На събитието E3 2017 компанията Ubisoft за първи път показа геймплея на Far Cry 5. От анонса на играта се разбира, че ще трябва да се използват наемници и специално обучени животни. Представеният на изложението видеоклип много добре демонстрира начина на работа на тази система.

Действието на Far Cry 5 се развива в измисления окръг Хоуп, разположен някъде в Монтана, в който се е зародила религиозната секта „Проект Портите на Едем“. Сектата предпочита изцяло и напълно да контролира живота на обитателите на Хоуп, а всички които се опитват да се противопоставят, изчезват и умират. Геймърите трябва да помогнат на жителите да се избавят от властта на шепата безумци.

Играта е нелинейна: геймърът самостоятелно трябва да избере с какво ще се заеме в конкретния момент, какво оръжие да използва, какви наемници да привлече и по какъв начин да изпълни мисията. Да напомним, че самостоятелната кампания на Far Cry 5 може да бъде мината не само от един, а и от двама души.

Видеото ни показва героите на съпротивата, които се опитват да освободят малки град. Това са Грейс Армстронг, грубият снайперист, летецът Ник Рай и лошото куче Бумър.

Новата Far Cry 5 е продължение на миналогодишната доисторическа Far Cry Primal, излязла 2 години след Far Cry 4.

Far Cry 5 е планирана да излезе на 27 февруари 2018 година с версии за PC, PS4 и Xbox One.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари