Утре е премиерата на Suzerain на Torpor Games в Steam, което и беше анонсирано от самото студио.

Suzerain влиза в една извънредно нишова категория на политическите симове, една доста несигурна и чувствителна категория игри, които се борят на пръстите на едната ръка днес – човек се сеща веднага за Positech Games и тяхната Democracy, но честно да си кажа не мога да изброя други игри в същия жанр. Именно заради това и Suzerain звучи любопитно.

В играта влизате в ролята на президента Рейн, новоизбран лидер на държава, преминала през ужаса на гражданската война под ботуша на диктатор. Макар и да го заменяте на поста му, неговите близки съмишленици в правителството остават и се опитват да ви саботират при всеки удобен случай. Самата държава все още е в криза – икономиката е в рецесия, социална система на практика липсва и както военните, така и правосъдната система се нуждаят от радикални промени. За да осъществите амбициите си, вие ще трябва да подберете внимателно своя кабинет, изслушвайки всички кандидати и вглеждайки се в морала и идеалите, които декларират, че следват и ще спазват. И ако това не е достатъчно, на вас ви се налага да балансирате между добруването на вашата родина и благополучието на семейството ви и ролята ви на глава на фамилията – не звучи лесно, нали? И не би трябвало да е така.

Torpor Games е независимо американско студио, базирано в Берлин, което е съставено от едва петима човека.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари