Феновете на Razer разочаровани от Starcraft II периферии

5
23

Популярният производител на компютърна периферия Razer е на прага на пускането в продажба на нова серия продукти под общото лого „Starcraft II Gear”. Blizzard нямат официален анонс за сделка с Razer, а и всички минали периферии. свързани с разработчика на играта, са били разработвани от SteelSeries и Sound Blaster.

Това едва ли ще доведе до проблем между двете компании, но истинската тревога за геймърите е в самите продукти, които Razer смятат да пуснат. Перифериите, маркирани с логото на Starcraft II, са мишка (Razer Spectre), клавиатура (Razer Marauder) и слушалки (Razer Banshee). Самите продукти изглеждат отлично, но цената и маркетинговата стратегия на компанията може да й изиграят лоша шега. Мишката е с 5600dpi, 5 бутона и 1000Hz Polling/1ms Response, но е странно правоъгълна. Цената й е $79.99. Клавиатурата разчита на лазерно-издълбаните клавиши, 1000Hz Polling/1ms Response и „оптимизирана дистанция между клавишите“ на цена от $119.99. Слушалките пък могат да се похвалят с пълно изолиране от външни звуци и вграден еквалайзер отново на цена от $119.99.

Бонусът, на който разчитат и трите продукта обаче, е APM. За незапознатите APM означава Actions per Minute или Действия в Секунда. Според много експерти в Starcraft играчите с по-висок APM имат много по-големи шансове да надделеят в битка. Razer се опитват да промотират APM, давайки пример с добри играчи от света, които достигат 300 APM, докато средното за един играч е 30-40. Увеличавайки APM-а си, клавиатурата, мишката и слушалките ще светят все по-ярко показвайки, че сте достигнали нови висоти. Това обаче е много грешен подход, тъй като APM не е гаранция за действия, които имат значение в играта. Ако новите и средно добрите играчи в Starcraft II се опитват да подобрят играта си само с уваличаване на този APM, те най-вероятно ще бъдат силно разочаровани от резултатите.

5
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
5 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
2 Автори на коментарите
Krasen007overneatheKing Nothingole Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Krasen007
Krasen007

И в крайна сметка защо са разочаровани феновете ?

Б. Белев
Б. Белев

Мишка – $79.99
Клавиатура – $119.99
Слушалки – $119.99
Маркетинга разчита на част от играта, която няма голямо значение.

Предположих, че е доста очевидно.

Б. Белев
Б. Белев

Честно казано нямах място да добавя в новината още няколко детайла… За пример сред спецификацийте на клавиатурата има „интегриран num pad“. Не мислех че сме стигнали времена, в които това е бонус.

King Nothing
King Nothing

Все едно четеш екстрите в брошура на фолксваген 😀
– регулеруема шофьорска седалка
– запалка
– огледало за обратно виждане
– поставка за чаши
– възможност за багажник на покрива
и т.н. 🙂

/и да не забравя – ура за най-олигофренските емотикони в целия Интернет/

ole
ole

Да ве, смениха дизайна сто пъти а смотаните емотиконки си седят :@