Internet Archive, хранилището на всичко ценно от Световната мрежа и софтуера на миналото, което си заслужава да бъде съхранено и след края на света, обяви огромно обновление на така или иначе богатия си архив от игри от 90-те години на миналия век, с включването на над 2000 заглавия за MS-DOS и други платформи.

Вероятно е една голяма част от тях да не сте ги чували никога, но тук присъстват заглавия, задали посоката на развитие на индустрията, като Alone in the Dark, The Secret of the Monkey Island и I Have No Mouth And I Must Scream. Тези и много други игри може да започнете да играете още сега директно през браузъра си.

И разбира се, добре е да знаете предварително някои неща, които може да направят завръщането ви в миналото трудно. Първо, за доста от игрите няма приложено ръководство, просто защото такова не е било издавано или просто е изгубено отдавна, а някои от емулациите може да вървят по-бавно от очакваното, особено при по-старички машини, уточняват от Internet Archive. И не на последно място, тези от заглавията, които са идвали на специален диск и са заемали повечко място, може да ви поизмъчат с чакане. Все пак Internet Archive не е Google, и това не е Stadia, но пък може да придобиете добра представа за услугата.

Приятна игра!

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
1 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
pedro
pedro

Дай линк ве норвежец