Проблемите за Crytek не спират

1
16
WF-EN-GameUpdate-29042015-News.jpg

Проблемите за Crytek продължават с пълна сила с нова серия уволнения. Eurogamer предава, позовавайки се на собствени източници, че 15 човека си тръгват от главния офис на компанията във Франкфурт, част от издателския и маркетинг отделите в студиото.

Понастоящем студиото работи активно по шутър заглавието си Warface, както и развива лицензионния си бизнес по ползването на CryEngine.

Crytek изпитва сериозни трудности вече няколко години, борейки се да запази своите печалби. Именно енджин технологията на студиото е една от причините то да се спаси от фалит преди две години, когато Amazon налива свеж капитал в касата на студиото по силата на лицензионно споразумение за ползването на CryEngine. Скоро след това обаче проблемите продължиха с пълна сила. Наскоро се разбра, че студиото не се справя с изплащането на задълженията към своите служители. Това наложи Crytek да се решат на радикалната стъпка да закрият цели пет от своите студиа. Eurogamer твърди, че студиото продължава да не изпълнява финансовите си задължения към своите служители, като много от тях все още чакат възнагражденията си за декември.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Анонимен
Анонимен

Талантливите хора бързо ще се справят. Тъпите връзкари да му мислят.