Сорс-кода на CryEngine 5.1 бе публикуван в Github

0
19

Германската компания Crytek реши да публикува в Github сорс-кода на последната версия на гейм-енджина CryEngine. Създателите на CryEngine 5.1 споделиха, че с помощта на системата Git за контрол на версиите е много по-удобно да се сравняват междинните компилации и да се проследяват промените.

 

CryEngine е написана на програмния език C++. Досега новите версии на енджина се се разпространяваха като zip-архиви. За да се разбере какви са промените, се налагаше разархивирането на файловете и сравняването на кода. В Git всичко е по-просто и по-лесно. Освен това, според редица експерти, публикуването в Github ще мотивира open-source обществото и програмистите да оптимизират CryEngine за Linux/OpenGL/Vulkan.

Освен това, на потребителите ще е по-удобно да поддържат CryEngine в актуално състояние, понеже сливането на различните разклонения на сорс кода е коронното преимущество на Github пред другите подобни системи.

 

В хранилището е публикувана инструкция за работа със системата Git и сорс-кода на CryEngine.

За компилирането на CryEngine е необходимо да се изтегли SDK за конкретната версия на енджина.

 

CryEngine се използва в много игри на различни геймърски студия, които са лицензирали CryEngine: Far Cry, Crysis, Entropia Universe, Blue Mars, Warface, Homefront: The Revolution, Sniper: Ghost Warrior, Armored Warfare, Evolve и още много други.

Използването на енджина CryEngine става както преди чрез лиценз.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за