Скоро ще можем да играем на компютъра с контролера на Xbox One

1
33

Собствениците на контролера на Xbox One (и вероятно на самата конзола) скоро ще могат да го използват, за да играят игри и на компютъра си. Microsoft официално обявиха, че устройството ще получи  поддръжка на РС „съвсем скоро“. Конкретна дата, обаче, не бе дадена.

Липсата на точна дата, все пак, е по-добре от нищо. Още от миналата година знаем, че до края на 2014 година контролерът ще получи драйвери за РС, но Microsoft изрично подчертаха, че това няма да бъде лесно. Още миналия август компанията сподели, че комбинацията от нов безжичен протокол, възможността за работа в „свързан“ режим и добавянето на определени функции ще наложи разработването на изцяло нов софтуер оптимизиран за компютрите. Microsoft, освен това, трябваше да са сигурни, че компютърните игри, които могат да се играят с контролера на Xbox 360 ще могат да се играят и с този за Xbox One.

Първоначално няма да има значение дали си купуваме контролера като част от конзолния пакет или самостоятелно – той гарантирано ще поддържа управление на РС игри. В бъдеще, обаче, Microsoft може да решат да пуснат на пазара отделна РС версия на устройството, подобна на тази, която в момента съществува за Xbox 360.

 

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари