на Hellblade

„Историята, в основата си ще се отнася за личното пътуване на Сенуа – пътуване през нейния собствен ад. Използваме технология за прихващане на движението, както сме правили в други наши игри, така че постигаме един завиден реализъм при представянето на нашата героиня. Играта ще включва в основата си „мелета“, като те ще бъдат брутални и безкомпромисни. Това ще е хардкор тип бой, в който влагаме много дълбочина и ще стимулираме геймърите да експериментират с него“, разказва Матюс.

Hellblade и модерните ААА заглавия

На въпрос относно това към кого насочват Hellblade Ninja Theory, Матюс обясняват, че играта се разработва с малък екип, с неголям бюджет и по начин различен от този, който го правят големите студии. Той обяснява, че идеята им с Hellblade е да доставят едно истинско „инди“ AAA заглавие. Целият процес на разработка е открит за почитателите на игрите на студиото. Самата игра ще е предназначена за в основата си за феновете на продукцията на Ninja Theory, но също така и за геймъри, които не познават игрите им. Част от този открит процес на работа включва и създаването на сайта на играта – Hellblade.com – където екипът публикува множество материали, видео дневници, има специална секция за обратна връзка с геймърите и още много интересни материали.

„Ние се опитваме да сме, колкото се може по-открити и да споделим, колкото се може повече с нашите фенове, с медиите, а така също и с наши партньори от индустрията. Искаме да покажем, колкото се може повече от това, което правим. Вместо да крием играта си и процеса по разработка, ние се придържаме към един различен подход, като им показваме цялото пътешествие, което изживяваме заедно. Нашата надежда е все повече хора да се включат в този процес, така че те да бъдат привлечени към играта, и когато тя излезе да искат да я свалят“, разказва Матюс.

Относно Сенуа

Матюс не желае да разкрива много за главната героиня в играта. Той споделя, че тя е умел келтски воин, която не само е по-различна от Нарико, но и от всяка друга героиня, която може да видите във видеоигра. А самото й пътешествие е нещо много лично, и ще успее да заангажира вниманието на всеки геймър.

Каква ще е продължителността на Hellblade?

Матюс припомня, че играта е все още в доста ранен етап на разработка и има доста неизвестни за крайния продукт, но вероятно продължителността ще е по-малка от тази на средностатистическо ААА заглавие.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини